Inlägg

Inlägg som VitaDoden har skrivit i forumet
Av VitaDoden
Skrivet av Paontuus:

Någon som fått några ram skickade från Ginza? Skickade mail i måndags och de har inte svarat på den än och ingen alls särskild respons på hur min order ligger, allt är fortfarande reserverat på klarna och ser inga större problem om man går in i orderbekräftelsen.

Fick svar att de tagit bort min order pga de inte kunde leverera önskat antal (beställde 2st kit) och att beloppet kommer återbetalas inom kort (Klarna).

Av VitaDoden

Håller tummar å tår

Tänkte bara flika in här att jag fick iväg min beställning till Ginza kl 11:37 i onsdags. Baserat på vad andra har skrivit här så kanske jag ev hade tur och får mina levererade. Köpte 2st 2x8 haha xD
För varför inte ha 32GiB om man ändå kan.

Kanske ska börja redigera video eller nåt.

Beloppet är fortfarande reserverat av Klarna i alla fall och ordern står som bekräftad när jag följer länken i bekräftelsemailet.

Av VitaDoden

@Rouge of Darkness: Ja det är ju klart, ges det garanti är det ju bra prylar det borde jag funderat ut själv haha. Tack för svaret

Av VitaDoden
Skrivet av zarkov:

Vad behöver du för typ av mejslar? Spår, philips, torx, pentalobe etc? Hur många storlekar?

Wiha, Vessel och Wera är tüsk qualität rakt igenom, riktigt bra grejer (men kostar därefter). Classe har ett set med Wera-mejslar för dryga 300 kr (4 spår, 2 philips), så mycket billigare än så kommer man nog inte undan.

Gärna ett set med så många som möjligt men för just det ändamål jag insåg att jag inte hade några vettiga till nu så behöver jag bara spår och philips. Håller på och försöker få bukt med överhettningsproblemen i min Nexus 5 och där fanns rejält små Philips-skruvar så det enda jag behöver i detta nu är en väldigt liten philips egentligen men fler typer är ju bara bra att ha. Ska kika på det där från Classe, finns butik där jag bor.

Tack för tipsen

Av VitaDoden

Tips på precisionsmejslar av bra kvalité

Hej!

Jag hoppas att det här hamnade i rätt forum nu, kikade runt lite bland underavdelningarna och tyckte det här verkade passa in mest i det posten rör.

Jag skulle behöva få tag i ett set med precisionsmejslar av bra kvalité, har en uppsättning men jag tror endera metallen var för mjuk/dålig kvalité eller så var jag lite hårdhänt. Då de ingick i ett verktygsset som var rätt billigt misstänker jag att det helt enkelt är dålig kvalité på dom dock.

Hur som haver så skulle jag vilja få tag i ett set med bättre mejslar så jag undrar om någon här har lite tips på bra märken och kanske även om ni orkar tipsa om vart man kan få tag i dom? Vart de finns till försäljning är dock mindre intressant än bra märken, tips på återförsäljare är dock så klart också uppskattat.

Med vänlig hälsning,

Henrik

Av VitaDoden

Din polare har troligen Dreamspark Standard subscription

@JakeSully: Det finns två olika Dreamspark-subscriptions, Standard och Premium. Jag har tillgång till windows 7 professional N x64/x86 och windows 8/8.1 via det Dreamspark Premium avtal universitet jag studerar på har och JA det berättigar till windows 10 uppgradering, reserverade min kopia för drygt 2 veckor sedan.

https://www.dreamspark.com/Institution/Subscription.aspx kan man se vad som finns i respektive paket.

Nog för att länken ovan bör räcka, men så här ser det ut i dreamspark-butiken om jag loggar in via skolans system. Skalade ner bilden en smula för att det inte skulle bli alltför gigantiskt.

http://i57.tinypic.com/zmjf38.jpg

Av VitaDoden

Tackar tackar

@to0shy:

Wow. Happ, råger på det.

Man får tacka för minst sagt gedigen och genomtänkt hjälp min vän

Av VitaDoden

Windows 7 N Professional

Sitter på en Windows 7 N Professional licens jag fått via Dreamspark jag med, ingen notifiering så här långt. Har enligt windows update inte något annat än Valfria uppdateringar att installera så jag är osäker på vad felet är..

Har googlat och hållit på en bra stund nu men jag lyckas inte hitta något specifikt, bara att det ska gå med N licenser (kan inte hitta källa på just det, men andra här i tråden verkar ju ha fått upgrade).

Kanske bara ska ta det lite lugnt och vänta å se hehe

Av VitaDoden

I done fucked up (maybe)

Jag har kört med chassisidorna avtagna sedan igår eftermiddag och det verkar fungera faktiskt. Anledningen tror jag kan vara att bakplåten eventuellt kan rycka lite i kabelbunten där satakablarna ingår när man häktar på den pga uttrymmet mellan moderkortsplattans baksida och chassi-sidan.

Skrivet av Dr.Mabuse:

Har du kontrollerat så dina SATA-kontakterna sitter fast ordentligt i SSD?

Jag kollade det tidigare men varje gång jag gjort det så hakade jag på chassits sidoplåt så jag kan ev ha återskapat felet varje gång mer eller mindre -_-

Så pinsamt som det är att jag kan va orsaken till felet själv pga kasst bygge (har dock itne varit problem på typ 2 år sedan den byggdes vill jag påpeka) så hoppas jag ändå att det är det de beror på för det innebär att jag inte behöver ersätta någon komponent i detta nu.

Fattig student

Skrivet av panpo98:

Nätaggets märke modell (serie) och ålder kan vara intressant ifall någon känner igen om ditt är känt för att ge problem. Värre blir det om den också driver ett bra grafikkort.

Det är ett Corsair TX750 likt det på bilden nedan. Åldern är väl 4-5 år ca kan jag tro.

http://www.corsair.com/~/media/Corsair/Product-Photo-Root/T/tx75...

Av VitaDoden

Instabila diskar pga trasigt moderkort?

Gjorde en tråd tidigare då jag misstänkte att en av mina SSD-diskar börjat sjunga på sista versen. Efter bra hjälp av Paddanx här så trodde jag jag fått en skaplig lösning på problemet - se tråd

Verkar dock som att eländet inte är slut än. Efter ominstallationen av problemdisken så har min andra SSD en intel SSD börjat strula. Den hittas och kan användas när datorn nyligen startats men efter en stund (inte time:at och kollat exakt än) så slutar windows att känna av den. Har aldrig varit problem med denna disk öht tidigare. Som jag nämnde i min första post så fick jag freezeframes i BF4 tidigare och det ligger på denna disk.

Kan det vara moderkortet som kackat ur på något vis? Sata-controllerna tänkte jag i så fall.

Har provat att byta bägge diskarna till en annan uppsättning portar (4 par på kortet, 2 st kloss i kloss, bytte vilket par de sitter i) men det verkar inte va någon markant skillnad.

Moderkortet är ett ASUS P8Z77-VPRO.

tacksam för svar, hade tänkt lana lite med några gamla vänner vecka 15 så vore bra om man fick ordning på det här innan dess :/

PS. då det här kanske mer rör moderkortet än diskarna va jag osäker om detta är rätt forumdel men om det inte e de så får Mod gärna flytta tråden DS.

Av VitaDoden

Ok men de låter ju jävligt trevligt för då kanske jag bara behöver fräscha upp den och installera om programvaran så e de good to go igen. Problemet annars hade varit att jag inte ville ha OS på samma disk som spelen och jag har helt enkelt inte råd att köpa en ny OS SSD nu. Jag testar diskfresh till helgen då (behöver den intakt nu för skolan) Tack igen Paddan!

Av VitaDoden

Lyckades inte formatera det vettigt i ren text så får bli en jpg. med S.M.A.R.T.-värdena. Såg inte det nedanför tidigare då jag kikade i HDSentinel men det där talar ju klarspråk om mina problem mer än de nuvarande S.M.A.R.T.-värdena som i mitt tycke inte ser alarmerande ut direkt. Ingen expert på dylikt dock, långtifrån. Som synes verkar den ha varit lite svajig i mer än ett år för att balla ur rätt ordentligt nu om man går efter den där grafen.

http://i76.photobucket.com/albums/j27/henkwich/smart%20vertex%20...

Av VitaDoden

Tack för svaren!

Skrivet av Paddanx:

Utan att se dens SMART värde så vet jag inte hur man ska tolka det.

Jag skickar upp dem här så kan du kika om du vill.

Skrivet av Paddanx:

Bästa du kan göra för att "ge den service" är att göra en secure erase av samtliga sektorer. Det kommer dock ta bort allt på disken. Dock kommer detta slita minst en "cykel" på disken, och kan mycket väl rasa disken om den är nära redan nu.
Low level format funkar, men du måste då ha Windows på en annan enhet.

Jag funderade på att ta det säkra före det osäkra och dumpa den som OS-disk hur som. OCZ har ju inte världens bästa rykte heller vad jag förstått (åtminstone inte sandforce-chip serierna) för övrigt heller. Billigt men man får det man betalar för ungefär om man ska tro de diskussioner jag sett på nätet.

Skrivet av Paddanx:

Närmaste alt är kanske diskfresh, med skrivning, då den läser alla sektorer och skriver om den, och låter då SSDns interna korrigering rätta till ev fel. Dock med ras risken i tanke, bör du ha backup ändå.

Oavsett så hade jag ordnat backup på allt och alla saker som är värdefullt, för när en SSD/HDD börjar bråka, så kan det gå fort från problem till krasch.

Ska göra kopior på allt som är viktigt å testa SSD-Life och diskfresh sedan. Tack för svaren

Av VitaDoden

Misstänkt SSD-ras

Hejsan,

på senaste tiden har jag märkt hur datorn börjat verka lite underlig. Vissa internet-sidor fungerar bara hälften av gångerna att öppna, laddningstiderna är långa.
Själv tänkte jag att det berodde på DNS eller nätverkskortet eller något annat på uppkopplingssidan.
Testade lite olika lösningar men inget gjorde större skillnad. Gav upp problemet för tillfället och bestämde mig för att spela BF4.

Märkte då att spelet led av freeze-frames något förbannat, speciellt efter en stunds spelande nåt som inte hänt tidigare och jag har spelat både BF4 och andra nyare spel med den här datorn utan några som helst problem tidigare.

Vad som fick mig att misstänka SSDn var att HarddiskSentinel skrek om imminent failure vid ett tillfälle men just den felsymptonen har inte återkommit.

Har uteslutit överhettning av processorn och grafikkortet redan med stresstester. 58 grader på processorn och 72 på GPUn (lite högt men inget allvarligt). Testade BurnInTest på ssdn som den klarade och In-Depth Analysis av S.M.A.R.T med Speedfan som uppskattade hälsan på SSDn till 77%. Vad det nu säger vetefan Kollade också i burken om ström & sata-kabeln satt som den skulle, tryckte till för säkerhets skull men problemet kvarstår.

Grafikkort-drivrutinen är inte den senaste men den har fungerat utan freeze-frames i senaste BF4 expansionen tidigare så den bör inte va boven. Ska uppdatera den senare idag för säkerhets skull dock (den ska ju dock inte kunna fucka upp laddning av internetsidor såklart).

Juste under testet med BurnIn programmet där la jag märke till att vid några av cyklerna gick läs/skrivhastigheten ner till ca 30Mb/s, kan väl va relevant antar jag.

SSDn i fråga är en OCZ Vertex 2 med kanske 4-5 år på nacken, minns inte exakt då jag köpte den. Firmware 1.37

Det jag mest vill veta är om ni har någon rädda-disken lösning annat än formatera om (OS-Disk) eller om den helt enkelt bara är att kassera. Har snålt med pengar nu så vore nice om den gick att rädda