Inlägg

Inlägg som knaprisen har skrivit i forumet
Av knaprisen

2400kr

Av knaprisen

2200kr

Kan förmodligen hämta upp i Östersund till veckan. Om det inte passar kan jag betala för frakten:)

Av knaprisen

2750kr + frakt för RX 6700XT

Av knaprisen

Hade ett Zotac gtx 770 i min allra första dator faktiskt för många år sedan. Tyckte det fungerade riktigt bra och var tyst också.

Av knaprisen

2300÷ frakt

Av knaprisen

1300kr + frakt

Av knaprisen
Skrivet av Dhanjel:

Jäklarns. För sent:/ Hade besök och kollade inte swec.
Tack så mycket för tipset dock. Såg ut att vara en bra deal!

Av knaprisen

Kan någon tipsa mig om en mobiltelefon för ca 3-4000kr. Kanske finns några nedsatta nu.

Har inga stora krav, men det vore trevligt med högre än 60hz på skärmen och rätt så mycket lagring (över 100gb vore gött).

Är i övrigt inte kräsen utan vill bara ha så mycket telefon för pengarna som möjligt

Av knaprisen

Har någon sett vitt ddr5 med rgb nedsatt någonstans?

Av knaprisen

Undrar också ifall grafikkortet är sålt

Av knaprisen

Riktigt smör (inget margarin) eller leverpastej kör jag på:)

Av knaprisen

350kr + frakt för Yoshi's Crafted World

Av knaprisen

1400kr plus frakt för spelen
Budar även 450kr plus frakt för pro-kontrollen

Av knaprisen

Gymmade alltid med Mjölner runt halsen när jag styrketränade som hårdast förut. Ingen har någonsin sagt något. Ifall någon mot förmodan skulle göra så får jag helt enkelt säga att jag gillar det som smycket symboliserar för mig (thumos, maskulin urkraft, jävlaranamma samt koppling till mina förfäder). Inget att skämmas för.

Har även en t-shirt med Odinmotiv, och även där har aldrig någon sagt något. Om folk är så skitnödiga är det fasen deras problem.

Av knaprisen

Har en gammal plasma-tv från 2011 som fungerar skitbra! Tycker bilden är vass och jag upplever absolut ingen latens vid spelande.

Köpte den på facebook marketplace för ca 5 år sedan för 2600kr och det kan nog vara det bästa teknikköpet jag har gjort:)

Av knaprisen

250kr +frakt

Av knaprisen

250 +frakt

Om du bor i Halmstad kan jag hämta det själv:)

Av knaprisen

650w är svinlugnt för ett 4070ti. I sweclockers senaste test med ett 4070ti och en i9-12900KS drog hela systemet som mest 320 watt. Ingen fara!

Den kundvagnen du länkade är vettig, även om jag inte törs uttala mig om skärmen då jag är för dåligt insatt i skärmar.

Jag skulle däremot absolut lägga till 200-250kr och köpa en 5700x i stället. Att få två kärnor och fyra extra trådar för den lilla prisökningen är tveklöst värt det.

Perfekt att kompisen erbjuder en nvme! Generellt är det rekommenderat att ominstallera windows när man byter plattform, så jag hade absolut gjort det och passat på att installera windows på nvme:n då!

Gällande vad som skiljer grafikkorten åt så är det framför allt kyllösningen som är annorlunda. Partnertillverkarna (Zotac, ASUS osv.) brukar ofta även släppa vissa modeller som är något fabriksöverklockade. Denna skillnad är dock ofta rätt försumbar, och ifall du vill kan du som regel själv överklocka vilket kort som helst till samma frekvenser.

Det som verkligen spelar roll är kylaren, särskilt ifall du likt mig är ljudkänslig. Jag tror dock inte att man kommer hitta några usla kylare för ett kort i den prisklassen, men jag hade ändå läst någon recension eller användarintryck för den modell jag övervägde att köpa.

Av knaprisen

Ditt chassi kan du absolut behålla! Jag har själv två datorer, och en av dem är faktiskt byggd i ett Define R4 som även jag köpte för 10 år sedan^^

Även nätaggregat och lagring kan du absolut behålla. Visst är en nvme-ssd snabbare än den äldre satastandarden, men jag törs påstå att man i de flesta fall inte märker någon större skillnad (om någon alls), såvida du inte väldigt ofta kopierar stora datamängder. Ifall du däremot vill utöka lagringsutrymmet skulle jag passa på att skaffa en nvme-ssd.

Lägg krutet på en ny platform (cpu, moderkort och ram) samt ett starkt grafikkort.

Ska den hålla i 10 år hade jag skaffat 32gb ram, särskilt nu när minnespriserna har gått ned ganska mycket. De har nämligen varit ganska volatila de senaste åren.

Tycker finländarens val av en nyare sexkärnig ryzenprocessor är rimlig, men du skulle faktiskt även kunna skaffa en av förra generations åttakärniga modeller i stället och spara lite pengar med en 5700x. Moderkort och ram blir också billigare då.

Med en 5700x får du två kärnor och fyra trådar extra, men något sämre enkeltrådad prestanda och ipc.

Till syvende och sist är det upp till dig. Ifall du skaffar en plattform från förra generationen kan du ju lägga lite extra på grafikkortet. För spel i 1080p och 60hz behövs i och för sig verkligen inget monsterkort:)

Av knaprisen

Har inget behov. Uppgraderade från min gamla Galaxy a70 som jag köpte i januari 2019. Den fungerade fortfarande bra egentligen förutom att bluetoothen började att strula på slutet. En riktig trotjänare annars som jag har kvar som reservtelefon.

Hittade en Motorola 20 Edge Pro under black friday för endast 2999kr och slog till. Är riktigt nöjd. 144hz på telefon gör liksom på desktopen en rejäl skillnad. Det åtestår dock att se hur batteritiden kommer att stå sig framöver.