Inlägg

Inlägg som JoeSun har skrivit i forumet
Av JoeSun
Skrivet av SuperSverker:

Sorry för att vara trist för ett väldigt bra erbjudande, men har en G7 Odyssey och det är den i särklass sämsta skärmen jag haft (och jag körde 900krs BenQ som standard i många år)

Den är totalt värdelös när du vill kunna göra något mer än ha skärmen på konstant, den klarar inte av att växla källor och mjukvara/OSD är katastrofalt dålig...

Så värt att veta för er som inte haft en Samsung gaming skärm innan (som jag)

Bara så inte alla Samsungskärmar hamnar under bussen. Jag har en G9 49" QLED sedan 3 år tillbaka och upplever inga problem med OSD/mjukvara. Skiftar ingångskälla säkert 10ggr/dag och använder Bild-i-Bild då och då utan några problem.

On topic:
Bra initiativ med sådana här erbjudanden

Av JoeSun

Medlem sedan 12 september, 2003
Så.. snart 21 år. Galet!

Av JoeSun

https://www.superstart.se/

Av JoeSun

Tyvärr funkar det inte - Home-appen visar inte den infon om routern bara, WAN/LAN-IP, Modell samt Programvaruversion.
Jag tror att de instruktionerna gäller andra anslutna enheter (t.ex. home, brandvarnare, etc).

Av JoeSun

Stort tack för info!
Så tokigt det kan bli när amatörer snabbgooglar

Av JoeSun

MAC adress, arp -a stämmer ej med tryck på Router

Jag bytte leverantör från Telia (500/500) till Bahnhof (1000/1000) under julhelgen och upplever en väldigt mycket segare uppkoppling både på mobiler och datorer. Bredbandskollen ger inmte heller så höga siffror - runt 300/300.
Efter lite sökande så läste jag att det kan bero på att man inte har fått en publik adress hos Bahnhof och att man då kan beställadet. För att beställa det behöver man ange sin routers MAC-adress.

Jag har Meshnätverk hemma via 3 st Google Nest Pro och på den pucken som agerar router så står det tryckt en MAC-adress, men om jag kör kommandot "arp -a" i Kommandotolken så får jag inte exakt samma - de två sista tecknen är på pucken "1c" och via "arp -a" så är det "29".
De andra två puckarna har snarlika adresser, men där skiljer de sig åt på de 4 sista tecknen (så det är ingen av deras som listats i kommandotolken).

Vad skall man lita på?
Kan man göra något annat för att försöka få till bättre anslutning?

Jag skall självklart kolla med Bahnhofs support, men om publik IP är ett alternativ så vill jag vara säker på att jag anger rätt MAC adress.

Av JoeSun
Skrivet av Gustav-P:

Som du har det nu känns som den bättre lösningen.
Om du tar bort något av misstag från OneDrive så kommer det att alltid finnas på NAS:en.

Är det ett personal eller family Microsoft konto du har ?
Om det är ett family så skulle du kunna skapa ett konto till som har 1TB utrymme och använda det att göra backup från din NAS till detta konto - du använder alltså det endast till backup och har inte kontot uppmappat någon annanstans än på NAS:en.

Stort tack för svar

Jag har ett Family-konto.
Oj vad dum jag känner mig - jag har aldrig ens tänkt på att det är 1TB/användare. Då kan jag alltså skapa en "fejk-användare" som bara används för att ta backup. Smart, @Gustav-P ! Tack

Av JoeSun

Först och främst stort tack till JaneDoe som skapade denna tråd och till alla er som svarat och kommit med inspel! Guld värt för oss som är nybörjare på detta
Om det är bättre att jag skapar en ny tråd än fyller på denna - säg gärna till.

Jag har en Windows PC med OneDrive (1TB lagringsutrymme) aktiverat på.
På datorn så är OneDrive inställt på att synka alla mina filer (dokument, bilder, skrivbord, personliga foldrar). Allt som allt c:a 500GB.
Detta innebär att jag har allt lokalt på en hårddisk på min dator och även i molnet hos MS/OneDrive.
Bilder jag tar med mobilen skickas även de till OneDrive och då kommer de också till min dators disk eftersom det är synkat. Jag har även aktiverat Synology Photos, så det blir kanske lite kaka-på-kaka där.

Nu när jag har skaffat en Synology NAS så är jag lite osäker på vad som är bäst tillvägagångssätt;
För tillfället så har jag, via Synology Cloud Sync, sagt till NAS'en att "Endast ladda ned från OneDrive" samt att "inte radera filer från NAS'en även om de tas bort från OneDrive".

Den håller just nu på att hämta alla 200.000+ filer men när den är klar med det så tänkte ansluta en Extern disk via USB och köra Hyperbackup för att ta backup på alla dessa filer. Därefter kopplar jag ur USB-disken och ansluter den med jämna mellanrum (1 gång/månad) för att på så sätt ha en extra säkerhet.

På det här viset blir det som att OneDrive är "Master", men vore det bättre att t.ex. ha NAS'en som Master och att den skickar data till OneDrive, min dator och USB-disken? Eller spelar det kanske ingen roll?

Av JoeSun
Skrivet av JoeSun:

Vad lustigt..
Jag sa upp Telias abonnemang och byter till Bahnhof. Detta gjorde jag förra veckan och skiftet sker 22/12. När jag sa upp abonnemanget hos Telia så frågade jag vilket datum jag skulle ange till Bahnhof för påkoppling. Samma datum svarade han. Så Telias sägs upp 22/12 och Bahnhof aktiveras 22/12. Allt är frid och fröjd tills man börjar läsa inlägg i den här tråden om att det skall vara uppsägning på ena dagen och aktivering på nästa.
Ringde nyss Telias uppsägningsavdelning och dubbelkollade. Representanten vidhöll att det skall vara samma dag om man vill ha en så sömlös övergång som möjligt - de släpper oftast anslutningen under kontorstid, någon gång mellan 08:00-16:00 (inte helt hundra på klockslagen).
Nåväl, funkar det inte så är det väl bara ett telefonsamtal bort.

Så enkelt var det tyvärr inte.
Bahnhof försöker koppa på på morgonen 22/12. Går ej p.g.a. att Telia inte kopplat från.
Ringer Uppsägningsavdelningen på Telia där de säger att det skall ske frånkoppling 23/12(!) Jag menar på att så var det inte alls sagt och i min bekräftelse står det 22/12.
Han kollar med annan avdelning och min frånkoppling var schemalagd till 23:00 den 22/12, men han hade bett dem göra det snarast. Skulle då ske inom 1-2 timmar.

Efter 4 timmar var jag fortfarande kvar hos Telia.
Ringde åter till Uppsägningsavdelningen och fick beskedet om att det är många som ringer, vänligen pröva igen senare…

Ringde då till Teknisk support och fick beskedet om att man frånkoppling skulle ske 23/12 och att inget kunde göras för att det skulle ske tidigare. Man kunde inte säga något om vilken tid den skulle kopplas från.
Fick rekommendationen att be Bahnhof koppla försöka på så sent som möjligt, typ kl 23:00 den 23:e.

Ringde Bahnhof och undrade om de hade öppet på lördagen 23/12 och om de i så fall kunde koppla på mig då. Inga problem - bara att ringa in under dagen då de hade öppet (typ 10-14).

Hur gick det då?
Telia kopplades ifrån 23:30 22/12. Ringde Bahnhof dagen efter och det kopplade på inom 30 minuter,.

Tips till framtida mig:
1. Gör inte bytet på en fredag innan julafton när kundtjänst har begränsade öppettider och långhelg är i antågande.
2. Gör inte bytet dagen innan du bjudit 3 andra familjer på uppesittarkväll som kräver uppkoppling för att streama TV4.
3. När bytesdagen närmar sig kolla med leverantören om vilken tid som bytet är schemalagt att ske.

Av JoeSun
Skrivet av JonasT:

Uppgraderade precis till Wifi 6E från Wifi 5.

Hah! Gjorde precis samma drag i morse.

Från Google Wifi till Google Nest Wifi Pro. Skall bli spännande att se om jag märker någon större förändring.

Av JoeSun

Tack för info om fraktfritt & 10%-rabatt-koden hos vr-rock. Det blev ändå ~750kr (beroende på magneter och tillägg för mina synfel), men nu är julspelandet förhoppningsvis säkrat

Av JoeSun
Skrivet av leeggee:

Någon med erfarenhet från dessa? Sjuk rabatt

Blev själv intresserad eftersom det var väldigt bra rabatt, men kommer att avstå.
Fått blandade men välskrivna omdömen på inet: https://www.inet.se/produkt/6610387/epos-h3-pro-hybrid-svart-...

Av JoeSun

Fick hem mitt BOBVR M3 Pro-strap i morse och funkar inte alls så bra tillsammans med glasögon som jag hoppats
Spelar ingen roll om jag kör utan face insert(eller vad det nu kallas) eller ej. Skalmarna tar i.
Har antagligen alldeles för brett huvud/breda glasögon och får nog investera i linser (magnetiska, då resten av familjen också använder headset'et).

Bortsett från det så är det bra mycket bekvämare än originalet. Märkligt att Meta inte skickar med bekvämare originalstrap på en så dyr produkt.

Efter att ha dragit ned uppspelningshastigheten på BOBOVRs installationsvideo så lyckades jag installera det 😂 Det var inte komplicerat, men videon gick väldigt fort och var lite osäker på hur hårt man kunde dra och trycka i sakerna.

Finns det tips på fler linstillverkare som säljer med magnetfäste (Zenni & VR Optician verkar inte ha magnet som tillval) än dessa?
https://www.vr-rock.com/products/meta-quest-3-prescription-le...
https://honsvr.com/product/custom-meta-quest-3-magnetic-presc...

Av JoeSun

Vad lustigt..
Jag sa upp Telias abonnemang och byter till Bahnhof. Detta gjorde jag förra veckan och skiftet sker 22/12. När jag sa upp abonnemanget hos Telia så frågade jag vilket datum jag skulle ange till Bahnhof för påkoppling. Samma datum svarade han. Så Telias sägs upp 22/12 och Bahnhof aktiveras 22/12. Allt är frid och fröjd tills man börjar läsa inlägg i den här tråden om att det skall vara uppsägning på ena dagen och aktivering på nästa.
Ringde nyss Telias uppsägningsavdelning och dubbelkollade. Representanten vidhöll att det skall vara samma dag om man vill ha en så sömlös övergång som möjligt - de släpper oftast anslutningen under kontorstid, någon gång mellan 08:00-16:00 (inte helt hundra på klockslagen).
Nåväl, funkar det inte så är det väl bara ett telefonsamtal bort.

Av JoeSun
Skrivet av Ninotramp:

Nu fungerar Black week erbjudandet på Bahnhof! 1000/1000 för 412:- i månaden 12 månader bindningstid

Jag klev på det.

Grymt! Funkar även för mig 😊 Stort tack!
Kör på det också - säger upp Telia 500/500 imorgon.

Av JoeSun
Skrivet av MightyToni:

Håller med, visar man inte missnöje så får man sämre produkter framöver.
Det värsta är att Telia verkar ha sänkt hastigheten på nuvarnade 500 nedladdning. Senaste veckan har jag inte fått högre hastigheter än 280 ned, det är 485 upp men ned är sämre. Undrar om de gör något med flit så att kunderna tänker att det inte är någon skillnad ändå.

Kan någon med Telia 500/500 kolla om nedladdningen är lika snabb som tidigare? Förra månaden funkade det bättre men denna veckan när jag skulle testa så går det inte över 300. Kanske för att jag sa upp avatalet i början på månaden

Här är den lika snabb som tidigare.

Av JoeSun
Av JoeSun
Skrivet av gothenburg:

<Uppladdad bildlänk>

Halva priset för 1000/1000 i sex månader hos Bahnhof såg jag

Trevligt
Det hade jag nog nappat på (sitter idag med Telia 500/500-dealen från förra året) om jag hade möjlighet;
Får inte alternativet att beställa med bindningstid så för mig är det 549kr*12

Av JoeSun
Av JoeSun
Skrivet av Hajnyckel:

Kollar på nya hörlurar och såg att Steelseries Arctis Pro Wireless finns till ett hyfsat pris(?), 2290:- hos Webhallen, NetOnNet, Komplett och Max Gaming. Någon som har något att säga om dessa hörlurar, negativt som positivist, dele gärna med er i så fall
Till vad jag kan se så har inte dessa hörlurarna något löjligt extraprogram för att kunna användas fullt ut som vissa andra har då dessa program allt som oftast inte går att köra under Linux.

Kollade även på HyperX Cloud Orbit S på Amazon.se för 2999: som, säljes och skeppas av Amazon Sverige. Dock inget svarta fredagenerbjudande på dessa. Några åsikter om dess?

Har haft mina wireless pro i några år nu. Helt ok ljud. Sjukt smidigt med dubbla batterier och att man köra både BT och kabel. Använder dem både till jobb (BT) och till spel/musik från PCn.
Mycket nöjd med reglaget som balanserar ljudet mellan Discord och spel.
Jag har stort huvud och tycker att det blir lite tryckande känsla uppe på huvudet efter ett tag.
Displayen (OLED?) på själva kopplingsdosan har fått ”PC” inbränt, men det spelar inte mig någon roll.
Köpte mina för strax under 2K under någon Black Friday. Värt pengarna.
Skulle de gå sönder så skulle jag nog testa den nya versionen - ”Nova”. Beroende på pris så klart.