Inlägg

Inlägg som Nästrimmarmannen har skrivit i forumet
Av Nästrimmarmannen

Det är aldrig fel att spela var man vill, men om den inte har egen hårdvara känns det som en meningslös och energislösande produkt nu när vi har alternativ som steam deck t.ex.

Av Nästrimmarmannen

Jag har tokspelat på min steam deck i ett halvår och är väldigt nöjd med maskinen. Dock har jag öppnat dörren till molntjänsten geforce now och är helt såld. Svårslaget att chilla på soffan med en schysst surfplatta och en dual sense. Bra komplement till varandra är en underdrift att kalla det.

Av Nästrimmarmannen
Skrivet av ipac:

Ehh, kronkursen.

Ja precis. 500 dollar vs 500 dollar bör ju bli lika många nordiska lire?

Av Nästrimmarmannen
Skrivet av Camper7:

Kan hålla med om att det är lite dyrt. Kör dock Premium för maximal kvalitét.
Utbudet passar mig bra. Enligt mig så är Prime, Cmore, AppleTV, Viaplay mycket mycket sämre. Har provat alla men Netflix för mig och familjen dominerar. Smaken är helt enkelt olika.

Prime har ju inte bara prima filmer, men ett och annat guldkorn finns liksom några bra serier.
Deras app ger överlägsen bild för den som kollar i VR (riktigt coolt) och prime gaming bjussar ibland på riktigt bra spel (tex mass effect legendary edition och warhammer total war 2). För 59 kr är det ett riktigt fynd emellanåt.

Av Nästrimmarmannen

Tycker det är märkligt att rekommenderat pris för Xbox Series X och PS5 är samma i USA, men att det av någon märklig anledning blir 500-1000 kr dyrare att köpa en ps5:a i Sverige.

Av Nästrimmarmannen

4070 - Founders edition
4070 - 40(80) Ti
4070 Super

Av Nästrimmarmannen
Skrivet av Purgatory:

Beställd! Blir kul att testa som min första VR-upplevelse. Hoppas den går att koppla till PC framöver.

Kul! Jag blir nästan lite avundsjuk på att du får kastas in i VR med denna (och inte med psvr 1 som var min första riktiga VR upplevelse, bortsett från en menlös htc vive demo).
Gör inte samma misstag som jag och tokkör timmar i sträck första dagarna/streta emot hjärnans "ta en paus!"-signaler.
Blev bakfull och förvirrad/yr i nästan ett dygn, men så körde man ju också fem timmar berg-och-dalbana-liret "A rush of blood".

Av Nästrimmarmannen

Alla deras handhållna konsoler har sålt bra och switch är en hybrid. Med facit i hand känns det som ett öppet mål att fortsätta på hybridvägen då man får båda alternativ (undantaget switch lite).
Jag tycker de borde våga att för en gångs skull behålla varumärket och köra på Switch 2. Allt annat vore ju dårskap då de numera inte verkar ha planer på en handhållen konsol i stil med 3ds på marknaden.

Av Nästrimmarmannen

Jul...
Jul...
Strålande jul!

Av Nästrimmarmannen

Du kör dota och hunt och funderar på en rtx 4090? Det känns lite som en snubbe som gillar att cykla till jobbet och nu sneglar på en lamborghini
Har du obegränsat med cash så kör men det lär inte bli billigt med elräkningen...
Själv hade jag inväntat recensioner samt 4060 alt 4060 Ti. Sedan skulle jag satsat på 4060 Ti troligtvis, köpt en steam deck (fantastisk maskin)och sparat mellanskillnaden.

Av Nästrimmarmannen
Skrivet av Squallie:

Jaså? Vad jag kan se så verkar det vara 6 590kr som är nya priset.

Beror såklart på var man kollar. Mediamarkt vill ha en tusing extra för digital edition. Men klart alla passar på om de kan. Inte som att man är så värst köpsugen. Mer "nice to have".

Av Nästrimmarmannen

Såg att ps5 prishöjts med en 1000 lapp. Svenska priser brukar vara bra på att möta en prishöjning med det dubbla.
Hade varit najs om det gick att streama från xbox series s till steam deck de gånger man vill ha mer kräm till lägre energipeng. Aja, om två tre år kansle det är normalare tider igen.

Av Nästrimmarmannen
Skrivet av roxkz:

Toknöjd med mitt 3060 ti, var inga direkta problem att köpa ett kort.. Fick hålla koll några dagar bara.
Uppgraderar till något ur 4k serien när detta inte orkar med mitt casual-spelande längre.

Du kan nog vänta till 5000 serien om du casual-spelar. 3060 Ti är ju riktigt fränt men du kanske kör hög upplösning, ultra alles och 80+ fps

Av Nästrimmarmannen

Amazon Prime!
Inte för att de kanske har de fläskigaste filmerna, utan för att de erbjuder överlägset mest prisvärda tjänst om man är intresserad av gratis spel som är riktigt bra emellanåt (och en och annan intressant serie och film).
Tror jag betalar 59 kr för streamingtjänsten samt prime gaming all in all genomatt enbart vara medlem i amazon prime (där både gaming och video ingår för att förvirra det maximalt).

Av Nästrimmarmannen

Framtiden ser onekligen ljus ut för steam deck. Kör dark souls 3 på high/medium och 45 fps locked, vilket ger mer än 2.5 timmars batteritid. Och allt detta levereras med en cirka 16 watt effektförbrukning och ett galet lågt pris.

Av Nästrimmarmannen

Rätt galet att en timmes spelande på ett 4080 motsvarar 17 timmars speltid på en steam deck under maximal belastning. Jag hoppar denna generation oci inväntar Hopper.

Av Nästrimmarmannen

Kan bli bra om de kör all the way woke

Tycker det är lite förlegat att man ska spela som en kvinnlig karaktär. Hade varit mycket roligare om man fick spela som en "man" som identifierade sig som kvinna, utan att rockstar belyste det närmare under hela spelet och behandlade det som vilken självklarhet som helst.
Hade kunnat bli riktigt go kontrovers med stor potential till kränkthetsförvirring.

Av Nästrimmarmannen

Näe, jag har efter cirka 10 år tröttnat på att följa hårdvara på diverse techsiter och prisjämförelsesiter.
Har ett 3060 Ti och planerar att joina "good enough"-klubben istället för "aldrig nöjd"-klubben.
Fick tag i en steam deck nyligen och har börjat vänja mig vid 40 fps. Trodde aldrig den dagen skulle komma, men mitt hårdvaruintresse för komponenter svalnade iom decken faktiskt.
Kan tänka mig att eventuellt köpa 5000-serien, men återstår att se.

Av Nästrimmarmannen

Fylla diskhon med vatten och diskmedel. Handduk på golvet mot spill. Sedan kan man leka flyta eller sjunka osv.

Av Nästrimmarmannen

Härlig roast av 6500 xt!