Inlägg

Inlägg som saturn5 har skrivit i forumet
Av saturn5
Skrivet av RVX:

Ah ok, got ya.
Ja säljaren har ju gjort fel, vilket är hela anledningen till att det momsas en gång till. Förhoppningsvis får man cashen tillbaka, ebay verkade väldigt tillmötesgående som sagt.

Dom kommer hjälpa dig om du har ett kvitto på betalningen till Postnord, nemas problemas
Bara synd att man måste bolla pengarna såhär =/

Av saturn5
Skrivet av RVX:

Ja verkligen.
Ebay's kundtjänst rådde mig att avvakta med refund request tillls efter att jag hämtat ut varan, men verkade som att det skulle lösa sig.
Skulle bara vilja slippa att säljaren lade på detta, eller i det här fallet försökte, för att jag sedan ska behöva få pengar tillbaka.
Aja.

Inte säljaren som gör det utan Ebay och dom gör det enligt internationella överenskommelser inom handel i ett försök att minimera tullarnas behov att hantera paketen, dvs gör du rätt för dig redan när du köper på Ebay så finns ditt moms-kvitto nr redan på paketet (om säljaren gör som han ska) och då bara "rinner" paketet genom tullen (om det ej har så högt värde så det fastnar för att faktisk tull skall läggas på). Så det är att säljaren som inte tydligt specificerat ditt Moms (VAT)-kvittonr som ställer till det. Så det du skulle vilja är att säljaren skött den biten korrekt, dom är oftast för lata dock, drabbar ju inte dem att dom inte sköter det.

Av saturn5
Skrivet av RVX:

Har pratat med ebay och dom säger som jag trodde, att det inte ska betalas något extra utan det ska appliceras vid köpet.
Dom rådde mig göra en refund request efter att jag hämtat ut paketet. Så fortsättning följer nästa vecka mer andra ord.

Jag har varit med om samma sak, säljaren på Ebay hade inte korrekt specificerat numret som var knutet till momsbetalningen och därför var jag tvungen att betala till Postnord för att få hem paketet och sedan skicka bevis på det till Ebay i USA, dom såg till att jag fick tillbaka pengarna (momsen) jag betalat vid köpet av varan utan problem så det ska nog lösa sig. Tråkigt att säljare fortfarande kategoriskt misslyckas med detta trots att meningen är att det ska underlätta för alla.

Av saturn5

Baserat på detta agerande från Nintendo får man ju en lätt känslan av att Switch 2.0s relation till Switch kommer vara samma som Wii till Gamecube, där man rakt av kan säga att Wii var 2 st Gamcubes ihopsatta fast ändå krympt i formfaktor, dvs Wii var mer eller mindre samma plattform bara med dubbel prestanda. Då är Yuzu och liknande mjukvara ett riktigt problem för Nintendo, varesig dom har lagen på sin sida eller inte så gör dom ju vad dom kan för att stoppa det med enbart ekonomiska intressen i åtanke.
Personligen ser jag Nintendo som en problematisk del utav marknaden där priserna på kvalitetsspelen aldrig sjunker, där dessa spel inte ens uppnår 30/60 fps och konsumenterna länge önskat sig en pro/2.0 variant vad det gäller prestanda...istället fick folk en OLED att se spel hacka fram i under 30 fps på.
Alla Nintendofanboys bli inte upprörda, spelen är fantastiska i sin kreativitet och ambition på det estetiska planet, gameplay är också oftast top-notch men det enda stället dom gör sig rättvisa är i en emulator på PC.
Och om jag vore Nintendo skulle det svida riktigt hårt...

Av saturn5

Användare: @TheNewsV2
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Lenovo Legion 5

Positivt:

  • Utmärkt skick på varan

  • God kommunikation

  • Trevlig vid mötet

Negativt:

  • Har inget att klaga på alls

Slutbetyg: 5/5

Av saturn5
Skrivet av TheNewsV2:

Nu har det gått 5 dagar, har du kommit fram till något ?

Inget annat än att mitt bud i stort står kvar på samma nivå, själv då?

Av saturn5
Skrivet av TheNewsV2:

Yes, min är 1080p.
Jag ser ditt resonemang och håller med om det här med RAM uppgraderingarna ( vilket jag poängterade ) i inlägget också men om vi nu tar uppgraderingar generellt.
T.ex jag köper en bil för 10.000 kr .
Bilen har ett faktiskt marknadsvärde på 10.000 kr .
Jag installerar en Stereo + baslåda + högtalare för 5.000 kr .
Lägger sedan ut en annons och förväntar mig 15.000 kr .

Just i ovannämnda fall så tror jag att det skulle vara svårsålt om man inte träffade rätt köpare. I värsta fall kanske man gjort bilen mindre attraktiv om det t.ex ligger en baslåda i koferten.

Vissa att det blir lite äpplen och päron jämförelse men det jag egentligen försöker komma till är att bara för att jag skulle köpa mera RAM och stoppa i för 1500 kr så betyder det inte automatiskt att min dator blir värd 1500 kr mer.

När det kommer till budet så tackar jag men som du själv säger,
Jag anser att den är värd lite mer , så 8700 kr + leverans till Linköping ( förutsatt ) att du bor kvar där .

Jag jobbar nämligen i Linköping så det skulle gå att få till något.

Mvh
David

Ska tänka på saken så får du göra detsamma.

Av saturn5
Skrivet av TheNewsV2:

Jag har primärt använt mig av Blocket som referens men om vi nu tar ett axplock av dom senaste annonserna ( Vissa med mera uppgraderingar ( RAM ) men svårt att räkna med )

https://www.sweclockers.com/marknad/217725-legion-5-15ach6h-5... ( 12.000 kr )
https://www.sweclockers.com/marknad/234351-lenovo-legion-5-15... ( 7600 kr )
https://www.sweclockers.com/marknad/229997-lenovo-legion-5-15... ( 8000 kr )

https://www.sweclockers.com/marknad/228602-s-b-lenovo-legion-... ( 10.000 kr )

Om vi sedan räknar ihop 12.000 + 7600 + 8000 + 10000 + 10000 = 47500 / 5 ( Antal annonser )
så får vi ett snitt på 9520 kr .

Som jag skrev i tråden så är jag villig att gå ner några hundringar vid snabb affär .

Alltså skulle jag argumentera med starka argument att jag ligger helt ok prismässigt .

Jag hoppas att du är genuint intresserad av denna datorn annars hänvisar jag dig vidare om du vill diskutera till PM , Tack!

Dom mest nutida av annonserna är den som slutade på 8000kr och den på 7600kr som är den senast sålda. Den för 12 000kr är snart 1 år gammal, det är relevant med tanke på att AMD numera är uppe på 7000-serien av cpu:er och 5000-serien är inte lika attraktiv längre. Den första för 10 000kr hade 64 GB minne vilket kostar en 1600-1700kr ungefär och 2TB extra NVMe lagring (kostar runt 1500kr nytt) så att den laptopen slutade på det priset har sin logik.
Den sista 10 000kr laptopen du länkar till verkar inte ha blivit såld här på forumet, åtminstone inte med öppet bud så vad den faktiskt såldes för vet vi inte, den hade även 1440p skärm, du har inte specificerat vad din har, gissar 1080p?

Jag är beredd att erbjuda 7800kr ink frakt för datorn, helt upp till dig vad du gör med det budet.
Vill du ha mycker mer än så bevisar ju din egen historik ovan att du kanske bör försöka sälja på Facebook eller Blocket istället för här.
Du ska givetvis inte sälja för mindre än du själv tycker är rimligt precis som jag inte bjuder mer än vad jag tycker är rimligt.

Av saturn5
Skrivet av TheNewsV2:

Med hjärtat i halsgropen så säljer jag
min bärbara speldator p.ga tidsbrist.

Det är en Legion 5 med fin hög spec.
Ryzen 7 5800H ( 8 kärnor, 16 trådar )
16 GB ( 3200 MHz ) DDR4 Ram.
1 TB ( M.2 PCIe NVMe SSD )

Självklart utelämnar jag inte grafikpjäsen.
GeForce RTX 3070 8 GB med hela
115w TGP.

Lite andra trevligheter är en IPS panel med
165 HZ uppdateringsfrekvens

Övrig IO:
- HDMI port
- Två vändbara USB-C 3.2 Gen2 portar
- Fyra fullstorleks USB 3.2 Gen1 portar
- Supersnabb WiFi-ax,
Gigabit LAN port och Bluetooth 5.1
- 3.5 mm headset/mikrofon kombo mini-kontakt

Bra skick , några små skråmor finns
men inga skador eller dylikt.

Vid eventuell frakt så betalar köparen frakt och betalar via förskott via swish.

( Jag har goda meriter här på forumet )

Jag har rätt att neka affär om jag inte är nöjd med bud
( Reservationspris )

Väl mött
/ David

Läs hela annonsen här

Godtar du bud under det angivna priset 9 950 kr eller är det det tänkta reservationspriset som du omnämner i annonsens text?

Av saturn5
Skrivet av WebballenSucks:

Detta är helt nytt och om priset har gått upp så hiskeligt mycket så har fler än jag förstått att det är ett grymt grafikkort..kanske inte för en kostnad på över 7.5k men 6k är en jämn, härlig och godtagbar siffra 😂

Kalla fakta, ett ASUS TUF RTX 3080 såldes på forumet inom senaste 24 timmarna för 5500kr plus frakt.
https://www.sweclockers.com/marknad/235085-asus-tuf-geforce-r...

Kolla exempelvis denna videon för att inse hur mycket bättre 3080-kortet är för att få en aning om vart du borde lägga ditt pris för att slippa kommentarer du mottagit hittills.
https://www.youtube.com/watch?v=y7M6Ty06Umg&ab_channel=MarkPC

Ingen bryr sig om hur länge du säger att kortet har använts eller hur nytt det är sedan inköp, det är en produkt i AMD:s förra produktserie, i det lägre segmentet av prestanda då 67-, 68- och 69-serien låg ovanför den (3080 stångades med 68-serien).
Dessutom, tips från coachen, köp aldrig Strix när du håller dig till dom lägre serierna hos AMD eller Nvidia, det är att kasta pengarna i sjön mer eller mindre såvida du inte har ett grymt dåligt ventilerat chassi och då är byte av chassit i fråga en rekommendation istället.

Av saturn5
Skrivet av Joshua2024:

Du kan säkert få någon hundralapp för den. Prestandsmässigt så var det ett budgetval redan vid lanseringen. Jag använde en till min gamla Andersson smart-tv under flera år, nu ligger den i källaren och samlar damm.

Jag känner att den stora begränsningen är att den ligger på ett så gammalt AndroidOS att appar, media-scrapers och liknande helt enkelt inte vill funka smärtfritt längre =/
Känns som att det får bli elskrot, inget att härja med för 2-300kr och det känns som att jag ägt den väldigt länge och haft mycket glädje av den på vägen.
Kan ju alltid skänka den "stora" remoten till någon som kan ha den i reserv om denne har en modernare MiniX-enhet som stödjer den.

Av saturn5

MiniX X8-H Plus, skräp eller användbar?

Har en MiniX X8-H Plus som nu går i pension från TV-bänken och får göra plats för en Nvidia Shield TV Pro.
Frågan är då, kan man göra något annat kul med den än att ha den som mediaspelare?
Kan den ha något slags värde för någon annan som mediaspelare så det ens är lönt att försöka sälja den?
Eller är det något som ska förpassas till närmaste elektronikåtervinning?

Gör ju hellre något kul med den eller säljer den billigt till nån som har glädje av den än att den bara hamnar i elektronikskroten men är den hopplöst föråldrad och värdelös förstår jag att det är dit den ska.

Tacksam för tips och råd.

Av saturn5

Skulle säga att den är ganska likvärdig i prestanda per krona (4060 klår 4050 med cirka 20-23% i snitt i 1080p och prisskillnaden är ungefär 21%) och beroende på hur hög prestanda man är ute efter så är den ju givetvis bättre, 8GB är mer framtidssäkert än 6GB (även om 6GB kort borde räcka gott för 1080p kan man tycka) men också mer pengar att punga ut, hade den kostat 11 000kr hade det varit lite av en no-brainer för boosten nu vart det mest huvudbry för mig men tack för tipset, helt klart värt att överväga.
Kan ju tilläggas att jag spelar dom tunga spelen på min stationära och tanken med den bärbara är mer emulering och enklare multiplayerspel på semestrar med släkt och familj, i övrigt ska den mest videoredigera 1080p material, användas för word och kopplas en DJ-controller till så känns som att 4050:n kan duga?

Av saturn5
Skrivet av Exner:

Finns några laptoops för 11-12 tusen med RTX4060. Rekommenderar starkt en sådan istället.

Någon specifik du kan länka till?

Av saturn5

Lenovo LOQ Gaming - Ryzen 5

Är det bara jag eller är inte denna datorn väldigt prisvärd med tanke på hur uppblåsta priserna är på laptops i dagsläget?
Finns det något annat under 12 000kr som ger liknande prestanda per krona?

https://www.inet.se/produkt/1974697/lenovo-loq-gaming-ryzen-5...

Av saturn5

Vet någon om dom har höjt bitaren på vanlig stereo också för program som bara har mixen? Bitaren har alltid varit på tok för låg på ljudet, musik t ex låter för jäkligt om man lyssnar ordentligt. =/

Av saturn5
Skrivet av PurpleShadez:

Nope, inte än.

Är det för att du inte är nöjd med 8000kr eller är det för att budgivaren har backat?

Av saturn5
Skrivet av PurpleShadez:

Har bud på 8000kr, så säljer inte den under det. Jag löser bilder på maskinen under kvällen. Den är i nyskick.

Såld?

Av saturn5
Skrivet av PurpleShadez:

Intressekoll på min gaminglaptop som inte används lika mycket längre då studier och arbete kommer mellan.
Den är inköpt 2022-08-09. Där är garanti till 2024-08-09.

Datorn är i nyskick och har följande specs.

Intel Core i7-10870H
NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB (130W)
16 GB RAM
1 TB NVMe SSD
15,6" Full HD, 240 Hz
Per-key SteelSeries RGB-tangentbord

Säljer om och när jag känner mig nöjd med buden.

Läs hela annonsen här

Undrar också kring huruvida orginalkartong finns kvar?
Vart är den köpt?

Av saturn5

När avslutas budgivningen?