Inlägg

Inlägg som kronvall har skrivit i forumet
Av kronvall

Produkt: Philips Hue Intelligent Indoor Motion Sensor, Smart Home Wireless Lighting Accessory, App-Controlled, White
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0748NCMNW
Kategori: Smarta hem
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4012147
Pris: 189kr

Normalpris strax över 300kr så rätt ok

Av kronvall

Bytesförslag 5600x cpu mot en UniFi US-8-150W POE?

Av kronvall
Nytt bud: 2 000 kr Cpu + ram, hämtas
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kronvall

Om inte det är för OT så skulle jag vilja veta vilka ekonomiforum som är bra att hänga på för att diskutera och få inspiration från? Själv använder jag mest Shareville men vill komplettera med något mer. Tips vart man skall vända blickarna?

Av kronvall
Nytt bud: 2 100 kr 5600x plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kronvall

Hur är 3900x körd? Hårt klockad, ålder osv?

Av kronvall
Nytt bud: 2 000 kr R3900x inkl frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kronvall

Nej de skall nog enbart ha denna till TV, de kör annars klassisk vinylspelare och har en rätt bra stereo i övrigt men vill av någon anledning inte koppla in den. Utan bara något till och för TV tittande.

Av kronvall

Tips på soundbar till föräldrarna

Ok, ett nytt samtal från pappa. Tydligen så funkar inte ljudet så bra i deras nya TV så nu vill dom även köpa en soundbar. Viktigt att man kan ställa ner diskanten då mamma är känslig för sådana ljud.

Budget ca 2500-3000 kr.

Jag funderar på om det spelar jättestor roll vilken man plockar upp i den prisklassen eller om man bara kan ta någon i vettigt märke. Exempelvis Bose TV Speaker, Sony HT-X8500 eller dylik? Eller är det så att man är dumsnål då och att man istället skall övertala päronen att köpa en viss monstermodell som just nu råkar reas ut för bara någon peng mer?

Som ni märker så är inte soundbar direkt något jag läst in mig på då jag själv föredrar att koppla till min vanliga stereo, men ja, nu fick jag frågan och tänkte kolla om man kunde få hjälp med ett snabbt svar som blir good enough för två pensionärer

Av kronvall

Tack alla för ny kunskap. Det visade sig mycket riktigt att min NVR som längst skickar ut 1024x768 men även en kass kontakt på lilla skärmen vilket gjorde att den inte heller fick bild i lägre upplösningar dom lurade mig lite extra.

För trångt för en riktig skärm men får leta vidare eller ser på andra lösningar

Av kronvall

Jo jag inser nu att jag var lite för knapphändig i informationen. NVR är mycket riktigt Network Video Recorder, i mitt fall en variant från Reolink. Den har fler funktioner när man har skärm kopplad till den via HDMI än vad man kan få via appen, så därför vill jag ha en liten skärm för de tillfällen då jag behöver dessa utan att behöva flytta den till ett annat ställe. (den står rätt bökigt till).

En sådan variant som @cymbalcrasher länkar till hade passat perfekt (tack)

Av kronvall

Liten skärm med HDMI utan behov av drivare

Hej

Jag vill ha en liten skärm att hänga på väggen tillsammans med min NVR. Jag trodde i min enfald att den 5" rbpi skärmen jag hade skulle funka men den kräver drivrutiner och annat trams vilket jag inte kan lösa.

Så är det någon som känner till en variant, modell mindre, och modell billig, skärm som bara är att plugga in och få bild på utan drivare eller konfiguration så tar jag tacksamt emot tips.

Av kronvall

Clas i Sjön kör 50% på deras CURA-produkter. För oss stressade gubbar är ett tyngdtäcke rätt nice för att komma ner i varv.

https://www.clasohlson.com/se/c/Brand/CURA%20OF%20SWEDEN

Av kronvall

100 kr inkl frakt för Pi?

Av kronvall

Tack. Den extra L3 cachen lär ju uppskattas på X

Av kronvall
Skrivet av shogou:

Verkar vara 10% skillnad på 5600x och 5600g i benchmarken ovanför. Så jag skulle säga att det beror på vilket pris du hittar processorna till

Just nu verkar det skilja ca 700kr mellan dom vilket är bra mer än 20-25% typ. Får hoppas på lite sportlovsreor

Av kronvall

Gott, tack för input där

Av kronvall

Balansera ett 3060ti

Hallå

Grabben fick ett 3060Ti i julklapp och vill nu lägga lite egna pengar på att uppgradera för att matcha kortet bättre än det han har idag. Men såklart så vill han komma undan med så lite som möjligt.

Idag har han ett MSI B450I GAMING PLUS AC med en 1600 Ryzen och ett par stickor på 2400Hz.

Jag grunnar på, givet dagens tillgänglighet, det är värt att behålla moderkortet som med ny bios skall klara 5000 serien och sen köpa en Ryzen 5600g och i ett andra skede lite snabbare minnen för att komma så billigt undan som möjligt. (Han vill ha råd med nytt case och en massa led bling bling med).

Blir det en någorlunda balans tro?

Av kronvall

Klart man äger domäner. Man är ju drygast.nu

Av kronvall

Chromecast audio 200kr