Inlägg

Inlägg som Lonian har skrivit i forumet
Av Lonian

Två skärmar setup är jag beroende av. Tror nog jag hade saknat det om jag valde en enda skärm som är bred.

Av Lonian
Skrivet av sull:

Enligt random på Reddit går det tydligen kontakta support så löser dom det medan du chattar med dem. Användaren hade lagt upp nåt screenshot på en chatt med nån på kundtjänst där den sade typ "okej nu ska det vara löst" eller "nu kan du ta bort dem" eller dylikt, minns inte helt. Men det anmärkningsvärda var främst att snubben fick $30 i Meta-shoppen som någon sorts kompensation, som jag förstod det helt enkelt för att ha behövt gå en sån omväg för att lösa något så enkelt.

Jag kan ha missförstått, det kan ha varit troll jag vet inte men uppfattade det inte så åtminstone.

Ska väl även vara UI overhaul "på g" som jag förstått.

Jag fick också $10 när jag hade problem med en grej.

Av Lonian

Man köper ju alltid fjolårets modell och då finner man priser på runt 10-12 tusen. Jag hade tur och fick tag på lg oled c2 tvn på 42 tum för 9000kr.

Av Lonian

"Sony ser enligt uppgifterna på PS5 Pro som en "omkring 45 procent snabbare"

Betyder det att 30fps spel kommer gå i runt 40fps då?

Skrivet av Paontuus:

ratchet har 60 fps läge, demons souls har 60 fps läge, horizon har 60 fps läge, returnal har 60 fps läge, kena har 60 fps läge, odd world har 60 fps läge, stray har 60 fps läge. Bara oddworld och kena som kan droppa under 60 ibland.

Då kanske ps5 pro kan skala upp bilden bättre på 60fps läget så att de ser mer ut som en 4K bild och inte så pixlat som det gör nu.

Av Lonian

Det enda spel jag känt någon form av sug att ge extra pengar till är utvecklarna av indie spelet Hollow knight så jag köpte spelet på flera konsoler och PC. Det var ju inget dyrt spel och så men jag hoppas de två-tre personerna som gjort spelet fått mina pengar.

Av Lonian
Skrivet av FribBe:

Upplever väldigt sällan problem med spel på PC. Kan faktiskt inte komma på sist något ballade ur såvida det inte varit ett väldigt buggigt spel i sig.

Håller med. Väldigt sällan något går på tok och är det ett tråkigt eller ett buggit spel man köpt så gör man en refund på det.

Men jag ser nog att vi PC älskare är mer van vid själva systemet vi äger och konfigurerar datorn till att prestera så bra som möjligt.
Jag förstår om N00bs svär över att det poppar upp en massa rutor direkt windows startar om de inte vet hur man avaktiverar sådant osv. Jag kollade in en kompis när han startade sin dator och hade typ 20 program igång samtidigt när windows tillslut laddat klart.

Av Lonian

"Playstation 5 och Xbox Series X är båda jättekul att spela på, men utöver fler polygoner och högre upplösning, vilket mervärde har dem som de förra konsolerna saknade? Vad har dem som en PC saknar? Möjligheten att spela exklusiva spel? Sorry, men jag tänker inte sälja min njure för en Playstation 5 Pro bara för att spela God of War: Ragnarök. Särskilt när det ska släppas på Steam."

Håller helt med och är på samma linje här.
Jag köpte både Xbox Series X och Playstation 5 när de släpptes. På PS5 körde jag genom ps4 spel jag missat och två år efter release kände jag, varför ska jag ha kvar den? Jag sålde min ps5 för samma peng jag köpte den för. Xbox series X finns kvar bara för att jag inte tror jag kommer få sålt den, och att min fru spelar ibland på den.

Men dagens högpresterande konsoler är PC:s i mina ögon. När samma spel dyker upp på dator och kan spelas i mycket högre upplösning och framerate så är valet självklart att jag vill lira på bästa möjliga sätt. Det kanske inte blir att köra dessa spel dag 1 men tillslut finns de i bra skick att lira.

När jag dessutom har samma tv som är kopplad till konsolen som PC:n och jag lirar med handkontroller då känns det ju som att jag bara byter tv kanal. Upplevelsen blir som densamma. Bara Nintendo som ger mig det där unika just nu från spelkonsol.

Av Lonian

Tycker inte jag hade så stor koll men det blev ändå flera rätt.

Av Lonian

Sitter på ett 4090. Avvaktar nog några år innan det blir en uppgradering. 7090 kanske.

Undrar när konsoler når upp till 4090 prestanda.

Av Lonian

Vi har en liten NUC vid tvn. Men jag använder den rätt sällan. Enbart när vi vill slippa reklam osv då den har ublock som inte smart tvn klarar.

Av Lonian
Skrivet av Finkelzvin:

Betyder det att det är relativt tryggt att dra pluggen och äntligen låta Windows Update installera Win11 som den har tjatat om i flera år?

Har varit ovillig pga alla rapporter om stabilitets- och prestandaproblem som dyker upp om Win11 titt som tätt. Plus avsaknad av praktikaliteter som mellanklick på app för att öppna en ny instans från task bar. Sådana bagateller måste väl åtgärdats sen Win11 släpptes?

Hade jag idag valt att uppgradera från w10 till w11 så skulle jag gjort en clean ominstallation för att slippa få några problem.

Av Lonian

4K på tvn när jag ska lira spel med handkontroller och 2560x1440 på datorskärm vid fps spelande.

Av Lonian

Den där youtubern kändes riktigt dryg.

Av Lonian
Skrivet av Micke_JKUR:

Valde en Xbox Series X då Ps5’an ser bedrövlig ut 😁

Har bara kört ps konsoler tidigare men med ps5 känns det som att Sony gjort allting fel från dag 1 förutom haptic feedbacken. Ja den ser ful ut.

Av Lonian
Skrivet av Svensktiger:

100% användarfel.

Jobbar du för EVGA ?

Av Lonian

Nästa steg kanske blir att lägga till rättstavning i webbläsare.

Av Lonian
Skrivet av användare-234:

Nä, du ser ingen skillnad på 1080p och 4K på en TV från normalt tillstånd. Det är bara inbillning.

Jag sitter typ 120cm från min LG Oled C1 43 tums tv.
Jag ser stor skillnad på 1080 och 4K. Det är lite mindre skillnad på 1440p och 4K på den tvn så 1440p är acceptabelt men man ser ändå skillnaden. Däremot om jag aldrig slog på 4K så hade jag nog kunnat tro att 1440p läget var 4K.
Hade jag haft en ännu större skärm så skulle det bli mycket mer noterbart från samma avstånd.

Om jag kör utan glasögon så kan jag troligtvis klara mig med 1080p.

Av Lonian

Jag skapar min egen musik.

Av Lonian

När jag ägde PS5 köpte jag det här spelet men blev ganska avtänd av grafiken. Det ser så himla foto HDR aktigt ut. Allt skall vara så färgat och ljust. Visst är det en imponerande värld men önskar de hade gjort det bättre.

Av Lonian

Jag fick ett svar från Meta att Elit strap with battery skall man plugga ur när man stänger av enheten. Den är designad för att ge ström hela tiden den är i och därav anledningen till varför jag upplevt att all ström är borta om jag glömt att dra ut den.
Men det tycker jag låter konstigt ändå. De borde ju angett detta i klartext från första början.