Inlägg

Inlägg som Pillertrillaren har skrivit i forumet
Av Pillertrillaren

Om någon vill testa så finns det ju redan samma sak till salu för typ VR, vet inte hur det är med länkar så ni kan googla på hapticsol

Av Pillertrillaren
Skrivet av Rouge of Darkness:

Kolla menen elektriker vad han tror det skulle kosta att separera pannan och tvättstugan från rummet så de går på en egen säkring?

Så blir ju helt plötsligt att sno propphuven ett alternativ.

Och givetvis installera lås på dörren till proppskåpet så han inte snor huven till typ spisen eller nått och sätter i för att få ström till rummet.

Men om barnet löser problem som tidigare nämndes så kommer han ju bara flytta datorn till ett rum där det finns ström och fortsätta skolka, genast blev alternativet både dyrt och värdelöst samtidigt.

Av Pillertrillaren

Kan intyga om att detta händer även då man surfar från åland och finland, quizet kan ibland vara sjukt svårt att ta sig igenom för det timeoutar på varannan fråga och tar minst 15 sekunder att ladda om. Händer även i forumet och andra ställen på sidan.

Edit: Tänkte även tillägga att detta förekommit säkert minst ett år, kanske mycket längre, minns ej.

Av Pillertrillaren
Skrivet av racerNorge:

Da må det vel være stor sannsynlighet for at Radeon RX 8900 XT vil komme i November/Desember 2024?

Fixade ditt inlägg, men som personen före mig skrev, det kommer kanske inte alls släppas..

Av Pillertrillaren

Sarkasm verkar vara svårupptäckt i den här tråden 🤔

Av Pillertrillaren

PBO aktiverat? Enligt techpowerups tester med en noctua som har 180w TDP så blir 7600 typ 87grader med PBO, så att din blir några grader varmare förvånar mig inte.
https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-7600-non-x/23....

Av Pillertrillaren
Skrivet av qwertylol1:

Min main är en 1440p 165hz och andra är 1080p 60hz. Menar du att jag ska sätta min main till 60hz?

Returnerar nog hellre kortet än att göra det.

Japp, att köra 2 olika hz på skärmarna orsakar ofta att minnena på grafikkortet inte klockar ner sig, sätt båda på 60hz medan du surfar eller då du vill ha dina zero rpm, sen då du ska spela kan du aktivera 165hz igen 👍

Edit: obs, se även till att du tagit hem senaste drivers som specifikt ska fixa vissa av dessa problem: https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-22-12-2-rx7900

Edit2: My bad, senaste drivarna fixar bara hög strömkonsumption i video playback, man får vänta tills januari på någon idle power fix!

Av Pillertrillaren

Sätt skärmen på 60hz i windows så borde minnen klocka ner sig och dina fläktar stänger av sig, nyaste drivers fixade detta problem för flera också..även i högre uppdateringsfrekvens. Lycka till, mitt 6800xt har aldrig fått detta fixat, medans kompisens dator med exakt likadana komponenter klockar ner kortets minnen även i 240hz

Av Pillertrillaren
Skrivet av Anders9110:

Testa att koppla ut en skärm för ifall kortet drar 90-110W i idle på grund av multi montior så kan det vara problemet.

90-110W är ganska mycket att kyla ner passivt skulle inte vara förvånad ifall fläktarna går igång på grund väldigt hög idle förbrukning.

Detta, finns ingen chans för fläktarna att stänga av sig då kortet drar 100w, så e d bara..

Av Pillertrillaren

Jag skulle köra med Kingston disken, den är precis lika bra eller lite bättre på dom flesta saker, till ett bättre pris.
En no-brainer så att säga

Av Pillertrillaren

Lyssnar inte på musik 🤷

Av Pillertrillaren
Skrivet av Molotov:

Rift S och Quest är inte riktigt samma, Rift S kopplas med DP Quest ansluts med USB eller Wifi.

Kör ni trådlöst? Jag använder ofta Virtual Desktop och det är alltid rekomendationer från utvecklaren hit och dit om vilken drivrutin man ska köra för bästa prestandan. nVidia anges bara "senaste".

Ja det är en i raden "problem" som jag uppfattat det.

Japp endast trådlöst, drivrutinerna är ju bara som du säger rekommendationer. Samma för nvidia: senaste är rekommenderat men det funkar (lika bra?) med andra.

Av Pillertrillaren
Skrivet av Molotov:

Vågar inte köpa AMD kort för det verkar alltid vara mer eller mindre strul när man ska köra VR på PC med Quest

Aldrig haft ett enda problem då jag kört precis just detta, quest och 6800 xt.

Av Pillertrillaren

Cirka 5 grader kallare gick ju Igors testbädd med 1mm höga brickor för att jämna ut trycket, detta var väl en 12900k dock? Rätta mig gärna

Av Pillertrillaren

Du ska absolut ta Alienwaren, inget snack om saken..ägde en 3418DW och den var helt fantastiskt, Dell har även typ den bästa garantin av alla och du kan alltid köpa en ny GPU om ett år eller nåt om du känner att något nytt spel inte går i 120fps

Av Pillertrillaren

Quizen hänger sig nästan alltid en gång innan jag kommer till sista frågan, vilket säkert räknas som ett "avhopp".
Vet ej vad som händer, quizet blir bara helgrått.

Av Pillertrillaren

Säker på att det inte är mor din som drar ur kabeln varje kväll?

Av Pillertrillaren
Skrivet av talonmas:

Vad är det som drar ström när ett kort är i vila?? Behöver väl bara lite spänning för att hålla RAM och cashe vid liv? Eller missar jag något uppenbart?

Dessvärre så verkar RAM clocks gå på max på de flesta 6800 kort då man kör windows i över 60hz, vilket resulterar i 35-40w idle last..medans nedklockningen fungerar hos vissa..🤷

Av Pillertrillaren

En av de lättare frågorna, saker som kommer i påse så häller man i sig, behöver inga bestick eller pauser för å tvätta fingrar/tangentbord/kläder. Funkar med i princip allt man skulle kunna tänka sig konsumera, även pizza, dra den över kanten av fatet/pappen och tugga medans man drar ut den en bit till med munnen.

Av Pillertrillaren

Vill bara varna om att den bilden T-Fork länkade till inte är pcb till 6800XT, inte heller 6800 eller 6900xt, utan en felaktig bild som inte stämmer (kanske en gammal version?).
Alla 3 kort har i princip identiskt pcb och på 6800 saknas bara en lite connector (för RGB belysning?), som finns bredvid fläkt connectorn på 6800xt och 6900xt.