Inlägg

Inlägg som iCannot har skrivit i forumet
Av iCannot

Har faktiskt haft förmånen att testa denna skärm (högst troligen 100% identisk mjukvarumässigt med kommande försäljningsex.).

Haft den och min "gamla" Swift bredvid varandra i något dygn. Aldrig i livet skulle jag betala en enda krona mera för IPS-modellen. Även om jag anstränger mig kan inte jag se färgskillnader inom rimliga betraktningsvinklar. Däremot återger den nya betydligt smetigare bild i högre frekvenser. Dessutom är ULMB-funktionen helt buggad men det kan bero på just mitt demo-ex. Upplever inte heller någon skillnad mellan 144 Hz och 165 Hz (eller 120 vs 144 för den delen) i de få spel som min lilla dator(5820k@4.6 Ghz, dubbla överklockade GTX 980) orkar driva i dessa frekvenser.

OCH JA: JAG HÄVDAR FAKTISKT Å DET BESTÄMDASTE ATT TN-PANELEN GER EN LIKVÄRDIG ELLER T.O.M. BÄTTRE BILD ÄN IPS:EN. SUE ME!

Av iCannot
Skrivet av pehhhr:

Hej,

Har fått ett bud på 1400 av @hehe_1 via pm.
Kommer hålla detta tills 30/9.

Mvh
Per

Då drar jag mig ur... Lycka till ändå!

Av iCannot
Skrivet av pehhhr:

Hej,

Jag kan levera den för 1400 i stockholms trakten idag!

/Per

Jag kan hämta den själv för 1250 kr i morgon eller på måndag

Av iCannot

@pehhhr:

Behöver skärmen i morgon 19/9 senast! Kan förstås gå upp i pris en aning...

Av iCannot

Bjuder 1100 kr. Kan hämta.

Av iCannot
Skrivet av MartinP74:

Är det någon som vet något ställe man kan köpa Lian-Lis chassin numera? Webhallen har bara några gamla modellar sist jag kollade, Komplett och Inet inga alls. Liontech verkar ha enligt prisjakt av dem saknar jag erfarenhet så om någon handlat där får de gärna dela med sig. Sjukligt sugen på ett PC-V33 eller PC-O8. Budget eller exklusivt...
/Martin

Konstigt nog finns de på MediaMarkt ibland. Har sett lite olika lådor (midi/full-tower) både i Barkarby och Kungens kurva. Samt i Uppsala om jag inte minns tokigt.

Av iCannot
Skrivet av Raywin:

Okej, tack så hjärtligt! blir till 90% chans att man beställer hem detta paket i brevlådan. avvaktar nog med det extra grafikkortet tills vidare iallafall. extra pengar man kan behålla i fikan resten utav månaden är alltid extra pengar!

En snabb fråga till, det moderkortet du hänvisade till finns både i E modell och A modell? vad är den största skillnaden på dessa två?
La även märke till att det finns bara plats till 1 cpu fläkt samt 3 chassi fläktar i det moderkortet du hänvisade till. Jag har dessvärre 5 fläktar just nu, men kanske inte är hela världen om man lägger undan 1 utav dom?

Placerade i följande ordning (lite halv skum fläktsetup dock men det bjuder jag på)
1 top fläkt som suger ut. 1 front fläkt som suger in, 1 sido fläkt som suger in samt 2 övrebackre som suger ut.
Med följande chassi: Cooler Master Elite 430 Black Mid Tower

Gör inget överhastat nu

Klockan är mycket nu och jag tror inte att vi har kommit fram till något slutgiltigt än. Jag tycker att du ska kika förbi här i morgen eftermiddag/kväll när det är lite fler användare inloggade. Finns massor med goda råd att få här.

Stackars mig är på jobbet hela natten och jag har bara hunnit ögna igenom tråden och skriva lite hastigt när jag hade
vägarna förbi tangentbordet ,-) Ska nog ta och göra lite nytta nu...

Vi kanske ses här i morgon då!

Av iCannot
Skrivet av ArcticFire:

Står faktiskt inget på Gigabytes hemsida om att GA-Z170-HD3 DDR3 skulle behöva DDR3L. Står endast DDR3-1333 och DDR3-1600.
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5488

Fatal1ty Z170 Gaming K4/D3
http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z170%20Gaming%20K4D...
Supports Dual Channel DDR3/DDR3L 2133+(OC)

Asus Z170-P D3
http://www.asus.com/Motherboards/Z170-P-D3/
DDR3/DDR3L memory compatibility

https://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1151

Men nu när jag kollade på dina länkar så verkar det finnas några udda moderkort som har stöd för DDR3. Första gången jag hör det i alla fall. Någon som vet helt säkert och kan bekräfta? @Yoshman ???

Av iCannot
Skrivet av ArcticFire:

Äsch, glömde det.

Även solen har fläckar

Av iCannot
Skrivet av Raywin:

Jag antyder ingenting, jag gissar rakt ut, som sagt jag kan nästan 0 när det kommer till cpu etc.
Hade det vart märkbar prestanda ökning, gaming relaterat med det paketet du nämnde? om man skippar Intel Core i5-5675C som du sa du själv skulle testat för nyfikenhetens skull.

Fast på de moderkort han länkade ser det faktiskt (för mig) ut som att man kan använda ddr3 i samtidigt med skylake CPUer.

I princip ingen skillnad mellan Skylake i7 6700K och Haswell i7 4790k i spel.

Du har en budget på 5000 kr och vill byta till Intel. Du fick ett bra förslag av mig på både ett kraftigt prissänkt och bra moderkort samt en kanon-CPU samtidigt som det fortfarande finns utrymme att köpa ett till R9 290. Glöm inte att en i7 6700k kostar ca 4000 kr och då är inte moderkortet inräknat som går loss på ytterligare 2000 kr. Plus att du INTE kan använda dina gamla DDR3-stickor utan det är som sagt DDR3L eller DDR4 som gäller.

Av iCannot

Vanliga DDR3-stickor kan han glömma med Skylake. Enbart DDR3L eller DDR4.

Av iCannot
Skrivet av Raywin:

Detta låter kanske som ett alternativ, men känns som att det blir snäppet sämre än vad jag har just nu, Vill ju gärna inte lägga pengar på något som kommer sänka min prestanda etc. känns ändå som att i5 6xxxk eller vassare är något att fundera på för min del.

Du undrar vad jag har för CPU kylare just nu, kommer dessvärre inte ihåg vilken sort, men det är en vattenkylning med enkel fläkt ifrån netonnet.

Det blir absolut inte snäppet sämre än vad du har nu! Hur kan du ens antyda något sånt? No offence...

Kolla på Sweclockers prestandamätningar i stället:

http://www.sweclockers.com/test/20862-intel-core-i7-6700k-och...

En i7 4790k är bland det bästa och snabbaste man kan ha i en gaming-pc!

Av iCannot
Skrivet av Raywin:

Hejsan alla där ute. Tiden då jag bestämt mig för att gå över till Intel ifrån AMD har kommit.
Men bara problemet som kvarstår, då jag inte är så jätte duktigt på komponenter kring datorer så behöver jag eran hjälp/råd.

Min nuvarande setup är följande:
Processor: AMD FX 8350 Eight-Core 4.01GHz
Ram: Kingston PC3-10700 (667MHz) DDR3 4GB x4
Moderkort: ASUSTeK Sabertooth 990FX R2.0
Grafikkort: ASUS R9 290 OC
Nätagg: Crosshair TX750

Är det något mer ni behöver veta om min setup så bara hojta till!

Nu till det verkligen problemet. Jag vill som sagt byta till Intel nu p.g.a diverse skäl. Men vet inte vad för moderkort samt processor jag ska köra med samt minnen. Vill självklart ha något i samma prestanda klass om inte bättre men inte ALLT för himla dyrt. skulle vilja hålla en budget på + - 5.000kr

EDIT: Värt att nämna kan vara att det är avsett för gaming.

Moderkortet och CPU:n kan du nog sälja för runt 1,2k här på marknaden.

Z97-mobos är väldigt prisvärda för tillfället. Webhallen t ex har kampanj på Asus Z97-e för 989 kr . http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/210919-asus_z...

En begagnad 4790k hittar du för runt 2,4k. Nypriset ligger på 3,3k.
4690k är någon tusenlapp billigare.

Låt säga du att tar Z97-e + begagnad 4790k. Då landar du på 3400 kr.
Ram, kylare (vilken?), PSU, och GPU har du redan. Finns t.o.m. utrymme kvar i budgeten för ett till 290.

Själv hade jag nog tagit en sådan: http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/224341-intel_.... Bara för nyfikenhets skull...

Av iCannot

Jag tar det! Kan hämta i Täby.

Av iCannot
Skrivet av cheben:

Gamers med tight budget? Vi på sweclockers lägger mycket pengar på våra datorer, men för folk med mindre budgetar (Även andra marknader som tex Asien) så kan 1500 kr billigare skärm mycket väl vara en avgörande faktor, och budgetmarkandn är stor! Alltid svårt att sia om framtiden, men att ha brett tillverkarstöd är ju inte precis en nackdel. Det kommer troligtvis ses mer på laptops pga strömförbrukning och då bli mer eller mindre standard på nyare skärmar (Då tekniken finns i fabrikerna som standard). Time will tell, men jag hoppas att freesync vinner, bättre för alla

Jag hoppas också på att Freesync blir standard och att jag inte ska behöva köpa ny skärm om det nu blir ett AMD-kort (eller vice versa) framöver.

Jag tror däremot inte att det blir så. AMDs grafikkort har varit mera prisvärda(t ex 7970/280x vs 960/780, 290x vs 970, 390x vs 980 osv) ett bra tag nu. Det har dock inte haft någon positiv inverkan på deras marknadsandelar.

Av iCannot
Skrivet av Ruzikx:

Mig har dem att vinna. Sist jag kollade så hade jag inte råd med en Asus ROG Swift för 7k.

Tråkigt för dig då Sedan så finns det inte enbart ROG Swift att köpa...

Men skämt åsido. Om vi nu förenklar det hela utan att känna till alla variabler och konstanter så skulle man kanske
kunna uttrycka det så här:

Är Vinst(börja stödja Freesync) > Vinst(ej stödja Freesync)?

Av iCannot
Skrivet av Broken-arrow:

Ni gömmer en viktig detalj och det är att Nvidia har stöd för Adaptive-Sync i sina nyaste gpu:er (men bara aktiverat på mobila gpu:er i nyaste generationen).

Nvidia har ju grävt sin egen grav av två orsaker, genom hävda g-sync överlägsenhet och även lagt ner resurser på komma först med proprietär teknik (det vill dom ju få tillbaks).

Vilken grav? Det spelar ingen roll huruvida Freesync är "bättre" eller mera "rättvis". Ok, anta att Nvidia öppnar upp för Freesync. Vad har de att vinna på det? Vilka ingår i målgruppen?

Av iCannot
Skrivet av Grumie:

Fast säger det där verkligen så mycket? Hur går man som vinnare ut ur "slaget" enbart genom att det finns fler skärmat? Säljsiffror, kvalitet på skärmar, marknadsföring och ren tur med trender spelar roll det med. Jag bara spekulerar lite..

Edit: amd utgör ju nu för tiden nästan mindra än 20% avgrafikkortsmarknaden (?) så kanske de 8 gsync-skärmar säljer bättre?

Håller med.

Varför skulle Nvidia börja stödja Freesync?

Nvidia tokdominerar grafikkortsmarknaden; Intels iGPUer kommer inom en överskådlig framtid ej vara något alternativ. Det är knappast realistiskt att anta att köparna en masse övergår till AMD bara för att Freesync-skärmar är billigare.

Av iCannot

Det var ganska så exakt ett kvarts sekel sedan.

386DX-40, 2 MB RAM, något TVGA 9xxx, 100 MB hårddisk, 3,5"-floppy drive, flimrig CRT-skärm på 14 tum, nikotinfingerfärgat desktop-chassi med turboknapp, MS-DOS 5.0

Vilka minnen...

Av iCannot
Skrivet av ArcticFire:

Högre än nypris. Måste ju finansiera sin nya dator

Lägg märke till att den är 4k-ready dessutom...