Inlägg

Inlägg som Curly har skrivit i forumet
Av Curly

Du kommer aldrig tjäna in dom extra pengarna som du spenderar på LED-belysning istället för CCFL. Du kan säkert hitta uträkningar om du googlar.

Vill du ha låg strömförbrukning av andra skäl så kan jag tipsa om att så kallade Full LED/back LED apparater drar mindre ström än Edge-LED. Det är dock ont om sådana, Sharp's LE600/700/705 och LG's LE8500/LX9500/LE850N/LX950N är några.

Samsungs LED varianter(alla är f.ö av Edge-LED typ) skulle jag akta mig för, inte nog med att dom har enorma problem med clouding/bleeding, Samsung tar dessutom ofta ut hutlösa premier för att dom är "LED-TV'n".

Av Curly

TL Altitude ivitational börjar NU

INFO: The Altitude Invitational - LIVE!
STREAM: Day[9] TV on USTREAM

Av Curly
Skrivet av olofd:

Apple springer ifrån ännu mer.. fantastiskt!

Tycker det är dags för alla idioter som kritiserat apple genom åren för deras priser och produkter att komma ut och be om ursäkt!

Snarare hamnar ännu längre efter, konkurrerande modeller använder OLED-skärmar sedan länge.

Tycker det är dags för alla idioter som reflexmässigt försvarar apple och hyllar dom när deras produkter är sämre ska be om ursäkt!

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xclusiv8
House of Wax. Det var däremot kul att få se Paris Hilton få ett hjärnrör igenom huvudet

Det måste vara hennes signum, Jag såg en annan riktigt usel film där hon fick en påle i underlivet

Av Curly

Du är nog hyfsat ensam om du generellt föredrar äldre (typ <1995) serier framför nyare då kvalitén var väldigt låg på äldre serier. Går man tillbaka till 70-talet blir detta enligt mig extremt uppenbart, du nämnde Charlie's angels som är en av få 70-tals-serier jag sett mer än några få minuter av och enda anledningen till att jag orkade med att se på hela avsnitt var att det sändes typ 03:15 på natten då mina krav på kvalitativ underhållning inte var så höga :). Mot mitten av 80-talet var det mycket bättre men det är inte svårt att hitta brister i t.ex Miami Vice, som jag visserligen älskar men det beror på miljöerna, musiken och stämningen i serien snarare än manusen som är förutsägbara och repeditiva (ondskefull colombiansk knarkkung med söt och snäll dotter kommer till Miami är väl handlingen i över hälften av avsnitten).

Ang. såpa-stilen där alla avsnitt hänger ihop så håller jag med dig i kritiken. Serier som slaviskt följer samma handling avsnitt efter avsnitt blir enligt mig totalt osebara efter ca. 3 fulla säsonger (22 avsnitt á 45 min) eftersom då har alla karaktärer legat med alla samtidigt som storyn har har "tagit slut" och man tvingas ta till billiga knep så som "ojdå, karaktären som dog i S1 var visst inte alls död" eller "kommer ni ihåg den odödliga Über-skurken som dog i sista avsnittet av S4? han hade en storebror som är ÄNNU värre och dyker upp i S5" och så vidare. Ett riktigt skräckexempel är Prison Break, *wink* *wink* ;).

Varför det har blivit såhär i fler serier är en mycket intressant frågeställning. Jag tror dels på grund av att bolagen helt cyniskt tänkt ut att om alla avsnitt sitter ihop så måste tittarna se alla = mer pengar :evil:. Man skulle också kunna tänka sig att det helt enkelt beror på att man helt enkelt inte hade kapaciteten förr i tiden. jag kan, mina långa inlägg till trots :p, ingenting om att skriva men jag misstänker att det måste vara väldigt mycket svårare att flera författare (vilket TV-serier än idag har) att skriva på samma story istället för att låta dom gör sin egen grej i ett avsnitt var.

Samtidigt så måste man komma ihåg att det fortfarande finns hyfsat många serier som, även om dom har en central handling, till största del har fristående avsnitt. Så vill du slippa Prison Break-syndromet, som jag i hädanefter tänker kalla det :p, så finns det alternativ.

Det där med yngre/vackrare karaktärer är ett annat intressant fenomen. Du nämner Terminator: tSCC och där har vi ju ett praktexempel där serien utspelar sig efter Terminator 2 men där Sarah Connor mystiskt nog blivit mycket mer attraktiv. Tråkigt nog faller mitt exempel på mållinjen då Lena Headey 2008 faktiskt var precis lika gammal som Linda Hamilton var 1991

Vad gäller sex har jag rakt motsatt åsikt som bud_bundy. varför undrar ni, Jo därför att långa tortyrscener (se 24) är helt ok samtidigt som ett par tuttar är oacceptabelt stinker äcklig kristen moral lång väg. Så mer visuellt explicit sex i TV säger jag. Eller jag kanske missförstod och du menar att handlingen fokuserar för mycket på sex/kärlek, i så fall håller jag inte med utan tycker att andelen sex och kärlek i TV är rimlig och att den enda skillnaden mellan nu och då består i att förr var den äckliga kristna moralen än mer påträngande och att man då inte ens kunde antyda sex utan istället fokuserade på puss och kram.

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iNfragiq
Jag ser faktiskt endast bra saker till att det kommer till konsol också. Jag älskade första Crysis, och i och med att tvåan släpps till konsol kommer det sälja mycket mer, något som ger Crytek ännu mer resurser i framtida titlar. Samt att när de nu arbetar med en fast plattform måste de även optimera otroliga mängder för att få saker att flyta snyggt på så relativt klena plattformar som X360 och PS3 är, optimeringar som vi PC-spelar också kommer ta del av.

Personligen är jag sjukligt taggad för Crysis 2, ser underbart ut.

I vissa fall hade jag kunna hålla med om att det finns flertalet fördelar men i fallet Crytek kommer konsol-prioriteringen bara bli ett rejält fiasko. Jag gillade själv Crysis mycket och spelade igenom det minst en handfull gånger. Anledningen till att jag gillade det så mycket var spelets fullständigt överlägsna grafik samt dom utmärkta kontrollerna och spelmekaniken vilket är precis dom 2 punkter som kommer lida mest av att det blir ett konsol-spel. Tar man bort det finns det väldigt lite kvar att tycka om, för ärligt talat så är storyn i Crysis väldigt tunn och miljöerna, hur tekniskt fulländande dom än är, tämligen fantasilösa.

F.ö: gjorde jag (efter att ha spelat spelet i fråga den gången ) en total-sågning av FEAR 2, som drabbats av samma öde som Crysis 2 tycks stå inför, i en tråd förra sommaren : http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8... . Läs mitt och, kanske framförallt, crillelundh's inlägg som lyckas formulera mina åsikter bättre än vad jag gjorde.

Jag gör inte om samma misstag, crysis 2 hamnar härmed på den enorma lista över speltitlar jag tänker ignorera.

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scienta
Mina herrar, det känns som ni ger helt olika kommentarer som drar åt var sitt håll Varför är kontras att föredra vid Tv/Film-tittande jämfört med bra färgåtergivning (detta kanske låter som en nybörjarfråga, vilket det är)?

Jadu, varför är kontrast viktigast för bildupplevelsen...? ärligt talat har jag ingen aning om varför men jag och en majoritet av dom kunniga är rörande överens om att det är så. Korrekt färgåtergivning är också viktigt men dom allra flesta aparater brukar gå att ställa in så pass att färgerna ser riktigt bra ut, till skillnad från kontrasten som ofta är riktigt dålig på LCD TV'n.

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scienta
Jag tkr det verkar som en kanon-tv iaf. Eftersom de skriver ut att det är IPS så känns det som att alla andra, där det inte står, är TN. Alltså bör denna TV vara något bättre.

Inga TV aparater har TN paneler, enda undantagen är vissa datorskärmar som har en inbygd TV-tuner men dessa är hyfsat ovandliga och finns inte i 32" klassen

Panasonic, LG, Philips och även toshiba, tror jag, använder uteslutande IPS paneler medans samsung och Sony (fram till och med 2009 års modeller) använder PVA paneler.

Det är inget fel på TV'n du länkar till men jag skulle tveklöst välja en TV med PVA panel istället pga. den mycket högre kontrasten (objektivt uppmätt kontrast, inte fantasisiffrorna i spec). Under förutsättning att du primärt ska ha den till TV/Film, ska du ha den till spel kan en IPS vara bättre pga den lägre responstiden (återigen, uppmätt inte specifiserad).

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Tycker själv det funkar alldeles utomordentligt bra att spela på min LCD-tv som dessutom är tre år gammal (kan inte tänka mig att de nyare generationerna skulle prestera sämre än den).

Här måste jag flika in. Jo, det är precis så det är. Problemet med inputlag beror inte på teknologi utan på alla bildbehandlings kretsar man kopplar in mellan källan och panelen. Det är ingen hemlighet att det bara blir mer och mer bildbehandlingsfunktioner i framförallt TV'n men även datorskärmar och därför blir det också högre och högre inpulag för varje år, rent generellt altså det finns fortfarande en del TV'n med riktigt lågt inputlag men dom är nu mycket få, i alla fall på LCD sidan.

Av Curly

Re: bästa tvm till xbox 360 ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaa_kola
Plasma har ju inge inputlagg om jag ska tro vissa läsare.
visar svart bättre.

Men ändå så tycker många att LCD funkar bäst till spel. Det är pga inbränningan om jag fattat rätt?
LCD funkar bättre när det är en ljus omgivning, men jag har också fått för mig att plasma blivit bättre på det.

Men om det nu skulle bli inbränning på tvn så gör det inget för mig tvn kommer mest funka som min mw2 monitor
Så har jag lite funderingar på "mörka utrymen på visa delar av banorna. Jag vill gärna att man ska kunna se in, kör nu med en dator skräm som jag ställt upp gamman på så jag kan se. dock inte nöjd med färgerna.
När jag ska köpa en tv så ska jag själv klart färgkalibrera den

hoppas det inte blev rörigt. har brottom iväg på kalas.

MVH //Robin

Ingen teknologi har inputlag "inbygt" så att säga men rent praktiskt har plasma oftast lägre inputlag. Här har du en mycket hjälpsam sida för att jämföra inputlag mellan många olika modeller: http://www.dday.it/redazione/220/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test...
Observera att vad raptor här ovan säger så har Sonys W5500 INTE lågt inputlag varesig med eller utan gamemode!

Inbräningar (dvs. permanenta sådana) är väldigt ovandliga nu för tiden, jag har spenderat otaliga timmar på bla. minhembio sedan 2007 någon gång och har inte sett mer än ett par bekräftade fall av inbränning öht. men ska du spela samma spel timme ut och timme in varje dag i flera månader så finns risken men det beror också på hur mycket statisk grafik spelet i fråga har, jag har inte spelat mw2 så jag vet inte hur det ser ut.

Ang. mörka utrymmen (shadow detail brukar det vandligen kallas) så är det en klar svaghet hos PVA paneler, som sitter i både samsung och Sonys alla LCD-TV'n. Panasonics plasmor däremot är kända för att ge lite för mycket detalj i mörka områden vilket i ditt fall kanske är bra då du slipper ställa ner gamman så mycket (lägre gamma tal = mer detaljer i mörka områden)

En sista varning vad gäller Plasma, se upp för så kallade phosphortrials (Massa youtube filmer som visar fenomenet). Många kan inte se dom alls andra ser dom lite grann men störs inte medans vissa inte alls kan se på en plasma pga. dom. Effekten förstärks dock av att man filmar TV'n så det är inte lika illa i verkligheten som på filmerna. Du kan tyvär inte bara gå in på närmaste elgiganten och kolla om du störs av det då fenomenet nästan bara syns i en mörk miljö. Och till sist, vad vissa än säger så finns det i princip i samma utsträckning på ALLA plasmor så säger någon "jag har en samsung bla bla bla och den har inga phosphortrails" så betyder det bara att användaren i fråga inte ser det.

Lycka till med köpet

Av Curly

Inga TV'aparater använder TN paneler så vitt jag vet, även det värsta skräpet (typ swedx) brukar använda PVA eller IPS paneler. Om det sitter PVA eller IPS paneler i TV'n beror på tillverkaren. Samsung* och Sony använder PVA paneler från Samsung medans LG och Philips använder IPS paneler från LG.

*Samsung's 5-serie och billigare kan ibland använda MVA paneler från AU-Optronics

Raptor: Sluta sprida den där myten! den senaste sonyn som hade låg inputlag var W4000. W5500 är på sin höjd medioker vad gäller inputlag. Se: http://www.dday.it/redazione/220/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test...
Andra tester visar liknande resultat

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zarkov
Som Caveo visar i sitt länkade inlägg finns det visst "dålig bild" med HDMI. Det är visserligen en bild men inte alls så bra som man kunde hoppats/vänta sig, felkorrigeringen orkar helt enkelt inte rätta alla fel längre. För att låna Caveos ord: "Fungerar eller fungerar inte?"

Som jag sa i den andra tråden så tycker jag det är hårklyveri. Jag vill mena att det inte finns "dålig" bild med HDMI-kabel. Bara perfekt bild, bild med grova artefakter som ingen skulle komma på tanken att nöja sig med (så som på den bild som länkades) och ingen bild alls.

För att hjälpa TS: 5 meter är ingen längd, Köp något billigt. Som svar på frågan när ska man köpa en dyr kabel skulle jag säga aldrig. Behöver du så pass lång kabel att en "vandlig" kabel inte går köp en repeater, till skillnad från en dyr kabel vet du att det gör nytta.

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrom.emil
Kom på att deras LC-LE705 ska ha bättre i kontrast jämfört med LC-LE700.

http://www.flatpanels.dk/test.php?subaction=showfull&id=12609...

Det du säger verkar vara bekräftat:)

Det är X-Gen LCD paneler som sharp är först med som ska vara riktigt bra

http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/se/hs.xsl/-/html/14524.htm

Jag har LC-46LE700S och när den är kalibrerad så kan jag inte se skillnad på ram och panel:)

Hade i princip missat 705 men den verkar mycket riktigt vara minst lika bra som Samsungs PVA paneler vad gäller kontrast.

Sharps teknik tycks fungera och leverera vad som påstås, vilket är närmast mirakulöst med tanke på hur mycket felaktig "information" som finns i omlopp. Men siffrorna talar ganska tydligt, det är knappast någon markant förbättring gämfört med vandliga S-PVA paneler.

Påståendet att bilden flyter ihop med ramen tänker jag däremot våldsamt protestera emot. Jag hade ett tag en Pioneer G9 vars svärta mätts upp (Av D-Nice) till 0.0031cd/m^2, dvs över 22ggr bättre än LC700, var inte särskillt nära att flyta ihop med ramen vid riktigt mörka scener.

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrom.emil
Pratar du om dynamisk kontrast så är det siffror man ska strunta i. Många väljer att stänga av den då bilden förstörs.

Äkta kontrasten på Sharps skärmar bättre, då det är panelen själv som kan släppa igenom mer ljus jämfört med andra och inte vara ett "hinder för ljus" som hos med lg och samsung.

Nej, jag pratar om Statisk (full on/full off) och ANSI kontrast.

Skillnaderna var inte så stora som jag mindes men likväl till Samsungs fördel. Digitalversus mätte upp 1844:1 ANSI för sharp (40" LC700) med en svärta på 0.11cd/m^2 och 1992:1 för Samsun (32" B651) med en svärta på 0.10cd/m^2. http://www.hdtvtest.co.uk mätte upp ~2000:1 ANSI och statisk hos sharp (46" LC700) med en svärta på 0,07cd/m^2. Samsungen (46" B750) mätte in på 2000:1 och 3500:1 för ANSI respektive statisk med en svärta på 0,04cd/m^2. Deras test av 32" B450 visar på samma svärta, inga siffror finns att tillgå för ljusstyrkan men förmodligen skiljer det inget eller väldigt lite.

Det finns det inget som kan kallas "äkta" kontrast. Statisk och ANSI mäter 2 potensiellt helt skilda saker som båda är viktiga men för olika typer av scener. Vilken som har bäst subjektiv kontrast är inte helt lätt att veta, Exempel: En CRT kan ha en statisk kontrast på 200000:1 (ja, tvåhundratusen) men en ANSI kontrast på så lite som 200:1. I princip alla skulle säga att den har en bättre subjektiv kontrast än en normal S-IPS baserad TV (t.ex LG LH3000 för att dra det första namn som dyker upp i huvudet) som brukar ligga på ca 1000:1 för både statisk och ANSI. Detta trots IPS TV'ns ~5ggr bättre ANSI kontrast. Dom allra flesta (mig inkluderat) skulle även säga att en Pioneer G9 plasma (~20000:1 Statisk, ~15000:1 ANSI) har bättre subjektiv kontrast än en CRT trots CRT'ns mångdubbelt bättre statiska kontrast.

Har du någon länk om Sharp tekniken du pratar om? deras hemsida är milt sagt teknikfientlig.

Edit: ursäkta, Pioneer G9 mätte upp 20000:1 full on/full off, inte 60000:1

Av Curly

Sätt TV'n som primär skärm och se till att spelet inte kör en upplösning som TV'n inte klarar.

Av Curly

Sharp's LED modeller har mycketriktigt dioderna bakom panelen vilket bör få bort clouding problemen. TV'n har dock INTE local dimming trots Back-LED.

Strömförbrukningen ska dock vara låg så är det prioriterat (inte för att jag har någon aning om varför...) så är Sharpen ett bra val.

Pga. avsaknaden av local dimming är kontrasten ganska medioker, siffror jag sett (digitalversus) visar att även samsungs billigaste apparater har bättre kontrast. så med tanke på priserna ligger Samsung's aparater mycket högre på listan enligt mig.

Av Curly

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens, Ja den är från 1922 men är helt klart sevärd och om du frågar mig finns stämningen där.

Glöm för fan inte Låt den rätte komma in om du inte redan sett den, inte så mycket vampyrerier (word of the day:p) men är det bra stämning du är ute efter är det här ett måste.

Sist men inte minst. I dessa dagar när serier och filmer på detta tema ploppar upp som svampar ur jorden kan vi alla behöva en guide i vampyr-djungeln

http://pici.se/pictures/oNTYbEWFD.jpg

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snusglassen
Okej men de är väl inte stor skillnad på 75 och 100 hz ?

Beror på exakt hur du menar, håller du på att hårdträna inför WCG-finalen så visst då kanske 100Hz är att föredra men å andra sidan ska du då inte använda en LCD TV. Om du nte planerar att delta i WCG så spelar det knappast någon betydande roll för din spelprestation. Till skillnad från en CRT då flimmrar inte LCD skärm/TV (oavsett uppdateringsfrekvens) så rent ergonomiskt är det inte någon skillnad

Av Curly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Caveo
Vad jag menar är att många (läs inte alla) säger att "Är det digitala signaler så fungerar det, eller fungerar inte alls". Alltså antingen blir det bra bild eller ingen bild alls. I det här fallet är det en bild med störningar och då faller den teorin.

Det stämmer visserligen men det är på gränsen till att anmärka på ord då man får grova störningar i bilden som är uppenbara och helt oaceptabla. Med andra ord skulle jag kalla exempelbilden fungerar ej.

Observera att det dessutom var testets 2 sämsta kablar som skarvades ihop. En enskilld 15 kabel av dålig kvalité fungerade utmärkt även med en uråldrig HDMI v1.0 spelare i 1080p/60Hz/24Bit färg. EDIT: Detta stycket var inte riktat till någon specifik utan det var ett allmänt förtydligande att det krävs väldigt speciella omständigheter för att en HDMI kabel inte ska fungera i praktiken

Ett mycket bra test för övrigt det ska jag kommaihåg att länka till nästa gång jag hör något uppenbart felaktigt om HDMI kablar/signaler.

Jag körde för övrigt själv en 7m Deltaco kabel som fungerade utmärkt i 1080p/60Hz. Dom billigare varianterna fungerar också säkert lika bra men jag betalade ~100:- extra för att det var snyggt med kabelstrupma

Av Curly

Det går inte.

100Hz på en TV's spec betyder bara att den på ett eller annat sätt konverterar 50Hz signaler från t.ex datorn eller digitalTV-boxen till 100Hz. 60 eller 75Hz är så vitt jag vet det högsta någon TV kan ta emot från från externa enheter, i det här fallet datorn.