Inlägg

Inlägg som raketmaskinen har skrivit i forumet
Av raketmaskinen

[Guide] Installera Windows 7/8 på laptop med inbyggd ssd-cache

Jag har suttit och slitit mitt hår hela kvällen för att få Windows 8 installerat på min nymonterade SSD från usb-sticka i min Samsung 530U3C-A01. Problemet har varit att Windows-installationen vill skriva boot-partitionen till den inbyggda cache-driven trots att jag valt att installera operativsystemet till min inmonterade SSD. På något sätt får cache-disken i windowsinstallationen "högre prioritet" än den inmonterade disken och eftersom det inte går att inaktivera den går det inte att styra vart boot-filerna hamnar - windowsinstallationen verkar till synes välja helt godtyckligt. Det hela visar sig genom att efter installationens slut startar datorn om och försöker då boota från cachedriven som inte innehåller några systemfiler - Windows startar helt enkelt inte, oavsett bootordning i bios (i alla fall på samsungs 5-serie).

Såhär gör du för att åtgärda felet:

Installera Windows som vanligt, när datorn startar om och den inte kan boota till windows, boota istället upp från installationsmediet men starta inte installationen - öppna istället en commandoprompt (shift f10).

Hitta din installation (bör vara på C:\) genom att skriva C: i cmd och skriva dir - för att kontrollera att Windows-katalogen ligger där.

skriv det här kommandot för att skapa de nödvändiga boot-filerna på korrekt disk:
bcdboot C:\Windows /s C:

Nu måste vi göra C:\ aktiv i diskpart genom följande kommandon:

Diskpart
List disk
Select disk n (C:\)
List partition
Select partition n (C:\)
Active

Efter detta måste vi inaktivera den felaktiga startpartitionen (fortfarande i diskpart):

list disk
select disk n (cache-disken)
list partition
select partition n (system reserved)
inactive
exit
exit

Starta om datorn, och voila!

Väl inne i windows kan du även använda diskhanteraren för att ta bort den numer överflödiga system-partitionen från ssdn och formatera/partitionera den för att kunna användas som extrautrymme.

Hoppas detta kan spara tid för någon, jag försöker givetvis svara på eventuella frågor!

Av raketmaskinen

Kontrollera sladden... Hade en Mx500 som betedde sig liknande, men den glappade i sladden.

Av raketmaskinen

Intressant, jag är också sugen på en ultrabook till skolan och sneglat på den här!

Mitt tips är att du går till någon butik och känner på den, vad jag vet har alla samsung 530 samma skärm, tangentbord och chassi. Jag har hört vissa klaga på att man inte kan vinkla skärmen särskilt långt bak (om man t ex ska ha den i knäet)...

Av raketmaskinen

Tank superiority tycker jag inte var något att hänga i granen - sniper battle med tanks? Men conquest är roligt även om det inte hade varit fel med dubbelt så många spelare - det hade fått plats!. Rush måste jag säga är fruktansvärt roligt också! Bättre än orginal-bf3 och nu börjar man känna igen rush-läget från BC2 som i mitt tycke var mycket roligare än vad det varit hittills i BF3.

Av raketmaskinen

Varför kan man inte spawna på varandra i tank superiority? Känns rätt trist

Av raketmaskinen

Första tanken: fan vad tomt det känns... De skulle kunna öka antalet spelare till 128 på en server utan problem. I alla fall på de banor jag spelat hittills.

Av raketmaskinen

http://www.cjs-cdkeys.com/products/Battlefield-3-Premium-CD-K... kanske? Finns en liten rabatt att hämta om man likar dom på facebook också..

Av raketmaskinen

Finns det servrar med rank-krav eller playtime-minimum?

Jag är less på att hamna i squads med folk som inte vet hur man spelar, än värre när man flyger helikopter som en gud (hehe) och ens gunner inte förmår att flarea när det behövs. Finns det servrar med minimumkrav för playtime / rank? Jag vet att det inte säger allt som en spelare, men skulle kunna sålla bort i alla fall 75% av de man stör sig på.

Av raketmaskinen

Vart hittar man sitt "guest pass" har en polare som köpt men inte fått något än..? (Han köpte det från battle.net direkt).

Av raketmaskinen

Jag och några vänner har haft roligt med Super Monday Night Combat senaste dagarna! Finns på steam.

Av raketmaskinen

Efter patchen så har jag problem vid banbyte. Allt ser bra ut och efter att statsen visas ser jag "loading" nere i högra hörnet. Den lilla fyrkanten blinkar, men ingenting mer händer. Den står bara så i flera minuter till jag ger upp. Då har de andra på servern hunnit spela läääänge.

Av raketmaskinen
Skrivet av Gramner:

Vad är kriterierna för att ett IP skall hamna i filtret? Ponera att en medlem här på Sweclockers skulle posta en olämplig bild i forumet, bör hela sidan då bli onåbar för alla för all framtid? Var drar man gränsen? Vem drar gränsen?

Här har vi en berättigad fråga! Barnporr har förmodligen passerat genom gmail, hotmail, rapidshare you name it.

Av raketmaskinen

http://www.jam-software.com/freeware/ är ett bra program för att hitta filer/kataloger som tar plats (inklusive dolda och systemfiler).

Av raketmaskinen

Unraid kan vara ett alternativ att kolla in, lagom mycket "pill". Kör det själv och är nöjd såhär långt!

Av raketmaskinen

Esata -> Sata kabel

Okej Sweclockers. Trodde det här skulle vara världens enklaste grej att lösa, men det har visat sig lite svårare än jag trodde. Jag är på jakt efter en esata -> sata kabel. Det verkar väldigt dåligt med dessa i Sverige. Har tittat på de flesta webshoppar men hittar endast denna "modell": http://www.inet.se/artikel/8903439/sata-till-esata-kabel-0-5m - tyvärr är kabeln stenhård vilket gör den svår att böja, och passar inte alls det jag ska ha den till (nämligen i ett N36L chassi) - bilder finns här om ni är nyfikna: http://www.avforums.com/forums/networking-nas/1429720-tims-7-...

Beställde en från england som jag väntat på i nästan 2 veckor, fick hem dem idag, men den fungerar inte alls. Därför vill jag gärna hitta en svensk butik som säljer den.

Så nu är frågan? Vart hittar jag en annan kabel än deltacos?

Av raketmaskinen

SNÄLLA ADMIN! Banna zhrooms. Har aldrig varit med om en liknande whiner, svär, kallar folk för allt möjligt och sprider grymt dålig stämning. http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/zhrooms/

Någon måste ju vara inne och se det nu? Chatfönstret är konstant öppet med könsord och whine från honom.

Av raketmaskinen

Strul för mig också. Kan inte aktivera. Trist...

Av raketmaskinen

Trasig hårddisk? 1.5TB HD154UI

Jag har en Samsung 1.5TB HD154UI som beter sig underligt. Det börjar med att datorn hänger sig då och då när man kopierar filer till och från den. Körde en chkdsk där den hittade fel som den sedermera åtgärdade. Fungerade bra ett tag, men började sen oftare och oftare vid uppstart vilja köra chkdsk. Körde ett par gånger till och den korrigerade fel trasiga sektorer.

Orkade inte göra något åt det på någon vecka då jag haft mycket jobb etc, har ändå lyckats backa upp det viktigaste. En dag var disken tom, filsystemet stod som "RAW" i disk management.

Formaterade den då till NTFS och det verkar fungera bra, inga fel hittas. Har kört samsungs estool/hutil som inte hittar några fel alls.

Är dock väldigt skeptisk till att lagra filer på den igen, hur ska man kunna lite på disken? Kan man få en ny på garanti? Eftersom inga fel hittas i diagnosen vet jag inte hur man ska "övertyga" dom om att den är trasig.

Av raketmaskinen

https://activate.ea.com/applyentitlement.do

Från: http://www.reddit.com/r/gaming/comments/l95re/ea_store_games_...

Ska fungera! Men visst, EA sköter det ju inte särskilt snyggt eftersom inte ens supporten verkar ha koll på detta.

Av raketmaskinen

Nu har jag lirat i 9 timmar ungefär. Det här är det roligaste jag har haft i ett datorspel på myyyycket länge. Skulle tro ända tillbaka till BF1942 faktiskt.

Givetvis finns det buggar och det finns saker som måste förbättras. T ex squadsystemet som just nu är helt förstört. Men när man lyckas logga in 3 kompisar i samma squad och samarbetar mha skype. Då är det oslagbart! Så fruktansvärt roligt och då är det ändå på en bana jag vet inte visar spelets fulla potential, hann spela caspian border 30-45 min och det var ännu häftigare! Har inte varit såhär taggad inför en spelrealease någonsin!