Inlägg

Inlägg som djnaden har skrivit i forumet
Av djnaden

@GamerFX: Aa Intel ligger väldigt mycket före Amd i processorväg just nu

Av djnaden

@chickenowl: Han kanske vill ha en starkare processor också?

Av djnaden

@Felix: Exakt! Jag har en liknande modell fast i rosa och lite mindre.

*Skämt om att amd-gpu's är varma och behöver den fläkten här*

Av djnaden
Skrivet av Felix:

När jag bodde hemma och mitt sovrum var på 6-7 kvadrat så blev det varmt i rummet om jag hade dörren stängd och datorn igång...

Men det är inte så konstigt om datorn drar 800 W i full load och den står i ett litet rum. I min lägenhet nu märks det inte på temperaturen om datorn är igång eller inte.

Schysst med 20 meters-fläkt

Fräsigt som fan, dock så blir det kallt som satan på vintern men men man kan inte ha allt

Av djnaden

@Benham20: Äsch, gör som mig och slå ut väggen och ersätt den med en 20000mm fläkt så blir det kallt

Av djnaden

@Fexan: Förhoppningsvis! Prata med honom och se vad ni kan få fram

Av djnaden
Skrivet av Svensktiger:

Att det beror på.
Kör du t.ex. ett MMO så kommer CPU'n garanterat att dyka långt innan grafikkortet ens behöver varva upp fläktarna.
Kör du däremot ett modernt FPS spel så kommer troligen grafikkortet att springa in i väggen först.

Exakt. Det är svårt att generalisera eftersom att alla spel belastar olika saker.

Av djnaden

@monkan83: 970 har som säkert bekant 4gb Vram som används för att förvara texturer osv. Det agerar alltså som grafikkortets ramminne. 970 Är skapat på ett sätt som gör att 0,5gb av de 4 gb är väldigt mycket långsammare än resten (3,5gb) av minnet. Detta betyder att du egentligen bara har 3.5gb "riktigt" minne som är snabbt. Detta visar sig mest om du har spel med väldigt mycket texturer, tex shadow of mordor på ultra eller skyrim med en jävla massa grafikmods. 290X är ett bra alternativ till 970 annars som dessutom är billigare.

Av djnaden
Skrivet av monkan83:

Vilken borde jag satsa på utav dessa? R9 290 eller GTX 970

och denna SSD borde funka va? V300

Kör 850 evo som ssd istället, v300 har haft prestandaproblem. 970 har ju mera performance så det är det bättre valet bortsett från minnesproblemen

Av djnaden

@Marticus: Yup! Kör en fx 6300 men ska vänta på skylake tills jag uppgraderar så folk säljer sina 4690k osv billigt

Av djnaden

@Marticus: Skulle vara sjukt kul och lärorikt men är bara 15 och har inget jobb så har inte riktigt råd just nu... Behöver dessutom uppgradera min rigg först med ny processor+moderkort och kanske en ssd!

Av djnaden
Skrivet av Marticus:

Satan vad sugen jag blev på att vattenkyla min rig nu...

Av djnaden
Skrivet av Dr.Mabuse:

Låter lite flummigt. Vari består det "enklare" momentet att byta delar när det de fakto blir fler delar och trängre? Och hur uppnår man lägre temperatur med hälften av radiatorytan (förutsatt att det plats för dubbla uppsättningar)?
Det må vara snyggar men kostar nästan dubbelt så mycket för samma uppgift.

Det blir lättare för att du slipper draina hela loopen. Lägre temps beror väl på vilken setup man har, men om man har två reservoarer så är det ju mer vatten än om man skulle ha bara en och därmer mer vatten att värma upp vilket oftast ger lägre temps

Av djnaden
Skrivet av Adnerhill:

chassi kan du ju ta vilket du ser snyggt ut som passar ditt moderkort, själv är favoriten fractal design define s som lär vara fin att bygga vattenkylning i.

nätagg hade jag nog bytat mot ett som har lite högre om du kanske kommer vilja överklocka dessutom är newton agget halvmodulärt.

Ljudet, bara att skaffa vilket ljudkort du känner du vill ha för det priset, hörlurar kan jag rekomendera audio technica ath-m50x som jag själv har och älskar, kör modmic till dom också o de funkar briljant

sleeve hade jag köpt färdig ( är fett lat och är inte så bra på sånt pill)

vattenkyling, klart du kan göra två loops de beror helt på din budget men jag förstår inte riktigt meningen med två lopps..

Lägre temps, enklare att byta ut delar och ofta snyggare än single loops..

Av djnaden

@JackGelotte: Behöver du en dvd läsare? I princip allt ligger online nuförtiden

Av djnaden

På pcpartpicker.com så kan man klicka i vilka kriterier man vill ha så visar den alla alternativ. Ta en av dem förslagen och sök på prisjakt.

Av djnaden

Försök att starta datorn med bara en ram sticka och ta ut grafikkortet och koppla in skärmen till moderkortet istället. Testa alla ram slots med ett minne bara och se om ngn funkar. Tror dock att moderkortet eller processorn har pajat så bäst skulle kunna vara om du kan låna en kompis moderkort elr processor för att testa

Av djnaden

Audioengine a5+ någon?

Av djnaden
Skrivet av norrby89:

AMD gör en Nvidia vilket är att deras nya topp-kort kommer att ha något fancy name precis som titan har fått typ AMD Zeus eller något ^^ som tidigare har sagt så har det stått i flera artiklar här på Sweclockers den senaste tiden

Skrivet av fantomsmurfen:

Har ju gått att läsa i flera av Sweclockers artiklar att 390X förmodligen kommer att vara mer eller mindre ett rebrandat 290X. Det är ännu okänt vad grafikkort med den nya kretsen Fiji kommer att heta.

Huh har helt missat det, okej tack!

Av djnaden

@fantomsmurfen: Vart får du informationen om att 290x ska vara rebrandad ifrån?