Inlägg

Inlägg som zyrien har skrivit i forumet
Av zyrien

Hyte Y40

Säljer mitt Hyte Y40 som är inköpt på Inet 2023-10-30.

Finns i Umeå, skickas helst inte. Har ingen originalkartong kvar.

Riserkabel följer med tillsammans med 2st Coolermaster HALO-ARGB fläktar.

Läs hela annonsen här

Av zyrien
Skrivet av [SmR]BMF:

Halloj!

Från vad jag läst har Hyte 40 inte klassledande prestanda men helt ok. Verkar som många kör en toppmonterad AiO och en del lägger också till en 140mm fläkt i botten för att få ner gpu temps lite.

Glhf!

Tack för svar! Börjar ångra mitt val rätt grovt. Köper nästan hellre ett svalt chassi än att lägga ut mer pengar på kylning.

Av zyrien

Hyte Y40 - få ned temps med AIO?

Halloj alla!

Köpte en Hyte Y40 på black friday och har kört med en Deepcool AK620 som CPU kylare och upplever att luftflödet är kasst i chassit. Har 2st 140mm fläktar i fronten som är rekommenderat, 2st 120mm i toppen och en där bak.

Frågan är då för att få ned tempsen i chassit är det bättre att köpa en 240/280/360 till min 5800X3D? Kör ett 6900XT som är vertikalt monterad och upplever också att den går ganska varm.

Har som fläktar på varje plats så vet inte riktigt hur jag skall få ned tempsen annars, har testat undervolta GPU + CPU utan någon större lycka.

Mvh

Av zyrien

9800X3D, kom till papi

Av zyrien

27" 1440p 144/165hz skärm sökes

Hej alla! Som rubriken löder så söker jag en 1440p 144hz/165hz skärm, märket spelar mindre roll.

Har ni något att erbjuda så hojta gärna. Den får gärna vara i gott skick!

Läs hela annonsen här

Av zyrien
Skrivet av Teemu:

METOD 5: Fortsätta använda Windows 10

METOD 6 som kommer snart i kommentarsfältet: KÖR LINUX!

Av zyrien
Skrivet av General Nord:

Arctic P12-fläktarna är kända för ett visst motorljud vid vissa rpm tyvärr - väldokumenterat. Du ska inte kika på P12 Max istället? Eller vill du ha RGBn väldigt gärna? Jag har bytt ut P12-fläktar i mina AIO-kylare till P12 Max, de är grymma. Men kör inte P12 Max på max rpm bara, då låter de ganska mycket. Men vid samma varvtal så kyler P12 Max bättre än P12. Och utan det irriterande motorljudet.

Jag hade deepcools först, och dom var hemska, lät totalt skit.

Har aldrig testat max, men är ju som sagt ett rgb bygge så vore trevligt med argb fläktar som är tysta.

Av zyrien
Skrivet av shugge:

Du kommer förmodligen inte att märka någon skillnad, men du har inte angett vilken kylare du har och vilken cpu den ska kyla.

Har en deepcool ak620, bytte ut fläktarna eftersom den hade något konstigt läte vid 80 procent.

Har en 5800x3d.

Av zyrien

Byta ut Arctic P12 till P12 ARGB med mindre statiskt tryck

Hej! Skulle vilja byta ut mina CPU fläktar till dessa med ARGB: https://www.inet.se/produkt/5323466/arctic-p12-a-rgb-pwm-pst

Dessvärre ligger mina ursprungliga fläktar på 2.19 i statiskt tryck och Arctics nya på 1.85.

Kommer detta fungera eller kommer den kyla mycket sämre? Skulle behövt ett par tysta A-RGB fläktar eftersom jag kör ett HYTE Y40, blir väsentligt snyggare då med RGB.

Allt gott

Av zyrien

Nu är det löst! Bytte firmware igen och gjorde en factory reset, och nu hittar jag min HTTP server från luren utanför wifi Stort tack till alla som engagerade sig att hjälpa mig

God fortsättning vänner!

Av zyrien

Jag hade en TP-link innan, och då rullade det på fint, inga issues. Orkar seriöst inte hålla på med sån här skit, detta skall ju bara fungera. Funderar på att kasta den i papperskorgen och köpa en TP-link.

Av zyrien
Skrivet av Amerald:

Du har tryckt på knappen längst upp för att aktivera väl?
<Uppladdad bildlänk>

Så här ser konfigurationen ut på min router.

Japp den är på!

Av zyrien
Skrivet av KAD:

Hur?

Exakt rätt fråga. För att få ett vettigt förslag på lösning behöver du antagligen tala om det.

Standardgången för att felsöka detta är enligt följande:
1. Förvissa dig om att du kan nå porten lokalt (från LAN, utan att gå genom routern, men från en annan dator). netcat (Linux, WSL) klarar av att göra en TCP-anslutning och att skicka paket till UDP (anslutningslöst). telnet-klienten i Windows kan göra en TCP-anslutning och visar ett svart fönster när anslutningen gjorts, eller ett felmeddelande som man kan förstå något av.
2. Samma sak, från internet. Testa genom att internetdela din mobil till datorn och se till att den inte är uppkopplad med WiFi.

Du behöver alltså en extra dator, förutom de som finns på .82 och .226 att testa från.

De vanliga problemen är: Glömt att sätta DHCP-tilldelning för de IP man port-forwardat till. Glömt att öppna portarna i brandväggen på burken där tjänsten finns. CG-NAT. Gjort fel i testningen. Fel i port-forwardingen angående port/port-range/IP/protokoll. Förstår inte hur en klient gör när den väljer vart den ska ansluta.

Wireshark är överkurs, men kan vara bra att ta till vid svårare problem.

Tack för ett utförligt svar, skall kika!

Av zyrien
Skrivet av fragwolf:

Under "intern port" är det tomt. Du behöver ange en port som du ska pf, som du har gjort på den understa. Eller sätter den auto samma som extern om man lämnar fältet tomt kanske?
Vad har du för ip under waninterfacet på routern? Du är 100 på att du inte sitter bakom cgnat?

Det spelar ingen roll vad jag fyller i där, har testat alla olika kombinationer. Jag har hört med Bredband2 och jag har en publik ip-adress.

https://www.bredband2.com/blogg/vad-aer-en-cg-nat-adress-och-...

Enligt denna ska det börja på 100, och min börjar på 89.

Av zyrien

Kan ej öppna portar på ASUS Router

Hello alla!

Skaffade mig en Asus AX53U för några månader sedan och har varit supernöjd, tills jag skulle öppna portar för några dagar sedan.

Har testat typ allt, factory reset, alla olika firmware versioner men det vill sig inte. Sitter inte bakom CGNAT. Har även stängt av NAT-acceleration, UPNP osv.

Måste jag köpa en ny eller vad är det som fallerar?

https://i.gyazo.com/f48e81582adc2857c2dfba3b54f9c8c5.png

Av zyrien

https://www.amazon.se/gp/product/B099KPHR5B/

Ni som har dessa, hur är ljudet trådlöst? Bra bas?

Av zyrien
Skrivet av Brekbad:

Updaterade nyligen då jag bytte till denna processor. Såg mina siffror lonstiga ut?

Såhär ser min ut:

https://i.gyazo.com/1f1c2136e2b5f9ba767bad88f54831b8.png

Av zyrien

Har du uppdaterat bios?

Av zyrien
Skrivet av Brekbad:

Svinnöjd! Men vart kikar ni temps? Jag har suttit spelat CS2 i ca 2h nu och ser ut såhär.. tycker det ser väldigt lågt ut?

https://gyazo.com/74e5d23534aa6f897a124134ce621d7e

Har undervoltat till -30 som alla säger man ska göra.. har svinbra fps i cs2, ända jag märkt är att då & då så får jag som att jag har 40hz skärm.. de flyter inte alls, måste starta om spelet för att det ska gå till sig.. vet inte om det har med processorn att göra eller om det är en bugg i cs då min fps fortfarande är svinbra under tiden det känns som jag har 40hz

Låter som något är konstigt, ladda hem CPU-z och gå in på bench fliken och klicka på stress cpu, skicka sedan en bild då från hwinfo

Av zyrien
Skrivet av Winbrill:

Någon som har bekymmer med lagg/stutters i nya Urzikistan? Byggde ihop nytt system för någon vecka och det verkar hopplöst att få till en bra upplevelse i just Warzone. Multiplayer (MW3) funkar prima. FPSen verkar flukturera en del och måste köra med textures på low för att få en någrlunda upplevelse trots att system pallar mycket högre (Ryzen 5 7600 och RX 6800) som grund. Någon som upplevt samma?

Upplever samma, testa stäng av resizeable bar(smart access memory) i amd adrenaline samt testa ändra video scale memory inne i Warzone settings under graphics.