Inlägg

Inlägg som tenderp har skrivit i forumet
Av tenderp

Tack igen för alla svar.

@rinosaur Håller med om att tillvägagångssättet du föreslår är logiskt. Problemet för mig är att jag har inte hängt med i utvecklingen de senaste +10 åren och beteckningarna betyder inte något för mig.

@Galadhnen Jag har testat allt jag kommer på men som det är nu kraschar datorn ganska ofta vid spel med Minecraft + Forge. Har installerat om mycket, tilldelat mer minne etc. Kraschloggen ger tyvärr inte någon användbar info. Samma version av spel funkar utan problem på min sons dator. Visst kan jag blåsa datorn och börja om från scratch, men det tar också ganska mycket tid (som är en bristvara) och den börjar bli gammal och om jag inte uppgraderar nu så måste jag nog ändå göra det om ngt år.

Av tenderp

Lutar lite åt Scarabeos förslag från igår. Fattar inte vad vitsen med en igp skulle vara om man ändå har ett grafikkort ...

Har även tittat lite på Blocket (ca ett år gamal) och funderar på en burk men följande spec:
Be quiet Pure base 500 svart (case)
AMD Ryzen 7 3700X 3,6 Ghz 36MB Processor
MSI Geforce GTX 1660 Super 6Gb Ventus Xs OC Grafikkort
MSI B450 Tomahawk MAX Moderkort
Corsair 16gb DDR4 vengeance 2x8 2666mhz
Samsung 970 Evo plus 1TB(M.2)
Corsair TX650M 650W gold cert
Acer 24" skärm 144MHz

Är denna prisvärd för 8000, eller är det ändå bättre att bygga något nytt själv?

Av tenderp

Tack för alla svar … ska plöja igenom dem lite mer noggrant i kväll. Det inget problem att bygga själv, har byggt många datorer, till och med satt upp beräkningskluster, men ärligt talat det var ett tag sedan. Har inte hängt med iver huvudtaget de senaste 10 åren i och då blir det en djungel att navigera i alla komponenter.

Av tenderp

Nej, det finns nog inte några delar av den gamla datorn som är värda att spara. Den har som sagt över åtta år på nacken.

Ska ta mig en titt på demovarorna (den på webhalldn verkar redan ha försvunnit).

Av tenderp

Speldator till 13-årig tjej.

Hej!

Hoppas någon skulle kunna hjälpa mig att orientera i hårdvarudjungeln. Fick mycket bra hjälp här när jag köpte dator till min son för något år sedan.

Behöver fixa en ny dator till min 13-åriga dotter då hennes nuvarande (>8 år gammal) kraschar hela tiden och systemloggen ger mig inte någon hint om vad som kan vara fel.

Hon spelar främst Minecraft med diverse olika moddar men även lite andra spel som nog inte är särskilt tunga. Skulle dock vilja ha en dator med lite mer prestanda så att jag också kan låna den och spela tex. Borderlands med min son.

Skulle helst vilja lägga runt 10, men kan sträcka mig upp till 15 om det är motiverat.

Av tenderp

Det slutade med att jag beställde ett 5700XT och en 27" skärm. Tror detta kommer att bli toppen. Skulle inte kunnat fixa detta utan all hjälp. Ett stort tack till alla som har svarat i tråden!

Av tenderp

Tack för alla svar. Kom just hem efter en lång dags jobb (>14 timmar) och är lite för trött för att ta till mig av alla svar. Tror mig dock har förstått att det är köpa nytt som nog är bästa vägen fammåt om jag vill ge min son en bättre spelupplevelse.

Skall studera era svar noggrannare efter jobbet imorgon när jag är lite piggare. Tack återigen för alla svar.

Av tenderp

Hjälp med dator till min son - Ny för cirka 15 eller uppgradera?

Hej!
Jag är inte gamat eller byggt datorer på de senaste 20 åren och har ärligt talat inte en susning om vad som gäller på hårdvarusidan. Skulle bli jättetacksam för lite råd. Min son spelar ganska mycket (Rust, Borderlands, Minecraft är väl det som gäller just nu). Han har en speldator som vi köpte begagnad för cirka fem år sedan (en gamingdator från Komplett). Specifikation:
- Intel core i7-4790K, 4 GHz
- 16 GB ram
- GeForce GTX 980
- AOC 2460G5 bildskärm

Är det värt att uppgradera denna dator eller är det bättre att köpa en ny (budget 15 utan skärm, 20 med)? Eller är det bättre att köpa en helt ny dator. I så fall har något ett tips på vad jag skall köpa?

Hälsningar,
Johan

Av tenderp

SUMITOMO: Du skriver Gigabyte GTX 970 men länkar till 960. Vilken är det som du rekommenderar?

Skrivet av SUMITOMO:

Varför Haswell när 4460 är 200-300:- billigare?

Paket för 7781:-

Gigabyte GTX 970
Crucial MX100 256GB
http://www.netonnet.se/Customer/SharedList/47233

+

http://datorfixarna.com/catalog/checkout.php?loadcart=43120

Av tenderp

Tack för råd.

Har heller inga licenser för Windows så det behöver köpas till. Vad skall man köpa. Duger det med Win 7 Home?

Av tenderp

Vad jag söker är en inte allt för dyr dator som skall hålla ett par år för att spela på. Inget prestandamonster med andra ord men jag lägger hellre ett par extra kronor och får något som han har glädje av i 2-3 år än att köpa något som inte orkar med nya spel om två år.

Eftersom jag inte är särskilt insatt i datordjungeln nuförtiden så är det lite svårt att sätta en summa. Definitivt under tiotusen, kanske sju, åtta, sex tusen eller däromkring.

Av tenderp

Köpråd - Grabben behöver en dator

Hej,

Min son, 10 år, hoggar min laptop mer och mer för att spela - men jag behöver ju datorn själv för att jobba! Måste lösa detta på något sätt och har beslutat ett fixa en speldator till honom. Eftersom jag skälv inte hänger med över huvud taget i utvecklingen på datorsidan tänkte jag be om hjälp. Jag är dock inte helt tappad bakom en vagn när det gäller att bygga datorer men det var ett ta sedan sist (har satt ihop allt ifrån beräkningskluster till freenas servrar, men det var ju 10 år sedan).

Det jag redan har är ett chassi. Ett Antec P180B som väl borde gå att återanvända. Allt annat behövs nytt då komponenterna i chassit är från 2006 - inte klokt vad tiden går.

Någon vänlig själ som kan guida mig i komponentdjungeln? Det behöver bara vara en basic speldator. Just nu spelar min son främst LEGO spel vis Steam. Vet dock att han är sugen på Borderlands och liknande spel.