Inlägg

Inlägg som asas har skrivit i forumet
Av asas

Crucial P2 vs Samsung 980

Köpte igår en Samsung 500 gb SSD 980 (https://www.amazon.se/-/en/dp/B08THW4S3T/?th=1) och ser idag att Crucial P2 1TB (https://www.amazon.se/-/en/dp/B089DNM8LR/) är någon 100-lapp dyrare. Funderar på att lämna tillbaka Samsung och istället köpa Crucial.

Efter mycket googlande så verkar det som att jag inte lär märka skillnaden i hastighet som Samsung ger. Verkar dock som att Samsung har bättre hållbarhet med 600TBW jämfört med Crucuial på 450 TBW.

Är det något viktigt jag missar? Någon anledning till att behålla Samsung? Är rätt ny inom PC-delsvärlden. Tänker att mer lagringsutrymme alltid är bra, särskilt när jag tänkt ha en del spel på datorn.

Av asas
Skrivet av adotb:

Jag köper MateBook X Pro (i7), men sålde den och väntar på nya 2021 modellen, varför? 2020 modellen blev väldigt varm snabbt och lät, störde mig på det - medan på 2021 modellen så har de byggt om den nu är det två "fläktar" jämfört med 1. 2020 har bara Wifi 5, medan jag reser mycket och behöver Wifi 6/ax.

Sen som "vanligt" (lika med allt) så kommer den nya få allt bättre t.ex. processor, Wifi, högtalare, grafiken (Iris) etc. etc. men det är inget nytt att produkter får bättre specifikation efter varje släpp, hehe.
Men som tidigare skrevs, det gällde fläkten(-arna) och Wifi.

Intressant. Blir ju en liten prisskillnad dock mellan 2020 vs 2021. Hur länge hade du din dator? Provade du undervolta som jag sett att en del gör?

Av asas
Skrivet av kwame:

Hade hellre lagt 2000 extra isåfall och köpt Matebooken med i7 och 1TB SSD.
Grym byggkvalitet och en fröjd att använda. Dock behöver du prestandan från i5 vs i7? Annars hade jag bara behållit den du har.

Tror inte riktigt jag behöver det. Du är alltså mer för Matebooken än Lenovon trots bättre processor i Lenovo?
Har du möjligen en x pro själv? Hade varit intressant att höra av någon haft den ett tag.

Av asas
Skrivet av firstofmay:

Ja sen finns det ju massa aspekter till det också förstås. Medan Ryzen 4700U piskar Comet Lake (10th gen) är det lite mer komplicerat med Tiger Lake med i spelet. Intel har faktiskt lyckats bra med övergången till 10nm och gjort processorer som lämpar sig väl till tunnare ultrabooks och liknande med mycket hög singeltrådad prestanda och nu även inbyggd grafik som klarar lättare spel. Det sistnämnda är även AMD helt med i matchen på men deras Renoirfamilj (där 4700U ingår) har helt klart inte riktigt samma singeltrådade prestanda som Tiger Lake. Däremot vinner AMD i flertrådade laster då de erbjuder ett högre kärntal (iallafall för tunna laptops osv). Vad gäller effektivitet vilket blir särskilt viktigt för laptops där man vill ha längre batteritid verkar det vara hugget som stucket beroende på modell men båda lagen erbjuder mycket effektiva processorer. Således får man tänka lite på vad man tycker är viktigast som konsument men det är samtidigt en helt fantastisk tid då det finns så många bra alternativ där ingenting egentligen är avsevärt sämre än konkurrentens svar rakt igenom.

Intressant. Finns så mycket nytt att tänka på efter att ha läst här och sett en del reviews på youtube. Förstått det som att specsen inte alltid är allt utan mycket även hur väl laptopen klarar av att utnyttja de olika delarna, t.ex. att i7-processor kan låta bättre än i5 men att det i praktiken inte alltid är en markant skillnad om datorn inte kan utnyttja processorn fullt ut.
Lenovon verkar grym men funderar på att behålla Huawein på grund av skärmen. Alltför dumt val? Någon annan dator du rekommenderar?

Av asas
Skrivet av BadNewsBrod:

för 8k begagnat kan du ju få något som har bra högre prestanda

Något tips?
Fler hemsidor än Tradera du kan tipsa om?

Av asas

Laptop 8000kr . Tips

Spontanköpte Huawei Matebook x pro i5 för 8000 kr. Rätt nöjd med köpet men börjar nu fundera kring om det finns datorer i samma prisklass med som presterar bättre. Använder främst datorn för att browsa, kolla youtube, film. Hade varit roligt att kunna spela något inte så krävande spel.
Anledningen till varför jag tvekar kring köpet är att den blir varm rätt fort, börjar fundera kring hur många år den lär hålla.

Specs: Core i5 / 16GB RAM / 512GB SSD / MX250

Några tips kring andra bättre köp?
Någon med Matebook x pro, 2020-modell, alternativt äldre som kan dela med sig om erfarenhet efter några månaders-/års användande?

Av asas
Skrivet av firstofmay:

https://www.inet.se/produkt/1965044/lenovo-ideapad-5-14-ryzen...

Nedsatt pris just nu, inte samma byggkvalitet som Matebook men överlägsen prestandamässigt. Lite tufft att köpa laptop nu annars då Tiger Lake (som är 11th gen) inte riktigt kommit in överallt och AMD snart kommer släppa refresh på sina processorer. Samtidigt förespås också att det snart kommer att bli svårt att få tag på grejer på grund av det här viruset alla pratar om...

Tack så mycket. Klart bättre processor, får överväga att lämna tillbaka datorn och köpa Lenovo istället.

Av asas
Skrivet av firstofmay:

Beror ju på om det är nya Tiger lake eller inte. Om svaret är nej så finns det bättre alternativ.

11 gen menar du? Det är det inte, tips på laptop för runt 8000 kr som är mer värd?

Huawei MateBook x pro 2020 är den jag köpt,
Specs: Core i5 / 16GB RAM / 512GB SSD / MX250

Av asas
Skrivet av firstofmay:

Sicken necrobump! Hoppas iallafall för OPs skull att han valde Zenbooken. Även om byggkvaliteten är riktigt schysst hos Huawei är det ett rejält nedsteg att välja Intels 10-serie när de gjort avsevärda framsteg med Tiger Lake i alla områden.

Jag köpte nämligen Huawei MateBook x pro med i5-processor för 8000 kr förra veckan. Tycker du det finns bättre alternativ för dem pengarna?

Av asas

Vad blev det för dator?

Av asas
Av asas

@Megaviking: Jag har och det blev precis samma sak för mig. Det drogs även pengar.

Av asas

@r0ad: Var har du läst det?

Av asas

@Nivity: Var läser du att det är bindningstid på abonnemanget?

Av asas

@EfterlysT: Har du köpt den? "Köpte" den precis och det drogs pengar från mitt konto men fick ett felmeddelande där det står
"The transaction is approved by acquirer Vänligen kontakta kundservice för att slutföra ditt köp."
Det har nu dragits pengar från både mitt konto och min familjemedlems konto utan att vi fått någon orderbekräftelse (betalade en gång till då jag trodde att det var fel på mitt konto först).

Hände detta även dig?

Av asas
Av asas

Om jag köper en TV från Elgigantens webbutik kan jag då lämna tillbaka den i deras affär om jag inte är nöjd? Det skall gå i vanliga fall men gäller det även under Black Friday?

Av asas
Skrivet av DatorMuppen:

Hehe...han fick nog inga behörigheter alls efter detta

Sorry för sen update. Lär nog lösa sig snart, inte fått datorn tillbaka än. Tror nog de behöver mig på jobbat så en sådan här sak gör nog inte så mycket

Skickades från m.sweclockers.com

Av asas

@diddedraker: Verkar inte som att jag längre är uppkopplad till domänen. Tror du det går att lösa visa telefon? 😊😊 I vart fall tack till dig och alla som tatt sig tid att svara 😀

Av asas

@diddedraker: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-se...

Kan detta funka? 😉 Har nog egentligen gjort nog med skada.