Inlägg

Inlägg som aggrocult har skrivit i forumet
Av aggrocult

Men till det priset är det väl bara att tuta och köra. Alla 970or är väldigt överklockningsbara oavsett tillverkare.

Av aggrocult

Har ett ASUS Strix 970 själv, och tycker att det galopperar på precis som det ska. Blir lite nervös över värmeutvecklingen, men det är bara att justera fläktprofilen i Afterburner så är det lugnt.

Av aggrocult

@fantomsmurfen: Ny processor kommer förmodligen inhandlas till sommaren Men efter att ha funderat igenom alternativen så kommer jag som sagt skita i SLI så länge, och skaffa mig ett 970.

Tack för all input!

Av aggrocult

@fantomsmurfen: Nä, det börjar kännas mer och mer omständligt... Microstutter och dålig optimering är tämligen störigt. En av anledningarna till att jag ville köra på SLI är av den enkla anledningen att det är kul att bygga. Men rent ekonomiskt och prestandamässigt är det förmodligen smartare att bygga med nyare teknik. Jag kan ju alltid skaffa ett till 970 i framtiden om jag prompt vill försöka mig på SLI.

Eller vänta och se vad Pascal har att erbjuda!

Av aggrocult

@fantomsmurfen: Ja, jo, men som jag skrev tidigare, ett nytt moderkort och nätaggregat känns ändå som en investering som ska göras tids nog. Plus att två 680 i SLI skickar på mer kräm än vad ett ensamt 970 gör.

Av aggrocult

@fantomsmurfen: Mitt nuvarande moderkort har bara en PCI-slot, och jag kommer behöva minst två, med stöd för SLI. Nätagget ligger bara på 500 watt, och det tar man sig inte så långt på...

Av aggrocult

@Superlight: Sant. Vi får se hur prissättningen kommer bli dock, även om dom släpper nåt mid-range kort som inte slaktar plånboken fullständigt. Plus att det är ett tag dit.

Av aggrocult

@zelollarn: En bra poäng. Eftersom jag skulle behöva uppgradera omfattande delar av datorn så blir det en kostnad som lätt skulle täcka ett nytt 970, men jag har spekulerat i att kitta upp moderkort + nätagg oavsett, eftersom dom är ganska meh. Försöker få en överblick i fördelar/nackdelar med båda.

Sen ska man ju inte glömma bort att även ström kostar pengar:O

Av aggrocult

GTX 680 i SLI?

Spekulerar i att skaffa ett till 680 och köra dom i SLI istället för att skaffa ett nytt singelkort(dvs 970).
Sitter på en tämligen mid-range burk just nu, så jag kommer behöva nytt nätagg, nytt moderkort och eventuellt ett nytt chassi.
Nuvarande komponenter är följande:

Chassi; Corsair Carbide 200R.
Nätaggregat; Cooler Master B500, 500W.
Processor; Intel Core i5-4440( med be quiet Pure Rock)
Moderkort; ASUS B85M-G, Socket-1150.
RAM; Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz 8GB.
Grafikkort; MSI GTX 680 Lightning Twin Frozr IV.

Är det rekommenderat att skaffa ett likadant 680, eller är det hugget som stucket? Lightning-varianten är ganska fet, så jag kommer troligen behöva ett moderkort med 3 PCI-portar för att dom överhuvudtaget ska få plats, och för att hjälpa luftgenomströmningen.

Tror ni att processorn kommer bli en flaskhals i bygget, eller är den tillräcklig?

I övrigt är jag tacksam över tips på bra nätaggregat som kan driva riggen utan problem, prisvärda moderkort, och tips på 680-varianter som ni har positiva erfarenheter av. Har i princip noll erfarenhet av att bygga i SLI.

Mvh, Aggrocult.

Av aggrocult

Min Xperia Play börjar ge upp efter 3 års trogen tjänst, så jag vore tacksam för en invite till 64'an