Inlägg

Inlägg som Peppar2014 har skrivit i forumet
Av Peppar2014
Skrivet av Hasson39:

Här är bilder på badrummet. Bubbelpool-problemet :

http://forumbilder.se/H8O9G/47078576-355158871697558-1544711161537101824-n.jpg

http://forumbilder.se/H8O9G/46964688-258091224873311-7709282553324109824-n.jpg

Sedan upptäckte föreningsmannen ett till problem, själva rören som sitter bakom toalettsitsen är för tunna, de skall vara 20mm och inte så tunna som enligt bild:

http://forumbilder.se/H8O9G/47142044-1601853306581274-506379951323217920-n.jpg

Vill även påpeka att det sitter ett element bakom bubbelpoolen.

Jag kan med 100% säkerhet säga att den där renoveringen är gjorda av säljarna själv, alternativt en väldigt oseriös byggfirma.

Av Peppar2014
Skrivet av civ:

Sant, vet inte hur jag kunnat missa det.
Hade ju kunnat köpa nytt moderkort också faktiskt.

Skickades från m.sweclockers.com

Eller så väljer du helt enkelt ett chassi som rymmer ett ATX moderkort, Silverstone har flertalet HTPC chassin som rymmer ATX moderkort.

Av Peppar2014
Skrivet av civ:

Hej!

Jag har en stationär dator som jag bygger på lite då och då till TVn.
Tanken är att det i slutändan ska bli en mycket trevlig HTPC och ska även vara i ett snyggt chassi.

Just nu har jag en i7 4770k, 16gb ddr3,ett ATX-moderkort, Samsung evo 860 ssd och gtx 1060 6gb.
Har även köpt till ett starkt wi-fi/bluetooth nätverkskort.

De jag skulle vilja ha köpråd för är:

1: CPU-fläkt/vattenkylning som är extremt tystlåten och inte flyger iväg i priset. ( har just nu https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1008748 )
2: Chassi som allt får plats i snyggt och inte riktigt ser ut som en datorlåda. Tänkte node 202 i början men vill behålla mitt ATX-moderkort då det är så pass bra. (är lite sugen på denna: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=523276 )

Har ni några råd?

Det chassit kommer inte fungera, det är för micro-ATX moderkort medans du verkar ha ett fullstort ATX.

Av Peppar2014

@hb89: SLI på en märkesdator? Knappast. Möjligtvis lär du hitta det på en 30k "Dell" Alienware dator men inte på en billig Lenovo dator.

Av Peppar2014
Skrivet av BoilInBagRis:

Jag kanske var otydlig i min formulering men det tar obefogat lång tid att starta datorerna, öppna programmen som vi använder och att bara byta fönster från ex. chrome till excel kan ta 5+ sekunder vilket är helt orimligt när man sitter och arbetar aktivt och behöver byta vy konstant för att ha tillgång till relevant material.

Kanske dags att köra igenom hårddiskarna och kolla upp hälsan, men även efter virus/trojaner/malware etc. För att datorerna tar lång tid att starta brukar vara en idikator på att hårddiskarna börjar slänga in handduken.

Av Peppar2014
Skrivet av Grejsi:

Anade nästan det :/

Skulle ju kunna sälja av mitt morderkort+kylare+ram och uppgradera mig. Vad går en 3570k för på begagnade marknaden tro?

Runt en 500kr. Mest värde ligger i moderkortet.

Av Peppar2014
Skrivet av mikaelac:

Var 6GB på Komplett.se för den som kikat lite på denna datorn och också undrar. Är på väg hem till mig nu

Då lär du inte bli missnöjd. Om man bort ser ifrån all bloatwear som lär vara installerat.

Av Peppar2014
Skrivet av rabbelito:

Okej så tänkte jag också direkt så slängde i RX 580 8GB Strixkortet direkt, blev lite missnöjd med prestandan dock eftersom jag uppgraderade från mitt överklockade 290, detta kortet går knappt att överklocka alls i afterburner verkar det som (dock bara testat utan att höja strömmen, korten jag inte ska använda ska säljas så vill inte riskera att förstöra något). Har rätt dålig chassikylning i denna datorn dock så det kanske påverkar? Den nya bygger jag i ett CoolerMaster Sniperchassi med enorma fläktar (kommer flytta över kortet till den datorn när jag införskaffat CPU) så det kanske kommer gå bättre där?

Har även läst i många trådar här på forumet samt på diverse andra hemsidor att Nitrokorten är de absolut bästa i denna serien, men 8GB asus är alltså ändå att föredra framför 4GB Nitro?

Tack för snabbt svar

Mvh,
Rabbe

ASUS korten har dubbla mängden grafikminne, så skulle valt det kortet alla dagar i veckan. Men jag håller med om att många föredrar Sapphire Nitro korten, kylaren är en omarbetad version av deras gamla Tri-X kylare.

Av Peppar2014

@rabbelito: Gå för det bästa kortet, RX 580 8GB. Om du ska ta Strix(3 fläktar) eller Dual (2 fläktar) beror helt på vilket som ryms i ditt chassi.

Av Peppar2014

@Grejsi: Du är hänvisad till begagnatmarknaden, moderkort till socket 1155 plattformen har slutat att tillverkas.

Av Peppar2014
Skrivet av oRBIT2002:

Vid det här laget är jag rätt säker på att formatet inte spelar nån roll. Jag har testat så många varianter.
Jag roade mig att installera Plex Media Server på min högst mediokra PC häromdan och testa med den via wifi/3G/4G. Satt på bussen och fick följande resultat:
* PC Plex funkade ALLTID. Började spela 3-5 sekunder via 4G efter jag tryckt på Play. Inga problem. 2megabit 720p.
* Synologys Plex funkade en gång av alla ggr jag försökte (efter 30 sekunders buffran/väntan gav jag upp och betraktade försöket som misslyckat). Tillfället då det faktiskt funkade (började spela efter ett par sekunder) fick jag dock inga undertexter. Det är iofs ett problem jag är van vid, det brukar hjälpa att starta om filmen, det händer ibland.

Jag får känslan av att appen har problem att få tag i min Plex-server på NAS:en eftersom adminvyn inte visar att den spelar nått alls när den försöker spela....
Kan det vara nån form av nätverksbekymmer någonstans...(???)

Kör du DSM 6.2? Jag har liknande problem med min Synology NAS att pågående "tasks" inte visas i Interfacet, och detta kom efter at jag uppdaterat till DSM 6.2..

Så jag skulle säga att problemet ligger i själva OS:et.

Av Peppar2014
Av Peppar2014

@Daniel942: Ska du uppgradera idag så hade jag kollat på ett Ryzen system. Att betala +6k för en processor för att spela på är ju galenskap. Ska du sen gå upp till 1440p och 4K upplösning blir ju grafikkortet till slut en flaskhals och inte processorn.

Av Peppar2014

@Igelkott Täby är ju relativt stort. Sen kan det ju vara en lägenhet som dom ändrat planlösningen på i efterhand.

Av Peppar2014
Skrivet av D-ryd:

Elektrikern kom fram till att det var överbelastning och att boven var ett strömtörstigt värmeelement i vardagsrummet som jag helt glömt bort, brukar använda det lite då och då nu när jag känner mig frusen. Trodde inte att det var på samma ledning heller.
Konvektorelementet jag har kan dra 2000W max och det satt en säkring på 10A som ska klara det men inte så mkt mer igång samtidigt av det jag läser här: https://www.flashback.org/t2235272

Säkringen byttes ut till en starkare 13A.
Men han rekommenderade ändå att inte köra elementet på samtidigt som de andra sakerna.
Har inga fler uttag i vardagsrummet heller som jag kan nyttja, vill inte använda samma uttag som datorn eller tv:n använder.
Så det blir att plugga ur elementet för att vara på säkra sidan om jag ska micra, koka kaffe eller dammsuga i fortsättningen.

Alla ledningar i ett rum brukar vanligtvis gå på samma säkringar. Och om du är frusen rent generellt så får du se till att öka blodcirkulationen, vanligtvis genom att rör på dig.

Av Peppar2014
Skrivet av Maarus:

Är det samhall som betalar hans arvode under dessa 3månader han arbetstränar? Eller kommer det ifrån statskassan genom bidrag? Det är troligtvis det senare.

Varför betalar inte samhall för sin arbetskraft och erbjuder honom en 6mån provanställning? Då kan dem sparka honom med kortvarsel om de är missnöjda och TS kan välja att avsluta anställningen genom att gå på dagen om det inte passar.
Kan du ana varför dem inte lägger fram ett sådant erbjudande?

Det är arbetsträning genom arbetsförmedligen, så det är stadskassan. Är man sen långtidsarbetslös så vill ingen arbetsgivare ta i dig med tång, så länge dom inte har bevis på att du är arbetsduglig.

Varför TS inte blir erbjuden en provanställning kan inte vi svara på, men målsättningen hos både arbetsförmedligen och soc är ju att du ska bli självförsörjande. Vilket TS uppenbarligen inte verkar klara av, så då är det enbart rätt att han tvingas arbetsträna.

Av Peppar2014
Skrivet av Croww_:

Har länge kliat i fingrarna över att köpa en ny dator. Min nyvarande stationära är från 2011
(Lian li mini tower,ASUS MAXIMUS IV GENE-Z M-ATX (i7 2600k) och uppdaterat med ett 1080 kort)

Jag är Intel & Nvidia fanboy, så ingen ide att försöka få mig att införskaffa Amd´s motsvarande produkter. (På gott och ont)
Det jag funderar på att köpa är följande

https://komponentkoll.se/bild/WpQqy.png

38 223 kr ifall man köper allt från Inet.
(vet inte varför den visar alla butiker)
Men osäker på ifall allt passar i lådan eller ifall den blir för liten.
Följde och tog lite insperation från
https://techbuyersguru.com/2000-ultimate-gaming-mini-itx-pc-b...

Där som pratar om grafikkortet dom valde hade dual fläktsystem( hade med storleken att göra) för att det skulle passa i lådan.
Tidigare byggen har alla varit med Asus och har alltid funkat bra för mig.

Vill ha en liten kompakt låda med grymm prestanda och så "tyst" som möjligt.
Aldrig hållit på med vattenkylning tidigare, och det känns lite för "bökit"
Vet inte ifall grafikkortet jag valt är för stort, men kan mycket väl tänka mig ändra det för någon av Asus modellerna.
Hybrid vatten kylning på grafik kortet kanske inte tillför något.

Så är det bara att köra, eller har ni tips på någon "bättre" låda allternativ grafik kortslösning.
Vet att det är utan windows men det köpar jag från annat ställe.

Förslag mottages tacksamt

Det är inte mycket som är kompatibelt med varandra, i stort sett ingenting kommer passa i Core 500 chassit. Fractal Design Core 500 är ett mITX chassi och fungerar inte med mATX moderkort.

Av Peppar2014
Skrivet av glennm:

Tackar! Mycket bra svar där!
I övrigt så skulle jag vara tacksam för tips på kylare till processorn, då den jag tänkte inte verkar klara överklockning. Om jag nu behöver överklocka?
Tanken med datorn är att den bara hänger i ett år eller så. Sen om intresset finns, så kanske det är bättre att köpa en helt ny. Tex någon från Komplett.

En CoolerMaster 212 evo duger för överklockning.

Sen för 8000kr får du inget som direkt kan klassas som speldator, utan det är snarare kontorsdatorer.

Av Peppar2014
Skrivet av Campaigner:

"hjälper till"....det är utnyttjeri som företaget där samhall har sin personal, tjänar på. Har hänt innan med.

Då måste alla typer av arbete hos en valfri arbetsgivare vara"utnyttjeri", dom tjänar trots allt pengar tack vare sin personal.

Citat:

Har hört det förr. Fattar inte helt varför det är så. Jag resonerar som så att om man varit borta från arbetsmarknaden ett tag så är man mer motiverad att komma tillbaka till den. Gäller mig iaf men det verkar inte stämma för folk i allmänhet?

Stämmer inte, folk som har varit långtidsarbetslösa är tvärtom mindre motiverade. Detta bevisar ju även du eftersom att du tvärvägrar att arbetsträna.

Citat:

Vad är det för fel på folkhögskola? Man läser kurser precis som på komvux o gymnasiet fast det är friare, mer ansvar precis som på högskolan. Ska tydligen vara så att de som läst på folkhögskola är bättre förberedda på högskolans studiesätt än de som gick gymnasie/komvux.

Folkhögskola ser inte bra ut på CV:t.

Citat:

Vi fick tydliga instruktioner att om vi uteblir så ryker bidrag, de ringer soc direkt o.s.v....var ord o inga visor!

Vilket är helt rätt. Är man arbetssökande och ska leva på soc så kan man även arbeta.

Citat:

Jo jag vill göra lumpen

Varför gör du inte lumpen då? Du har väl haft 4år på dig

Citat:

o möjligen bli polis senare. Ska fixa det.

Stopp och belägg! Hur ska du eventuellt klara av att bli Polis när du inte ens har orkat skaffa ett jobb på egen hand under 4år, Men har tillräckligt med fördomar mot Samhall som arbetsgivare och dess personal?

Hör av dig om du lyckas passera polishögskolans psykologi prövning.

Av Peppar2014
Skrivet av MickelVarg:

Jag har massor med filmer på min NAS (det mesta finns inte tillgängligt på stream) och behöver hitta något bra sätt att se filmerna så det lutar nog mot att införskaffa en Raspberry Pi, det handlar om ekonomi eftersom det är tufft med pengar f.n.

Skickades från m.sweclockers.com

Du kan ju alltid kolla på geekbuying.com där kan du köpa android baserade "tv boxar" för några hundralappar.