Inlägg

Inlägg som bowlingking har skrivit i forumet
Av bowlingking
Skrivet av OldComputer:

Har du inte laddat ner någon fil så är det helt säkert.

HTML och CSS som din browser använder för att läsa hur en sida ser ut kan bara visa ren text med vissa formateringar (CSS) som bestämmer placeringar, färger storlekar och visuella regler (som att en länk ändrar färg exempelvis). Den mest körbara koden skulle i så fall en videofil. Men inte heller den kan orsaka något, ens om den hade dold viruskod i sig, då det är en videoström, inte körbar kod.

Inte ens ett program med viruskod kan orsaka något - så länge inte du startar det. Även om du skulle ladda hem ett virus så måste du fortfarande starta det själv. Om någon kommer in i din dator och kan göra detta utan din vetskap så har du redan ett problem som är större.

Andra varianter är ganska självförklarande och som bygger på folks okunskap om datorer och deras oförmåga att tänka rationellt i situationer där det är för bra för att vara sant eller där en stress eller panik kan uppstå.

Här är några av dom bästa exempel som håller en borta från otrevliga saker som kan orsaka viruskod:

Klicka här så får du en miljon kronor? - Varför skulle du få en miljon kronor? - Här får man antingen ladda hem ett program eller uppge en email som ger en ett program, eller massa spam.

Telefonsamtal från "Microsoft" där dom upptäcker att din dator har råkat ut för någonting och hjälper dig att åtgärda problemet gratis.

- Varför skulle dom hjälpa dig gratis?
- Varför pratar dom usel svenska / engelska / hindu? Microsoft borde ha råd att utbilda dom i åtminstone bra engelska.
- På vilket sätt skulle dom ha upptäckt detta? Redan här har du antagligen gjort något fel om dom fått denna info.
- Har dom kapacitet att upptäcka alla som drabbats av det?

Om 10 miljoner skulle ha drabbats (ca 0,125% av 8 miljarder människor) så skulle det krävas 1 000 samtal av 10 000 personer. Med tanke på den svårighet som det ändå är att hantera detta per telefon, även om man kan datorer bra så skulle 2 - 3 timmar krävas vilket innebär 30 miljoner timmar eller 1 250 000 dygn effektiv tid.

Resultatet av dessa båda fall är att "någon" ber dig utföra något som orsakar att viruskod eller spam hamnar i din dator.

Själva filen öppnade jag bara (inte spara och ladda ner) men den hamnade ändå på nedladdningar så jag tog bort den direkt jag såg det...

Av bowlingking

Uppdatering: Har kört Kasperskys fulla scanning och även avast och Windows defender och dom hittar ingenting Malwarebytes har jag kört en snabb genomkörning med

Av bowlingking
Skrivet av sp1k3n:

Du kan ju logga in på Netflix för att kolla om det kan vara därifrån. Jag har för mig att jag fick nåt meddelande för nån vecka sen om uppdaterade villkor som jag var tvungen att godkänna. Har du tur kan det vara det som det handlar om.

gjorde de sen.. och allt funkade.. (men det var tyvärr efter jag redan hade öppnat filen)

Av bowlingking
Skrivet av e1m1:

Kanske först och främst borde verifiera om mailet du fick faktiskt var från en officiell netflixadress (dvs kolla om du fått andra mail från samma).

Jag försökte kolla den mail-addresen först.. men hittade aldrig den förens det var försent.. :/

Av bowlingking
Skrivet av cads:

Hur kommer det sig att filer hamnade i nedladdade filer mappen?

Ingen aning.. jag öppnade bara.. jag sparade aldrig något..

Av bowlingking

Öppnade okänd bilaga i mail, har jag fått virus?

Så.. först och främst hamnade mailet i den prioterade inkorgen och det från "netflix" så utan att tänka mig för så popnade jag den okända länkne genom firefox och fick inte fram något.. sen så varnade firefox direkt över länken i mailet så jag tog bort filerna direkt från nedladdade filer.. men jag har för mig att jag inte hittade dom i papperskorgen.. och har kört både avast och malwarebytes och dom säger att jag inte har fått någonting, har dessutom startat om datorn utan problem..

(Var en fram av scam e-mail.. det sades att mina uppgifter hade gått ut och mitt konto hade pausats) .. så vad tror ni?

Av bowlingking

Högre ping med elgato hd60s

Så jag har skaffat en game capture och hade tänkte streama från mitt PS4 genom datorn, men jag har ett litet problem.. Jag har fått väldigt mycket högre ping nu, låg förut på typ 30-60 nu ligger jag på minst 80 och jag kör med wired connection och elgato game capture programmet körandes förstås... Hur kan jag fixa detta?

Av bowlingking
Skrivet av Mega-Dark:

Vad tästar då åt för server? Psn egna är inte super direkt. Så tästa någon som fungerar i webbläsaren, moste vara utan java om jag har rätt.

Provade bredbandskollen och speedhof och där kommer jag knappt upp till 3 Mbps upp 😂.. Men det funkar bättre nu iallafall.. Vartannat test typ på playstations test är 30-40 upp istället för 8.. Men jag har inte haft något mer lagg än iallafall

Av bowlingking

Dålig uppkopplingshastighet till ps4

Så.. Jag har 100/100 och jag har connectat mitt ps4 med en nätverkskabel direkt from routern och jag får hyfsad ned laddning (ungefär 70-80 mbps) men uppladdning så kommer jag knappt upp till 10 mbps... (har exakt samma hastighet oavsett om jag använder nätverkskabel eller inte, och JA, jag har dubbel kollat så jag använde lan kabel..

Då till min router, har en 5 GHZ router, och kabeln som jag har pluggat in i mitt ps4 är en cat. 5e (10 meter lång kabel)
Har även testat att ändra dns servern till Googles.. Blir ingen skillnad.. Så vad kan jag göra?
Och på mitt trådlös på mobilen så kommer jag upp i typ 70 ner och 70 upp..

:edit,
Har ps4 slim
När jag testar typ 10 gånger kan jag ha 40 mbps en gång, sen ligger jag på 2.5-9 mbps...

Av bowlingking

Bästa sättet att streama från ps4 till PC med capture card?

Så jag har tänkt börja streama PS4 spel till min PC och att jag även då spelar på min skärm så jag kan se alerts och allt sånt... Men vad är det mer jag behöver? Har hört att det finns en viss SOUND delay med elgatos capture card..
Jag vet att remote play finns, men har hört negativt om det, (att det blir en viss delay på spelet och oskärpa på skärmen)
Och är det något mer jag behöver köpa?

Av bowlingking
Skrivet av Vzano:

Varför använder du pcpartpicker? Bor du i USA?

Köper inte mina saker där, men det är den ända webbsida jag vet om som "visar" på det här sättet...

Jag hittade ett nytt motherboard också

Gigabyte z390 gaming

Av bowlingking

Vilket moderkort ska jag köpa?

https://pcpartpicker.com/list/XQRWmg

Så detta är min pc just nu (inte färdig byggd, utan köpte delar och en kompis fick bygga ihop den)

MEN, mitt moderkort var dåligt/trasigt (asus prime z390-p) och jag måste köpa ett nytt.. Och nu är frågan vilket jag ska köpa... Budget är omkring max 2000

Av bowlingking

Mikrofon för streaming?

Så jag har tänkt uppgradera mig från min headset mic till en riktig mikrofon för streaming/discord... Men vad ska jag skaffa? Ska jag köpa en klassisk Blue Yeti eller ska jag köpa något mer studio inriktad? (budget 1500)

Av bowlingking
Skrivet av Dinkefing:

Det är väl självklart du ska kontakta dem. På den e-mail du använde för att registrera ditt Badoo konto så att du styrka att du är den rätta ägaren av kontot. Bara för att du tagit bort den på Badoo betyder inte att den är helt borta. Många företag sparar fortfarande borttagna konton i sin databas.

det är redan gjord, jag har verifierat mig med email

Skickades från m.sweclockers.com

Av bowlingking

Kan inte unsuscriba ifrån en Google play premunation?

Så jag köpte badoo premium för en månad, och hitta någon där och vi börja dejta så jag radera mitt konto helt och hållet, men tyvärr håll det inte... så jag skaffa badoo igen... MEN jag glömde att avbryta premunationen i google play, och jag skaffa badoo premium på ett nytt konot i en vecka för jag 10+ gillningar... men jag kan inte avbryta den... hittar den varken på google play och jag kan inte heller unsubscriba i appen...och jaag är lite orolig över att det kommer dras 60 kr varje vecka nu....

ska jag kontakta dom eller inte...

Efter att ha kollat på mina Google play utgifter så står det, badoo 16 december 0 kr, och jag har inte fått premium för denna vecka, så jag antar att betalningen aldrig gick igenom?
Fast jag har gått mejl om att jag har gjort en premiumation (har inte premium nu...)
Ska jag ringa svenska Google eller?

Av bowlingking
Skrivet av CubaCola:

@bowlingking: Det är new nvenc du ska använda.

sedan lås gärna frameraten i fortnite (jag har 144hz skärm, men låst fpsen till 165) för att en del av gpun går åt till new nvenc när du streamar.

jag kör streamlabs, och till twitch, har en constant bitrate på 6000.
sedan när man startar streamen så står det något i stil med "använd spelets rekommenderade inställningar för stream", den ska stängas av. är den på används twitch egna settings som gör att kvaliteten blir bedrövlig.

sedan kör jag 1080P som källa och nedskalar de till 720.

Okej, tack så mycket det ska jag absolut prova

Skickades från m.sweclockers.com

Av bowlingking
Skrivet av CubaCola:

Ja, streama med nvenc, då kommer det flyta på fint igen.

MEN senaste patchen som kom har gjort att man får hickups och konstig fps rätt ofta både på min i5 9600 + rtx2070 och på min ryzen 5 3600 + rtx 2060 tyvärr.

Ibland så stannar det till i en sekund.. väldigt irriterande.

Jag har prova all 3 (NVEC nya NVEC och även x264) men ska prova igen imorron tack

Skickades från m.sweclockers.com

Av bowlingking
Skrivet av Zippeer:

Testa att ändra streamen till din GPU istället för CPU. (NVEC eller vad det heter)

Tror jag använder NVEC men ska prova igen imorron tack

Skickades från m.sweclockers.com

Av bowlingking

@Magnituden:

det var inte grafikkortet, utan jag hade streamlabs öppen som gjorde att min fps var lägre än om jag inte skulle ha den öppen... så utean streamlabs har jag typ 200-240 hyfsat stabilt, med streamlabs har jag typ 120-200...

Av bowlingking
Skrivet av Magnituden:

Din clock speed går upp då ditt kort är fabriksöverklockat samt kortet har en boost funktion som går upp vid spelande.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, tack för informationen