Inlägg

Inlägg som spikfavoriten har skrivit i forumet
Av spikfavoriten

@Dockland: ja. Men feber i sig motverkar virus. Det är vårt naturliga försvar mot virus.

Paracetamol är bättre ja för det påverkar inte inflammationen. Men det dämpar fortfarande febern som är där av en anledning. (Läs gärna på här)

Det man bör fråga sig om man bör ta är följande

- febernedsättande
- inflammationsdämpare, steroider (tex kortison)

Om man tar detta bör man konsultera sin doktor.

Indikationer finns att det är vanligt med kortison i iran och febernedsättande i italien och det "kan" vara anledningen till extrema dödssiffrorna på +6% eller mer.

Av spikfavoriten
Skrivet av Def_Dog:

Lägg till den där rippmaster13 eller vad han heter på samma lista. De behöver ta en corona och chilla lite. De är inte beslutsfattarna just nu utan det är regeringen i samförstånd med FHM. Det går inte att påverka i dagsläget och tur är väl det.

Var har jag spridit falsk info? Jag nämde redan i februari att man bör akta sig för febernedsättande. Vilket nu verifieras av franska läkare. Svenska myndigheter tiger.

Däremot fhvm har spridit en del desinformation

- barn smittar inte
- smittar enbart när man har symptom (detta är grunden för sveriges strategi) samtidigt pekar väldigt mycket på asymptomatisk spridning.

Båda dessa ovan påståenden är nu under hård kritik och granskning. Man VET inte detta 100% än, ändå utformas en strategi utifrån just detta man inte vet. Det är ju desinformation till absolut maximalus av grader när det tillochmed blir grundläggande för en strategi.
Från vår egen myndighet dessutom.

Ds. Och går var där en svensk professor i epidemiologi på svt som totalsågade tegnells strategi.

Av spikfavoriten
Skrivet av Zeraphin:

Har du coronaliknande symtom och får ett positivt resultat ska du stanna hemma. Precis som när du inte blivit testad. Dvs testet är helt onödigt förutom för statistikens skull. Slösar bara på resurser att testa alla med eller utan symtom.

Fel.

Är du verifierat sjuk av ett test har du smittskyddslagen som säger att du inte får smitta andra. Böter fängelse och tvångsmedel kan då användas mot dig.

Om du bara e lite sjuk kan INGET tvångsmedel eller reprisalier användas.

Och det är därför alla skiter i att stanna hemma ändå och därför vi INTE plattar kurvan med dagens sverigestrategg

Av spikfavoriten

Senaste nytt. Tegnell bekräftar. Vi behöver smitta 60% av befolkningen :/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6j7vaO/anders-tegnell-hy...

Nu är det offeciellt sverige kör "ge upp" linjen.

Av spikfavoriten
Skrivet av Sir Hitman:

Var postat den 16e så jag antog att jag var först med den.
Det jag syftade på med ytterligare var från Japan har också läst något mer från Sydkorea och något tidigare i Tyskland men det kan ha varit samma läkare som nu skrivit av sig lite mer. Var dock inget prat om att dom som inte hade symptom hade en större mängd virus.
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/03/covid-19-c...

Ja det skulle ju vara roligt att se vad experterna säger, för dom måste väl ha läst det där innan oss och kommit fram till att det är skitsnack, för annars borde dom ju inte komma med dom rekommendationerna som dom gör.

Att det smittar asymptomatiskt har varit känt sen i februari. Tegnell menar att dom studierna är missvisande, att dom ändå varit symptomatiska men inte tänkt på det. Bs av tegnell.

Dom som blev smittade på diamond princess har en vlogg som visar att dom hade lite hosta men inte mer än vad man typiskt får av att vara i ett ac rum. Typ nån lätt hostning som kan misstas med en harkling egentligen. Inte mycket.

Av spikfavoriten
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag tror Sverige vill mörka in i det sista. Man går juå enbart ut med smittade per län, och menar att de inte vill gå ut med vilka kommuner de smittade bor i med tanke på "patientsäkerheten". Även sjukhusledningar tycks ju ha en vilja att mörka. Det är därför vårdpersonal går ut anonymt med information till media. Lite som vi såg i Iran när det redan hade smällt till där borta veckor innan man i Sverige valde att stoppa flygningarna därifrån.

Det jag undrar är hur opinionenssiffrorna i Sverige kommer se ut när det här är över? Jag fattade själv inte riktigt hur illa ställt det var vad gäller hemlighetsmakeriet från myndigheternas sida innan allt det det här. Att samma myndighet som påstått att "munskydd" inte skyddar dig mot viruset, senare går ut och uppmanar svenska folket att vara källkritiska och pratar om att det finns "mycket desinformation där ute". Ja, jag fattar inte hur dumma dom tror att vi är?! Det om något visar ju på dumhet. Jag förstår nu deras strategier efter att de hela tiden varit så sena på pucken, men kan definitivt inte försvara rena och skära lögner. "Självutnämnda experter" är garanterat mer trovärdiga än flockutnämnda experter drivna av en politisk agenda. Skönt att se att folk och företag ändå agerar på eget bevåg. Hoppas också att det är tillräckligt för att sakta ner spridningen.

Hela tiden 2 veckor efter omvärlden i strategier o en jädrans mörkning bakom "'patientsekrettddssen"'. Korrekt. Får hoppas media lyfter upp detta till ytan.

Av spikfavoriten
Skrivet av Sir Hitman:

Ännu en studie som tyder på att det smittar utan symptom, dom utan hade även en högre koncentration av virus i sig.
https://edition.cnn.com/2020/03/14/health/coronavirus-asympto...

Detta innebär att strategin " sjuk stannar hemma " tyvärr har liten effekt. Då folk smittar asymuomatiskt.

Av spikfavoriten
Skrivet av Jumpcut:

Nej, det finns inget underlättade för vården i att bli smittad nu, det tåget har gått om det ens fanns. Så få som möjligt under en längre period är det enda som kommer hjälpa.

Fast utan karantäner och nedstängda skolor och allmänt social distancing blir kurvan hög och snabb. Vilket alla borde förstå.
(Då folk e ute på stan med snuva och hosta ect)

Av spikfavoriten

https://edition.cnn.com/2020/03/14/health/coronavirus-asympto...

Studier visar att upp till 60% av smittan kan sprid asymptomatiskt (när man inte visar symptom) samt starka starka misstankar att barn kan vara drivande i smittspridningen.
Som vanligt tvärt emot vad fhvm säger (som vanligt)

Av spikfavoriten

Fhvm sa precis att det viktigaste för att förhindra smittspridningen är att sjuka stannar hemma. När det tyvärr är så att folk helt skiter i detta (man hör snörvlinar och hostningar överallt på stan)'. Kanske en plan B behövs eller att man helt skrotar denna myndighet?

Av spikfavoriten
Skrivet av OSkar000:

Varför måste det finnas en lag som säger att folk ska isolera sig om de är sjuka? Det finns gott om saker man inte ska göra som det inte finns utryckliga lagar mot...

Visst, en del kommer att göra dumma saker bara för att jävlas men de allra flesta (vilket räcker långt!) har ganska stort intresse i att vi tar oss igenom det här med så liten skada som möjligt, såväl vad det gäller mänskligt lidande som ekonomiska konsekvenser.

Dessutom, vem ska se till att lagen efterföljs?

I japan var det ju en som gick ut för att smitta andra. I sverige kommer folk tycka det är för tråkigt att sitta hemma och gå ut för att köpa något och dylikt o tänka att man inte smittar någon. Med en lag riskerar man påföljder.
Med testning och konstaterad covid kan man få hårda straff om man oaktsamt smittar andra.

Filbunke ja, men där får alla auto-sms om var sjukdomen finns i närområden.
Så man själv kan avgöra lite vart man bör röra sig. Här mörkar man deluxe och gömmer sig bakom patientsekretess. Mörkning är inte rätt strategi.

Av spikfavoriten
Skrivet av Ibis:

@rippmaster13: Allt du behöver veta, vet du redan.
Är du sjuk: Isolera dig.
Är du frisk: UNDVIK ALL ONÖDIG SOCIAL KONTAKT. Dvs. behöver du inte till ett specifikt ställe i något viktigt ärende, se det som no go-zone om du nu vill det.

EDIT: @MinscS2 sade det så mycket bättre, se inlägg ovan mig

Det är en katastrofal linje att gå då ingen isolerar sig om det inte är lag på det.

Noterar att majoriteten här tycker att sveriges galna linje som strider mot who verkar bra. Inte lönt att predika för de döva, så kommer minska mina poster hädanefter. Stay safe.

Av spikfavoriten
Skrivet av Otori:

Det är bara naivt att tro det skulle hjälpa. Smittan kommer då snabbare till de ”gröna zonerna” när allmänheten vet att ”dit kan vi åka” och så drar de med sig sina smittor dit.

Mer testning är inte nödvändig, läs gärna vad FHM, ECDC och WHO skriver och försök förstå innebörden.

Klassiskt covid-förnekare snack. Se vad who skriver och vad Sydkorea gör.

Av spikfavoriten
Skrivet av Otori:

För vilkas bästa? Nödvändig statistik finns ju redan på bland annat WHO och FHM hemsidor.

Nödvändig statistik behövs ned på ortsnivå som i sydkorea. Så allmänheten snabbt vet no go zoner. Mer testning ochså nödvåndigt. Alt enl sydkoreamodellen.
Och who (testa, isolera, smittspåra)

Att dölja och mörka var persones blev smittade är lika illa som kinas mörkning i början av utbrottet.

Av spikfavoriten
Skrivet av dblade:

Jag förstår att omvärlden ser Sverige som ett Svart Hål.

- Man har inte förmågan att testa misstänkt smittade.
- Det mesta ska hållas hemligt på grund av patientsekretess. Man kommer inte få veta hur många som är i behov av intensivvård, man kommer inte få information om ålder. Man får inte ens veta vilken stad de drabbade är bosatta i!

I det mer högteknologiska landet Syd-Korea utnyttjar de istället den moderna tekniken till sin fördel. De kan ta reda på var det kan finnas "hot-spots". Detta är landet att ta efter.

Jag tycker i en sådan här extraordinär situation att patientsekretessen inte är värd ett dugg. Jag hade personligen inte haft något emot om omvärlden hade fått information om att jag blivit drabbad.

Det finns mer att skriva om detta men, jag orkar inte.

Hur ser ni andra på patientsekretessen?

För katten. Bort med patientsekressen vid covid NU eller IGÅR för allas bästa!

Av spikfavoriten
Skrivet av Frispel:

Intressant!

Någon som vet var franska hälsoministern fått denna info ifrån?

Nu missade jag detta spår när det uppenbarligen(?) dök upp tidigare i tråden, men var fick du den informationen ifrån då?

Edit: googlade lite snabbt och hittade detta:

https://www.pt.se/nyheter/franskt-larm-ipren-kan-forvarra-cov...
Intressant! Här lär man sig nya saker hela tiden

Så vad tycker du Sverige ska göra istället? Eller alla andra länder för den delen? Det är ju liksom inte bara Sverige som befinner sig i denna sitsen?

Testa alla och inför en 2 metersegel. Då hade man kunnat keep on going vanligt liv behållt ekonomin och besegrat covid

Av spikfavoriten
Skrivet av MinscS2:

"Flyg in folk från Kina"

Som att kinesernas skulle skicka personal till, av alla länder, Sverige.
Våra relationer är ju inte fantastiska just nu om man säger så.

Inga väl inga konstigheter alls? Feber fyller en funktion. Tar du febernedsättande tar du bort denna funktionen.
Man tar inte Ipren när man har 38 grader, man tar det när man närmar sig 40.

Jo men jag skrev det för 2 veckor sem och fick värsta bashen då folk inte trodde. Ville bara påpeka detta igen så man vet att jag varit trovärdig från scratch.

Edit. Alvedon bättre då den inte dämpar inflammation

Av spikfavoriten
Skrivet av Frispel:

Bara för att nyansera så kan man konstatera att exempelvis Danmark också har bytt inriktning på testningen. Så om det är politiska saker bakom så gäller det även i Danmark. Skulle gissa att det gäller i princip alla länder då inga har kapacitet att testa alla som kan misstänkas vara smittade och att man då måste prioritera hur man använder den testkapacitet man har. Utom möjligen Sydkorea och Kina
https://www.dr.dk/nyheder/indland/brostroem-graenselukning-er...

Sedan spelar det i nuläget ingen roll om du får det verifierat eller inte så länge du inte befinner dig i en riskgrupp. Man ska hantera det på samma sätt, dvs känner du dig sjuk (snuva, hosta, feber, värk i kroppen mm) så stannar du hemma till du varit symtomfri i två dagar(?). Får man mer akuta symtom som andnöd så ringer man 112. Känner man ett starkt behov av rådgivning ringer man 1177.

Flockimmunitet är inte ett mål, det är en konsekvens av att man inte kan stoppa viruset, förutsatt att man faktiskt blir långsiktigt immun. Däremot är något som går att utnyttja - lyckas man skydda de i riskgrupperna så kommer konsekvenserna både för vården och befolkningen i stort att minimeras. Får man sedan flockimmunitet så kommer viruset att klinga av på egen hand och man behöver inte längre skydda de i riskgrupperna. I dagsläget är nog detta det bästa av de mer realistiska scenarion man kan åstadkomma innan det förhoppningsvis finns ett vaccin. Att helt stoppa viruset tror jag är helt orealistiskt med tanke på hur spritt det är. Oavsett hur framgångsrika man varit i Kina eller Sydkorea med att bromsa spridningen.

Är du verifierat sjuk gäller det att du enligt LAG inte får smitta någon annan och kan dömas till brott fängelse om du inte isolerar dig.
Nu rekommenderar man folk att va hemma men utan tvångsmedel och kontroll.

Av spikfavoriten

Ps. För alla som bashade mig när jag för nån vecka sen postade om att inte ta ipren så just in.

Frankrike går nu ut med att inte ta ipren. Detta då det kan förvärra covid. Källa sydsvenskan.
Vad var det jag sa.

Av spikfavoriten

@NordhNet: om du tittar på igår har man 0 nya fall av inhemsk smittspridning. 7 influgna smittade. Om det ser samma ut idag imon och måndag, ja då är det över.