Inlägg

Inlägg som HickeHiskelig har skrivit i forumet
Av HickeHiskelig
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Året runt är nästan alltid bättre idag vad jag sett. Finns knappast halvår.
Gå med i SMC innan du tecknar försäkring bara så du kan få med 10%aren.
Svedea och BilsportMC brukar vara billigast. Jag kör båda mina på BilsportMC.

har man den försäkrad säg 6 månader om året med på/ avställning så blir ju det billigare, om året, än om man har året runt försäkring

edit, med bilsport blir dock 6 månader på/av lika dyrt som året runt

Av HickeHiskelig
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

30 är ett stort hopp och sedan var 5 år.
Var du bor är också stort hopp, nivå 1-2-3 beorende på landsbyggd eller storstad.

Jag fyller 28 och betalar 1300 respektive 1700 för mina motorcyklar från 1997 och 2000 per år dvs. Men jag bor i vad de klassar "storstad"
När jag köpte min 2019 Suzuki GSX-S750 så betalade jag 9300kr per år. Alla helförsäkringar.
När vi pratar dessa summor skall du absolut gå med i SMC för 500kr per år (billigare för dig som är ung) för då får du 10% rabatt på din försäkring. Jag är med i SMC också med mina siffror ovan. Lägg på 10% för att få utan rabatten.

gsx s750 2019 skulle kosta mig 1300/mån på och avställning. året runt 1000/mån, jag är skriven på en villa i gävleborg, i en by med 4000 invånare. sånna premier har jag ingen lust att betala alltså, det får nog bli ninja 650 som första hoj, verkar typ bara vara den som har rimlig försäkringskostnad, och dess syskon såklart. mt-07 är ganska rimlig försäkring men den är så ful

Av HickeHiskelig

vid vilken ålder går mc försärkingarna ner i kostnad? nu är jag iofs bara 22 och har ett år kvar tills jag ens kan börja övningsköra, men z800 och cbr650r kostar 1000/mån, ninja 650 kostar dock bara 450/mån. på och av helförsäkring. kan givetvis ställa den på min far, men föredrar att ha den på mig såklart. z800 är den som faller mig bäst i smaken just nu

minns när jag köpte min första bil när jag fyllde 18, 4000/månaden om jag hade skrivit den på mig

Av HickeHiskelig
Skrivet av leeggee:

Hejsan! Det var jag som fick min tv helt mörbultad levererad (paketet var helt sönder typ)

Där fanns en liten repa där paketet var sönder men det var inte mycket mer med det; men nu upptäckte jag detta:

https://streamable.com/g5y83y

Är det något man kan gå vidare med?

varför tog du emot tvn om den var helt mörbultad kan man ju undra?

Av HickeHiskelig

ts, har du fastnat för några lurar ännu?

Av HickeHiskelig

jag köpte min första iphone 11 2019, gick sönder januari 2020

fick ny iphone 11 på försäkringen som följde med gratis i 3 månader. den telefonen gick sönder i april 2022. fick ny iphone 11 igen (tredje telefonen) på försäkringen som jag glömde säga upp, men sa upp den efter denna händelse. i mars 2023 gick den tredje telefonen sönder, lämnade in den på lagning denna gång. om jag inte akut behövde en hel skärm för att kunna ta mig in på jobbdatorn hade jag lugnat mig och köpt en ny istället.

nästa gång telefonen går sönder köper jag en begagnad iphone 14 från blocket för halva priset. telefoner har en större tendens att gå sönder om man har en någorlunda aktiv livsstil, är min teori

Av HickeHiskelig

all publicitet är bra publicitet eller hur var det

Av HickeHiskelig
Skrivet av nu1mlock:

Precis som den enorma majoriteten av IoT-prylar så har den bara stöd för 2,4GHz-bandet. Se till att du inte har kombinerat 5GHz och 2,4GHz för att ansluta enheten till ditt nätverk.

Har du kombinerat banden så får du separera dom tillfälligt medan du lägger till enheten. Efteråt kombinerar du banden igen.

Det är inte säkert att det är det som är problemet i ditt fall, men det är den absolut vanligaste orsaken till att folk inte hittar prylarna.

på min asus router kan jag välja vanliga nätverket eller det med 5ghz på slutet. jag använder bara det vanliga, antar att det bara är 2.4ghz då?

Av HickeHiskelig
Skrivet av Spiffman:

Den är faktiskt en RIKTIGT BRA produkt till skillnad mot deras shelly button 2 och shelly HT

Nej, den verkar vara helt jävla kass faktiskt. Det står bara ”No device found” när jag söker efter enheter efter att jag loggat in på Wi-Fi i appen. Den är sämst, är ju mängder med folk som har haft samma problem på nätet

Av HickeHiskelig

lägger in 20k till på SSAB efter fredagens ras som ska beror på logistiktrubbel

Av HickeHiskelig

ärligt talat, jag spelar cs och battlefield, med rena hifi hörlurar. jag kan definitivt höra var motståndaren är trots att det inte är några surround lurar, eller så har jag bara bra game sense. dessutom låter de bra till film och musik. nu är jag inte global i cs, jag har varit LEM, men fine, är du global förstår jag att du vill ha gaminglurar. annars skulle jag ALLA dar i veckan välja bättre ljudkvalitet framför några sketna rgb gaminghörlurar gjorda för att locka kids som kunder. innan jag köpte de lurarna jag använder nu, spelade jag med bose quietcomfort 25, det var under den tiden jag var LEM i cs. det var bra lurar, men de jag har nu låter typ trippelt så bra som bose.

jag skulle föreslå att du köper dessa med blocketpaket: https://www.blocket.se/annons/stockholm/beyerdynamic_dt1990pr...
bjud 2500kr, lite över din budget, men hey, nypriset är 5000kr

Av HickeHiskelig
Skrivet av MagnusJ_78:

Dom verkar tulla på bitrate också.
Kollade på Nobody nu ikväll som ska vara 4k.
Det var den säkert också men med en bitrate på 6,94Mbit är inget att skryta med. Skit dålig bild.

jag har också reflekterat över bildkvaliteten. youtubes 4k är hästlängder bättre. nobody var dock en fim i min smak, såg den igår faktiskt, måste bero på att det inte är netflix som producerat filmen

upptäckte nu att det står HD på alltihop på min dator och telefon, endast på tvn står det 4K på titlarna. vad i hela friden???

Av HickeHiskelig
Skrivet av Zyie:

Jo visst, om det vore så att jag faktiskt handlar baserat på vad jag sett på reklam.
Nu har jag dock påpekat flera gånger, att jag gör min egen research.
Det är fullt möjligt att jag inte är medveten alls om indiska Tata exempelvis, men genom min research finner att det ändå är rätt märke för mina behov, istället för det mycket mer för mig kända märket Ford.

Du ser reklam för cola och känner "fan, det skulle vara gott med ett glas, får åka ner på affären en sväng och köpa lite".
Du ser reklam för Öl och kommer på att "hmm, jag är ju ledig imorron, kanske skulle köpt lite öl tills dess, ska ju vara soligt och fint ute!".
Du ser reklam för Ford och tänker "Hmm, jag behöver ju en ny bil, de där ser inte så illa ut. Kanske ska ta en sväng förbi min lokala Ford-handlare till veckan och provköra nån/några", varpå du kanske väljer den av de modeller du provkörde som du gillade mest, utan att alls egentligen kolla upp alla andra märken och modeller som finns, som kanske är bättre lämpad för dina behov, kanske ser lite bättre ut, eller helt enkelt är likvärdig men bättre prissatt.

Återigen, jag bryr mig verkligen inte om reklam. Kollar inte på TV på grund av reklam, har "ingen reklam tack" skylt på brevinkastet, reklamblockerare på webbläsaren.
Du kanske inte förmår dig att blockera ut reklam när du stöter på den, och kanske blir väldigt påverkad av den.
Jag ser dock sällan reklam, lägger noll fokus på det när jag väl stöter på det, och ignorerar det totalt när jag är ute efter en ny produkt.
Det finns verkligen ingen situation där jag står och väljer mellan A, B eller C, där jag väljer ett av alternativen för att jag känner till märket mer. Det finns alltid någon fördel hos något av alternativen jag värderar högre, och gör mitt val baserat på det, inte baserat på märket i sig.

Ta datordelar exempelvis, då vi ändå är på Sweclockers forum.
Under flera års tid valde jag Intel CPU'er både för egen del, samt när jag hjälpte andra välja delar.
Sist valde jag AMD. Varför? Intel är ett mycket större märke, jag har valt Intel förut, jag har inte haft något att klaga på min erfarenhet med Intel CPUs.
AMD's CPUer var ett, för mig, klart bättre värde för pengarna än Intels CPUer vid den tidpunkten jag beställde delarna.
Jag gjorde min research, jämförde olika modeller i olika prisklasser, och kom fram till att just de delar som jag valde, var det mest prisvärda jag kunde hitta då, som låg inom min budget.
Mitt grafikkort är MSI, har aldrig haft en MSI-produkt förut, och kortet var knappast billigt (ca 16k när jag köpte det), men det var de mest prisvärda 3080TI kortet som fanns att tillgå just då.
Jag har dessutom i de två datorerna innan min nuvarande kört på AMD som grafikkort, utan något direkt att klaga på, inte Nvidia.
It's easy. Jag väljer inte produkter för att det är ett märke, jag väljer produkter baserat på de egenskaper produkten har jämfört med andra.
Reklam är totalt irrelevant. Köpt massvis med saker jag aldrig någonsin sett någon reklam för, trots att de finns produkter i samma segment som jag har sett reklam för.

3080 ti var väl inte speciellt prisvärt?

Av HickeHiskelig

Har gett upp på netflix. Jävla skitföretag, antar att de behöver få in mer kapital för att kunna göra ännu fler egentillverkade b- filmer. Sen släpps det typ aldrig nytt material, bara några ruttna No name serier man inte vill spendera tid på. Naej, bflix och streamtajm duger bra, även om det bara är 1080p, däremot är ju utbudet 100 gånger bättre. Synd att popcorntime lagt ner dock, där kunde man ju casta från datorn till tvn

Av HickeHiskelig
Skrivet av Cerb:

Efter 5år, annars nej.

rackarns

Av HickeHiskelig

om jag köper bostadsrätt för 550k med 15% kontant, renoverar för 150k och får den värderad till 850k, kan jag då få ett lägre amorteringskrav av banken på direkten?

Av HickeHiskelig
Skrivet av Mindfighter:

Så är det, bara ta en titt på gatorna och räkna antalet bilar med pris på 700.000+ kr i ett villaområde. Det är den första effekten vi kommer se att folk behåller sin bil längre eller börjar köpa billigare bilar. Det jag menar är att det finns nog en hel del pengar att ta av hos valfri villaägare innan de får problem på riktigt.

En genomsnittlig bil kostar 550k, läste i nån tidning för ett tag sedan. Helt sjukt faktiskt. Tar många år att bara spara ihop till en genomsnittlig biljävel om man tänkt casha

Av HickeHiskelig
Skrivet av Unmasked:

Går säkert bra men det är värt 800 för att slippa! 😂

nej

Av HickeHiskelig

https://www.hifiklubben.se/sennheiser-hd-800-s-horlurar/senhd... dom här är nog jättebra!

annars ett par begagnade hifi hörlurar, bättre blir det inte, oftast är de knappt använda dessutom https://www.blocket.se/annons/vastmanland/sennheiser_hd_660s_...

komplettera med en begagnad blue snowball mikrofon, 150kr på blocket

https://www.blocket.se/annons/stockholm/audeze_lcd_gx/1102322...

Av HickeHiskelig

bygg själv, lovar att du klarar det, och det är kul. seriöst, vad kan gå fel? vad exakt är det du är rädd för?