Inlägg

Inlägg som likeabawz har skrivit i forumet
Av likeabawz

Det fachinerar mig att alla dessa "tech-jättar" envisas med att försöka visa mig riktade annonser. Om de nu vet allt om mig så borde de ju veta helt säkert att jag aldrig någonsin skulle få för mig att klicka på en annons. Kanske har jag klickat fel nån gång men absolut aldrig köpt något.

Att visa mig en annons måste vara riktigt riktigt billigt för vilket företag skulle annars vilja ha mig som målgrupp för sin riktade annons? xD

Av likeabawz

Så fort vi har tagit ett litet steg mot total övervakning så tas ytterligare ett litet steg mot total övervakning och vi fortsätter ta små steg tills total övervakning är en realitet. Vi kan nog protestera så mycket vi vil. Det har ingen effekt. Det ruttnar långsammare bara. Politikerna ger sig aldrig.

Dagens system verkar inte i majoritetens intresse. För många förslag drivs igenom av politikerna som majoriteten av väljarna borde vara emot. Inversen gäller också. För många förslag som alla medborgare oavsett politisk tillhörighet borde vara för ignoreras.

Massövervakning tar inga grova rutinerade kriminella, det tar bara korkade kriminella som snart skulle åka fast på annat sätt ändå! Om jag vore kriminell och tjänade miljoner på knark skulle jag väl för fasen bara betala en utvecklare för en krypterad app utan övervakning?!?!

Vem vill ha bindningstider och sitta i telefonköer? Ingen. Bryr sig politikerna? Nej. Förbjuda bindningstider? Säga upp ett abonnemang med max 1 klick? Äh, oviktigt, låt oss övervaka alla istället medans de sitter i telefonkö och försöker säga upp sina abonnemang. Kanske är de pedofiler.

Bort med politiker oavsett färg. De bryr sig bara om att sitta vid makten och skiter nog i många fall vilket parti de jobbar för, det är jobbigt för dem att byta bara. De vill bara ha bra betalt för ett chill jobb och bryr sig nog mer om sig själva och sin familj än om sitt parti och sina väljare. Det tror jag i alla fall, det hade jag gjort!

Kanske skulle vi byta politiskt system till direktdemokrati? Frågan är hur man tillser att befolkningen är bildad och insatt och faktiskt röstar. Kanske kan man få delegera sin röst till en vettig likasinnad person om man inte vet/orkar/etc. Äh, jag vet inte. Precis som medelsvensson orkar jag inte bry mig. Let it rot!

Av likeabawz
Skrivet av osby0479:

Då kanske du ska lägga ett högre bud då ett likvärdigt redan är lagt!

Missade att alla bud implicit var hämtning.

Av likeabawz
Nytt bud: 6 500 kr hämtar. tidsbegränsat till idag.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av likeabawz

I'm out.

Av likeabawz
Nytt bud: 6 000 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av likeabawz
Skrivet av Gruarn:

Nej, verkar onekligen vara ett visst motstånd att övervinna i den här frågan.

Kanske blir så att några partnertillverkare går mot strömmen och använder de gamla kontakterna?

Skämt åsido, det säkraste är nog att tillverkare skickar med en adapter som garanteras vara säker oavsett hur den kopplas in, att grafikkortet elektriskt faktiskt är 3 gamla kontakter med inbyggd lastbalansering mellan dessa. Detta blir ju säkerligen dyrare dock!

Det lär ju inte vara enkelt att få det säkert med en 3:e-parts-adapter för konsumenten. Det behöver följa med en säkerhetsinstruktion:

  • Läs säkerhetsinstuktionen. Bara för att det passar är det inte nödvändigtvis rätt. Det kan börja brinna om du gör fel.

  • Produkten tål max 600w, men kablarna från nätagget måste då tåla 200w styck. Beräkna vad kablarna tål baserat på vilka kontakter som sitter på kablarna. Kanske är produkten bara säker för laster upp till 450w beroende på ditt nätaggs kablar.

  • Belasta dina kablar jämt.

  • Belasta dina spänningslinor jämt.

  • Om du inte vet vad ovanstående betyder, använd inte produkten.

Av likeabawz

Om man kollar på originalkällan så hävdar de "Arm chips are now driving 10% of the PC market" och de pratar om "market share".

Detta skulle kunna betyda att runt 2% av alla persondatorer i drift idag kör ARM64. Här är hur jag tänker:

Jag har fått intrycket av att "marknadsandel" betyder procent av den totala försäljningen (oftast omräknat i dollar eller euro) av en typ av produkt över en tidsperiod (oftast kvartal eller år). Det handlar om pengar och säger inget om antal sålda enheter (förutsatt att priser varierar mycket). Det säger heller inget om historien eller om äldre enheter som fortfarande är i drift.

Om det såldes datorer för $100M totalt förra året och du sålde $10M datorer, då har du 10% marknadsandel enligt min tolkning.

Du kanske säljer dyra datorer och andra kanske säljer billiga datorer. Med 10% marknadsandel kanske du bara säljer 5% av alla nya datorer räknat i antal enheter för dina är dubbelt så dyra per styck som snittmodellen på marknaden (ingen aning om detta är sant för Apple).

Om datorer i drift är medel 3 år gamla och du sålde 5% av antalet datorer detta året och 0% de 2 åren innan, för att du säljer en helt ny modell (ARM64), då får vi dividera med 3 och kanske denna modell står för 2% av alla enheter i drift idag.

Siffrorna ovan är rena gissningar men jag tänker att det känns inte helt orimligt. Vad tror ni?

Av likeabawz

Är detta så dumt som det låter eller missar jag något?

Om de inte vill/måste bygga ut så kan de ju strunta i det och så kan folk få rösta med plånboken. Inför ny lag om uppsägning av tjänst med max 1 klick och förbjud all bindningstid och alla telefonköer för att underlätta för konsumenter att byta operatör.

Finns det lagar som tvingar operatörer till kostsam utbyggnad där det inte är lönsamt som sätter marknaden ur spel? Om de har skrivit på avtal för licenser för frekvensspektrum som förbinder dem att leverera tjänst med viss kvalitet och kapacitet även där det är glesbefolkat och olönsamt, då tycker jag det är jättebra förhandlat av staten och då får de ju se till att hedra avtalen med staten och bygga ut tills de konkar i så fall.

Jag tror inte politikerna är så dumma att de låter operatörer välja ut de lönsamma paragraferna, och sen ändra resten till att låta amerikanska tech-jättar betala retroaktivt. Det är normalt att företag går i konkurs, det gör inget, det kommer nya företag!

Av likeabawz

Bjuder 1000 med upphämtning.

Av likeabawz

Handlar säkert inte om granskning. Det handlar väl om att de är giriga. Gratis app med inlog och betalning direkt till Microsoft? Inte en chans lol.

Av likeabawz

@Gender Bender: Det är inte Google som är (huvud-) problemet. Google har uppdaterat villkoren för android och modulariserat aystemet, vilket betyder att du kommer kunna få uppdaterinar på grundsystemet direkt från Google och endast "drivers, appar och skins" från tillverkaren. Det blir kanske inte riktigt så modulärt från start men redan nu gäller nya licensvillkor som förhindrar att tillverkare senarelägger updates för att testa eller applicera sin custom design.

Av likeabawz

Detta känns intressant, men det skulle göra sig betydligt bättre på mobilen snarare än på sin stationära dator. Man undrar om de har tränat den mot barnskrik. Barnskrik är värst och tas inte bort effektivt av telefoner i allmänhet tycker jag. Brus och buller etc är telefoner redan bra på att ta bort.

Av likeabawz
Skrivet av Roger W:

Eller så klantade de sig helt enkelt.

Absolut, men om det inte var med meningen så var det en riktig dundertabbe! Känns som standard practice att göra en kod-sökning och binär-sträng-sökning på "fuck", "fixme", "bug", "todo", "if you find this string the binary is not encrypted!!!" som del av releaseprocessen

Av likeabawz

Skulle kunna ha hänt av många anledningar:
* PR-trick? Dubbel publicitet. Ingen kommer att ha något negativt att säga om att det finns en DRM-fri version.
* Troll? Ingen ammo på sista banan och sen blir man totalägd av bossen?
* Play first, pay later? Kanske får man upp "We understand that not all people can affoard/motivate spending $60. If you enjoyed the game, we encourage you to buy it in the future :)"
* Ett sätt att mäta piracy? Kanske så rapporterar den in hur många som piratar spelet även om den kanske inte samlar information om folk eller används för att skicka polisen på folk. Kanske kan statistik ge dem några värdefulla marknadsinsikter, typ 30% piratatde, av de som piratade spelade 60% inte igenom hela, och skulle antagligen aldrig ha betalat. Av de som piratade och spelade igenom hela så köpte 30% spelet på black friday. Det skulle kunna vara sjukt värdefullt för ett företag för att avgöra om DRM är värt dålig PR och licensavgift!

Av likeabawz
Skrivet av kelthar:

Det där är väl ingen utförlig lista? (Jag vet ej!) Grovt skattebrott har jag hört talas om.

Misstanke om grovt skattebrott kan man väl alltid ha? Då kan man spionera och avgöra i efterhand.

Att lösa mord är bara bisyssla för en stat. En stat är som en stor mäktig maffia. Att driva in skatt är en stats prioritet nr 1 och det är brott mot det som har lägst beviskrav, mest tolkningsutrymme och högst straffvärde i förhållande till åsamkad skada.

Brottslingar är inte nödvändigtvis dumma (vissa är), speciellt inte ekonomiska brottslingar med utbildning. Det blir svårt att avläsa krypterad data.

Troligen får väl ekobrottsmyndigheten pracka på folk malware på förhand. Själv undrar jag hur länge det tar tills det finns trojaner och keyloggers i bankid och alla andra appar som man inte klarar sig utan i dagens samhälle, som kan slås igång bara myndighet matar in personnummer och trycker ok.

Risken är att det blir lika effektivt som andra metoder: man kommer aldrig åt toppen, för de har kryptering och 75 telefoner. Man kommer åt småfifflet och medelsvensson-egenföretagaren som glömt något på deklarationen.

Låt oss hoppas att lagen inte missbrukas.

Av likeabawz

Get the new Chrome: complete with Bing and hotmail integration!!

Av likeabawz

Skillnaden är minimal. Jag ser 2 skillnader:
1. Skuggorna utan raytracing är orealistiskt skarpa, ljuset kommer inte från en matematisk punkt.
2. Raytracing har skuggor från alla små detaljer.

Det första borde kunna fixas lätt i en shader genom att helt enkelt smeta ut kanterna på skuggor.

Det andra är svårt att fixa utan att betala, men jag tycker att skillnaden nästan är försumbar. Kan dessutom göras utan raytracing med statiskt beräknad ljussättning på bekostnad av grafikminne förutsatt att ljuskällan inte rör på sig.

Definitivt inte värt den stora prestandaförlusten. Det borde gå att göra ännu bättre utan raytracing. Just my 2 cents.

Av likeabawz

Har ett sånt kort där jag har bytt ut en fläkt mot annan modell. Den i mitten har extra varvtalsräkningskabel. Jag satte på en fläkt av annat märke och lödde ihop, också märkt 12v, men den gick extremt mycket snabbare än andra i idle. Bara tips till den som köper att testa innan ni monterar. Också konstiga avstånd mellan hålen, många fläktar passar ej.

Av likeabawz

2500 för dator, tgb, mus, hp upphämtning malmö