Inlägg

Inlägg som Twiggi har skrivit i forumet
Av Twiggi

5300 + frakt

Av Twiggi
Skrivet av Alastor Moody:

Så här kanske? Då får du PCIe 5.0-stöd om det är av intresse. Du får även ATX 3.0-stöd på PSU:n.

https://komponentkoll.se/bild/OFinc.png

Tack för build, såg precis att jag hade klantat mig med RAM (CL 32 istället för CL 30) men det upptäckte du!

Är det PCIe 5.0 som utgör det förhållandevis "stora" hoppet i moderkortskostnad eller vad är det mer som gör det föreslagna moderkortet fördelaktigt?

3.0 stöd på PSU, är det "need to have" eller "nice to have"?

Har under dagen även sett lite olika recensioner/jämförelser där 6950 XT förekommit tillsammans med 7800 XT och passade därför på att söka lite extra kring det. Är det erbjudandet som NetOnNet har på 6999 SEK något att titta på givet att 6950 XT ser ut att prestera bättre i flertalet tester jämfört med 7800 XT eller är det något jag missar?

Återigen stort tack till alla er som tar er tid att svara!

Av Twiggi

Gamingdator med tankar om streaming/redigering (ca 15k)

Hej på er,

Long time lurker som blivit inspirerad att uppgradera min nio år gamla dator för att ha möjlighet att börja spela moderna spel. Spelen i dagsläget är till stor del olika MMOs och Diablo IV men det delvis också för att min nuvarande dator ej klarat av nyare spel. FPS spel lockar dock ej. Utöver gaming känner jag också ett visst sug att börja redigera (streama?) men det kommer då enbart vara på hobbynivå och ej den primära användningen för datorn.

Upplösning som jag bygger datorn mot är 1440p där ny skärm också ska införskaffas så om ni har tips på skärm så uppskattas även det (skärm ej inkluderad i budget på upp till 15k).

Har försökt själv med nedan builds men givet att det är så pass länge sedan jag byggde sist samt att jag ej följt med i utvecklingen sedan dess känner jag mig lite förvirrad i den här djungeln. Eftersom jag fastnat till stor del för AMD så funderar också på AM4 vs AM5 givet att det blir en skillnad på ca 2k på den nivån jag har försökt sikta på. Är dock öppen om det skulle finnas prisvärda Intel alternativ.

https://komponentkoll.se/bild/zBNHP.png

https://komponentkoll.se/bild/skHtH.png

Tankar och förslag tas tacksamt emot!