Inlägg

Inlägg som Kebabdjuret har skrivit i forumet
Av Kebabdjuret

Stötte på den här liraren på London Zoo, av ansiktsuttrycket att döma är han lite trött på att inte ha tillräckligt med diskutrymme på sin nuvarande dator och ser fram emot en uppgradering med Seagate.

https://i.imgur.com/2oojTqu.jpg

Av Kebabdjuret

Asus ROG Pugio & Asus ROG Centurion

Säljer en Asus ROG Pugio och Asus ROG Centurion. Båda produkterna är oanvända och säljes i obruten förpackning.

Hade tänkt mig följande priser:
Asus ROG Pugio: 400:- Nypris 699:-
Asus ROG Centurion: 1200:- Nypris 1999:-

Finns i Göteborg. Ser helst en affär mellan fyra ögon.

Läs hela annonsen här

Av Kebabdjuret

Någon som har koll på hur det är att arbeta med bildbehandling på en böjd skärm? Funderar på att byta upp mig från 2*23" men är lite osäker på ifall man ska köra en stor böjd eller två mindre.

Av Kebabdjuret

@LaoLao: Fuji gör väldigt fina kameror och glas, ett säkert val om man vill ha fin kvalité. Vill du ha något som är marginellt större en GM5 fast med bättre kontroller men samtidigt inte för stort hade jag rekommenderat Olympus OMD-EM5 M2, ruskigt fin kamera i en liten förpackning.

Av Kebabdjuret

@Airikr: Inga problem, jag hoppas att det var till någon nytta för dig Det bästa tipset jag kan ge dig är att fota mycket, det bästa sättet att bli bättre är att träna.

Av Kebabdjuret

@MrHejgen: Kör ett par liknande lurar (JBL Synchros Reflect BT) som dessa https://www.hembiobutiken.se/produkter/horlurar/sport/226900-... när jag tränar. Relativt nöjd med både ljudet och batteritiden för att vara ett par trådlösa in ear lurar. Kanske kan vara något?

Av Kebabdjuret

@Airikr: Bilden hade varit bättre med frölunda på isen skämt och sido, brännvidden du använder är bra, den ger ett maffigt intryck. Jag hade försökt att komma upp lite för att få en annan vinkel - då får du med mer av isen, och arenan samt att du inte lägger fokus på den blåa skylten det står "rinkside på". Isen är lite för ljus, nästa gång kan du testa att köra två exponeringar en, ljusare och en mörkare, för att sedan göra en manuell HDR i post processing.

Av Kebabdjuret

@solomon: Editeringen i sig är det inget fel på tycker jag, det jag personligen hade valt att göra är att försöka klona bort de röda och gröna pelarna i vattnet för att på så vis få en "renare" bild. Kanske gjort något åt grässtråna i mitten längst ner bild.

Av Kebabdjuret

Skulle säga antingen 3:an eller 4:an beroende på vilken bildtyp man personligen föredrar. 4:an känns aningen mer pastellaktig och 3:an känns mer naturlig. Om jag själv hade valt hade det blivit nr3.

Av Kebabdjuret

Bra och informativ guide för de som söker baskunskaper inom tv tekniken. Gillar att ni förklarade hertz:ens betydelse, blir trött på att lyssna på alla TV försäljare som anser att hertz är guds gåva till folket.

Av Kebabdjuret

@danielsan123: Funderat på Sony? Deras XD8505 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3506229) finns i 55 för ca 10k, riktigt bra tv som är enkel att navigera. Finns en snabbknapp för Netflix på fjärrkontrollen. Tvn kör android så det finns möjlighet att plugga in tangentbord och playstationkontroll om kidsen vill spela något enklare spel. Tror även att Kodi finns som app att ladda ner till tv:n

Av Kebabdjuret

@LaoLao GM5 kan ju filma video i AVCHD 28mbps så valfrit kort som är snabbare. Har själv en GM1 och kör på dessa: https://www.cyberphoto.se/info.php?article=780464 Även dessa borde fungera fint för dig: https://www.cyberphoto.se/info.php?article=SDSDUNC-016G-GN6IN

Av Kebabdjuret

@kakan86: Du får specificera lite vad du menar om vi ska kunna ge dig bra tips. Här är dock lite grundläggande tips från BHPhoto som är rätt bra: https://www.bhphotovideo.com/explora/photography/tips-and-sol...

Av Kebabdjuret

@2pac: Vad fotar du? I den prisklassen hade jag personligen kört på den första generationens EM1 av Olympus, då får du lite pengar över att köpa någon schysst glugg, förslagsvis deras 12-40mm f2.8 zoom. Em1:an är en fantastisk kamera som är byggd som en pansarvagn. Har använt min i -20 och i ösregn, har aldrig varit några problem. Tappat den i marken ett antal gånger och den går som en klocka. M4/3 systemet har också riktigt bra utbud av gluggar samt är väldigt smidigt och enkelt att ta med sig.

Av Kebabdjuret

Funderat på en DIY lösning, typ: http://www.shawnmoreton.com/diy-camera-backpack-an-inconspicu... ?

Betydligt mer diskret än en traditionell kameraväska imo