Inlägg

Inlägg som freddiebox har skrivit i forumet
Av freddiebox

Intressant. Mi Essential ligger ungefär på samma pris men enligt E-Wheels är deras elsparkcykel betydligt starkare och har fler funktioner i appen. E-Wheels säljer även en variant med 30% längre räckvidd och dämpare. Jag har inte hittat någon bra genomgående review på just denna...

Av freddiebox

Funderar på att köpa en ny elsparkcykel, hur pålitliga är E-Wheels?

Jag har haft en elsparkcykel tidigare som var riktigt skräp som jag vann i en tävling som visade sig vara en elsparkcykel som bara säljs i Kina. Så nu efter att den helt gått sönder letar jag efter något bra att ersätta den med.

Vad jag letar efter är en laglig elsparkcykel och en som tål svenskt väder. Jag kommer att använda den främst för att pendla till jobbet och flyta runt i staden som bara är typ 4-5 km från norr till söder. Vad som omedelbart kom upp är E-Wheels och deras E2S V2 2023-elsparkcykel som på papper ser bra ut och tydligen är årets bäst i test. Men efter att ha läst om E-Wheels på Facebook är det en krigszon av kritik. Någon som har några personliga erfarenheter av deras elsparkcyklar? Den mesta kritiken verkar vara mot deras långsamma kundservice och kanske inte produkterna i sig?

Av freddiebox
Skrivet av gothenburg:

Testa att vända på kontakten?

Det är lite läckströmmar som gör att LED faktiskt kan lysa.

Antar att det sker eftersom LED-lampor kräver lite ström för att ge synligt ljus? Att vända på kontakten gjorde ingen skillnad.

Men i alla fall så är det väl inget att bry sig om?

Av freddiebox

LED-lampor på elljusstakle har ett svagt glöd när jag släcker den

Jag vet inte var jag ska placera den här tråden så här får duga.

Nu börjar julfriden och jag har skaffat några E10 LED-reservlampor till mina ljusstakar. Lamporna fungerar utmärkt och ger samma ljus som traditionella glödtrådslampor. En skum sak jag undrar över är när jag släcker ljusstaken så har alla lampor ett svagt glöd som inte slocknar. Det är i sig inte ett större problem då jag använder fjärrströmbrytare och då slocknar den när den kopplas från eluttaget.

Men hur kommer det sig att LED-lamporna har ett svagt glöd när jag släcker ljusstaken på strömbrytaren? Samma sak händer på alla ljusstakar jag har som använder LED. Det är 7-armade ljusstakar om det har någon betydelse.

Av freddiebox
Skrivet av Alphahanne:

Du ska i första hand kontakta butiken du köpte den från, iaf om den är svensk.

Jo den är köpt från Inet så tar kontakt med dem i så fall.

Av freddiebox
Skrivet av anon910:

Vet inte vad som kan ha hänt men har du kollat så garantin har gått ut, Asus har 3år vad jag vet.

Jag har garanti på skärmen tills November så jag har skrivit till Asus om problemet.

Av freddiebox

Datorskärm flimmrade till och blev svart i följd av röklukt

Jag köpte skärmen för drygt tre år sedan, (ASUS VG279Q) och har fungerat utmärkt hittills.

Jag satt och lirade ett spel så flimrade skärmen till några gånger innan den slocknade helt. Datorn förblev opåverkad och jag kunde använda genvägar för att stränga av datorn på säkert sätt. Kort därefter kom en svag men klar röklukt som typiskt bränt plast. Kopplade genast ur allt och konstaterade att lukten kom från skärmen. Jag kopplade bort skärmen och placerade den i ett säkrare utrymme och provade att slå på den igen. Standby lampan lyser men ingen bild på skärmen, inte ens en splash screen. Nu kör jag men en annan skärm felfritt med datorn.

Vad kan ha hänt här? Är det helt kört för skärmen?

Av freddiebox

Mina ASUS-skärmar ändrar kontrast spontant

Jag har två ASUS-skärmar som jag byter mellan beroende på vad jag gör, en är VG279Q och den andra är VG27AQL1A. Super bra skärmar överlag men ett problem som jag stör mig på är att båda verkar ändra kontrasten spontant när jag öppnar ett spel och byter inte tillbaka när jag avslutar spelet och får färgerna att se mycket bleka ut. Det som löser problemet är att jag går in och återställer skärmarnas inställningar varje gång jag avslutat ett spel.

Jag har läst att funktionen heter ASCR, (Smart Contrast Ratio) och det ska tydligen gå att stänga av men i inställningarna så är ASCR tvingat påslaget och den går inte att stänga av. Om jag byter GameVisual till något annat läge som till exempel Scenery Mode så går det att stänga av ASCR men då kan jag inte använda standardläget för GameVisual, (Racing Mode), som ser bäst ut.

Någon som har några idéer hur man kan lösa detta?

Av freddiebox

Det kan vara så att jag skriver ut för sällan, men som sagt så fixade inte rengöring problemet. Jag använder Epsons originalbläck i flaskor.

Av freddiebox

Min Epson skrivare har börjat att bara skriva ut med rosa nyans

Skrivaren i fråga är Epson E-2711 som jag endast ägt i knappt ett år.

När jag skulle skriva ut några bilder som vanligt så kom bilderna med en kraftig rosa nyans. Bilder får samma effekt på både vanligt papper som fotopapper. Jag har provat huvudrengöring som inte visar något fel, en ominstallation av drivrutiner och det finns nog med bläck.

Värt att nämna att första bilden jag skrev ut såg helt normal ut, med den andra bilden så täcktes halva av rosa nyans och den tredje blev helt rosa. Sedan dess har alla bilder jag försöker skriva ut rosa nyans.

Av freddiebox
Skrivet av [SH]:

Har använt min dammsugare till att göra rent kaffekvarnen i flera år utan problem med dålig lukt. Säker på att det verkligen är det som orsakar lukten?

Sedan har du denna produkt:
https://www.baristashopen.se/kaffe/baristatillbehor/rengoring...

Har använt den eller en liknande själv. Funkar bra det med.

Jo den rengöringsprodukten använder jag var tredje månad i kvarnen samtidigt som jag avkalkar bryggaren. Dagligt underhåll så har jag kört med min vanliga dammsugare efter användning. Senast så hade jag nyss satt i en ny påse i dammsugaren och omedelbart när kafferester åker in så fylls lägenheten snabbt med en bränd lukt som jag kan likna med sur cigarettdoft. Det luktar inget speciellt när jag använder den till annan städning.

Av freddiebox

Är det någon som har något bra tips på hur man effektivt rengör en kaffekvarn? Jag har en Wilfa Svart som jag brukar blocka isär och köra med vanliga dammsugaren som fångar upp alla kafferester. Problemet jag har dock är att det är omständligt och att de ger dammsugaren en lukt som kan liknas med rökares jacka. Jag har funderat på att införskaffa en billig handdammsugare för endast rengöring av kaffekvarnen och andra köksapparater. Någon med annat tips eller kan kan rekommendera en bra dammsugare för detta ändamål?

Av freddiebox
Skrivet av giplet:

Du ska mala finare för mer smak.

Många koppar senare så lyckades jag äntligen hitta en inställning som ger samma styrka och smak som min handdrivna kaffekvarn. Du hade helt rätt med att det behövde malas finare. Ratten kan vara lite förvirrande då ställer man in den på mitteninställningen så antar man att det betyder medium. Manualen förklarar inte detta särskilt bra. Detta är i alla fall vad jag hittade för inställning som smakar bäst för mig för en vanlig kaffebryggare om någon annan skaffar denna kvarn. Gå inte mycket finare dock då till slut blir det mjöl i konsistens som är bättre för espresso eller turkiskt kaffe.

https://i.ibb.co/Xp8zVj1/20200814-152354.jpg

Av freddiebox
Skrivet av giplet:

Du ska mala finare för mer smak.

Jag ska prova ett av de finare inställningarna i morgon bitti. Man kan bli galen av att försöka hitta information då alla säger olika. Frågade på Reddits kaffesubreddit och där säger de strängt nej till finmalet för vanliga kaffebryggare och vill istället att jag kör med grovt.

Av freddiebox

Skulle önska att få ställa en fråga till någon med erfarenhet inom att mala kaffe.

Jag har kört med en billig handdriven kaffekvarn jag fick för 169kr som maler mycket gott kaffe. Just denna kvarn har keramiska koniska malskivor vilket kanske är anledningen till mina erfarenheter nedan.

Här om dagen valde jag att uppgradera mig till en elektrisk kaffekvarn, en Wilfa CG-110B Auto som jag fick för 500kr. Den har en ratt på framsidan där man ställer in koppar mellan 2-12 och på sidan en ratt för hur grovt kaffet ska vara mellan fine och coarse. På min handdrivna kvarn så brukar jag ställa in den på medium eller medium-coarse då jag använder den till min Moccamaster bryggare. Min mängd kaffe för en god kopp är 16 gram till 1/4 liter vatten.

Så jag ställde in den nya kvarnen på den lägsta mängd koppar och på medium. Resultatet var i stort sätt samma konstens som min handdrivna kvarn vilket var goda nyheter trodde jag. Efter att ha bryggt kaffet så smakade det mycket svagt, nästan vattnigt. Så jag provade igen genom att välja en aning grövre inställning men det gav samma svaga kaffe. Provade en mildare inställning men fick samma dåliga resultat. Det sista jag provade var att öka mängd gram kaffe från 16 till 20 gram men ändå fick jag ett dåligt resultat.

Är det något jag gör fel med inställningarna? Som jag nämnde tidigare kan det ha att göra med att malskivorna i den nya kvarnen är av plast och därav sämre kvalitet än keramiska? Värt att nämna att jag inte än har provat den grövsta inställningen än, men är inte den till för kallbryggt kaffe och Franskpress?

Av freddiebox

Jag får också höjning. Com Hem och Telia är vad som erbjuds i min hyresrätt och Com Hem har man hört bara värre saker om så det är ju inte värt att säga upp Telia bara för att spara 10 kr och kanske få det sämre än vad man har. Om jag får säga vad jag tycker så är Telias 100/100 inte värt 400 kr då hos mig är det ofta avbrott i långa perioder och hastigheten är lite upp och ned.

Av freddiebox

Tänkte dela mina erfarenheter nu när jag har fått chans att prova hörlurarna i en dag.

Ljudet är fantastiskt och till belåtenhet kopplat till moderkortet. Den slår automatiskt på hög förstärkning och jag har volymen på 50% och hör allt bra. Riktigt nöjd.

Det enda jag har svårt att vänja mig med är att den sitter lite för stramt på mitt avlånga huvud och ger obekvämt tryck på käklederna. Inget obehag på mina öron dock.

Av freddiebox

Jag tackar för alla svar.

Vad det ser ut som kommer jag att prova att köra dessa på moderkortets chip då ASUS angivit för moderkortet i fråga att den är kapabel att driva hörlurar med hög impedans, (mer eller mindre hur jag känner för moderkortets ljudbild med dessa hörlurar). Jag har som sagt kört med hörlurar innan med hög impedans men inte lika högt som 250 ohms. Dessa hörlurar köpte jag från Koss liksom Beyerdynamic med enfas på ackurat och hög ljudkvalitet och komfort. De fungerade utmärkt, men som redan nämnt ovan så kunde impedans-sensorn byta mellan prestanda och kraftfull vilket resulterade i att jag fick justera volymen i emellanåt, vilket jag inte störde mig på. Dessvärre så var hörlurarna designad i billig plast och brast här om dagen.

Efter att ha spenderat en onödigt lång tid att hitta likvärdiga hörlurar i ljudkvalitet och komfort så kom jag över Beyerdynamic DT990 vilket jag endast har hört bra saker om. Så mycket kan jag i alla fall säga att de kommer definitivt att vara av bättre kvalitet än alla "gaming headset" på marknaden som annonseras som bäst i test med överdrivet höga priser för teknologi som jag inte tänker utnyttja och som inte har någon påverkan på ljudet i sig. Jag har bland annat provat SteelSeries och Razer headset under min jakt och blivit besviken gång på gång. Ljudet var sämre än mina hörlurar från Koss på samtliga, och komforten var bristfällig. Jag föredrar öppna hörlurar som hörlurana från Koss, vilket också är en anledning varför jag tittar på Beyerdynamic DT990.

Om det skulle visa sig att hörlurarna inte känns kraftfulla nog, vilken förstärkare kan ni rekommendera som fungerar bra med Beyerdynamic DT990 för en hyfsat billig peng?

Jag är dock ingen audiofil och har inte studioutrustning eller dylikt jag planerar att använda med dessa.

Av freddiebox

Klarar mitt moderkort av att driva 250 ohm hörlurar?

Jag kan inte hitta så mycket information om just hur exakt mycket impedans den klarar av. Hörlurarna jag kollar på vill köra på 250 impedans, (Beyerdynamic DT990 Pro).

Mitt moderkort är ASUS PRIME Z390-A som använder Realtek S1220A Crystal Sound 3 som har integrerad impedans-sensor och förstärkare som enligt manualen "kan driva hörlurar med hög impedans utan att rulla av höga eller låga frekvenser." Den har också 120 dB SNR för stereo ut och 113 dB SNR för stereo in som kan ses i externa förstärkare som bland annat Creative Sound Blaster.

Av freddiebox

Värdering av begagnad skrivare

Jag har köpt en bläckstråleskrivare och vill nu bli av med min laserskrivare.

Vad kan den vara värd idag begagnad? Det är en allt-i-ett-laserskrivare med trådlös anslutning från Brother, (DCP-L2560DW). Allt-i-ett menas så att det har både kopiator, skanner och skrivare. Just den modellen har utgått så jag kan inte hitta ett exakt pris. Den närmsta jag kan hitta på försörjning är DCP-L2530DW som går för 1590kr.

Tack på förhand!