Inlägg

Inlägg som enlox har skrivit i forumet
Av enlox

@ratatosk, @Petterk

så min 5 år gamla propp i5-4570S med 16gb ram o gtx770 behöver lite mer klös?
enda anledningen till att jag spanar på 2200G är för dotterns speldator och för att jag är nyfiken på hur den fungerar med de spel som hon lirar: WoW, SWTOR och Sims 4.

för att ersätta min egna dator är det mer i häraden av en Ryzen 5 1600X tillsammans med ett gtx1060-6GB som är av intresse

tack för input dock

Av enlox

Nu har jag inte sökt mig igenom hela ert forum efter ett svar så ursäkta mig om svaret står att finna...

Jag som inte spelar varken nya eller äldre AAA-titlar utan rör mig i spel som WoW, SWTOR och möjligen 5 minuter per månad i spel som CS:GO, Starcraft-serien och Destiny 2 undrar ju hur ny hårdvara fungerar för mig. Detta är något som är dåligt utrett generellt i världen. Det som skulle vara intressant för en spelare som jag, är just hur t ex 2200G står sig mot min nu några år gamla kombo i5-4570S och GTX770. Jag vet att mitt största problem OM jag skulle vilja spela mer Destiny 2 t ex är grafikkortets 2GB minne och jag vet att SWTOR skulle må bättre av den högre klockan på APU:n
Men det vore trevligt för oss att även kunna se i era olika tester dessa äldre spel hur dessa fungerar.

Kan ni tillgodose oss recreational gamers med lite godis i form av siffror?

Av enlox

hur vore det om postnord tog tag i leveranserna som helhet. det finns ju en hel del övrigt att önska vad gäller tillförlitligheten i deras tjänst.
att sen coop och andra har funderingar över att avsluta avtalen med postnord kanske inte är så farligt. då får helt enkelt de som vi alla handlar från byta speditör till något annat, Bring, Schenker, DHL to name a few...
jag har inget problem med att de jag beställer från byter till något mer tillförlitligt även om jag redan idag måste ta mig flera km till närmaste utlämning, må det vara ICA, Coop, OKQ8 eller DHL

Av enlox

fler tips o bilder?

många bra och intressanta lösningar.
tyvärr så funkar inte IKEAs Bestå för mig då djupet på datorlådan är dryga 45 cm med kablarna inräknade... då får man såga upp mer i bakkant än man kanske skulle önska (jag kan men är rädd att min händighet inte räcker till ett snyggt jobb som min fru kan acceptera)

men jag gillar IKEA-idéen och även det videoklipp med plywood som länkats ovan.

hade gärna sett hur ni med IKEA-lösningar gjort

Av enlox

tackar

@loefet: grymt tips... kollar lite videos

Av enlox

TV-bänk - bygga själv eller slanta upp?

Hej allihopa...
Jag har fått för mig att plocka ner TV-skärmen från väggen och använda mig av en flyttbar TV-bänk för allt. Jag har idag en HTPC placerad på golvet under TVn, samt en hylla på väggen för högtalare och DVD och en konsol på väggen för AV-förstärkaren.

Nu till mitt problem:
1. Jag har en hyffsat stor datorlåda (Antec Fusion) och NAD AV-förstärkare som jag behöver få in i bänken
2. Jag har även tänkt mig ha plats för högtalarna (1 center och två bokhyllehögtalare) utan att störa skärmen

Jag har sökt överallt på nätet efter bänkar eller mediamöbler som klarar av mina inte helt orimliga krav, men kommer inte upp med någonting. Jag hittade en DIY-lösning på IKEA's Metod (köksskåp för montage ovanför kyl/frys) som kan vara en lösning.
Jag har redan bara för att, börjat rita på en egen konstruktion att bygga, men detta är nu mitt sista hopp...

Vad har ni alla för lösning till era HTPC och TV?
Är det något som byggt själv, hittat nån svindyr leverantör med exakt det man sökt eller någonting däremellan - tar jag tacksamt emot tips.

För er som byggt själva: vad har ni använt för material? MDF, spånskiva eller vadå?
Om jag kommer tvingas att bygga själv så kommer jag troligen att göra en byggblog här. Det som är mitt problem med att bygga själv är att när det kommer till snickra, trä och sånt så är min hand en tumme kort.

Av enlox

Även om man kan tycka ni bör kunna hålla er från sponsrade guider som detta så finns det ett tydligt behov av denna typ av guider. Tyvärr så kommer guiden inte att bli spridd på det vis man kanske skulle önska. (Mina grannar t ex vet inte ens att Sweclockers finns...)

Sen till det som är min kritik i detta:
1. De flesta läsare på Sweclockers är nog mer insatta än de flesta vad gäller det mesta inom IT-världen så denna guide blir alltså lite för basic för era läsare (därav att folk retar sig på att ASUS sponsrar istället för att läsa och återkomma med krav)
2. Det som är intressant för mig är kanske inte så mkt hur snabbt det trådlösa är för till syvende och sist är det ändå routers totala throughput som kommer sätta gränsen (något som jag själv upplever med min dyra TP-link som jag kört ett tag). När flera enheter ansluter sig och nyttjar trådlöst så snabbt de kan så spelar det ingen roll om 5GHz-bandet kör 800Mbit eller 2300Mbit om det samtidigt körs 300Mbit på 2.4 GHz-bandet och varför inte även tre enheter anslutna via GigaEthernet.... Min router går på knäna och det märks.

Detta är något som andra kommenterat men det behöver förtydligas:
Ett hemma nätverk behöver byggas på samma sätt som ett företagsnät för att kunna supporta en familj med tillförlitligt nät.
* Jag tänker en switch med hög throughput (hur många Mbit den klarar att leverera inte per port utan i bakplanet).
* Separera det trådlösa genom accesspunkter som t ex Unify-enheter (dessa är autonoma och man måste inte köra en dedikerad server för hanteringen).

Jag ser fram emot en mer djuplodande fortsättning på guiden och jag ser gärna att ni faktiskt tar åt er av den kritik som framförs av några här som är mer konstruktiva än "vilken skitdålig sponsrad guide".

Fortsätt jobba på att göra ert jobb bättre

Av enlox

@hakd:
jag är mkt nöjd med chassit
allt är snyggt, tyst och inge lampor som stör i onödan, bara en liten blå för diskaktivitet
tog mig tid att hitta en bra mITX-låda som jag tyckte var snygg och VIT!!
eftersom resten i rummet (förutom skärmen och tangentbordet) är vitt ville jag ha lådan vit med.

kan verkligen rekommendera lådan även för NAS-verksamhet

@onYYx:
jo det är sant så jag misstänker att man använder innanmätet till andra ytterskal

Av enlox

Min lilla spelrig

Byggde mig ett litet mITX-system för att spela mina MMORPG...
Jag spelar primärt WoW (men har även spelat EVE, SWTOR, Wildstar, FFXI och några till) så systemet byggdes för dessa och för att vara litet och tyst.

Innehåll i systemet:
MSI GeForce GTX 770 Gaming
MSI Z87 mITX Gaming
Intel Core i5 4570S
Corsair XMS3 16GB
Intel 520 120GB
BitFenix Phenom
Corsair CX600M

Min lilla spelrig