Inlägg

Inlägg som Carlhest har skrivit i forumet
Av Carlhest

@Vixa:

Tycker det ser fint ut. Dyrt och bra!

Jag vet att någon tidigare har sagt att du kan köra 850 SSD istället för 960 m2. Håller inte med alls. Jag bytte från SSD till en m2 960 och satan vad gött det är. Bootar upp datorn på 13 sekunder och allt känns så jäkla snabbt och smidigt. Det är ingen stor peng extra men du kommer vara så nöjd!

https://www.inet.se/produkt/4300301/samsung-960-evo-250gb

Annars, njut av spelandet med nya burken!

//Carl

Av Carlhest

Låser den sig permanent? Har haft liknande när datorn låst sig efter ungefär 1 min efter jag kommit in på Windows (alltså inte direkt när jag kommer in). När det hände så brukade det ta cirka 5 minuter innan allt börja fungera igen. Bytte ut massa grejer i datorn för cirka en månad sedan och senast igår hände det mig igen (men det är första gången det hänt med nya delarna, och innan hände det mer frekvent).

Jag bytte ut allt förutom grafikkort och Nätdel, så eftersom att det fortfarande verkar hända kan jag tänka mig att det har något att göra med nätagget som @MacAllan skrev ovan.

Av Carlhest

@Vixa:

Tjena.

Kundvagnen ovan hade jag inte kört på, och nej - du behöver inte en i7 om du bara ska spela på burken. Vad gäller Coffee eller Kaby Lake hade jag fortfarande kört på nya Coffee då det är framtidssäkert. Generellt är utvecklingen av hårdvara hästlängder före utvecklingen av mjukvaran, men som sagt - framtidssäkert.

Kika på denna kundvagn jag satte ihop. Slängde in monteringspaketet som kostar 699kr, och då monterar och testar de datorn innan de skickar den. Dessutom får du 2 års garanti. Kundvagn: http://www.inet.se/kundvagn/visa/10768565/

Jag vet inte vad du ska spela för spel, men den där är riktigt bra för det mesta. Skärm har jag inte så bra koll på, så det får någon annan tipsa om!

Angående Windows kan du bara köpa en Windows 10 OEM key. Kostar från typ 50-400 spänn, beroende på sida. Kinguin har för 250kr vet jag.

Av Carlhest

Ni som har tjänstgjort/tjänstgör i Försvarsmakten

Tjena,

Jag vill söka GMU (eller GU som den nu kallas). De befattningar som mest intresserar mig är Stridspilot, Helikopterpilot eller Jägare (fallskärmsjägare gärna).

Vad jag har förstått är dessa bland de mest tuffa utbildningar du kan göra och jag skulle vilja veta hur god form ni var när sökte er till Försvarsmakten (oavsett befattning). Finns en del gammal information på diverse artiklar och forum men nästan olika på varje ställe jag läser. Har till exempel läst från olika källor att du måste kunna springa milen på 60, 54 eller 45 för jägare. Svårt att veta vilken som är rätt.

Tar gärna emot allmänna tips om träning och liknande, och även tips inför testerna man gör innan GU.

Har inte hittat någon tråd som denna i forumet, men måste finnas några av er som har tjänstgjort eller tjänstgör i Försvarsmakten!

Av Carlhest
Skrivet av adde318:

Vill verkligen skaffa katt, men flickvännen är mega allergisk... Får nöja mig med sträva allergivänliga hundar... Nåja, duger det med

En fråga för er kattmänniskor, rasen ocelot, är det ett vilt kattdjur eller husdjurskatt? Sjukt balla, men verkar ju vara vildkatt...

@adde318

Min lillebror är också superallergisk så familjen köpte en ras som heter Sibirisk skogskatt. Han har inga problem alls med henne, så det är ett tips om ni vill ha katt. Jättelurviga och mysiga är de. Ganska dyra dock!

Av Carlhest

@silverfisk: Kan ordna bild senare idag!

Av Carlhest

@hetsallad: Glömde skriva detta i annonsen. Dock uppdaterat nu. Ja, CPU-kylare ingår och sitter monterat på. Det är Intel:s egna kylare.

Av Carlhest

Jag köpte denna när den var på rabatt från 7k till 5k på webhallen. Du kan väl spana in om de har några kampanjer på denna i framtiden, annars bara tjonka upp 800kr till!

https://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/265908-samsung_...

Av Carlhest

i5 4670k, ASUS Z87-A, Corsair 8GB DDR3

Har uppgraderat burken så säljer dessa delar:

Intel i5 4670k CPU @ 3.40GHz
ASUS Z87-A Motherboard
Corsair 8GB DDR3 CL9 (2x4GB)

RAM är nyköpta för cirka 2 månader sedan. CPU-kylare ingår också i priset, som är monterad på.

Allt sitter redan monterat i moderkortet sedan jag bytte delar, så jag ser helst att du köper hela kittet, men vill du köpa någonting specifikt så är det bud som gäller. Manual och tillbehör ingår till moderkort.

Pris: 1500kr för allt eller BUD vid flera intressenter.

Läs hela annonsen här

Av Carlhest

Har varit lite småsugen på att köpa Rust. Mest för att det ser jäkligt kul ut att bygga hus och fort osv, men är lite kluven när det gäller att loota och crafta. Hur mycket tid är man tvungen att lägga för att hitta material osv för att kunna bygga någorlunda stort?

Av Carlhest

Min polare köpte detta spel. Ser väl vid första anblick rätt fett ut med bra grafik och snygga detaljer i spelet. Dock är det extremt(!) långsamt. Han spelade ett game och skickade det till Bangla efter. Tror att de har jobbat mer på kartan än själv spelkänslan!

Av Carlhest

Playerunknown's Battlegrounds!

Av Carlhest

Värsta är ju att hoppa in i DuoQ med någon som inte kan lära sig av sina misstag. Någon som i sin mening aldrig gör fel. Dör om och om igen på samma sätt, men fortsätter att göra om det hela tiden för att KANSKE så småningom lyckas. 0 impulskontroll. Detta är framförallt frustrerande i spel som Dota, League of Legends osv, när man bara ser hur motståndarlaget växer och växer från hans misstag/spelstil!

Av Carlhest

@Kungsan77: Kikade precis på länken du skickade. Är på jakt efter en Windows 10 key till lillebrorsans nya dator. Såg att det var betydligt billigare priser än på till exempel Kinguin, dessutom inte OEM utan en standardnyckel. I din erfarenhet, hur säkert är det att köpa från de återförsäljare som hemsidan listar?

Till exempel kostar en OEM-nyckel på Kinguin 250kr men på sidan du skickade hittade jag en återförsäljare som sålde Standard-nyckel för 12.13€.

Av Carlhest

@REWplayFF:

Jag tycker den är riktigt go. Här om dagen låg jag i gräset och lootade en grabb jag hade pangat med crossbow. Helt plötsligt kommer det en annan spelare förbispringande cirka 2 meter ifrån. Väldigt spontana fighter blir det!

Av Carlhest

'The Forest' är riktigt kul. Du lootar, bygger hus och aktar dig ibland för kannibaler. Trailern gör inte spelet rättvisa. Är faktiskt roligt och man kan rigga upp riktigt feta hyddor!

https://www.youtube.com/watch?v=76dHkDhOZ04

Av Carlhest

'VVVVVV' är ett hett tips. Faktiskt roligare än det ser ut. Finns på Appstore för cirka 50kr om du har Mac.

https://www.youtube.com/watch?v=apwA8UQ_xeE

Musiken är guld också!

Av Carlhest

Har du ett gammalt chassi? Något jag hade problem med tidigare var att min dator bara startade ibland när jag tryckte på startknappen var för att det var glapp med kablarna i chassit (ström från startknapp till moderkort). Köpte nytt chassi och allt fungerade perfekt. Jag kanske är helt fel ute men bidrog i alla fall med något!