Inlägg

Inlägg som ALmo har skrivit i forumet
Av ALmo

Hej

Ser att du fått många tips redan. Tänkte bara dela min erfarenhet.

Jag köpte nyligen en Sony A6000 till min sambo. Hon är sjukt nöjd med den!

Men hon är väldigt intresserad av foto och vill lära sig mer. Sony A6000 är en högt ansedd kamera och den bästa i sin klass. Men för din dam så kanske lillebror A5100 (en uppdaterad version av A5000 som kom samtidigt som A6000) som är i stort sett samma kamera fast lite "avskalad". Kanske mer lämpad för den som inte vill lära sig allt om foto men fortfarande vill ha lite möjligheter för förbättring...

Lycka till!

Av ALmo
Av ALmo
Skrivet av daLLEEE:

Vill du utveckla orden avskalade och lite sämre? Har alltid hört att moderkortet inte gör någon speciellt stor skillnad till gaming egentligen om du nu inte ska ha SLI senare i framtiden. Vad gör moderkorten för 500 spänn mer som inte det jag valt gör? Detta är inte för att ifrågasätta dig utan mer för att jag ska lära mig så hoppas att du inte tar det på fel sätt!

Jag kan inte tillräckligt mkt om moderkort för att kunna citera exakt vad som skiljer mellan ditt och andra kort. Jag skrev mest vad personer som jobbar med att bygga datorer åt folk ofta använder. Men moderkort är precis som allt annat. Hög kvalitet kommer med högt pris.
Saker som jag vet skiljer, potential vid överklockning, UEFI/BIOS (färre funktioner), färre kontakter av olika slag och deras placering (SATA/fläktar/USB/M.2/mm), sämre ljud.

Om man köper den bästa CPUn (nu i7 7700k som du valt) så är det troligt att man kommer göra en OC på den. För att då göra det så "enkelt" och "säkert" som möjligt brukar mellansegmentet rekommenderas för att undvika onödiga kompromisser.

Nu kan jag inget om det kort du valt och inte jätte mycket om de nya Z270 korten. Men det är såhär det varit fram till nu iaf.

För att vara konkret: Dyrare kort har ofta en bättre UEFI/BIOS. Ljudet är alltid bättre. Kontakter skilljer mkt mellan olika mobo. SLI lr ej. Nätverk av olika slag. Men prestandan i FPS mätt är högst 5 fps.

Detta är mitt förslag:
Ett bra moderkort som har allt man behöver. Define S om du inte har mer än 3 HDD och behöver 5,25"...
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10127957/dalleee

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10127957/dalleee

Av ALmo

Utan att börja prata om märke för alla föredrar vi något märke *host* ASUS *host* ;P.

Skämt å sido.. Ser ut som du har polckat ihop ett prisvärt system. Det enda jag kan säga är att prisklassen gällande moderkort som de flesta rekommenderar, är runt 1800kr. Dvs de billigaste "Gaming" moderkorten.
Går man under dem så blir korten väldigt avskalade och lite sämre på typ alla områden. Går man över dem betalar man för utseende mer än prestanda.

Ett exempel i bilvärlden. BMW M3, vilket symboliserar mobo för 1800kr.
Det du har valt är mer av en BMW 116i utan några tillval...

Vad jag försöker säga är lägg till 500 spänn för ett lite bättre moderkort.

Lycka till!

Av ALmo
Skrivet av MultiMan:

@ALmo: Ingen skulle vara gladare än jag om Sverige får en riktigt duktig förare i F1 igen (som Ronnie P)! Tyvärr har Marcus ett flertal gånger visat att han saknar fingertoppskänslan som krävs för att bli riktigt snabb i F1, speciellt under svåra förhållanden. Bara stabilt psyke räcker ju inte, även om det hjälper såklart.

Jag kan sätta en hundring på att Wehrlein kommer placera sig bättre i 2/3 lopp under 2017.

Jag tror alla är överrens om att Marcus aldrig kommer bli en Alonso/Senna/Fangio, kallade vad du vill. Det är fullt möjligt att Wehrlein kommer köra ifrån Marcus i varje race. Jag menar bara att bara för att du inte har den råa prestandan som t.ex. Hamilton har betyder inte det att du kommer att förlora mot honom...

Jag tror Marcus har en chans om han kan prestera som han gjorde på slutet av 2016. Men gör han inte det så har vi nog ingen Svensk i F1 2018...

Av ALmo
Skrivet av MultiMan:

Synd om Marcus, han kommer bli chanslös mot Wehrlein.

Det har jag väldigt svårt att tro...
Kommer det bli en utmaning? Ja, definitivt..
Många trodde att Nasr skulle vara bättre än Marcus också. Marcus är väldigt stark just nu. Hans styrka ligger i det mentala vilket gör att han kan konstant prestera på en hög nivå. Detta kommer med erfarenhet i F1.

Wehrlein är onekligen snabb och kommer sannolikt att vara snabbare än Marcus vid fler än ett tillfälle men Marcus kommer ha en mycket jämnare prestation över säsongen. Vilket är viktigt för utvecklingen av bilen. Jag kan fortsätta men tror ni fattar..

Skulle vara roligt om Marcus kan slå Wehrlein med tanke på att han är så högt ansedd av många och är Mercedes gullegris! XD

Av ALmo

@frejansson: Står "Luftkylare", alltså så borde AiO vattenkylare funka...
att tänka på är att systemet oven förbrukar nånstans mellan 350-400 Watt under load så 850 watt psu e lite OP..

Av ALmo

@anon197102: Länken funkar inte...

Av ALmo

Jag kan bara rekommendera det jag har.

Corsair Gaming Strafe RGB med MX SILENT switchar. Vilket är röda med gummiringar på.

Visst mjukvaran är inte den bästa. Men det gör vad det ska fast det tar lite längre tid.

I min värld är detta det bästa för att man får de röda switcharna men slipper det förbannade klickandet!

Av ALmo

@SilverCityPsyko: Du kan ju vänta och se vad som händer... Men vet att prestandaskillnaden är väldigt liten i jämförelse med prisskillnaden
Enligt mig så ska du vänta på att köpa Skylake till Kaby lake är lanserad för att få bästa prestanda för pengarna. i7 7700k väntas kosta 4299 lr nåt sånt...
I min bok är det inte värt 500-700kr extra plus kostnad för nya mobo.

Andra saker att tänka på. Mkt kommer att presenteras nu på CES i helgen. Med AMDs nya GPUer runt hörnet kan mkt hända där med. Men kan ju ta ett tag innan de blir lancerade.
Slutligen så är ett GTX 1080 sjukt OP för 1080p

Av ALmo

Detta är mitt förslag:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10085596/silvercitypsyko

Resten kan du byta till senare.
2600k har i princip identisk prestanda med 6600k. Därför tycker jag du ska ha en 6700k. Annars kommer du få byta processor eller plattform snart igen..

Som ovan nämnt:
Kan vara värt att skaffa en vanlig SSD först och uppgradera sen.
Samt att 7700k och Z270 snart lanseras.

Av ALmo

Tack för alla svaren!

Jag köpte en WD red "intellipower" (1799kr) från inet.

Kändes som det rätta valet.. Vilket som, hade varit bättre än det jag har idag. Vilket är en extern 1TB WD disk som redan har förstört en fil..
Sen en intern 1TB WD green som visserligen inte krånglat. Men båda är över 5 år nu, så...

Av ALmo

4TB Seagate vs 4TB WD röd

Hej Sweclockers

Jag måste ha en ny HDD för lagring då mina börjar bli gamla och fulla...

Komplett har rea på en Seagate Barracuda 4TB för 1279 kr.
Samtidigt så kostar den prisade WD Red 4tb 1799 kr

Frågor:
Är WD HDDn värd 500kr extra.
Hur är kvaliteten på Seagate disken?

Av ALmo

Grejen är att "budget" är redan att använda mobo ljudkort och ett headset av högre kvalitet. Ex Sennheiser.
Ska avrage Joe höra skillnad sedan så blir det ex: Philips X2 hörlurar med modmic och en DAC ex. Creative Sound blaster G5 alt. ASUS Xonar u7

Detta är baserat på relativt populära, bra och prisvärda produkter som är skapligt enkla att få tag på.
Sedan är det som folk skriver väldigt individuellt...

/ ALmo

Av ALmo
Skrivet av CDON.COM:

Hej @ALmo,

Vi beklagar givetvis det inträffade.

Om du återkopplar till mig med ditt ordernummer i ett privat meddelande ser vi givetvis till att ordna så att mössen skickas ut till dig!

Med vänliga hälsningar
Hugo
CDON.COM

Tack!

Vill bara säga att CDON hade en snygg hantering av mitt ärende, efter det första inlägget. Jag har nu fått hem mössen till det pris jag beställde dem för.

Jag måste ändå påpeka det att konkurrensen är så pass stor på denna marknaden att sådana här saker inte får inträffa i någon större utsträckning..

/ALmo

Av ALmo

Beställde 2 st trådlösa möss från Trust (EVO Advanced) under black friday helgen den 27 nu en och en halv vecka senare blev ordern avbruten!?!?

Om det va så att man bara fick beställa en (1st) så hade det ju varit bra om det stod nånstans (jag såg ingen text) så hade det ju varit snällt om ni skickat en av dem iaf!! Det var ju trots allt halva priset!!

Nåväl jag har gått vidare med ett liv och kommer aldrig handla av er mer... Den framtida negativa reklamen jag kommer delge alla jag känner bjuder jag på...

Av ALmo

Skillnaden till en 6700k skulle jag tro är typ 5-10 ev. 15fps beroende på spel.
Du behöver inte uppgradera förrän tidigast Coffee lake (2018). Den i7:an ryktas ju ha 6 kärnor...

Jag har en i7 2600k på 4.5Ghz med ett ASUS GTX 1070 O8G. Jag tycker detta är ganska balanserat för både GPU och CPU ligger på ungefär samma nivå för mig.

Mvh ALmo

Av ALmo

Problemet med dagens feminism ("tredje vågens feminism") är att den av många upplevs som väldigt fientlig och hatisk mot män.

Med det sagt så är den verkliga anledningen, att tredje vågens feminister får väldigt stor plats i media och därmed så hörs de av flest människor. Den som skriker högst i en grupp hörs mest, skulle man kunna säga.

Majoriteten av svenskar är "första" eller "andra" vågens feminister. Med andra ord så vill de bara att alla ska ha samma rättigheter.

Den mest populära frågan idag gällande feminism är ju lönefrågan. Här finns två läger:
Feministen: JAG VILL HA SAMMA LÖN SOM MÄN!
Anti-feministen svarar: HÅLL KÄFTEN, DU HAR SAMMA LÖN!

Sanningen är att denna fråga är extremt komplex och har väldigt många lager som påverkar lönerna män och kvinnor har. Bl.a. så har män och kvinnor överlag olika typer av jobb.

Sammanfattning:
Varför hatas feminister så mkt?
Tredje vågens feminister (Trigglypuff typ..) hörs väldigt mkt.

Problematiken:
Feminism skapades på en tid när kvinnor aldrig ens var myndiga. Först var föräldrarna förmyndare sedan en mannen som hon blev bortgift med.
Med tiden så har kvinnor fått mer jämställda rättigheter. Därmed så har problemen med jämställdhet minskat och idag har vi därför tredje vågens feminister.

Min åsikt:
Kvinnor och män arbetar med olika jobb. Överlag så arbetar män med mer "fysiska" och kvinnor med yrken inom områden som, service, mat, skola, vård och omsorg. Så om politiker fokuserar på att jämställa lönerna baserat på yrken och inte kön så tror jag det skulle bli bättre.

/ALmo

Av ALmo

Har inte läst alla kommentarer för jag verken har tid eller orkar, men min åsikt är väl såhär typ:

  • För det första kommer det troligen aldrig att hända förrän allt trafik i städerna är 100% eldriven. (kanske!)

  • Sen att rösta på ett parti pga en enda fråga är lite korkat (no offence)

  • Tror ditt en alternativ fall du verkligen brinner för detta är att bli medlem i och rösta på Direktdemokraterna (DD)

DD har nämligen inget eget partiprogram utan det väljs av medlemmarna och väljarna genom digitala omröstningar. Flytande/Direkt demokrati helt enkelt. Därmed kan du driva denna frågan själv...

Av ALmo

Hej alla!

Jag tänkte bara säga att jag köpte en Sony a6000 Silver från Cyberfoto i fredags på rean.
Det var 2000 i rabatt då så jag kunde inte motstå det erbjudandet
Sen ingick en väska, UV filter, 16Gb kort, och microfiberduk för 400 kr extra.

Hoppas att det blir bra!