Inlägg

Inlägg som rabbe_1 har skrivit i forumet
Av rabbe_1

Men reklamera bara! Dock; är den inom 1-årsgränsen avseende reklamationsrätt på elektronikvaror? Såg nu.. från 2012. Är ju så att butikerna i vissa fall utnyttjar sin rätt att få laga varan 2 ggr innan man isåfall tar tillbaka varan och eventuellt ersätter den med en helt ny eller ger pengar tillbaka. Som i ditt fall när du nu kommit tillbaka en tredje gång kan man ju tycka att det är dags för butiken att "step it up" och ge dig en ny/likvärdig/pengar tillbaka eller något. Alt utnyttja "slitageavdrag" och ge dig ett bra pris på en ny dator. Fan vet jag, men är ju knappast goodwill av butiken/återförsäljaren att inte hjälpa dig på ett tillfredsställande sätt.

Av rabbe_1
Skrivet av TheSlicker:

Publishers ogillar att skjuta fram releases dom hypat över en lång tid, så simpelt är det. Jag lovar dig att spelet är testat mångt och mycket av väldigt många personer internt, men hinner man inte till releasen att fixa alla buggar så säger farbror Ubisoft att dom faktiskt har ett datum att släppa på och så släpps det oavsett hur spelet ser ut. Det största försäljninghelgen för typ allt som kan säljas (i USA iaf) är på Black Friday i slutet av november så även en månads senare release hade skadat korttidsförsäljningen förvånansvärt mycket.

Det är nått Nintendo borde få mer creds för, behöver ett spel mer tid så delayar dom det, no questions asked.

I stort håller jag med dig (och sorry om någon redan skrivit om detta) men ta spelet "the division" som ubisoft utvecklar. Det sköt man ju på ganska duktigt.. Sen iofs.. En gång ingen gång...

Av rabbe_1

Ditt förfarande låter konstigt. För min del dyker det upp när man vill stänga av/starta om datorn. Står något i stil med "installera uppdateringar och stäng av datorn". Mer väsen än så gör inte win update för min del. (Kör win 8.1 64 bit)

Av rabbe_1

Trist med strulet för vissa av er. För egen del (setup i sign) så flyter det på löjligt bra. Såg dessutom att Nvidia släppt någon uppdatering för just CoD. Pröva att slita hem den för er som det eventuellt strular för...

Av rabbe_1

Är alla strömkablar isatta ordentligt? Sitter kortet på rätt PCI-plats? Och självklart som ovan säger...

Pröva även att göra ett test i 3dmark och posta resultaten här...

Av rabbe_1
Skrivet av Petterk:

Kan ju vara bra för de som redan har en. Är lite annat som kommer med uppgraderingen också. Det kräver dock hårdvarubyte. Vet inte vad man får betala för det i Sverige. Kanske inte är värt att köpa en för att göra uppgraderingen, men har man en så kan det vara trevligt. I dagsläget blir man ju tvungen att köra 970/980 för 600MHz HDMI också. Fast det har jag inte riktigt fått reda på om det lirar med LGs uppgradering, antar att det gör det. Panasonic och DP/MST som verkar gälla ett tag fram över om man vill köra AMD. Eller för den delen Intel. Kör du t.ex. en bärbar med 900-serien och Optimus så kommer ju Intel-gpun begränsa till HDMI 1.4/300MHz om det inte är en dedikerad port. Den beryktade aktiva adaptern (DP) skulle kunna hjälpa till här. Lite tidigt för att vänta sig att det lirar som man kan förvänta sig.

Var i kontakt med LG idag, chatt via deras kundtjänst. Tydligen är lösningen gravt försenad. Gällande pris skulle det ligga strax under 2000kr, dock uppskattat. Gällande MHz på HDMI kunde de inte svara på....

Offtopic: Sorry för utnyttjande av tråd.

Av rabbe_1
Skrivet av Petterk:

Samsung verkar inte ha någon TV som klarar av 4:4:4 60Hz UHD. Sen kan ju det vara p.g.a. kompatibilitetsproblem, andra firmwareproblem eller p.g.a. hårdvaran. LG UB850V och möjligen senare Panasonic är de enda jag ser på marknaden som säger sig erbjuda stöd. Panasonic-tvn som bör ha HDMI2.0-stöd har ju dock även DisplayPort. Även om grafikkort generellt saknar stöd för HDMI 2.0 så ser det ändå ut att vara på TV-fronten det är svårast än så länge. Det löser sig inte nödvändigtvis genom att skaffa GM200-graffe.

LG erbjuder firmwire-uppdatering på LA965W-tvn. Dock med förbehållet att de skickar ut en tekniker, alternativt att man skickar in tvn...

Av rabbe_1
Skrivet av comtronic:

Direkt när jag kopplade in skärmen fick jag bild i 3840x2160/60Hz då jag har ett nvidia 780 som hade bra stöd för HDMI 2.0. När man synade bilden såg man att den var ganska nedsmutsad av bildbehandlingsprocessorn. Efter en del trixande i menyn lyckades jag stänga av allt, men bilden är fortfarande inte helt okej när man kör windows-skalning på 100%. Ritade då upp vertikala och horisontella streck i olika färger, där man tydligt ser att upplösningen är okej vertikalt (2160), men inte helt 1:1 vertikalt, eftersom man tydligt ser artefakter och andra märkliga färger på de horisontella linjerna.

Jag blir nyfiken på - vart hitta du ens en HDMI 2.0-kabel? För 1.4 stödjer inte 60hz i 4k-format...

EDIT: Läste precis artikeln som någon ovan postade gällande senaste uppdateringen till nvidia-kort..

Av rabbe_1
Skrivet av Ejets:

Tjenare.

Har märkt att min bredbandshastighet har sänkts på senare tid. Mina torrents går långsammare att ladda ner, internet flyter inte på som det ska och diverse andra saker. Jag har Comhem 50. När jag testar hastigheten på bredbandskollen får jag 2-5 mbit ner och 10-11 mbit upp. Spelar ingen roll om jag har sladd eller kör trådlöst. Men när jag startar datorn i felsäkert läge med nätverkskommunikation så får jag mellan 50-60 mbit ner med sladd och trådlöst. Har en ganska standard "familjelaptop", inget märkvärdigt. Har uppdaterat drivrutinerna på nätverkskortet utan framgång.

Aktiverade även mitt stöd för Adhoc 802.11n på nätverkskortet.

De senaste andra sakerna jag installerat är nya drivrutiner till grafikkortet men problemet fanns _innan_ jag installerade det.

Min dator är en ASUS Notebook X550D med AMD A8-5550M APU och 8GB Ram.

Har bara Microsoft Security Essential installerat.

Någon som haft liknande problem eller möjligen vet vad jag kan testa.

Mvh Ejets

Har du kollat så det inte är massa andra som är påkopplade till nätverket? Görs enklast med att logga in på http://192.168.0.1 . användarnamn = admin. Lösenord = password. Där kanske du kan hitta något mer som säger något om ditt nätverk och uppkoppling

Av rabbe_1
Skrivet av dksn:

Hej!

Det började med att hela datorn slutade svara, alltså hela windows hängde sig så fick jag starta om den manuellt. Till slut bestämde jag mig för att backa tillbaka datorn till ett tidigare datum för att se om det hjälpte, men det gjorde det bara värre.

Nu försöker jag formatera datorn men det fortsätter att krångla, först hittade inte datorn min hårddisk, men efter många omstarter så hittades den. Då gick det inte att formatera hårddisken så jag fick göra det manuellt via shift+f10. Sedan efter det så var tydligen hårddisken i fel format så jag fick byta format. Sedan efter det så kunde jag inte göra nya partitions så jag fick också göra det manuellt via cmd(shift+f10).

Nu när jag väl ska installera windows så fortsätter det att krångla, datorn hänger sig och startar om sig mitt i installationen, jag har verkligen ingen aning om vad jag ska göra nu. Ni är verkligen min sista utväg. Kan det vara hårddisken som är paj?

Ursäktar för stavfel, skriver detta från mobilen.
Tack på förhand.

Skickades från m.sweclockers.com

Din hårddisk verkar inte må så bra. Hur gammal är den? Sen - sitter alla kontakter i ordentligt? Har du haft strömavbrott nyligen eller eventuellt åska? Har du win på skiva eller USB? Har du fler hårddiskar? Börja med att pröva på någon annan disk.. De kostar ju inte multum att köpa ny... Sen kan det vara bra att specca vad du har i burken för de lite mer kunniga här. Blir liksom lättare att felsöka då

Av rabbe_1
Skrivet av Sushifrukt:

Okej! Ja, jag har också haft tankarna att koppla in allt i TVn, men blir så mycket sladdar som hänger längs väggen då =/
Får testa spel-läge nästa gång det är dags!
Om jag hinner ikväll ska jag testa stänga av uppskalningen i Receivern i alla fall!

Skumt det där med PC inputen! Du får återkomma om det fungerar! =D

Får kolla in det här spel-läget!

Tycker inte heller det borde bli så farlig fördröjning, ska testa stänga av uppskalningen så får vi se!

Prövade att ändra HDMI 2 till PC, upplever faktiskt en liten förbättring Sen kör jag signal 4K i windowsmiljön... Problemet är ju att HDMI 1.4a inte skickar i 60hz så tror det blir svårt att komma ifrån känslan av viss seghet oavsett om man kör den upplösningen. 1080 inga probs men har man så vill man ju använda

Av rabbe_1
Skrivet av Sushifrukt:

Hej

Visste när jag köpte min TV att den har rätt grov input lag, 100ms+. Det är för övrigt en 55LA965W. Det är okej för mig dock, kommer inte lira så mycket online och när jag kör PS3t direkt till TVn så märks det ingenting.

Köpte Onkyo TX-NR636 för ca 1 vecka sedan. Märkte direkt att ljudet var väldigt osynkat med bilden, kör ljudet ut i detta.
Testade att aktivera ARC (tror jag/hoppas jag). I TVn, efter jag läst lite om det så uppfattade jag det som att det skulle fixa lip sync?
Kan inte påstå att jag märkte någon skillnad dock, så gick in i receivern och kör manuell synk där, har fått till något som för det mesta ser okej ut.

Tills i helgen då jag skulle lira med en polare, katastrof... Båda reagerade direkt på den kraftiga delayen. Kopplade ur PS3t ut receivern och satte in den direkt i TVn, fungerade perfekt.
Inte så jag vill ha det uppkopplat, kör allt via receivern och sen en HDMI 1.4a kabel in i TVn. Testade även byta efter vi lirat till den kabeln vi använde till PS3t. Ingen skillnad.

Är det vanligt att det blir så mycket delay? Eller är det något fel på min receiver och jag bör byta den?

Om det är normalt, vad gör man åt det? Ljudet kan jag som sagt leva med. Men när inputen från en konsol blir drabbad så är det inte användbart.

Finns det något med CEC/ARC som kan fixa det? Eller finns det något annat jag kan göra? Pendlar 3 timmar varje dag och har inte så mycket tid på vardagar att läsa på om de här grejerna eller pilla med det. Men jag uppskattar alla tips jag kan få!

HDMI kabeln sitter i utgången som det står ARC vid på TVn och Main Out på receivern, där det också står ARC.
Har version 04.24.35 av LGs firmware vilket är den nyaste.
I ljudinställningar så har jag "Ljud Ut" på "Externa Högtalare (Optisk/HDMI ARC). "Justera AV-Synk" Står på AV. (Har testat att ha AV-Synk på, men märkte ingen skillnad, uppfattade att det är som samma sak som de manuella synken jag kör genom receivern).
Som jaf förstått det ska ARC vara aktiverat då. En lite skum sak är även att när jag kör TV/CD på receivern så har jag kvar bilden från TVn, men jag får inget ljud, inte heller från smart apparna.
Ljudet kommer ju annars från digitalboxen så är väl inte så konstigt att jag inte får ljud i vanliga kanaler då, eftersom jag då ska stå på CBL/SAT.

Blir inte klok på det här! =/

Hoppas jag inte missat nånting, citera så svarar jag så snabbt jag kan om ni undrar någonting!

Lite kul att vi båda kör i princip exakt samma setup! haha.. För min del blev lösningen att köra allt in i tvn, men ljudet vidare till receivern via optisk kabel. Helst vill jag köra allt genom receivern, men när jag valde att skala upp bilden genom receivern blev det skit istället. Dessutom upplevdes det mesta som segt...

Gällande input lag så märker jag stooor skillnad om jag kör spel-läget på tvn. Läste i någon annan tråd att man skulle byta namn på ingången där datorn sitter till just PC. Konstigt nog hade det en positiv inverkan på inputen.. Ej testat själv då jag sitter på jobbet just nu, men ska definitivt pröva vid hemkomst.

Av rabbe_1
Skrivet av Nyburgare:

Ja man lär sig snabbt 28 ger alla.. bara 28 okey men jag orkar inte diskutera med sådana människor som du Hejdå

Du menar någon som motiverar sin åsikt?

I övrigt TS: Du skulle kunna kolla på radeons r280-serie också. Undvik referenskylare bara på kortet. De är väldigt prisvärda just nu ihop med bra prestanda. Fördelen där är att du isåfall kan lägga till några kronor på andra komponenter, exempelvis en i5 4690K som kostar 170 kronor mer än det du valt Alternativt att du väljer ett aningen krafitgare nätagg för framtida uppdateringar

Av rabbe_1
Skrivet av Nyburgare:

Tycker allt inom MSI är dåligt.

Nyburgare... Om du ska komma med sådana kommentarer vore det väl ändå bra att kunna backa upp det med något. Jag tänker då du själv skrivit i din första tråd: "Hej! min vän rekommendera denna sida då jag ska köpa en ny dator och inte vet nåt om komponenter,". Tycker det är smått skevt att kasta ur sig rent subjektiva kommentarer som dina i den här tråden utan att isåfall kunna motivera det mer än att "allt inom MSI är dåligt".

Till TS: Se över följande länk: http://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/svenska-grafikkortsguiden-prestandaklass-2-500-till-6-500-kronor/Rekommendationer-och-utmarkelser.html#content Strax efter mitten på sidan kommer deras utmärkelse för just det kortet du valt i din setup.

Dessutom kan du kolla in vad vanliga konsumenter tycker om kortet du valt: http://www.inet.se/produkt/5409856/msi-geforce-gtx-770-2gb-twinfrozr-gaming-series-borderlands-the-pre-sequel-varde-399-kr. Klicka på omdömen så kommer det upp några kommentarer Av de 28 kommentarerna så ger alla 5 stjärnor...

Av rabbe_1

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7069938/rabbes-val

Typ nåt sånt! Jag får böja mig lite för vad andra säger gällande i7. Det är mer framtidssäkert då jag antar att flera spel framöver kommer kunna leverera stöd för flertrådat.

Varför jag gick på just det grafikkortet är för att det är förbannat bra bang for the buck. Just radeon-korten har sjunkit i pris de senaste månaderna och nu är väl ett bra läge att slå till. Du nämnde i ingressen till din tråd att du vill ha något som är en bra investering på några år, och mitt förslag har egentligen bara den lilla ändringen till ett radeon-kort istället. Fördelen med det kortet är även de 4gb ramet som sitter på. Plus att du kommer under din budget som sträckte sig till 15k. Att ta ett gtx780 standard nu håller säkerligen ett två år till, men vill du maxa ut framtida spel blir nog det aningen trött, framförallt om du ska upp på högre upplösning än 1080p. Mitt drar runt BF4 i 4k mellan 15-30fps, men snittar runt 20 max.

Ett tips är att kolla in http://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/svenska-grafikkortsguiden-prestandaklass-2-500-till-6-500-kronor/Rekommendationer-och-utmarkelser.html#content för att bredda dina vyer lite, finns ju en uppsjö av grafikkort i den prisklassen att välja mellan.

I övrigt så ser din varukorg mycket trevlig ut! Önskar som sagt att jag lagt på några kronor på min burk såhär i efterhand..

P.S: Nu när du har några hundra upp till 15k-budgeten så skulle jag slänga med en dvd-brännare, ganska skönt att ha i samband med att allt ska installeras. Jag vet att man kan ladda hem det mesta, men som sagt... Det underlättar i början, framförallt med windows.

Hej!

Av rabbe_1

Här har du prestandatest på radeon r290x mot gtx780 ti i ultra 1080p: http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Grafi...

Skiljer 3 frames till fördel för ti-kortet. Dock skiljer det 1500kr i pris till fördel för r290x. (Ångrar nästan att ja köpte mitt 780 när man ser det här..)

EDIT: Rättelse - skiljer ju faktiskt 7 frames...

Av rabbe_1

Lägg till sweclockers fri frakt.. 199kr där Annars - behöver du en i7? Kommer du försöka överklocka något? I spel (om det nu är det primära) så skiljer det knappt mellan i5 eller i7. Knappt något spel som kan utnyttja flertrådade processorer. Skulle väl vara där du kan kapa lite

Annars med grafikkort - det kommer lanseras nytt inom någon månad så förväntat prisfall på "gamla" 7xx-serien är att vänta. Samma sak med RAM. Du kan med lätthet välja att "bara" köra med 8gb ram. Allt över är overkill om just spelande är din kopp of tea. Annars om du ska hålla på med photoshop, CAD etc så kanske du behöver mer RAM.

Så summa: Du kan kapa pris på att välja ex i5 4690K-processorn, du kan kapa ner och köra 8gb ram (finns ex: http://www.inet.se/produkt/5315229/corsair-8gb-2x4gb-cl9-1600...). Du lär behöva low profile-ram pga processorkylaren. Och du kan spara pengar genom att ex köpa ett beggat grafikkort, alt vänta någon månad till. Annars är radeons R-serie ruskigt bra prissatt just nu. Ex: http://www.inet.se/produkt/5411067/asus-radeon-r9-290x-4gb-di... .

Annars ser lådan i mitt tycke trevlig ut Kolla om det finns paketlösningar med moderkort + processor. Har för mig att det kapar några kronor också!

Av rabbe_1

Den här tråden gav mig många skratt under genomläsandet! Maken till oförmåga att lyssna till dem som faktiskt kan detta. Samma sak med tråden 10/100 fiber. Antingen är det grav förvirring från TS sida eller grav okunskap.

Personligen sitter jag på 2 stationära, 2 bärbara, 2 mobiler, en receiver och en TV som alla får kräm från samma router. En stationär och receivern kör trådat, allt annat via wifi. Aldrig haft några problem. Förstår inte ens varför man är inne och pillar på DNS-inställningar etc när det verkligen inte behövs. Har man det rätt från början så är det inga problem. Och har man inte det, gör om gör rätt.

Av rabbe_1

Kör du asus z97a + i5 4690K kapar du några kronor, som du kan lägga på ett vassare grafikkort. I övrigt har du glömt en processorfläkt. Hyper evo 212 eller noctua efter erfarenheter från det här forumet. Tror nog du kommer få kommentarer på chassit också, i övrigt ser det bra ut Eventuellt kommer någon tipsa om något r280x eller r290 som du kan få för samma peng lite drygt. Behovet av HT i en i7, har du verkligen det?

Så som sagt, spara några kronor på moderkort + processor och lägg det på ett vassare grafikkort. Kolla nhw.se och deras tester på grafikkort, eller varför inte sweclockers tester

Av rabbe_1
Skrivet av Formel117:

Kom gärna med förslag på ett chassi med bättre luftflöde fast helst med filter inbyggt.

Gällande fläktar så är jag som sagt n00b i det avseendet. Jag kör cooler master hyper evo 212 och för mig funkar den kanon. Billig och prisvärd (i mitt tycke). Annars är noctuas fläktar det vanliga tipset från folk här på clockers.

I define R4-chassit sitter det en fläkt i bak och två i fram. Utöver dessa sitter det dammfilter lite här och var. Om det inte ska överklockas mer än det som går att göra i bios så kör på standard noctua-fläkt. Tänkte lite på RAM du valt till btw. Kolla efter samma lösning men CL9. Har för mig att det är en liten prestandaskillnad mellan CL10 och 9.. Dock ingen källa på det.

I övrigt, om budget är 20k så tycker jag VERKLIGEN att en SSD borde vara med från början. Varför installera win + nyttliga program på en mekanisk och sen hålla på med jobbet att installera om skiten på en SSD när den väl kommer på plats? Det finns i mitt tycke BARA fördelar med en SSD. Har själv gått ifrån att ha ex win på en mekanisk till SSD och det är en enorm uppgradering. Behöver inte vara 250gb. Räcker med 120 om det är så, men är budget på 20k som sagt så är det dumt att snåla på på en sån enkel men enorm uppgradering i upplevd prestandaboost.

Sitter själv i ett rum där solen ligger på halva dagen, och min dator kommer knappt över 70 grader i load på processorn med de fläktar som följer med chassit samt evo 212-fläkten...