Inlägg

Inlägg som Ramsey85 har skrivit i forumet
Av Ramsey85
Skrivet av Karazhan:

Det är en SE

Ohh trevligt! Jag skickar ett DM

Av Ramsey85
Skrivet av nimbus:

Jag har en PS5 SE redo att hämtas på Webhallen Medborgarplatsen (Betala i butik). Någon som är intresserad?

Ja tack! Kan hämta upp den i morgon.

Av Ramsey85
Skrivet av Karazhan:

Beställde en från komplett för ett år sedan och sedan glömde jag bort det men nu så fick jag ett mail att en Ps5 var på väg vilket var en överraskning. Tyvärr tillåter nog inte ekonomin att jag behåller den så blir nog att sälja vidare eller skicka tillbaka

Är det SE eller DE?
Om SE så har du en köpare här

Av Ramsey85

Jag provade det. Det var då jag upptäckte att jag inte får kontakt med routern via sladden.
Nu har jag fått låna en router av en vän. Det tog bara några sekunder så fick nasen ett korrekt ip och allt funkar nu perfekt. Jag kommer till och med åt mapparna när jag drar ut sladden.
Jag får väl helt enkelt ta och köpa mig en ny fungerande router... Några bra tips på vad man ska köpa?

Av Ramsey85

Tack så mycket för svar!
Nu har jag kommit på varför NAS:en får IP via APIPA. Tydligen så får jag ingen kontakt med routern via sladden, bara wifi som funkar. Så datorn hittar NAS:en via switchen utan att gå förbi routern. Jag har aldrig kört med sladd tidigare. Kan det vara nån inställning man måste göra i routern? Känns ju som att det bara vore att tuta och köra..

Ja precis det andra alternativet där När jag kopplade ihop datorn direkt med NAS:en så dök den upp som en dator där i nätverk. Men det kanske inte är så det ska vara när man kopplar den till nätverket?

Av Ramsey85

Hittar inte NAS i nätverket

Hej!

Jag har nyligen köpt en NAS från synology som jag inte riktigt får pli på.

Jag har kopplat NAS och laptop till en switch som i sin tur är kopplad till routern (Dovado om det spelar någon roll?). När jag i Synology Assistant hämtar nätverksinställningar automatiskt (DHCP) så tilldelas NAS:en IP 169.254.51.0 med subnätmask 255.255.0.0 vilket känns väldigt konstigt. Som jag har förstått det så ska den ha 192.168.0.xxx samt 255.255.255.0 precis som routern. Stämmer det?

Jag har dock inga problem att komma in i webbgränssnittet där man kan pilla med diverse olika inställningar men den ploppar inte upp bland mina nätverksenheter, som den gör när jag kopplar nasen direkt till datorn, så jag kan inte lägga över några filer på den.

Jag har provat att ändra NAS:ens IP till 192.168.0.100 och subnätmask till 255.255.255.0 samt tilldelat statiskt IP för NAS:ens MAC-adress i routern men då blir det bara ännu värre. Då kommer jag inte ens in i webbgränssnittet längre.

Vad gör jag för fel?