Inlägg

Inlägg som Warus har skrivit i forumet
Av Warus
Skrivet av EliteGraphic82:

Hej

Jag är lite i val och kval om jag ska satsa på denna gaming laptop för framtiden. Eftersom spel idag blir allt mer krävande så känns det som att det är dags att uppgradera. Sitter idag på en I5 9300H GTX 1660ti laptop. Och skulle vilja ha denna.

https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap...

Den är på avbetalning på 12 månader 1330 kr. Och jag tjänar 18884 kr efter skatt samt har jag räkningar på 7000 kr i månaden. Tror ni jag skulle ha råd med detta eller är det vansinnigt? Santander verkar erbjuda delbetalning. Totalt belopp att återbetala blir 16353 kr. Vad tror ni?

Ska inte vara några problem, tänk på att du även kan betala av tidigare och slippa mer faktura kostnader 😁

Av Warus

Behöver man göra en uppdatering på PSU vid köp av 6900XT? Har i dagsläget en RM750X från Corsair (Gold) och 5600X CPU. Eventuellt kanske även beställa en till kabel eftersom den även har 6 extra pins 😊

Av Warus
Skrivet av Svenpa:

Jo det har framgått att operatören kan tydligen inte ge någon vidare rabatt även med abb.

Vad menar du inte enbart telefoni? TV och bredband? Det låter väldigt otroligt att man skulle få minst 11k i presentkort för mobiler etc bara för att man förlänger eller nytecknar efter 24/36 månader, vilken operatör erbjuder detta? Vart kan jag kolla upp det?

Mobilabonnemang. Men menar att du behöver inte kombinera det med köp av telefon 😁
Sedan kan du lägga till bredband också om du vill/orkar.

Obegränsad surf + ett par extra användare med boost och du är i mål. Varierar alltid vilka, men du byter alltid operatör varje gång för att maximera intjän.

Av Warus
Skrivet av Svenpa:

Behöver en ny Iphone till en familjemedlem som har mobilen till allt och mycket foto. Måste vara Iphone.
Tittar på en IPhone 15 pro vilket kräver 15.000kr om man köper den löst. Idag har jag och dom berörda Hallon för under 100kr månaden vilket funkar tillräckligt för alla våra behov.

Kollar med jobbet där vi säljer Iphone och abonnemang vad man kan lösa. Upplägget blir "tre" familj, 20gb surf, 557 kr i månaden i 24 månader, ingen startavgift etc. Telefonen (Iphone 15 pro) får jag för 9000 kr istället. Det blir "billigare" om man slår ut abonnemanget på tre stycken av oss inblandade, 185kr/mån för varje person, vilket är 557 / 3.

557 x 24 = 13.368
13.368 + 9000 = 22.368
Jag kan då inte säga upp abonnemanget förrän 24mån har gått.

Om jag då räknar på våra abonnemang idag:
(3x hallon 99kr styck/mån ) 300 x 24 = 7200
7200 + 15.000 = 22.200

Tänker jag helt fel är det så gott som skitsamma när jag slår ut det över 24 månaders tid? Tror inte det fanns något billigare abonnemang att få ihop med detta. Tog lägsta möjliga surf mot kostnad etc. Jag har inga problem att slänga 15.000 jämfört med 9000 på en gång om det ändå slutar med så gott som samma summa.

Tänk också på att din arbetsgivare går minus på försäljning av Apple produkter, vilket också ger dig sämre pris kontra andra märken. Brukar också vara lättare att få billigare pris vid BF och mellandagarna.

Sedan behöver man inte binda upp sig enbart på telefoni. Min familj binder sig när tiden är slut, och får minst 11k i presentkort eller valfria produkter, och månadskostnaden förblir samma.

Av Warus
Skrivet av Toobbbbee:

Någon som vet/sett om de finns i nån butik i göteborgsområdet? 🙂

Finns ett antal på Elgiganten Partille.

Av Warus
Skrivet av JoOngle:

En liten grej jag har observerat, att vissa butiker ni har - har oerhört mycket gamla produkter.

Ibland är även prissättningen helt ute på landet, t.ex. jag skulle köpa en ny mikrovåg och fann att den var 33 procent dyrare i er butik än på nätet. Det samma med kyl och frys, där var skillnaden hela 50 procent och det är ju så galet att man inte ens vill värdera att köpa det, jag har inget emot att ge 500+ kronor för butiksservice och köpa lokalt, men ibland är det helt galet hur stor skillnaden är.

Tv avdelningen är för det mesta ett sorgligt kapitel, bara gamla slitna och billiga modeller, oftast bara 1 oled skärm och bara små skärmar, kanske det är för att folk inte köper nog varor i butiken? Jag vet inte - men det ger inte jättestort incitament att återbesöka butiken då det liksom inte ger något värde att bara gå in och köpa nåt nytt (vilket jag gillar att göra).

Nåt positivt som ska nämnas är att jag alltid har fått trevligt bemötande av er personal i den fysiska butiken, det är nog den största tillgång ni har.

Detta varierar garanterat från butik till butik, och borde inte vara fallet i ett välskött Elgiganten varuhus 😔

Tur att vi inte har det problemet i mitt varuhus, speciellt för kundernas skull.. ☺️

Av Warus
Skrivet av Angelus444:

Folk säger att Xbox Series X verkar ha mindre coil whine samt är mer kvalitativ. Stämmer det?

Pretty much 😋

Av Warus
Skrivet av Fenrisulvfan:

3. Man måste betala INNAN de ens kollar om produkten finns på lager, sedan får man vänta med en kölapp på att dem ska kolla.
Det känns som att man kan bli snuvad på det hela och förlora både tid och få sitt konto förstörd och därmed förlora sina pengar.

Nej, du betalar när de har tagit ut produkten från lagret.. Måste träffat på någon rolig säljare

Av Warus
Skrivet av Nicklidstrom:

Börja sälj LG OLED65C1 65" för 9990:-

Just nu ser förstasidan hos er ut som en inzoomat annonsblad. Less is more. Lista olika kategorier av produkter till vänster direkt på startsidan Som t ex inet (ha med fyndhörnan). Sen kan ni ha era kampanjer i mitten. Det stör då inte. Blir många onödiga klick.

Går redan med förlust för 13 990:-, så vet inte varför de skulle sänka den till 9990;-

Bara att fråga vilken butik & leverantör som helst, Netonnet, Elgiganten, Webhallen osv, tror de går back på de mesta OLEDs från förra året från B1 till C1.

Av Warus
Skrivet av MuffeG:

1. Hemsidan behöver en uppdatering.
2. Postnord som alternativ helt klart.
3. Klarna som alternativ.
4. Sälj mer datorkomponenter alltså inte bara färdigbyggda datorer till överpris.
5. Utbilda er personal så de är lite mer insatta vad de faktiskt säljer.
6. Telefonnummer till butik, inte till kundtjänstscentralen som inte kan se lagerstatus eller varför ordern står still osv.
7. Byt logga så det känns som en upgrade!

Finns lite att jobba på här men tycker om era stora lokaler samt bra utbud på gott och blandat.

Personalen utbildas konstant, och de ur personalen som har varit där i 2+ år kan 99% av alla produkter på deras avdelning. Har träffat otroligt duktiga säljare som kan sina saker.

Elgigantens personal jobbar också på olika avdelningar, så gå först till rätt avdelning. Sedan kanske inte en som jobbat 1 månad på tech hjälpa dig med allt pga stort sortiment som ska läras.

+ Hemsidan är inte bra, seg och svårnavigerad

Av Warus

Skulle gärna köpt ett par Sundara, men tycker att de är för tunga på huvudet..

Av Warus
Skrivet av toboraton:

Jag har hittills köpt Outer Wilds och Turok 2: Seeds Of Evil. Hade hoppats på att Elden Ring fick en prissänkning men icke då.

Elden Ring finns för 526:- hos Fanatical.com.

Av Warus

Snittade 1800kr i månaden när jag bodde i Munchen 2018, med detta ingick också toalettpapper och annat för rengöring osv. Ca 50-70kr per dag.

Av Warus
Skrivet av gurkburk92:

Vad rekommenderar ni för musiktjänst för att ta del av DT880 till fulla? Har inte köpt nån DAC/amp/ljudkort än så jag kör på det interna änsålänge(Men på ett 2000kr moderkort borde det inte vara fyskam )

Själv hör jag ingen större skillnad på High res och Master recordings, men testa Spotify och Tidal exempelvis. De ger oftast ut gratis testperiod, eller 10kr för 1-3 månader för nya kunder.

Av Warus
Skrivet av eFoppa:

Jag rekommendera den för att den har bra kräm och Sundara är inte så lättdrivna.
Sen absolut låter de bättre än gaming-headset. Jag skulle inte ha något gamingheadset till musik. Men till spel vette fan om jag tycker skillnaden är värd besväret med tunga lurar och kablar. Jag har kört Audeze Penrose som gaminglurar ett tag (trådlösa planars), men bytt till Sennheiser Epos 370. Ljudskillnaden i spel är inte så massiv och Epos är skönare, svalare, bättre sidetone, 100 tim batteritid osv.
Att ha en lur till allt blir ju alltid någon form av kompromiss.

Om du inte ska streama, podda osv kan jag annars rekommendera Beyerdynamic MMX300 v2. Lättdrivna (om man väljer modellen med lägre ohm), bättre tuning än 770dt för gaming imo och en riktigt bra mic (naturligtvis inte att jämföra med extern). Går att lyssna på musik även om jag föredrar andra grejer

Precis! Sundara låter väldigt bra, men skulle inte vara värd pengarna för exempelvis gaming. De väger även en hel del, så om man ska sitta länge med dem, så kan det bli obehag. Billigare Beyer alternativ som kan köras utan AMP är tillräckligt, exemempelvis Tygr bland allt annat som de erbjuder. Många valmöjligheter, öppna/stängda osv.

Av Warus
Skrivet av gurkburk92:

Finns det några lurar likt dt880 32 ohm från 2020 talet? Eller är det såpass att en release från 2012 är aktuell ännu idag?

Hur skiljer sig dt900 pro x 48 ohm? Behövs amp/dac till dessa med? Eller är det en annan typ av hörlur?

Release datum ska du inte kolla på, spelar absolut ingen roll. Har ingen större koll på DT900, men skulle satsat på Beyerdynamics billigare alternativ eftersom små skillnader i ljud.

Av Warus
Skrivet av gurkburk92:

Om man kör DT880 32 vs Sundara + Amp/dac, är det en enorm skillnad? & Behöver DT880 amp/dac?

De ska ju användas till gaming/serier/film typ. Så behöver ju nog inte något extremt avancerat.

Det är ingen enorm skillnad, har testat båda med min Topping L50. Kanske 10% skillnad, fast med en mycket billigare prislapp och sköna hörlurar.

Speciellt ingen större skillnad till film/spel/serier.

Av Warus
Skrivet av gurkburk92:

Jisses det var inte billigt. Behöver man köpa på sig detta direkt i början när man införskaffar ett par sådana lurar eller går det att vänta?

Jag skulle vilja tro att ett par såna hörlurar låter mycket bättre utan hjälp jämfört med ett par gaminglurar?

Skulle rekommendera ett par lättdrivna hörlurar, som inte väger närmare 400g som Sundara. Sundara & Amp/DAC kommer kosta dig 5500kr +

DT770 32 Ohn eller DT880 32 Ohm. Exempelvis..

Av Warus
Skrivet av Kaleid:

Off topic men..

Har inte hört dem själv men Audio Pro t14 brukar få tummen upp på forumet
https://cdon.se/hemelektronik/audio-pro-addon-t14-svart-bt-p4...

Beställde en ELAC uni-fi 2.0 UB52.
Hoppas att de blir bra, och nu behövs också en stereo amp. 😂

Av Warus

Har någon koll på desktop speakers eller snarare "Bookshelf speakers" runt 2000-4000kr? Är det några som är lite extra värda att kolla in, invänta på rea osv? Kom gärna med rekommendationer. Gillar oftast neutrala/balanserade till ljusa hörlurar, men är dags att börja checka in högtalare till musik och spel.