Inlägg

Inlägg som emilson har skrivit i forumet
Av emilson

Jag har testat att göra enligt den guiden sedan innan, när jag kommer till "vilken nätverksmapp vill du ansluta" hittar jag inte igen hårddisken när jag väljer bläddra.

Klickar jag i fältet mapp dyker min gamla router upp.

Vettetusan vad som är fel?!

Av emilson

Extern hårddisk via router

Har kopplat in en extern hårddisk via min Asus router (TUF AX 5400) och delat den. I datorn dyker den upp på nätverksplats som en symbol fast med router-symbolen. Hur tusan får jag dit hårddisken så att den visas som just en hårddisk?

Av emilson
Skrivet av Dax:

Hittills är jag helt nöjd med AX72 modellen

Ja det är väldigt svårt att undgå att du är helnöjd med din nya och inte gillar Asus;-)

Av emilson

Vilken Asus Router skulle ni valt, TUF-Ax5400 eller RT-AX92U

Av emilson

Tänkte slå till på en ny router. Bor i hus på 95 m², spelar inget utan har dom vanliga prylarna i ett hushåll (telefon,padda,tv, sonos, nas). Alltid kört med Asus, tycker om deras menyer/interface. Vill dock ha en router med Wifi 6, är inte i behov av något mesh system. Budget 1000-2000kr. Gärna med så bra täckning som en router klarar av.

Vad föreslår ni när det kommer till Asus?

Av emilson
Skrivet av ImTheMeaN:

Hur är det om du går tillbaka till en återställningspunkt där du vet att det fungerade? Samma problem?

Då får jag igång datorn. Men när jag stänger av den igen uppstår samma skit oftast. Vet inte om det hinner ske någon uppdatering i smyg!?

Av emilson

Windows 10 problem

Hej!

Senaste dagarna har min dator med Windows 10 Home börjat strula rejält. När jag slår igång datorn blir det ofta grafikfel, massa olika färger på hela skärmen som låser sig. Ibland kan det räcka med att tvångsavsluta datorn och starta om den.

Ibland går det inte att få igång datorn, utan jag måste välja systemåterställning. Så här ser uppdateringarna ut, kan det ha något med det att göra? När jag återställt datorn fungerar den alltid tills jag stänger av den och ska starta den igen nästa dag.

Uppdateringshistorik

Av emilson

Jag har hittat en tråd om mitt problem, tydligen är det välkänt hos ASUS.
https://forums.whirlpool.net.au/archive/2719867

Det finns en kille som verkar ha hittat lösningen på problemet där han skriver följande:
Can anyone share the firmware/instructions for the continuous DHCP fix for the RT-AC86U?

I had the "ISP's DHCP did not function properly" error pop up very late on Friday night with my RT-AC67U twin pack running in AiMesh mode.
Aussie Broadband – FTTN with a Draytek Vigor130 in bridged mode.
I've been running this setup for a few months without this issue arising. Prior to that I was using an RT-AC86U for around a year without issue (same modem, same ISP).

I changed the 'DHCP query frequency' setting between Aggressive and Normal modes but this was to no avail. With the household demanding internet, I swapped over to a backup Technicolor modem/router.

Later I discovered theASUS firmware DHCP "Continuous Mode" potential fix for "ISP's DHCP did not function properly" thread on SNB Forums.
So I thought I'd give it a go. I updated my router to the latest firmware (I didn't factory reset).
Then I telnetted in and set the new DHCP query frequency value, committed the change, and rebooted.
Success.

My router is still running with 'dhcpc_mode=2' and I can see that 'udhcpc' is running with the parameters as stated in SNB Forums -

/sbin/udhcpc -i eth0 -p /var/run/udhcpc0.pid -s /tmp/udhcpc -t1 -T5 -A0 -O33 -O249
I did pop off a PM on Saturday morning to Jack Cheng, but I've had no response (he has been on Whirlpool since, latest being today).

Däremot förstår jag inte alls vad han menar med följande:
Then I telnetted in and set the new DHCP query frequency value, committed the change, and rebooted.
Success.

Av emilson
Skrivet av Petterk:

https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin.ng/wiki/Supported-Dev...

http://en.techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/ASUS_RT-AC1900

Den har samma CPU/SoC som RT-AC66U B1 om du har RT-AC1900U, har du den som bara heter RT-AC1900 är det exakt samma krets som i RT-AC68U. Samma firmware ska användas när du kör Merlin oavsett.

Stort tack för ditt svar! Har RT-AC1900U. Ska testa lägga in Merlin och se om jag kommer till bukt med mina problem. Återigen tack!

Av emilson

Fel av mig, missade den akt så viktiga detaljen att man skulle klicka på mappen. My bad!

Hur vet jag om jag kan köra den firmware på min som i själva verket heter RT-AC1900?

Av emilson

Tack för återkoppling. Hur kan jag kontrollera det? A68U är senaste releasen från 2016-03-20 vad jag kan hitta.

Av emilson

Är det lönt att köra Merlinen på en Asus RT-AC1900U? Senaste firmware vad jag kan hitta är ifrån 2016-07-08.
https://sourceforge.net/projects/asuswrt-merlin/files/

Av emilson

Trodde jag kommit till bukt med problemet. Ringde Bahnhof som gav mig en publik ip adress. Funkat utan problem i 1 månad tills igår.

Samma skit igen. Har testat två olika Asus routrar och det blir samma sak. Kommer testa merlinen för att se om det hjälper, känner mig rätt maktlös. Uppkopplingen släpper och jag blir tvungen att starta om fiberkonverter och router, då lirar det igen på obestämd tid. När jag kopplar på andra enheter mot routern fungerar det ibland, oftast så läggs uppkopplingen ner och jag blir tvungen på nytt att göra fiberkonverten och routern strömlösa.

Fiberkonverten fungerar som den ska.

Angående merlinen, har en Asus ac-1900U, men när jag kikar här är firmwaren från 2016-07-08. Ska jag verkligen slänga in en firmware som är 4 år gammal?

Behöver inte merlinen-firmware uppdateras regelbundet som asus egna firmware gör?

Av emilson

Får kanske bita i det sura äpplet och göra om alla inställningar och testa merlin:-)

Av emilson

Ingen?

Av emilson

Känns bara sjukt ologiskt allt. Hade en gammal firmware när det hände första gången, uppdaterade den i hopp om att det skulle hjälpa men det har bara fortsatt.

Om jag testar firmware från merlin, vad händer med alla mina inställningar portvidarebefordran osv raderas allt? Antar det inte finns något sätt jag kan kopiera över nuvarande konfiguration till merlin firmware?

Av emilson

Router tappar uppkoppling

Hej!

Har fått ett sjukt irriterande problem med min Asus RT-AC1900U. Det har hänt ett par gånger nu att den inte kan ansluta mot internet/tappar uppkopplingen. Har fiber i huset. Alla gånger det hänt har jag kopplat en sladd melllan fiberkonvertern och min stationära och då fått internetuppkoppling på en gång. Har gjort routern strömlös och återanslutit den utan att fått någon uppkoppling via routern.

Har blivit tvungen att göra routern helt strömlös i någon timme och då har den börjat fungera igen. Har senaste firmware på den.

Sjunger min router på sista versen?

Av emilson

@pv2b:

Tack!

Av emilson

Om jag förstår allting rätt kan jag ansluta en icke POE-enhet till ett poe uttag på min tplink-switch, har lite ont om lediga uttag nämligen.

Har tänkt ansluta en Asus router (ai mesh).

Visst är det lugnt?

Av emilson

@edson: Låter troligt. Hur jag än försökt lyckas jag inte.

Kan man på något välja vilket av nätverken mobilen ska ansluta sig emot i första hand? Dvs i första hand Airport routern och om det inte finns räckvidd på den kopplar den över till Asus nätverket?