Inlägg

Inlägg som Vaun har skrivit i forumet
Av Vaun

Razer Nari Essential och Corsair Harpoon Rgb Trådlös

Hej!

Sonen rensar lite bland gamingprylarna och jag hjälper honom sälja av.

Razer Nari Essentials
Schyssta hörlurar som man kan köra trådat med usb eller trådlösa. Vid funktionstest hade sonen problem att få micen att funka på sin dator men funkade omedelbart på min så utgår från att han hade strul med mjukvaran.

Pris: 450 + eventuell frakt

Corsair Harpoon RGB trådlös
Antingen trådat eller trådlöst. Inbyggt batteri som laddas när man kör trådat. Välj själv om du vill köra 2,4Ghz eller Blåtand med ett reglage.

Pris: 250 + eventuell frakt

Grejerna finns i Gävle men skickar gärna mot fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Av Vaun

Hjälp mig byta tangentbordslayout i Bookworm

Tjenare!

Jag kör en Pi 5 med Bookworm OS och försöker byta min tangentbordslayout.

Jag har följt instruktionerna här: https://johanegustafsson.net/projects/swerty/

Problemet är att min nya variant helt enkelt inte dyker upp i listan.

Jag försökte dessutom ändra i en existerande layout, dvorak, där jag tog bort existerande layout och copy paste in den nya. När jag sen valde den layouten så fungerade det fortfarande inte.

Fattar ingenting.

Hjälp. Snälla.

Av Vaun
Skrivet av Spiffman:

mmm 40 är ju optimistiskt utan det är ju snarare uppåt 60 strecket. Som enskild person kan man ju fetglömma det men med lite vision är det ju ett sjukt arbetsredskap där avancerade arbeten rent praktiskt skulle kunna assisteras.
Läste om ett sjukhus som provade det bland annat.

Tänk ett scenario där en person som utför ett sak får bilden framför sig uppdaterad i realtid av någon expert på andra sidan jorden oavsett om det är robotkirurgi eller en bilmek... Kanske gärna i storlek och form av ett par vanliga rayban också eller linser:)

Typ ett par Vuzix Blade?
https://www.vuzix.eu/products/vuzix-blade-2-smart-glasses

Av Vaun

Snyggt att skylla på annonsörerna, det är knappast därför. Snarare så har inte Google lyckats utveckla en tillräckligt bra egen ersättare ännu som de är nöjda med och som dessutom blir godkänd.

Dom har försökt med Google Topics, FLoQ osv men får bakslag hela tiden.

Däremot har det skett oerhört mycket utveckling för att kunna spåra användare utan cookies som Google inte varit inblandad i som är aktiv. Spelar ingen roll om man kör med Firefox eller Safari, man blir spårad ändå.

Av Vaun

Använda Asus router som Mesh nod till Tele2 C4 router

Tjenare!

Jag har en äldre Asus router med stöd för Mesh som ligger oanvänd. Kan jag använda den som Mesh nod till en Tele2 C4 router? Försöker få bättre täckning i hemmet.

Jag är väldigt grön vad gäller nätverksfrågor och har 0 kunskap om hur mesh fungerar.

Sjukt tacksam för alla svar!

Av Vaun

Vart är bästa stället att hitta lite custom keycaps som inte kostar skjortan? Dottern ska få sin första gaming dator snart och ska såklart ha ett mekaniskt men hon är väldigt mycket för gulligull.

Av Vaun
Skrivet av CCWarlock:

Klockrent bygge!

Tack! Jag är oerhört nöjd och lite mallig, trots att sambon menar att den är ful och inte matchar inredningen 😂

Av Vaun

DataVue Snap 1+1 Cyberdeck

För ungefär ett halvår sen klickade jag hem en laptop från 1986, samma år jag själv är född! Datorn var en DataVue Snap 1+1 som tyvärr inte fungerade. Eller. Det var egentligen ganska skönt eftersom jag planerade att slakta den.

Inuti sitter en Raspberry Pi 5 8GB och en QLED skärm med touch. Tangentbordet har jag kopplat till en Nice!Nano med blåtand som går på ett eget batteri så det kan jag använda separat till vilket enhet jag vill. Jag har försökt bevara så mycket som möjligt och gjort så lite kosmetiska ingrepp som möjligt, tyvärr gick det inget vidare med HDMI till skärmen men det är vad det är.

Kör dualboot och kan välja mellan Dosbian, Bookworm OS, Android eller Recalbox vid boot.

Jag har pillat med den lite pö om pö och nu börjar jag känna mig någorlunda färdig, lite småsaker kvar att lösa och sen är den redo.

Besök galleriet här

Av Vaun
Citat:

för de som frivilligt använder Teams

Dog lite 😂

Av Vaun

HDMI till USB till HDMI till HDMI-switch till Dator. Görbart eller finns bättre lösningar?

Bakgrund:
Jag håller på att bygger i en gammal laptop från 1986, har bytt ut panelen i skärmen till en modern QLED med hdmi. I burken kommer det sitta en Raspberry PI som kommer köra Dosbian (Linux med Dosbox, men bootar direkt till Dosbox). Jag kommer också ha en HDMI-switch i den för att kunna använda skärmen på datorn som en extraskärm till min andra dator, jag nyttjar en gammal reset knapp på laptopen för att växla läge på HDMI-switchen.

Problemet:
I fästet mellan skärmen och resten av laptopen finns två 5mm hål för kabeldragning, där får jag såklart inte genom någon HDMI sladd eller någon annan kontakt för den delen. Jag har ingen lust heller att kapa en HDMI och sen försöka löda ihop det igen eftersom det rör sig om typ 19 trådar.

Potentiell lösning:
USB 3 däremot består enbart av 9 trådar, det är görbart att kapa en HDMI>USB3 kabel och efter kabeldragningen löda på en ny kontakt för att sen gå vidare till HDMI Switchen.

Min oro:
Alla dessa steg och kopplingar är jag rädd kommer sabba signalen för mycket.

Har någon en annan supersmart lösning som jag inte tänkt på? Någon kabelstandard som klarar 1080p och 60hz men har få trådar?

Av Vaun

Hjälp mig med strömfråga för Raspberry Pi

Jag kommer ha:

Raspberry Pi 5
Skärm (Waveshare)
PiJuice batteri

Skärmen kommer som standard vara inkopplad i Pin hela tiden men jag kommer ha en liten hdmi switch för att köra skärmen från andra enheter också. Men jag vill kunna ge ström från Pin/PiJuice batteriet och helst utan att Pin är igång och drar en massa ström. Kan jag lösa det på något bra sätt?

Koppla skärmen direkt till batteriet istället för Pin?
Har Pin stöd för USB Power passthrough?

Jag blir galen.

Av Vaun

Ålder: 37
Yrke: Specialist på mediebyrå (strateg och analytiker)
Lön: 37 000
Erfarenhet: 10 år

Gick ner i lön med 5 000 för 3 år sen när kontoret skulle byta stad så jag fick bråttomt att hitta nytt men var redan då underbetald. Hade utan problem kunnat gå upp med över 10k om jag ville flytta till Stockholm.

Men jag drar mig lite från att söka nytt. Jag är såpass senior i mina områden på byrån att jag har väldigt fria tyglar. Grymma kollegor och väljer själv vart jag jobbar.

Av Vaun

Och nu tror jag mig ha hittat problemet. Det var datorn som la beslag på ljudenheten. Problemet löst och tack @giplet för att du hittade problemet.

Av Vaun

Ja så skulle det kunna vara, att datorn håller dom aktiva och liksom inte släpper. Jag får fortsätta experimentera och se om jag kan göra något åt det. Om dom inte stödjer att vara uppkopplade mot två enheter och dynamiskt byta är det udda att den inte kopplar ner från en enhet när en ny ansluter. Hittar dock inget i dokumentationen om att dom ska stödja flera enheter samtidigt och smart kunna byta, borde vara något dom skryter med.

Det är ett par Argon Audio Soul 3.

Av Vaun

Hörlurar ansluter till flera enheter men fungerar bara på en

Tjena!

Har ett lite smådrygt problem med lurarna. Dom ansluter utan bekymmer till både mobilen och datorn men tar enbart ljud från datorn. Dvs, dom kopplar inte automatiskt bort från mobilen när jag ansluter datorn och vice versa.

Detta leder till att om jag använda dom med mobilen måste jag först manuellt koppla bort dom från datorn. Spelar ingen roll om jag kopplar bort dom från mobilen och återansluter eller slår av/på blåtand på mobilen så måste dom kopplas bort från datorn manuellt. Datorn tar alltid prio oavsett ordningen dom anslutits i.

Jag har inte varit med om det förut, antingen har jag kunnat köra två enheter samtidigt och den som spelar ljud blir vald per automatik eller så kopplar den automatiskt bort från en enhet som jag aktiverar en ny.

Någon varit med om liknande och har någon fix?

Av Vaun
Skrivet av Chrisj:

Var det låten i länken eller var det i House of Hope? För House of Hope låten fick mig att stanna upp en stund och lyssna!

Sent svar men House of Hope, helt galet bra.

Av Vaun

Vill ha tangentbordet som är i bild.

Av Vaun

Vad ska jag ersätta Shield TV med?

Hej!

Har en Shield TV hemma kopplad till en projektor för alla våra TV/Streaming behov. Väldigt glad i Android TV och att slippa casta allting och det är lätt för barnen att hantera.

Men den fixar inte riktigt 4k och blir oerhört seg med jämna mellanrum.

Så vad ska jag ersätta den med?

Av Vaun

Städade PCBn lite idag, tidigare så hade jag lite bråttom och tog det jag hade hemma vilket blev riktigt illa.

Nu har jag istället satt sockets på en experimentbräda som jag smältlimmat på och städat upp det. Behöver få lite plats i chassit för att i framtiden stoppa in en Raspberry Pi.

http://i.imgur.com/jnfyKOT.jpg

Edit: Det finns även kontakter för att i framtiden kunna koppla in två leds, en rotary encoder (vad det nu heter på svenska?) och en lite piezo högtalare som finns på PCBn, kommer koppla dessa till Raspberryn. Dessa var lösa kablar tidigare.

Av Vaun

Sjukt kul marknadsföring av Halebop, jag gillart