Inlägg

Inlägg som Pölsemannen har skrivit i forumet
Av Pölsemannen

@Abiiboi: Vad bra :). Du kan dra ner priset genom att spara in lite på processorn och grafikkortet men med denna datorn kommer klara nya spel och framtida spel i inte för dåliga inställningar. CS kommer du kunna köra i över 250 FPS.

Av Pölsemannen

Här i min variant, du kan byta hårddisken till en SSD om du bara ska ha CSGO på den. Både grafikkortet och processorn är mer än tillräckligt. Är lite osäker på PSU:n dock.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8653565/2015-09-04

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8653565/2015-09-04

Edit: Tror det finns folk som säljer nycklar till Windows billigt här på forumet.
Edit 2: Har nu uppdaterat datorn lite (@Stromming90) , känner du någon som kan montera ihop datorn åt dig? Eller kan du göra det själv @Abiiboi . Om inte så måste du dra ner på grafikkortet för att kunna köpa montering.

Av Pölsemannen

@OW16: Du kan få 1000 GB (1TB) för väldigt lite mer. Skulle också kört på radeon r9 390 istället för 970. Jag har 8 Gb ram och upplever att det börjar bli för lite för vissa spel. Star Wars Battlefront har rekommenderat 16 GB, men det kan man köpa till senare :).

Av Pölsemannen

@xinux: Tack, ska kolla runt lite då

Av Pölsemannen

Enkel skype mic sökes

Hej, jag har ett par audio technica ath-m50x hörlurar. Det finns ingen mikrofon på dom och därför behöver jag en. Jag ska använda den till Skype/TS/CS, den får inte ta upp för mycket plats, ha en hyfsad ljudkvalitet (så att man hör vad jag säger), inte ta upp så mycket bakgrundsljud och inte heller vara för dyr, max 300 kr.
Någon som har förslag? Ni får gärna berätta vad de olika mikrofonerna har för egenskaper.

Jag har sett mikrofoner som man sätter bakom skärmen, verkar praktiskt

Av Pölsemannen

@livez: Tror inte det är något mer du behöver mer än kylpasta och vanliga skruvmejslar. Det kommer bli en bra dator

Av Pölsemannen
Skrivet av livez:

det kändes lite saftigt med 5k bara på grafikkortet. Ska fundera lite till så kanske jag slänger iväg en beställning på ovanstående till kvällen
Tyvärr hade Inet inte minnet inne och jag hittade ingen annan butik som hade det heller, så man får väl vänta lite.

Du måste ju inte lägga 13K. Det är ju inte bara grafiken som gör ett spel bra

Av Pölsemannen
Skrivet av livez:

Jag gillar detta bygge! minus windows är jag nere på 11300 kr! Om du hade ytterligare ca 1500 att förbättra bygget på, hur skulle du välja att lägga dem?

Jag hade lagt pengarna på denna SSD:n med dubbelt så mycket lagring för 1 699 kr http://www.inet.se/produkt/4304753/ssd-480gb-ocz-arc-100#/spe...

Redigering:

Såg nu att du bara hade 8 GB RAM. Jag hade köpt 2x8 GB istället för 2x4 GB. Om man kan få mer på grafik-fronten hade jag lagt resten där men jag tror inte man kan få så mycket utan att uppgradera till r9 390x?

Av Pölsemannen

@livez: OK.

När du ska installera Windows 8 så ska du ladda ner detta programmet: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/create-reset-ref.... Kör programmet, välj versionen av Windows du köpte (språket är valfritt tror jag) och stoppa in ett 8 GB (minst) usb. Programmet kommer lägga in en Windows 8 iso fil på USB:et som du sedan ska stoppa in i datorn när du ska installera Windows. Det är då du behöver din produktnyckel

Av Pölsemannen
Skrivet av OrlMrt:

@Eskil Winstedt: K-CPU och H-moderkort = fail.

Oj, det får jag göra om

Av Pölsemannen

Jag har en dator som låter en del men det märker jag inte av när jag spelar, för då är jag inne i spelet och har omslutande hörlurar. Datorn låter annars inte så mycket i idle. Hur viktig är ljudnivån för dig @livez ?

Av Pölsemannen
Av Pölsemannen
Skrivet av giplet:

Det som genererar oljud i ett nätagg är fläkten som behöver kyla bort värme som genereras vid spänningsomvandlingen. Värmen som genereras beror på effektuttaget och nätaggets verkningsgrad. Det betyder att mängden värme som genereras i nätagget om din dator drar 300W är ungefär densamma oavsett maxeffekten på ditt nätagg. Så hur hårt nätagget behöver jobba är inte en faktor man behöver beakta.

Det finns nätagg som låter som jetplan på 25% belastning och det är de som fortfarande är helt tysta på 80% belastning. Det är mer en fråga om tillverkaren har använt bra komponenter eller ej.

Jag håller med. Jag tänker också att energin som inte blir ström blir värme, när nätaggregatet blir varmt så behöver fläkten gå mer och det är den som låter. Jag menar bara att det hjälper om inte fläkten behöver jobba så hårt. Det finns flera olika faktorer som påverkar ljudnivån och komponenterna är nog den största :).

Av Pölsemannen

Nätagg

Om du har en PSU med högre effekt än nödvändigt kommer den aldrig jobba särskilt hårt och därför inte låta lika mycket som en med lägre effekt, sedan spelar det väldigt stor roll på PSU:er med samma effekt. Om du vill spara el så kan du köpa ett med 80% + certifiering. Antar att de inte blir så varma heller.

Av Pölsemannen

@livez:

Externt:

För musen och tangentbordet behöver du 2 USB ingångar (eller PS/2).

Du behöver en Mikrofoningång, brukar vara USB eller vanlig Mikrofoningång (röd).

Hörlursutgång kan vara USB eller vanlig hörlursutgång (grön).

Flera USB ingångar för olika prylar du har. Hur många ingångar finns det på chassit? Det finns också olika hastigheter 2.0 och 3.0 brukar det vara.

Ethernet-anslutning om du inte vill köra trådlöst, blir stabilare och du får lägre ping.

Display-port/HDMI/DVI/VGA ingång (beror på skärmen) för att använda processorns inbyggda grafik.

Internt

PCI express x16 använder grafikkortet, du kan lägga till ett grafikkort av samma typ (Radeon 390 i detta fallet) för att köra de parallellt (Crossfire) om du har minst två pci-e x16 ingångar, se till att moderkortet har stöd för Crossfire (Radeon), om du ändrar dig till Nvidia så är det SLI som gäller.

Om du vill ha trådlöst nätverk kan du lägga till ett trådlöst-nätverkskort och då får du kolla vilken anslutning den har för att skaffa ett moderkort med samma anslutning (som inte är upptagen). pci-e x1 passar i alla "högre" (x16/4/8) tror jag.

Sata, finns olika hastigheter men jag vet inte vad man behöver. En sata port för varje hårddisk (ssd eller hdd).

RAM platser behöver du minst 4 av enligt mig (för uppgradering). Om du har ddr3 minnen så behöver du ddr3 stöd, ddr4 så behöver du ddr4 stöd.

OBS! se till att du inte saknar ingångar för framtid uppgradering

Av Pölsemannen

8/16

Dagens spel klarar sig snart inte på 8 GB, men du kan ju börja med det och sedan uppgradera bara genom att lägga till 2 styck 4 GB moduler. Jag tror 4x4 GB blir snabbare än 2x8 GB. Se bara till att det finns minst fyra platser så att du kan uppgradera senare :). Det är ju därför man köper stationär.

Min kompis byggde nyligen en dator med 120 GB SSD och den var full efter Windows 8.1 samt väldigt moddat Skyrim med över 2000 saves. Så du ska nog inte ha mindre än 240 GB. Däremot finns det billigare bra SSD:er men också väldigt dåliga (t.ex Kingstone) så där borde du kunna pressa priset lite, om du vill. Tror Intel, Crucial och OCZ är bra? Har själv ingen SSD så jag kan inte säga vad som passar :).

Av Pölsemannen
Skrivet av livez:

Eftersom det var flera st som var så nöjda med evga supernova g2 750w (och det faktum att jag verkligen uppskattar en tyst burk) körde jag på den!

Skrivet av Broken-arrow:

Kan ju i stället fråga din morsa, lika bra svar som såna där watt calculatororer är

Då förstår jag :), 750 watt låter bra, jag har 650 watt till 280x och i5 4690k

Av Pölsemannen

PSU Kalkylator

Det finns program på nätet som kan räkna ut vilken PSU du behöver, vet inte hur bra de funkar däremot.
http://outervision.com/power-supply-calculator

Använd Prisjakt för att kolla betyg på olika PSU:er, då blir man alltid nöjd

Av Pölsemannen

Kan inte klicka på vissa knappar i Windows 8.1 pro/ Windows 10

Hej, jag har problem med Windows 8.1 och 10. Det går nämligen inte att klicka på vissa knappar. Till exempel så kan jag inte klicka på något jag sökt på i "Sök i Windows", inget händer så jag måste använda tabb och enter för att välja. När jag är inne i spel som CS GO, GTA V, HF2 eller ARK går det att klicka precis som det ska.

Fler knappar jag inte kan klicka på:

  1. Windows 10 start meny >> utforskaren/alla appar/"av/på"/inställningar/alla "Mest använda" genvägar och "Aktuella händelser" genvägar

  2. Knappar i Windows store

  3. Knappar som kommer upp när man högerklickar på program i Aktivitetsfältet

Jag har testat med andra möss och USB-ingångar och är ganska säker på att problemet ligger i Windows/mjukvaran.

Saker jag har testat för att åtgärda problemet:

  1. Installerat Windows 10 från 8.1 pro

  2. Installerat tillbaka till 8.1 pro

  3. Ominstallerat drivrutinerna för musen

Min mus är en QPAD OM-75 som jag inte kan ändra dpi:n på (längre). I enhetshanteraren syns den som "HID-kompatibel mus", jag kan inte se tillverkaren heller(står Microsoft).

Av Pölsemannen
Skrivet av ToJa92:

Du skulle kunna använda en modul, exempelvis colorama, för att slippa hantera olika plattformar manuellt.

Ska testa den, tack.