Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som anon257891 har skrivit i forumet
Av anon257891
Skrivet av Necrophor:

Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore
6.5/10

Är inte något större fan av Harry Potter eller världen i övrigt, för mig kändes denna lång (väldigt lååååång) och flertalet gånger kom jag på mig att sträcka mig efter mobiltelefonen. Den är snyggt gjord med bra effekter som man kommit att förvänta sig, men av någon anledning påminde "stilen" om The King's Man, fast med "magi". Personligen tycker jag det är den svagaste delen i Fantastic Beasts där den första hade något extra. Lite för förutsägbar utan något som verkligen sticker ut, förvånar eller håller spänningen vid liv.

Är man ett fan av denna "värld" tror jag säkert man gillar den och ger den ett högre betyg, skulle ha dragit av 0.5-1 poäng om det inte vore för att effekterna faktiskt var visuellt snygga. Om det verkligen kommer en 4:a och 5:a återstår att se då den tydligen har presterat undermåligt hos "the box office".

Jättesnyggt filmat, massa flashiga effekter... jag stängde av efter 15 minuter: inte ens värt min sofftid!

Av anon257891
Skrivet av ehsnils:

Haken är att vid installation av jordfelsbrytare sätts den oftast före alla säkringar i centralen utan särskilda hänsyn. Vid litet hänsynstagande undantas kyl/frys. Det är åtminstone min erfarenhet.

Nja: Vid särskilt hänsynstagande sätter man en separat jorfelsbrytare på kyl och frys! (jmf. Dö av att ta på kylen/frysen jmf. med att några livsmedel blir dåliga). Sektionera är knepet!

Av anon257891
Skrivet av nolawi:

Tänkte bara ge er alla som tipsat en liten uppdatering, drog säkringen till utebelysningen och har låtit datorn vara inkopplad i 2 dagar nu utan att jfb har löst ut, så läckströms teorin gällande utebelysningen ser ut att stämma, nu blir det att försöka reda ut vilken av alla lampor som är problemet.

Mvh

Som sagt: det behöver nödvändigtvis inte vara en enskild komponent som är problemet!

Jordfelsbrytaren löser (senast) på 30 mA, men i allmänhet tidigare.

Alla komponenter har en viss läckström!

Citat:

En ny tvättmaskin har till exempel en läckström på
omkring 3 mA. Läckströmmen ökar sedan i takt med att
maskinen åldras, slits och smutsas ned.

Källa:Elsäkerhetsverket

Sen att du adderar något som gör att du går över gränsen på ~15mA(-ish) (Notera: Bryta strömmen som sensast vid 30 mA) är svårt att se igenom!

De generella stora "läckströmmarna" är: Kaffekokare, strykjärn, utomhusuttag/belysning.

Av anon257891

Ops: hade visst inget att visa!

Av anon257891

Ops, fel av mig!

Av anon257891
Skrivet av Mindfighter:

OMG! Jag använder inte caps-lock, men jag är perfektionist, så det stör mig ändå till vansinne!

Så? Vad har du programmerat/konfigurerat om knappen till? (Detta är antagligen minimikravet för att kunna anses som tangentbordsnörd: att man konfigurerat om "caps-lock" till något, för en själv, användbart!)

Av anon257891
Skrivet av Icetec:

Det är ju den uppenbara layer-knappen just eftersom den inte används till något annat och ligger bra till för handen

Självklart är det så!
Nu frågade jag @mindfighter vad just den programerat/konfigurerat om den till

Edit: (Och egentligen var det nog en väldigt ledande fråga: då jag trodde/tror att @mindfighter inte konfigurerat tangenten i fråga till något annat alls?! Motbevisa mig gärna!)

Av anon257891

Nya "Caps":

https://i.imgur.com/ZFCzqZa.jpg

("Model F": såklart! )

Av anon257891
Skrivet av b1ghen:

AirPrint gör att du kan skriva ut från t.ex. en iPhone eller iPad utan att installera drivrutiner etc. bara du sitter på samma nätverk så funkar utskrifterna automagiskt.

Förmodar att du pratar mer om WiFi Direct där du ansluter till ett trådlöst nätverk som skickas ut av skrivaren, har aldrig haft behovet av detta och brukar stänga av funktionen så fort jag kan så man inte har en massa extra trådlösa nätverk i onödan.
Om du inte har någon internetanslutning utan bara en skrivare och en telefon/platta med mobildata så kanske jag kan se behovet, men jag vet ingen som har en skrivare utan att ha internet...

Tack för input!
Nej inte "ett trådlöst nätverk som skickas ut av skrivaren":
Mitt vanliga Nätverk, som telefonen så klart är ansluten till när jag är inom räckvidd.

Min skrivare har inget wifi alls (men är anslutet till ett nätverk (via sladd) som har AP:s (med wifi): Har aldrig haft några problem att skriva ut från telefonen/plattan?

Förstår fortfarande inte riktigt nyttan... är det för att slippa installera en "app"(i.e. drivrutin) på telefonen? Varför skulle man vilja betala extra för det?

Av anon257891
Skrivet av Mindfighter:

Inget jätteproblem, mer irriterande då det inte på något sätt är ett billigt tangentbord och de har bra lösning för övriga långa tangenter så trist att de inte gjort som för backspace på positionen för caps-lock. Dumsnålt helt enkelt. Har billigare tangentbord som inte har det lika tydligt på caps-lock.

Varför vill du ens trycka på Caps-Lock? (i.e. vad har du programmerat om den till så att den faktiskt är användbar?)

Av anon257891

Lite åf-tåpick: Men jag förstår inte riktigt nyttan med "airprint"(och liknande) (någon får gärna förklara/förtydliga!): Om skrivaren är ansluten i det lokala nätverket (via sladd) och det lokala nätverket har "wifi": så kan man ju skriva ut via det lokala nätverket (från valfri trådlös (och trådad) enhet):

Vad är det jag missar?

Av anon257891
Skrivet av Nudeln:

Ja, AP var jag inne på för något år sedan, typ något från Ubiquiti, men kom fram till att jag inte orkade med riktigt. Då ska man också ha en router i bakgrunden? Inte läst på ordentligt som du hör...

Men antal enheter, lol nej, inte tusentals. Det är svenssonlast vi snackar om. En TV, ett par datorer, någon platta, fyra-fem mobiler etc. simultant. Kanske var otydlig där.

Följer ditt råd och min magkänsla och kör på varianten med AX6100. Tack!

För att höja det till en "chefsnivå" (alternativt "dumma ner det") kan man "förenklat säga" att det som vi kallar "router" i folkmun är en "Router med en integrerad AP(Wifi) och Brandvägg".

Sen får man själv ta beslutet om man tror att en "multifunktionsprodukt" eller produkter med ett specifikt tillämpningsområde ger mest prestanda (/for the bucks)

Av anon257891
Skrivet av Nudeln:

Funderar på att byta ut routern hemma som tillhandhållits av BRF:en. Ser att Webhallen kör kampanj, så står och väger mellan:
https://www.webhallen.com/se/product/309052-Asus-RT-AX92U-AX6...
vs
https://www.webhallen.com/se/product/336179-Asus-TUF-AX5400-G...

Lutar åt den första, men ser att den är betydligt äldre. Har bara tänk köpa en, så har egentligen inget behov av mesh eller dylikt, utan vill framför allt ha räckvidd, stöd för många enheter/stresstålig, hastighet och framtidssäkrad (i den prioritetsordningen). Några idéer om vilken som är bäst? Eller bör man gå på en helt annan om budget är 1000-1500 kronor?

Vill du ha (WIFI-)"räckvidd" primärt kanske du ska titta på AP:s?

Hur många är "många" enheter? Hållerdu ngn form av sportevents där du har tusentals enheter "Närvarande"?
"Framtidssäkrad" är ett tre vligt uttryck som låter bra: i praktiken kan man sällan "framtidssäkra" något, per definition är framtiden obestämd.

Korts sagt: Köp något som ligger inom din budget!

Edit: Den ena produkten du tittar på har AX6100, den andra AX5400... och det skiljer 100 spänn? (I prktiken kommer du antagligen aldrig märka ngn skillnad).

Återigen: är det täckning du är ute efter primärt: kolla upp "AP"!

Av anon257891
Skrivet av StuntmanMike:

heavymetalkeyboards.com

Extras finns att köpa just nu, men va beredd på att vänta för leverans.

5½år? (som är min senaste "väntning" (ModelF))

Av anon257891
Skrivet av DasIch:

...Tänkte bland annat försöka hitta tunn bitumen-matta...

Finns bl.a. 1,2mm på
biltema

Av anon257891
Skrivet av TANDEMCYKELN:

Ja, jag är fortfarande en sådan där snigel i ögat, då energi inte bara kan försvinna ut i tomma intet. Om det är så att man förbränner mer energi när man gör en viss sak, då måste man kunna bevisa det.

Om det är så att kroppen får högre temperatur och man måste få iväg värmen, så är det givetvis något som går att bevisa. Dock så är jag extremt tveksam till att den kost man äter skulle göra att man får en så pass hög kroppstemperatur att man kan gå ner i vikt på grund av det, så länge man intar lika mycket energi.

Som sagt, jag är en extremist när det gäller fysikens lagar.

Näppeligen en extremist; snarare en konformist!

Vi är alla överens om att termodynamikens 1a huvudsats är sann (varför försöker du ens påskina att någon ens tenderat att nämna annat i tråden?)

Var mer pragmatisk!

Av anon257891
Skrivet av Laffe:

Jag tog paus i min drastiska kaloribegränsning vid påsk. Var klar med viktstudien och åkte skidor sista veckan på säsongen så det fick bli lite våffelstuga och dylikt. Som vanligt tog sockersuget över ordentligt och jag började svulla onyttigheter de följande veckorna. Men jag hade ätit väldigt lite innan, så även om jag åt mycket mer och mest onyttigt så hamnade jag under min förbrukning och höll vikten. Hade hellre sett att jag åt nyttiga saker, men det var bra att ta en paus i bantandet. Hade blivit jätteuttorkad och utvecklat stora eksem över hela nacken vilket troligtvis berodde på nån typ av näringsbrist. Har ny energi nu också, vilket gör att jag kan uppskatta en kropp fri från extravikten.

Blir fortfarande en hel del onyttigt just nu, men har trappat ner kalorierna igen fast på en sundare nivå nu. Vägde in på 77.6 idag vilket är det lägsta jag vägt i vuxen ålder. Tror dock att det har en hel del att göra med tungt bärande dagen innan och att jag inte fyllt på med vätska ordentligt. Väger upp mot ett kilo mer egentligen. Målet är 75 för tillfället och jag har inte bråttom, men räknar med att vara där inom två månader om jag inte ändrar något. 17 kilo sen oktober har det blivit.

Snyggt! Sakta men säkert är modellen!

Av anon257891

@CusmaR Bra jobbat! Håll ut och håll i!

Av anon257891
Skrivet av DasIch:

...
Finns väl olika sorters eltejp antar jag men en del kan nog ha lite väl starkt lim för det här ändamålet. Jag kan ju alltid undersöka om det finns något med lite snällare lim.
...

Nej! ELtejp har för ändamålet ypperligt lim, som varken är för starkt eller för klent: det är rent ut sagt i definitionen av när man får kalla eltejp just eltejp!
Limmet är INTE ett problem!

Det som är ett problem är ditt grundantagande om att tejpa baksidan på PCB med maskeringstejp och att det på något sätt skulle dämpa ljudbilden!

En bättre lösning är att dämpa ditt chassi (tangentbordslådan) och tejpa anlägningsytor mellan pcb och låda (med eltejp: inte maskeringstejp!), samt att fylla ditt chassi med dämpningsmaterial!

Av anon257891
Skrivet av StuntmanMike:

...
Ja jag tycker fellion och Icetec ska pröva innan ni säger förmycket här nu.

Påstår du att jag inte har provat alla möjliga (och omöjliga) dämpningar? Jag vill säga "dravel", men det är kanske lite väl hårt (eller snarare att det kan uppfattas, helt korrekt, som lite väl hårt! )

Det ni talar om här är en halvmessyr där man inte dämpar chassit (som jag tolkar det), dvs ISTÄLLET för att fylla chassit med dämpningsmtrl. så tejpar ni undersidan på PCB med det uppenbarligen undermåliga materialet "maskreingstejp"? (VARFÖR?)

Jag menar att har du tejpat (med eltejp) anläggningsytorna på chassit, fyllt chassit med dämpningsmtrl. (bitumen, fogskum, whatever) så ger er "maskeringstejp" NOLL nytta!

Edit: ni kan lika gärna lägga ett tillklippt 80g (A4-)papper emellan PCB och Chassit som att "tejpa med maskeringstejp" då slipper ni även (den inbillade) "problematiken" med limmet...