Inlägg

Inlägg som Surpuppa har skrivit i forumet
Av Surpuppa
Skrivet av Tenkai Star:

Synd att du inte gillade Robin Hobbs Assassins Apprentice. Testa hennes Liveship Traders trilogi istället. Tror det är mer för dig.

Annars rekommenderar jag också Raymond E Feist böcker.

Joe Abercrombie med hans First Law böcker var riktigt bra. Riktigt bra karaktärer och inte för många.

Peter V Brett sista bok i hans serie Demon Cycle kommer i slutet av året så börja läsa nu. Riktigt bra.

Jag har läst en del av den första boken ur First Law, slutade ganska snabbt då jag hatar böcker där huvudkaraktärerna inte "hör ihop", när det känns som att man läser tre separata böcker. Funderar dock på att börja igen, men behöver då svar på min fråga. Kommer de tre huvudkaraktärernas historier att "gå samman" senare i boken? Träffar de varandra?

Av Surpuppa

Tips på bra fantasy böcker!

Jag behöver en bra fantasy bok för min semster. Jag vill att den ska ha väldigt detaljerad action, antingen med svärd och eller magi, ju mer jag känner att jag är med i "rörelserna" desto bättre. Jag har läst Mistborn och Way of Kings som jag gillade mycket. Jag skulle också helst vilja ha en storslagen fantasy med gott mot ont, men det spelar inte någon större roll egentligen, så länge som huvudkaraktären inte är en skitstövel som bara bryr sig om sig själv. Helst vill jag inte ha allt för många huvudkaraktärer då jag har svårt att följa perspektiven från flera samtidigt som GoT.

Böcker som jag har läst men inte har gillat särskilt mycket: Sagan om ringen, name of the wind och assasins apprentice. Tack för hjälpen!

Av Surpuppa

Är det nya Samsung Galaxy Note 7 Founders Edition eller Frontier Edition?

Av Surpuppa
Skrivet av Jompa79:

Att den kostar mycket behöver inte betyda att den är bra. Den kostar ca 20 dollar mot snittpriset för en sensor på ca 2-2.5 dollar dvs nästan 10x mer. Lägg sedan till en dyrare algoritm och marginaler för tillverkare och leverantörer. Det innebär att telefonen minst blir 500:- dyrare för konsumenten och du såg ju själv hur bra den fungerade ;). Personligen hade jag aldrig köpt en mobil med denna sensorn, som att kasta pengar direkt ned i sopptunnan.

*edit* angående strömförbrukningen så måste sensorn vara på hela tiden för att den ska fungera så räkna med att detta påverkar standbytiden signifikant *edit*

Jag ser inte anledningen till varför sensorn behöver vara igång hela tiden, den behöver ju bara användas någon gång ibland?
Har du källa på priserna eller hittar du på dem helt? Har svårt att se hur denna sensorn kommer kosta mycket mer än en vanlig.
Läste en v dina tidigare kommentarer där du nämnde att sensorn var kass, men den är ju endast i utvecklingsstadiumet? Ser ingen anledning till varför den inte kommer att förbättras

Edit: Missade att sensorn är relativt sent i utvecklingsstadiumet och förbereddes för kommersiellt bruk. Då gäller alltså inte min tredje punkt men jag kvarstår vid de två första, såvidare jag inte missade information som motbevisar dessa två också

Av Surpuppa
Skrivet av MinscS2:

Hmm, får mixade känslor av denna nyheten.

1) YAY - Coffee Lake lanseras tidigare än väntat, nu behöver man inte vänta så länge på en ev. uppgradering.
2) NAY - Cannon Lake lanseras också tidigare än väntat, nu vettefan om man inte ska vänta på den istället.
3) YAY - Att se hur Intel fått eld i röven, ett säkert tecken på att AMD är tillbaka med råge. Tack AMD!
4) NAY - Hade börjat fundera på en jättecool Ryzen-build, och blir mer och mer kär i Wraith-kylaren för varje dag som går.

Helvete, skulle bara köpt en Ryzen 5 1600 direkt när den lanserades. >_<

Du har nog förväxlat Coffee Lake med något annat (kanske X299 eller Threadripper?).
Afaik har det aldrig ryktats om att Coffee Lake skulle släppas i augusti, det har lutat åt Q1/Q2 2018, eventuellt Q4 2017. (Det senaste verkar nu mer och mer sannolikt.)

Dock visade flera rykten på senare tid att Coffe Lake faktiskt skulle lanseras under sensommaren/tidig höst 2017. Dessa rykten var dock aldrig bekräftade och få tog dem på 100% allvar

Av Surpuppa
Skrivet av hakd:

Mera ljud ja, men du får också mera kraft.
Vill du ha en stor motor på din bil så kommer en dra bensin, thats it.

Sen att varmare kort skulle vara dyrare är inte sant, 2xx serien är ett bra exempel på detta

Argumentet är ju att om Nvidia har tysta kort med hög prestanda så är det svårt att tänka sig gå tillbaka till jetmotorer bara för att dem är lite billigare. Varma kort behöver nödvändigtvis inte kosta mycket, men de kostar mer än vad det skulle gjort om det hade lägre effekt. Mycket värme ger stora kort vilket kostar mer att producera

Av Surpuppa
Skrivet av Ozzed:

Kan undra om vi läst samma forum? Det folk säger om ryzen är väl att den är skit för Intel är bättre i 1080P Gaming.

Jag syftade inte endast på forum. Nästan alla av de stora "tech YouTubers" rekommenderar Ryzen över Intels förutom 7700K och G4560 samtidigt som det enda man kan läsa i kommentarerna är hur Ryzen är bättre än Intels. Kombinera detta med de miljontals visningar alla videos som är kritiska till Intels X299 plattform får så jag tror jag kan säga med säkerhet att det just nu inte alls är populärt att hata AMD, iaf inte när det gäller deras processordivision. Du kanske tänker på hur negativt det var i början, då Ryzen faktiskt underpresterade beroende på den allt för framrusade lanseringen, något som AMD vid det tillfället förtjänade kritik för, vilket Intel får just nu

Av Surpuppa
Skrivet av Ozzed:

Jo det är förstår du för att det är AMD. Det är mycket inne och tufft att hacka på AMD så det är ett bra sätt att göra sig populär och visa sig världsvan på.

Om du inte har märkt det än så är AMD upphöjd till skyarna för deras Ryzen processorer (vilket de förtjänar), så AMD i sig är det inte någon som klagar på, däremot har deras grafikkortsdivision varit under många förväntningar i flera år, så när nyheter som dessa kommer ut är det ju klart att folk blir oroliga.

Av Surpuppa
Skrivet av Hymer:

Varför lipar folk över om det drar ström? Har ni inte råd? Klarar inte era nätagg 50w mer än 1080?

Jag tror knappast att någon bryr sig särskilt mycket om energiförbrukningen ut en aspekt ur elpris eller psu effekt. De flesta bryr sig mer om temperatur och ljudnivå, något som blir mycket svårare att hålla lågt när förbrukningen ökar. Det är först med Nvidias 900 serie som korten började bli någorlunda tysta och tror få vill gå tillbaka till högljudda kort igen

Av Surpuppa

Jag ser inget fel om man som person inte bryr sig om varker energiförbrukning, temperatur eller ljudnivå. Men ingen ska kritisera någon som värdesätter dessa saker, prislappen på elen är skit samma, men ljudnivå och temperatur är det viktigaste enligt många, vilket en hög strömförbrukning ofta förhindrar

Av Surpuppa

Energiförbrukning är ju i sig självt inte något större problem, de flesta har säkert gott med kräm kvar i sina PSUer. Problemet är att tillsammans med en hög energiförbrukning så kommer också problem som höga temperaturer samt en hög ljudnivå.

Av Surpuppa

Saknas bara RGB

Av Surpuppa

Om man kunde ta bort fötterna så kanske det skulle vara intressant

Av Surpuppa
Skrivet av skog1s:

Du är inte gammalmodig!

Alla är vi olika, du använder 5,25" platser, andra inte!

Men om ca 5 år, tror jag du har svårt att hitta ett chassi med 5,25" platser.

Skulle säga att han redan nu har svårt att hitta chassin med 5,25" platser om man kollar på chassin som släppts 2016 och framåt

Av Surpuppa

Jag kör med Philips Fidelio X2 med Vmoda Boom Pro mikrofon, blir totalt ganska dyrt men väldigt bra i slutändan, dock med ett par små nackdelar. Vad jag har hört så ska HyperX Cloud 2 vara mycket bra för priset med en av de bästa mikrofonerna

Av Surpuppa

Var det inte meningen med "Master" serien att den var så modulär att det inte behövdes flera modeller? Har jag fel? Nu finns det så många Master chassin att jag har tappat räkningen.

Av Surpuppa

Är detta något man själv kan rösta på?

Av Surpuppa

@Albert: Tack!

Av Surpuppa

Infoga bild i texten?

Hej! Hur infogar jag en bild i texten? Jag har en bild på både datorn och på Imgur, hur får jag bilden att synas i texten utan att behöva länka URL?
Kanske inte är rätt forum för denna fråga dock

Av Surpuppa

Här kommer mitt bidrag, en RIKTIG Katana högtalare!
http://imgur.com/SIIWk1c

Trots att det endast är tre stycken ihopsatta bilder med lite ljusändring tog det mig över en timma att göra då jag hela tiden försökte lista ut vad alla ikonerna betydde (Har ingen tidigare erfarenhet med Photoshop)