Inlägg

Inlägg som emobat har skrivit i forumet
Av emobat
Skrivet av Dimestam:

Du ska aldrig någonsin koppla ihop dig med någon del av elnätet. Om det osannolika inträffar och skyddsjorden blir strömförande får du vara glad om du kan mecka ett sugrör efter den upplevelsen. Ryck ur alla sladdar när du skruvar i datorn.

http://www.elsakerhetsverket.se/Global/Publikationer/Elolycko...

när jag gick i gymnasiet tog jag en allmän datorkurs. när vi skulle bygga en dator fick vi lära oss att plocka sönder en vanlig elkontakt liknande denna, koppla om innehållet med koppartråd så att vi var kopplade mot endast jorden och sedan vira denna koppartråd runt handleden. Misstänkte alltid att läraren var en mupp.

Av emobat
Skrivet av Flexiblus:

Ursäkta men hur kan folk spela spelet på PC när spelet först släpps imorgon? Har jag missat något?

folk laddar hem det från pirate bay. det läckte tidigt.

Av emobat

EA ger bort gratis spel och folk klagar ändå. De kan verkligen inte göra rätt i många folks ögon. Steam är i mitt tycke inte så otroligt billigt som alla tycker. Visst de är bra på att rea ut saker men utan reorna är de inte speciellt billiga. Sommar och vinterrean är bara några veckor per år. Ni som skriver att ni bara kan tänka er att handla från steam inser väl att om alla va som er skulle steam ha ett monopol.

Av emobat

om jag kopplar mitt armbant till chassit har jag samma spänning som chassit, men det finns ju fortfarande en skillnad mellan mig och de nya delarna jag ska sätta in. Hur blir jag av med denna potentialskilllnad utan att röra vid delarna?

Av emobat

Krabbigt att veta vad som är rätt och fel när det gäller ESD. I trådstarten står det att "Antistatarmband ska kopplas till chassit
och strömkabeln får ej vara ansluten till datorn." men MBY skriver i sitt inlägg på första sidan att "Vettiga människor har respekt för el, i stället för rädsla, och lämnar strömkontaken i. Dessutom är det mer lämpligt eftersom man tenderar att slå på och av datorn med täta intervall när man meckar."
Vilket är rätt? ska man eller ska man inte ha sin dator inkopplad i ett jordat eluttag när man meckar?

Har även hört att diskbänkar är jordade. Detta borde väl betyda att chassit på diskbänken och esd armband kopplat till chassit borde vara ganska optimalt. Eller?