Inlägg

Inlägg som Saber3K har skrivit i forumet
Av Saber3K

Hej!

Kan ta detta och kan hämta, skicka PM med info så stämmer vi av en tid som passar.

Ha det!

Av Saber3K

Hej!

Har ett defekt 1080Ti founders om det är av intresse (kraschar under belastning), PM med bud om det är intressant. Finns i Malmö, men kan potentiellt lämnas i Lund efter överenskommelse.

Ha det!

Av Saber3K
Skrivet av patronski:

20% är för lite för totalt saknad kartong? Du e ju helt från vettet gubben. lol

Svarar på halvgamla poster här, men har inte sett att någon nämnt det, så tänkte påpeka att problemet här egentligen är att det inte är "bara en kartong". Skärmar kommer ju som bekant med formgjuten frigolitpackning för den specifika modellen i kartongen och skärmar är helt enkelt inte rimligt att skicka med "vanligt" packmaterial som bubbelplast eller liknande.

Har viss insikt här då jag tidigare jobbat i retail med med den här typen av produkter och vet att det fanns möjlighet för oss att köpa in tredjepartskartonger vid behov, som då kom med modulära frigolitinsatser man kunde använda för att någorlunda matcha skärmen i fråga. Man ska säga i allmänhet att kostnaden för kartonger är något folk tenderar att underskatta överlag, i synnerhet när det är specialvarianter för olika fraktlösningar och dylikt, men vill minnas att dessa kunde gå på upp till ~1500 spänn beroende på storlek på skärmen.

Så 15-20% på en skärm för upp till 4000-6000 är ju inte helt orimligt (kollade inte vad skärmen i fråga kostade), men förhoppningsvis drar man inte av mer än vad det skulle kostat företaget att lösa det. Och detta behövs ju om man som återförsäljare antingen vill ha möjligt att sälja den annat än i den fysiska butik den lämnats in eller skicka på reparation osv. så tycker nog inte att det är orimligt i sak att begära detta av kund vare sig man använder sig av distans/ångerrätt eller öppet köp, då det de facto är genom kund som står för en effektiv värdeförändring av varan.

Förutsätter att folk inte tycker att det är orimligt att man blir ersättningsskyldig för grejer man glömt/underlåtit sig att packa ner i allmänhet om man vill returnera en vara på öppet köp eller ångerrätt? Nu kan man ju eventuellt vara skön och lösa det i goodwill om det gäller t.ex. någon bildkabel som saknas när man snackar skärmar, men jag hade ju inte tyckt det varit orimligt att betala vad det kostar att ersätta kabeln i fråga om jag glömt att packa ned den. Sedan blir ju som nämnt då en originalkartong väldigt mycket dyrare att ersätta, så den är ju bra att behålla åtminstone till det att man är säker på att man vill behålla varan.

Pro-Tip är att det här i regel gäller även för produkter som är DOA vid köp. Där är ju olika från olika leverantörer, men i regel så har du ju extra skydd där iaf första veckan (men det kan variera mellan tillverkare) så att produkter som normalt skickats på reparation under garantitiden är okej för ÅF att byta till ny direkt på plats istället. Men detta kräver mig veterligen alltså också att produkten är komplett med alla tillbehör ink. kartong i så gott som samtliga fall jag hört talas om.

Så Tl:Dr, spara kartongerna, åtminstone till eventuella ångerfrister gått ut.

Av Saber3K

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Saber3K

Avslutad!

Av Saber3K

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Saber3K

Såld!

Av Saber3K
Skrivet av Rebe1:

@Saber3K kan jag fråga vad har hänt till vattenblocket? Kanske finns det kvar?

Det ska finnas någonstans, men jag får kolla på det. Ligger sannolikt nedpackat på vind just nu. Är iaf EK isf.

Av Saber3K

Asus 3080 TUF (LHR, Icke OC)

Har ett 3080 TUF i absolut nyskick, beställt från Inet under September 2020 och levererat nyligen. Monterat och testat, men använt under en vecka. Självfallet finns kvitto till för garanti osv. till köparen.

Fungerar felfritt och har inte stött på någon coilwhine eller liknande problem, men detta kan självfallet variera i andra riggar.

Säljs då jag känner att jag klarar mig väl med mitt gamla kort, men förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.

Budgivning från 9000kr och betalning sker via Swish. Avslutas senast onsdag 15/9.

Finns i Vänersborg, men kan lämnas i Göteborg efter överenskommelse. Kan även skickas men då står köparen för tillkommande fraktkostnad och upphämtning premieras i viss mån.

Läs hela annonsen här

Av Saber3K

1080 Ti Founders Edition (Asus)

Säljer min gamla trotjänare, köpt på Inet i samband med release mitten 2017. Kvitto kan fås vid behov, men har naturligtvis ingen garanti kvar.

Funkar dock felfritt, har varit vattenkylt större delen av tiden men levereras med original Founders-kylaren. Har också bara körts i "normal" användning, ej mining eller dylikt.

Enda anmärkningen är att jag tror jag kan få viss coilwhine i specifika situationer på min rigg - mig veterligen är det bara i menyn på Dota jag märkt av detta, men det kan ju komma att variera med andra nätagg osv.

Finns i Vänersborg, men kan avlämnas även i Göteborg efter överenskommelse. Kan även skickas, men fraktkostnad tillfaller isf köparen.

Budgivning från 3000kr. Betalning sker via Swish.

Notera att jag förbehåller rätten att välja köpare utifrån sammanvägd bedömning, eller behålla kortet i det fall inga bud är till belåtenhet.

Läs hela annonsen här

Av Saber3K
Skrivet av tvelander:

Köp en EUC då 100kg på onehweel kan du säga hejdå till batteri tid!

FWIW så får jag ca 2mil vid landsvägskörning effektivt på min XR, detta även med packning och väger strax över 100KG för tillfället. Sen kommer du ju i vanlig ordning naturligtvis ha varians beroende av väder och vind etc.

Ska även nämnas att en sak som (för mig iaf) väger upp mycket av det man tappar i räckvidd, är att den laddar så snabbt (<2h). Dock så är det väl så att de är svårt att förneka att specarna är bättre överlag på både många EUCs och scootrar. För mig blir det dock mer praktiskt med att kunna t.ex. slänga OneWheel under sätet på pendeln, även om scootern teoretiskt har bättre hastighet/räckvidd.

Sen vet jag inte hur EUCs står sig i kulfaktor, men OneWheelen toppar ju scootrar lätt där. Sen är ju coolhetsfaktorn på att rulla runt på en EUC <0... IMHO ofc

Kan även tilläggas att jag rullat ca 170 mil sen Mars i år och bytt däck en gång under den tiden. Kör huvudsakligen till och ifrån jobb, träning och mataffär. Svingött med de alternativ som lämnar händerna fria att hålla andra saker.

Av Saber3K

@Deriveh: du har PM! 😉

Av Saber3K

@Deriveh: de är kvar, noterat!

Av Saber3K

Momentum 2 Wireless

Säljer mina Momentum 2 Wireless p.g.a. uppgradering till nya modellen.

Fungerar utmärkt och levereras med ladd- samt 3,5mm-kabel. Kan vid behov skickas i originalförpackning eller motsvarande och skickar då även med "bärväskan" som kom med lurarna.

Kan hämtas efter överenskommelse i Göteborg eller Vänersborg alt. skickas, men köparen står i sådant fall för eventuella fraktkostnader.

Prisidé 1000kr eller bud.

Läs hela annonsen här

Av Saber3K

MacBook Pro Retina 13" (Early 2013)

Säljer min MBP p.g.a. uppgradering. Är grundspec. som syns på https://support.apple.com/kb/SP668?locale=sv_SE sånär som på 250GB SSD alternativet.

Fungerar utmärkt och har blivit sparsamt använd under åren med undantag för ett par kortare perioder. Har inte exakta data för laddcykler på batteriet, men kan eventuellt kolla upp detta vid intresse. Bör dock vara VÄL under förväntan med hänsyn till maskinens ålder. Har ett par minimala kosmetiska skavanker i chassit (se bild) men är annars i ypperligt skick.

Levereras naturligtvis med laddare osv. Eventuellt finns även originalförpackning, men kan i nuläget i garantera detta. Kan hämtas efter överenskommelse i Vänersborg eller Göteborg. Kan även skickas, men köparen står då för kostnader i samband med frakten.

Bud från 4000.

Läs hela annonsen här

Av Saber3K

Utan att kasta för mycket skit så får jag känslan att det är flertalet som svarat som aldrig sett eller testat skärmen i fråga IRL. Det har, hårt draget, inte jag heller, men jobbar i butik och har jämfört Acer X27 som ligger i samma klass och pris som den i OP mot en XB271. Både äger den sistnämnda privat och har kört den bokstavligen sida vid sida med X27.

Har inte varit annat än nöjd med min XB271. Har även en B7 OLED, som naturligtvis ger bättre bild etc, men det fattar man ju utifrån OLED kontra LCD osv. Men JÄVLAR vad den ser beige ut bredvid X27:an i HDR dock. Kräver naturligtvis att man antingen kollar på video som är det, eller spelar spel som stödjer det (vilket väl dock känns som att det är de flesta nyare spel nu?), men när man har det är det ju faktiskt natt och dag. I viss mån subjektivt hur mycket man uppskattar det naturligtvis, men som jag ser det är det den enda anledningen att överväga den över XV27 eller motsvarande. XV27 är ju bildkvalitetsmässigt i min erfarenhet att jämföra med XB271, subjektivt ingen nämnvärd skillnad i färgåtergivning. Däremot 4K naturligtvis, men som någon skrev tidigare så tycker jag det är relativt liten upplevd skillnad att gå från 1440P till 4K.

Så om man överväger dessa modeller med 4K HDR FALD etc., var väl införstådd med att det bör vara HDR (1000) som väger tyngst, tillsammans med bakgrundsbelysningen. Annars kan du ju spara upp till 8-10K på en 4K IPS men ej HDR (eller HDR 400 vilket effektivt är ej HDR, sorry ).

Sen så är det ju en objektivt väldigt dyr skärm, med en hög nackdelar. Fläkt (i synnerhet i HDR-läge), 98Hz (rätta mig om jag har fel någon) i 4K HDR och FALD belysningen är ju fortfarande inte OLED, utan ger ganska starka "halos" runt ljusa föremål på annars mörk bakgrund osv.

Så är knappast en perfekt skärm, men är definitivt den bästa bildupplevelsen jag sett hittills i en 27" monitor, förutsätt att du nyttjar HDR och FALD:en kan ju ge ett lyft oavsett antar jag. Dock på bekostnad av några Hz kontra billigare modeller. Är väl upp till var och en om de tycker det är värt det och det kommer ju naturligtvis komma likvärdiga modeller som kryper ner i pris så småningom om man vill vänta.

Av Saber3K

Corsair 800D

Säljer min gamla trotjänare för att frigöra plats här hemma.

Säljes i befintligt skick, en del kosmetiska skador, bl.a. en repa som går tvärs över plexifönstret (syns bara i vardera kant, se bild). Saknar några av plastkåporna som suttit över fläkten för hotswap-buren och sata-backplane:sen för densamma. Däremot fungerar hotswap-bur och frontpanel etc. felfritt, så perfekt för den som bara vill ha ett billigt, rymligt chassi att jobba i!

200kr eller bud. Finns i Göteborg och är endast tillgänglig för upphämtning.

Läs hela annonsen här

Av Saber3K

Corsair HX1000i

Säljer mitt HX1000i p.g.a. byte till ITX-system. Nätaggregatet är köpt på Proshop i Juni 2016 och skall täckas av 10 års garanti från detta. Bifogar kvitto till köparen.

Fungerar felfritt, men dessvärre saknas de flesta av de svarta originalkablarna. Bifogar dock ett av Corsairs original-kit med röda individuellt sleevade kablar, som i sin tur saknar 24-pin.

Svarta original-kablar:

1 x 24-pin ATX
1 x 4+4-pin EPS
1 x (2x) 6+2-pin PCIe
1 x SATA
1 x Molex

Corsair individuellt sleevade kablar:

2 x 4+4-pin EPS
2 x (2x) 6+2-pin PCIe
4 x (1x) 6+2-pin PCIe
3 x SATA
3 x Molex

Nypris ca 2400kr. Bud från 1000kr. Saknar dessvärre originalförpackning, så kommer premiera upphämtning, finns i Göteborg. Köparen står för eventuell frakt.

Läs hela annonsen här

Av Saber3K

Asus Maximus Formula XI Z390

Säljer den här besten till moderkort p.g.a. byte till ITX- chassi. Köpt på Webhallen i November 2018 och skall ha 3 års garanti från detta. Bifogar kvittokopia till köparen.

Är i princip i perfekt nyskick, så när som på en av thermal pads:en som suttit mot en m.2-disk (paden finns kvar, bör inte vara några problem att återanvända). Plasten kvar på de flesta kylflänsar/covers som synes på bilden. Kommer med samtliga originaltillbehör och förpackning.

Nypris ca 5200. Bud börjar på 3000kr och budgivningen avslutas under slutet av veckan, eller när jag får ett bud jag är nöjd med.

Finns i Göteborg. Kan skickas, men köparen betalar frakten och hämtning premieras.

Läs hela annonsen här

Av Saber3K

@Tuxie: Finns kvar, PMade dig!