Inlägg

Inlägg som jazon har skrivit i forumet
Av jazon

Jag har inte riktigt förstått de här med att de inte skulle behöva släppa ngt bättre för att de saknas konkurrens. Om jag köpte de bästa som fanns 2014, 4790k. Varför skulle de inte vilja sälja något till mig 2017? Är mina pengar inte fina nog åt de längre då? För om de ska få mina pengar måste de ge mig en förbättring, ni tror inte de hade gett mig det om de kunnat? Jag tror mer fysiska lagar sagt sitt. Och att de samtidigt vill hålla sig så nära samma TDP som de har så kan de inte bara öka allt utan att fysikens lagar går med på de med.
Samma jäkla snack på GPU sidan, att nvidia inte behöver släppa ngt för deras 1080ti är bättre än allt AMD har, vill inte nvidia ha mina pengar heller? Bara för att jag sitter på ett 1080ti? De måste ju ändå vilja sälja saker till mig de också

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

Du bör undvika adaptrar. Så du bör köpa annan psu. Finns saker som gör att du kan använda 2st psu. Tex add2psu.
Då ska du ha ström från samma nätdel till kort och riser.
Skiljer det bara 500kr hade jag nog tagit 6gb kort. Tror de e lättare o sälja med i efterhand om man inte vill fortsätta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

De går ju lite upp o ner. Men att ett 1060 varit uppe i 40kr per dag har jag inte sett mer än max under en dag isf.
Om jag har förstått de rätt så kan man använda nicehash interna wallet, och skicka från den till coinbase avgiftsfritt idag. Inte helt hundra då jag inte använt nicehash själv men en kompis gör de o han säger de går. O där kan du isf sälja dina btc.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

@baboon_ass hur mycket hade du tänkt de skulle ge dig per kort? Tycker de verkar va i rätt nivå för hur de legat i någon vecka nu.
Fördelen med nicehash är att den skiftar vilken valuta dem majna till den som är "mest lönande" för varje kort. Du får dock betalt i bitcoin då du hyr ut din datorkraft.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon
Skrivet av BABOON_ASS:

@jazon: ok,så det är mao bara att köpa 3gb kort för 2400 istället för 6gb för 2900 då?

Du kan använda 3gb korten till andra valutor när ethereum DAG går över 3gb. 3gb korten är lite långsammare än 6gb korten då de har färre cores och lägre klock.

Vilka du köper får vara upp till dig. Frågan du ska ställa dig är vad du vill majna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon
Skrivet av Ridder:

Det har och göra med DAG filen som blir för stor för korten att lagra i minnet. Googlar man snabbt så visar det översta resultatet att DAG-filen kommer att gå över 3gb i April 2018. Detta är FEL och lurar många från att köpa 3gb-kort.

Denna beräkning säger 2019 men jag skulle gissa sent 2018.
https://investoon.com/tools/dag_size
Kom ihåg att det finns en massa andra coins att minea, och då ETH beryktas bli POS ändå så spelar DAG egentligen ingen roll.

Jag vet detta, ville egentligen ha honom själv till att svara. Det är inte ens eth man borde majna med ett 1060, utan oftast ngt med equihash. Dock så ändras de lite från tid till tid. Men om man vill ha de till majning av just eth så kommer man nog, som du säger, i värsta fall missa "slutet" av eth majningen innan den går in i pos med ett 3gb kort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

Det är just de jag ville få fram, Att det är till ethereum som de inte kommer räcka, Men räcker till mycket annat.
Att sikta på att bara majna ethereum så är man nog sent ute, kan man tänka sig att majna annat så är de nog ett helt annat läge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon
Skrivet av BABOON_ASS:

@Magicanz: Ok,tack, hittade 3gb kort "billigt" men synd om dom blir oanvändbara detta året.

Varför skulle de bli det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon
Skrivet av kniven:

Blev nyfiken på var du har sett/hört det? Det vore ju verkligen toppen om det var så.

#slack kanalen som louqe startade för backers

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

@fractal design
Jag har skaffat mig en celsius s24. Till min förvåning så har jag upptäckt att det är en aluminium radiator istället för koppar som kelvin hade.
Eftersom ni skriver den är expanderbar så undrar jag vad ni rekommenderar för material på gpu blocket? Och vad de ska vara för vätska med ev tillsats i? För jag har förstått att pump/cpu delen är i koppar och att man egentligen inte borde blanda material men att ni redan gjort det från fabrik och ni då anser det fungerar, troligen med hjälp av rätt vätska.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

Om jag Har förstått det rätt så har louqe fixat samarbete med noctua så vi ska kunna få oss våra kära nh-l12 utan o behöva betala ett överpris. Antar att de kommer komma info här med snart. Men så ni vet de iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

Jag skulle säga en louqe ghost S1 MkII med 2st tophat. Dvs 1 medium o en large då du vill ha in både radiator o diskar. Dock så är de leverans först i maj på slackerbackern.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

Det går med senaste drivers med om du bara sätter det på compute/beräkning. Men som ovanstående sa är inte 30 säkert. Jag väljer dock att sköntolka 30 till 28-32 mhs för det är som @StegeSWE säger, minnestillverkare är avgörande där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

om du ska få upp hashrate till 30mhs så måste du byta bios, det har du inte gjort.
men då du har senaste drivern måste du sätta kortet på beräkning istället för gaming i driversen. du ska även ha claymore 10.3 då du har senaste drivrutinerna

Av jazon
Skrivet av Jonas79:

Ingen fara alls.

Har dom öppnat upp för original backers igen så dom kan få det lägre priset ?

Inte att jag kan nyttja detta men vet att det efterfrågats och sagts att dom ska få en till chans

Skrivet av Bewise:

Jag är en av dom så hoppas på det.

Skickades från m.sweclockers.com

jag vill minnas de redan varit. de har sagt ett datum. men tror du kan välja en annan o sen få de priset om du bevisar de hela.

Av jazon
Skrivet av Icte:

Aha, då är det redan planerat att fläktfiler kommer att medfölja? Hade ni ett mailutskick/uppdatering angående fläktfilter som jag missat?

Tror han menar att om man köper till fläkt filter så ingår sidor och botten. Den ingår inte från början i alla paket

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon
Skrivet av andra94:

@jazon: Valfritt o köpa tillbehören vettu

En tom låda gör inte mkt nöje har en 5930k som med måste bytas. Har jag tur duger hälften av mina minnen och gpu går använda. Annars blir de komplett dator.
Det är vilken kylning som är de svåraste valet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

Jag personligen ser ju ingen nytta alls med vertikal stand.

Jag köpte mig en L12 för 3v sen så jag inte skulle missa den. Nu beställde jag en celsius s24. Egentligen vill jag ha aio till både cpu+gpu, så om de kommer en sådan så kommer jag ha köpt 3 olika kylare till samma låda.

Denna lådan blir en riktigt dyr uppgradering för min del

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon
Skrivet av PaChalski:

Gällande EKWB-MLC så är det en del andra faktorer som gör att denna inte är väl anpassad för Ghost. Pumpen och slangarna gör att den måste placeras med radiatorn närmast Spine. Fläktarna hamnar då närmare botten eller toppen (sämre för luftflöde och turbulens), utöver det så blir böjradien för slangarna mycket liten, nära inpå omöjligt liten.

Men hur tänker ni ang AIO som ni skrev där? Jag har köpt mig en L12 ifall de skulle va så att jag vill köra luft. Blir de luft så tänkte jag 2 slim uppe och 2 slim i botten, dvs 2st S-hattar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jazon

Jag såg på kickstartern att AIO var med på tillbehörs förslagen. Är detta något som ni pratat med någon tillverkare om eller är det bara ett önskemål?
Jag är iaf riktigt sugen på o vattenkyla CPU+GPU i detta chassi men med tanke på hur många olika block de skulle vara till just GPU vore det väl enklare om nu gjorde så EKWB-MLC passade. dvs en XL tophat? för då har ju ändå EKWB, som är stora inom vattenkylning, alternativen.
Jag hittar dock inga mått på pumpen så vet inte om den passar ens.