Inlägg

Inlägg som john_doe har skrivit i forumet
Av john_doe
Skrivet av anders190:

För en stund trodde jag att växten hängde i Concorden.
Snygg placering och modell.

Verkligen!

En extrem lösning men ersätta katten med en katt i lego slog mig också precis.

När man ser en del produktbilder och även bilder på folks hem med legoset som de byggt så det ser ut som en inredningskatalog massor med ytor/plats och lite saker/stilrent i allmänhet så får man känslan av att det är bara mitt hem som är omodernt, trångt, stökigt med grejer överallt. Har obyggda set som jag inte har plats för än, men jobbar på det.

Av john_doe

Lego är lite av ett förvaringsproblem, har rätt begränsat med plats och vill inte ha som lagerhyllor med Legoset utan de ska placeras ut omsorgsfullt i hemmet det jobbigaste är att det behöver vara kattsäkrat med. Man får välja set med omsorg. Det är lätt att köpa på sig de man tycker om, men egentligen inte har plats för.

Köpte Ghostbusters ecto-1 med och kunde inte låta bli att köpa ljud/ljuskit till den med, skyller på att min son älskade det. Lättlurad som man är så åkte ett ljus/ljudkit till Back to the future maskinen med också, då man fick 50% på andra settet om man köpte två. Så måste ju köpa den bilen med, få se om det blir någon kampanj på den någonstans

Av john_doe

Nybyggd Mustang enligt grabbens spec med kompressor på motorn Då det var fullt med fingeravtryck så vaxade jag den med lite Renaissance wax som jag brukar ha det till allt möjligt. Det är ett milt vax för alla möjliga material som används av muséer osv.

Av john_doe

Det finns ju inget som hindrar en köpare från att byta ut enheten i paketet till en icke fungerande och säga att du skickat en trasig vara. Jag har köpt och sålt en del på blocket och om någon envist ska ha det skickat så skickar jag med postnord och förskottsbetalning till swish. Jag som säljare är inte ute efter att blåsa någon och vill någon handla och inte litar på mig får de komma och hämta och betala på plats. Har också skickat någon gång och de fått betalt efter de fått varan. Har blivit blåst en gång på 1500kr sk läropengar av en felbedömning av säljare som jag inte kollade upp tillräckligt noga så det var mitt fel, priset var för bra att vara sant med haha.

Av john_doe

Lego är rätt nyfunnet intresse som kom när jag satt och byggde Lego med min son. Jag gillar bilar så har köpt på mig en massa bilset som jag gillar FOMO är dyrt för framtida byggen, är en utmärkt terapi på kvällen efter jobbet när barn sover. Så kan man lägga en timme eller så att bygga lite. Håller på att bygga Creator Expert Ford Mustang settet nu och upptäckte det saknas en bit så har fyllt i formuläret om en ny del på Legos hemsida. Men kan inte fatta varför det låg ett huvud till minifig i min bilsats, den är som guldfärgad och inte traditonellt gul. Måste ju blivit totalt fel hur ett huvud kan letat sig in där

Av john_doe

Jag har iaf bara ett "volvo/Tanka" kreditkort, köper allt på det och får caschback 0,5% att tanka bilen för i form av värdecheckar då och då. Det är iaf bättre än inget. Betalar hela kreditkortsfakturan när den kommer, jag använder även sparkontot på Volvo som buffert med 3,75% ränta så ska man göra större inköp så kan man föra över direkt från sparkontot till kreditkortet.

Av john_doe

Horizon Forbidden West för 199kr finns på netonnet också

https://www.netonnet.se/art/gaming/spel-och-konsol/playstatio...

Av john_doe
Skrivet av Hurtigbullen:

Glöm det. Det som vi normalt kallar ideella föreningar i Sverige kvalar inte in, finns ingen chans att lokala skytteföreningen eller bollklubben kvalar in. Eller iaf var det inte så för sisådär 5 år sen. Jag försökte med det först innan det blev Jottacloud.

Var då inget problem när jag skapade det för en klubb jag är medlem i för ett år sedan eller så, fick skicka in info om omsättning mm men kanske hade tur iof.

Av john_doe

Värt att nämna att för ideella föreningar som kvalificerar sig för det hos Microsoft så kan man få gratis (nonprofit licenser) M365 Business Premium (10st är gratis) och 300st M365 basic. Det är dock krav på att de nyttjas (och de håller koll) samt att personer med licenser tillhör organisationen som ledare osv.

https://www.microsoft.com/sv-se/microsoft-365/nonprofit
https://www.microsoft.com/en-us/nonprofits/eligibility?rtc=1&...

Av john_doe
Skrivet av Sarato:

Dubbelkolla också att kablarna sitter ordentligt i dockningsstationen.
Prova även att starta om switchen genom att hålla ner power-knappen på ovansidan i några sekunder. Sedan väljer du "power options" och "restart".

Är det en äldre TV så kan du även gå in och ställa om TV-inställningarna på switchen så att den är låst på 1080p-upplösning.

Är en LG OLED 4k från 2019. Jag såg när jag sökte på problemet att jag inte var ensam med problemet på Nintendo Oled, någon påstod att det var nåt fel på HDMI 2.0 kabeln som följer med att man kunde byta till HDMI 1.4 så löste det problem, någon annan att man kunde ställa in RGB output till limited istället för full RGB. Någon annan skrev att de bytte till 720P eller till en äldre docka så slapp de problemet också. Ska testa med annan kabel få se om det gör skillnad.

Av john_doe

Jag köpte ett Switch OLED i mellandagarna till familjen och mig och vi har haft väldigt roligt med Mariospelen framförallt Mariokart, funkar rätt bra även för de mindre barnen. Har kört dockad hela tiden och ibland kanske en/ett par tillfällen i veckan så slocknar tvskärmen till mitt under spelet i ett par sekunder, det blir helt svart alltså inte så att det står saknar HDMI signal eller nåt och sedan återkommer bilden blir så även på olika spel. Jag hinner inte fram och kolla om det är bild på enheten. Är det ens något att bry sig i, är ju omöjligt att felsöka ett sådant fel som kommer så sällan, någon med erfarenhet som vet om det kan bli så ibland eller är det ett uppenbart fel? Ska prova byta HDMIport/kabel få se om det händer mer.

Av john_doe

Sen man fick barn så har man fått planera betydligt mer, att stå utan allt hemma för minst en vecka är otänkbart. Det var guld värt när alla blev liggande sjuka utan att behöva handla något.

I stora drag.
Planera inköp med andra ärenden så man inte åker i onödan.
Skaffa utrymme för större lager/inköp dvs en frysbox, extra hylla för torrvaror om skafferiet är trångt. köp en Vakuumpackare.
Köp köttlåda i kvart/halv köttdel direkt från bonde. Vakuumpacka i lagom bitar, märk upp och frys in.
Fiska/plocka bär/svamp i skogen frys in, ta upp sylta efter behov så har man sylt för hela året.
Odla ex plocksallad i pallkrage, bönor, morot/rotfrukter, gräslök, dill, persilja, purjolök osv. Ät färskt/förväll/frys in det som går.
Be att få plocka ex oplockade äppelträd, rabarber från grannar/släktingar osv.
Baka själv, laga mat från grunden, godare, nyttigare, billigare och roligt.
Använd dina sinnen och stirra inte så mkt på utgångsdatumen.

Var prismedveten dvs man behöver ha bra koll på kilopriserna, jämför mellan butikerna.
Köp när det är billigt inte när du behöver av det du äter vanligtvis. Köp upp ett lager när det är kampanj på varor som går åt.
Var inte trogen en butikskedja var medlem på alla och plocka russinen ur kakan. Medlemspoäng och betala med kreditkort med bonus, ex carpay/volvokortet.
Ha alltid en nödlina ifall något skiter sig så man åtminstone har en middag och ett par luncher till nästa dag i frysen/konserv.
Ha någon form av grovt matschema för veckan, måndag=fisk, tisdag=kyckling, onsdag=köttfärs, tors=korv/fläskkött, fre=soppa, lör=svulladag, söndag=långkok
Gör större inköp av tvättmedel, hygien osv på ex Ö&B, rusta mfl en/ett par gånger per år eller så.
Djurmat på ex vetzoo, arkenzoo när de har sina kampanjer, känn ditt husdjur väl så du inte köper nåt den inte äter
blöjor/barngrejer/apotek/hygien osv går också att fynda på ex onlineapotek när de kör sina kampanjer.
Köp storpack av ex kryddor, går att handla i "lösvikt" på onlinebutiker som borgebykryddgård exempelvis

Jag brukar tvärtom småhandla på luncherna dvs jag tar det som är på kampanjerna och saker man behöver för veckan i olika butiker olika dagar och spar då in resa/tid till butiken. Äter medhavd matlåda som vanligt.

Av john_doe

Min första mobil var en Motorola Personal Phone, NMT900, batteritiden standby var ca 8tim så man hade flera batterier att växla med. Telefonen var en budgetmodell och hade ingen display utan enbart en knappsats och lite lampor måste varit runt början av 90talet någon gång. De flesta handburna mobiler då var väldigt stora/klumpiga i storlek med en tegelsten och de vägde som en också. Minns att farsan hade en Technophone nmt900 som han råkade köra över med traktorn när han förlagt telefonen på bakhjulet men den höll

Motorola Personal Phone

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fs3-e...

Technophone

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fcdn....

Av john_doe

Ang crusing. Den sk "svansen" har tagit över i stort sett varenda bilevenemang med sin närvaro som alkisar med en rullande parkbänk och alkoholförråd. Jag upplever att de bara är ute för att provocera/svina. Det är bara chauffören i bilen, personerna som hör till bilarna går bredvid bilarna eller sitter på tak, skuff, huv osv. När evenemanget är över så får man bokstavligen skyffla avföring för en del sätter sig och skiter, pissar och spyr där det passar och krossar glasflaskor mot butiksväggar, det ser ut som en soptipp efter dem. Jag brukar undrar vad de jobbar med och försöker sätta in dem i något seriöst sammanhang men det är svårplacerat när de supit sig till apstadiet.

Av john_doe

Havregrynsgröt med en extra skopa vetekli, serveras med kanel, mjölk och hemkokt lingonsylt, äppelmos, "rabarbersylt" eller blåbärssylt. Har nog ätit frukostgröten så i säkert 15års tid, konstigt nog tröttnar jag inte..

Av john_doe

Det var några år sedan jag spelade något spel, sedan barn kom med in i bilden så blev det först och främst platsbrist stationär blev till laptop/hemmakontor i en liten hörna i sovrummet. Innan hade jag ett helt rum som nu är barnrum. Har ingenting emot det men visst saknar man att kunna sjunka in i ett spel tillsammans med andra ibland. Nu följer man mat och sovklocka och däckar som en pensionär framför tvn innan kl22, sedan är man vaken vid 5-6tiden igen. Men jag ser fram emot när man kan spela med barnen om nåt år.

Av john_doe

sitter med min son 2år med feber och det blir en lång natt igen, stackare första gången han är sjuk.... man känner sig så maktlös

Av john_doe

Finns inte så mkt positivt att säga om bränslet idag, sedan är frågan hur det i långa loppet sker med slitage/livslängd på delar/motor i övrigt och det känns inte så miljövänligt heller. Som med alla andra politiska beslut så tror jag inte det finns så långsiktiga konsekvensanalyser.

Av john_doe

Jag tog en M365, hade en domän i gsuite och ett par användare, jag flyttade till M365 basic istället, tänkte ta family men valde bort det. Det verkar bli höjning på företagsabonemangen första mars, 20% år, 40-50% på månadsplanerna har jag hört. Så fick det gamla priset ett år framåt. Får ta ställning om ett år vad jag ska fortsätta med och utvärdera mitt dåvarande behov/användande. Jag har iaf inget behov av officepaketet, ville ha teams, mail, onedrive, sharepoint, ADsync osv att labba med.

Av john_doe

Surnade till lite på Comviq har 100gb abbonemang och skulle synka upp en fet onedrive på 200gb, så hittade jag en fin grej "tanka boost" obegränsad surf i 24tim. Sagt och gjort fyllde på och synkade upp under natten och idag så fick jag sms om att min surf var slut. Och tydligen var denna obegränsade surf begränsad till 100gb. Fick lov att prata med deras kundtjänst som inte kunde göra något utan det stod ju på hemsidan här: https://www.comviq.se/surf längst ner på sidan bland "vanliga frågor" högre upp på sidan är länken "Surfa obegränsat" där det står obegränsat hela vägen förbi köpknappen. Aja dagens i-landsproblem men lite gnäll kan man ju få göra. Det sura är att jag kan inte få fiber där jag bor och kopparnätet la de ner i höstas så har inte så mkt alternativ. Visst obegränsad surf finns ju men brukar klara mig på 100gb.