Inlägg

Inlägg som riporto har skrivit i forumet
Av riporto
Skrivet av Jonny Myran:

Tramsigt när folk ska låtsas bry sig om nått gammalt program de inte använt på år och dagar.

Nostalgins vindar blåser starkt.

Av riporto
Skrivet av sKRUVARN:

Du har rätt att de färger som panelen återskapar är en variabel som är svår att kontrollera utan mätdon (även om de flesta dyrare modeller har iaf någon förkonfigurarion som brukar hamna hyfsat nära). Det du gör är dock fel om man är ute efter någon form av korrekt återskapning. Att ha en kjedja som matar panalen med en korrekt avkodad bild är något som inte alls är speciellt svårt numer, både power dvd eller mpc-hc har inga problem med detta så länge flaggning för filerna är korrekt (kommer säkert dock bli komplicerat igen med HDR). Största fördelen med tex madvr är kontrollen man har över bildskalning (det är här olika spelare skiljer sig sett till upplevd bildkvalitet) och olika filter/inställningar för rörelse/uppdateringsfrekvenssynkning.

Sen får du vrida å vända på dina inställningar hur mycket du vill men det är inte rätt väg att gå för att få en korrekt bild, det är exakt samma som tevens inbygga "förbättrings"-funktioner som bara förvränger bilden, vilket väldigt sällan gör så mycket positivt för bra källor i hög upplösning. Och du säger att den även ändrar kontrast och ljus, detta behöver du knappt ett mätdon för, bara att mata in några testbilder för att se att kontrast och nivåer hanteras korrekt. Att ändra detta i spelaren istället för att ställa det i teven utifrån en testbild, förutom att ställa specifika värden (som om den ska konvertera mellan tv eller PC nivåer tex), gör med största sannolikhet att du kommer mata skärmen med fel värden.

Skickades från m.sweclockers.com

Experter skulle aldrig göra som jag, det förstår jag. Det bästa vore om en expert ställde MadVR mot Power DVD.

Edit: Potplayer med MadVR blev bättre än Power DVD.

Av riporto
Skrivet av TobiasStockholm:

Snälla läs den här posten och återkom. #16888255

Jag förstår inte varför jag ska läsa det? Vi har inte färgmätningsinstrument med oss för att kolla vilken färg som är exakt. Mjukvara och hårdvara är en faktor. Om du har mätt färgåtergivningen på Power DVD och MPC-HC på samma skärm och jämfört med varandra så får jag väl ta av hatten för dig. Såvida färgerna inte skiljer sig för mycket från den äkta färgen så kan vi aldrig bedöma med endast våra ögon vad som är äkta bild och därmed närmare skaparens bild. Det som jag ser med mina ögon när jag använder Power DVD ser äkta ut för mig. Det är en smak sak ändå.

Möjligen så behöver jag en bra guide för att verkligen se MadVR går för.

Av riporto
Skrivet av Vingtner:

Låter som du gillar en oäkta bild. Inget fel med det. Men MPC-HC visar upp videor och filmer just som skaparna menade dom. Tror inte ens Power whatever stödjer BT.709.

Power DVD har någonting som heter TrueTheater HDR. Vad som är äkta eller oäkta bild kan du aldrig veta. Skaparen skapar sin film för duken inte teven eller datorskärmen. För att se skillnaden så måste man ställa duk och teve/skärm bredvid varandra. Sen behöver man inte slå på funktionerna som jag räknade upp, det är en smak sak.

Av riporto
Skrivet av Myllerman:

Ok, är nog smaksak då också som det mesta. Kör oftast inga ändringar på färger och kontrast. Inge fel att gilla olika !

Prova Power ändå, det skadar inte.

Av riporto
Skrivet av Myllerman:

Skumt, såna stora skillnader borde det inte vara. Är det skalningen eller färgerna ? Man kan ställa in rätt mycket i MadVR, olika skalningslogaritmer beroende på material och upplösning osv. Brukar köra NNDEI 64n.
Aja, man får använda det man själv tycker funkar bäst med ens utrustning och material man spelar upp. Kanske får prova Power DVD 17 nångång.

Power DVD 17:s TrueTheater gör underverk med bilden. Den tar hand om ljus, färg och contrast. Bilden blir skarpare, färggladare om man så vill och ljudet kan man också boosta. Dessutom så kan man spela Youtube videor genom Power DVD med TrueTheater på.

Jag justerade alla bild inställningar i MadVR men det blev aldrig som Power dvd.

Av riporto

Vid misstanke av brott så gör de det ändå, och dessutom fanns den här lagen sen länge: https://nyheter24.se/nyheter/utrikes/35149-poliser-far-hacka-...

Av riporto
Skrivet av Vingtner:

Troligen inte. MPC-HC med MadVR har "bäst" bildkvalitet tack vare NGU och dylikt, med mpv följandes efter.

Körde MPC-HC med MadVR sida vid sida med Power DVD 17, MPC-HC bleknar vid jämförelse.

Av riporto
Skrivet av Vingtner:

Såkallada "Codec Packs" använder standard MPC-HC eller MPC-BE. Du vet det, eller hur?

Det är samma MPC-HC som lades ner, det har jag missat.

Bästa spelaren är Power DVD 17, ingenting kommer i närheten av den när det gäller bildkvalité. Truetheater inställningarna ger högre bildkvalité än någon annan spelare. Men smakar det så kostar det. Ni kan prova Power DVD 17 i 30 dagar.

Av riporto

Inget att bry sig om då k-lite codec pack innehåller egen version av mpc spelaren.

Jag är förvånad att ingen nämnde k-lite codec pack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av riporto

Det är genom den här tjänsten som man ska spela Red Dead Redemption på PC. Kan man använda tjänsten I Sverige genom VPN?

Av riporto
Skrivet av Molvis:

Tjeckiskt eller Slovakiskt isf, Tjeckien och Slovakien gick skilda vagar for ganska lange sedan (nastan 25 ar).

Jag fick för mig att det tillhörde båda än.

Edit: Jag misstog mig, det är AVG som tillhör både Tjeckien och Holland.

Av riporto

Enligt https://wikileaks.org/ciav7p1/cms/index.html så har äldre versioner av kaspersky varit enkla att penetrera. Avira och f-Secure tycks vara enklast att penetrera. Trend Micro är Japanskt, bör testas.

Edit: Panda är spanskt, zonealarm är israeliskt och avast är tjeckoslovakiskt.

Av riporto
Skrivet av Gabe:

Det är väl snarare de amerikanska man ska avinstallera. NSA har troligen bakdörrar till dem alla.

Det kan du ha rätt i. Amerikaner är paranoida och misstänker säkert att ryssar håller på med det det de själva håller på med, och de kan ha rätt.

Det får inte vara amerikanskt och eller rysk, vad ska man ha? Det får inte bli kinesisk heller.

Skrivet av fark:

Men snälla..., säg att det ett skämt?

Nej, det är på allvar.

Av riporto
Skrivet av inquam:

USA's underättelsetjänst verkar vara väldigt rädda för Kaspersky och den får inte installeras på någon dator. Inte grävt i om/vad de faktiskt hittat. Men kanske fått dem att förlora affärer.

Skrivet av Oggmeiler:

@inquam: *host*Huvudkontor i Moskva*host*

Rysk antivirus program: https://en.wikipedia.org/wiki/Kaspersky_Lab. Borde man avinstallera skiten?

Av riporto

Det är klart kineserna måste skydda sina olagliga verksamheter som cracka spel, hacking, olaglig nedladdning av digital produkter osv...

Av riporto
Skrivet av NoNamesWayne:

Det är 2st framåtriktade högtalare.

Förövrigt så är det ju en hel del nyheter men eftersom det är Microsoft så ska det såklart klagas.

Jag klagar inte. För mig är det en deal breaker om högtalarna inte är framåtriktade.

Av riporto

Har den två eller en högtalare, sitter högtalarna under glaset och skjuter ljudet mot användaren eller nedåt? De ger aldrig info om ljud och högtalare position.

Av riporto
Skrivet av Gremanz:

Nintendo diversifierade sig från resten av allt skräp som fanns på 80-talet genom att leverera kvalitet. På så sätt har de byggt upp sitt varumärke att förknippas med just kvalitet.

Att börja tillverka något och sluta tillverka det när det är populärt, anser inte jag vara någonting som höjer företagets anseende i allmänhetens ögon. Dock som jag också nämnde kan det finnas "logiska" resonamang utifrån ett rent ekonomiskt perspektiv att upphöra med produktionen.

NES Classic Edition i begränsad upplaga blir en samlarobjekt i framtiden och samlarobjekt ger nog företaget rykte om att de tillverkar kvalitets varor. I det långa loppet vinner Nintendo på det här.

Av riporto
Skrivet av Gremanz:

Jag kan hålla med om resonemangen i tråden, anser dock att Nintendo ändå skadar sitt anseende som varumärke. Vad hände med "Seal of Quality"? Det var så företaget diversifiterade sig på 80-talet och blev stort.

Vad har "Seal of Quality" med nedlagd produktion av NES Classic Edition att göra?