Inlägg

Inlägg som mrazster har skrivit i forumet
Av mrazster
Skrivet av Lodisen:

Jahapp, så har det andra 290X kortet också gått i graven.

Men alltså...något är det ju som inte stämmer i riggen !!
Vad är oddsen att 2 kort av olika tillverkare och köpta vid 2 olika tillfällen (antar jag) ger sig inom loppet av några dagar ?!?

Av mrazster
Skrivet av Lodisen:

Mitt Asus 290X dog efter bara 2 veckor, vilket jävla skräp.
Mitt Gigabyte stånkar på däremot.

OK...hur körde du kortet..oc, kylning e.t.c ?

Av mrazster
Skrivet av elajt_1:

Vet inte om någon redan har skrivit detta, men kör DXSetup'n som finns med i BF4 installationen. Den körs av någon konstig anledning inte automatisk, utan man måste själv köra den. Filen finns under följande sökväg: Battlefield 4\__Installer\directx\redist\DXSetup.exe

Vet naturligtvis inte säkert om detta kommer hjälpa i ditt fall. Men för mig blev det som natt och dag. Kör iofs 7970 CF.

Ja just fan..detta gjorde jag oxå.

Dock så gjorde det tillsammans med dom ändringar jag nämde i inlägget lite högre upp i tråden, så jag vet inte vilket av dessa som gjorde störst skillnad. Lägger till detta !

Av mrazster

Det finns redan kylare att köpa till. Arctic Cooling har en en luft och vatten kylare som funkar fint till 290/290X.
Accelero Hybrid och Accelero Xtreme...du hittar båda här: http://www.arctic.ac/eu_en/products/cooling/vga.html
Flertalet av våra svenska nätbutiker säljer dom. Xtreme finns det flera i detta forum som använder, bara att söka. Vill du veta mer och se bilder på Hybrid så kan du se/läsa lite om mina tankar och ideér här: http://www.techsweden.org/forum/topic/24821-radeon-r9-290xint...

Av mrazster

Komplementkylning till vattenkylda grafikkort !

VRM kylning och temps:
Ett vanligt problem för dom som provat på 3:e parts kylningslösningar till sina grafikkort är kylning av diverse viktiga komponenter runt gpu:n. Som t.e.x minne, diverse styrchip och regulatorer. En av dom är VRM(Voltage Regulation Module), den kontrollerar tillförseln av ström till olika komponenter. Denna blir ganska lätt varm, VÄLDIGT VARM. Eftersom tillverkarna av grafikkorten har det i åtanke så ser dom till att vrm håller sig inom ramarna för den temperatur dom klarar, med sina egna kylningslösningar. Men så fort du ger dig på någon annan form av kylning så får man ofta själv se till att detta sker. Jag stötte fort på problem med detta när jag monterade på min Accelero Hybrid, den 92mm fläkt som ingår i kylnings montage är helt enkelt inte tillräckligt effektiv. Jag fick efter bara några minuters körande tyngre av benchmark och spel, temperaturer över 100grader...ibland uppemot 120. Jag konsulterade både Sappire och Arctic Cooling som är tillverkar av grafikkort respektive kylning och både hävdade bestämt at jag inte skulle vara orolig över detta då kortet och VRM ska klara dessa temperaturer. Men som gammal överklockare och kylningsgeek så går det emot allt vad jag står för att låta komponenter ligga på över kokpunkten oavsett om dom är gjorda för det eller inte. Så jag bestämde mig för att göra något åt saken. Satte mig och började fundera på en lösning, med lite inspiration av andra runt om på nätet som stött på samma problem så kom jag på en lösning som jag skulle kunna tänka mig att ha permanent och köra med 24/7.

Materialet som använts är en L-profil i aluminium, som är svetsat och pulverlackerad.
Fläktarna är någon "Silent" variant från "Akasa". Som det är nu så kan man bara lägga fläktarna i ramen så ligger dom där av sig själv...på det här sättet är det även smidigt att justera fläktarna efter vart på graffet man vill ha kylningen. Jag har även satt på små kuddar i något skumplast material för att förhindra vibrationer.

http://i.imgur.com/mgQ3GOwl.jpg

http://i.imgur.com/P7nUcUal.jpg

http://i.imgur.com/yEg2NBcl.jpg

http://i.imgur.com/yiA6G3vl.jpg

Av mrazster
Skrivet av Mikks81:

Jag har den senaste biosen.

Jag är dock inte av med mina fps-drops trots en massa uppgraderingar nu =(

Testa om något av följande kan vara till hjälp:
#14133001

Av mrazster
Skrivet av ante_ante:

Nån som blivit av med performance-fliken efter senaste 9.4 betan? Eller kan de bli nåt mellan olika tillverkare på bioser, känns iofs långsökt men ändå

Japp..samma här...fler som rapporterat samma fenomen runt om på nätet.

Av mrazster
Skrivet av Hymer:

Någon som testat en Accelero Hybrid?

Finns lite bilder och info i min tråd här: http://www.techsweden.org/forum/topic/24821-radeon-r9-290xint...

Av mrazster
Skrivet av Kaylas:

Detta ska definitivt provas!

Jag har ändrat och lagt till ytterligare i mitt inlägg.

Av mrazster

Jag hade exakt samma problem som du !

Jag gjorde följande:
1. Ändra i CCC från AMD optimerad tessellering till att låta spelet bestämma.
2. Har du Hyperthreading på prollen så stäng av det i bios.
3. Plocka fram regedit och sök efter följande registernyckel:
0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583
I den nyckeln så finns ett värde som heter "ValueMax", ändra det värdet från 64 till 0.
Denna registernyckel finns på flera ställen i registret så du behöver göra sökningen flera gånger.

Förklaring till sista punkten:
Med nyare cpuer och nyare OS så som win-8 så har man implementerat en funktion som heter "Core Parking". Vilket förenklat och i grova drag betyder att när en processorkärna inte används markeras den som "parkerad" och går i någon form av vila tills systemet säger åt den att jobba igen. Detta för att balansera arbetsbörda, strömförbrukning och värmeutveckling. Denna funktion funkar tyvär inte så väldigt effektivt och reagerar långsamt, som så mycket annat i winblows. Genom att ändra i registret så talar vi om för systemet att alla kärnor ska vara aktiva och tillgängliga för jobb hela tiden. Det finns färdiga små verktyg för att ändra dessa värden, men jag litar mer på en permanent lösning så man slipper vara beroende av ytterliggare ett program som ska vara igång.
För mig gjorde detta en hel del för att balansera upp prestandan i spelet. Efter att har gjort dessa 3 ändringar så dippar min fps i stort sett inte alls...skiljer max 10-15 fps mellan max och min.

4. Jag har även laborerat med cfg:n i just BF4. Sök upp mappen där du har BF4 installerat, skapa en textfil som heter user.cfg. Klistara in följande:

RenderDevice.Dx11Enable 1 RenderDevice.Dx11Dot1Enable 1 RenderDevice.Dx11Dot1RuntimeEnable 1 RenderDevice.TripleBufferingEnable 0 WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0 WorldRender.MotionBlurEnable 0 WorldRender.MotionBlurForceOn 0 WorldRender.MotionBlurFixedShutterTime 0 WorldRender.MotionBlurMax 0 WorldRender.MotionBlurQuality 0 WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0 WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0 WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256 WorldRender.LightTileCsPathEnable 0 RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0 PostProcess.DynamicAOEnable 0 PerfOverlay.DrawFps 1

Nu är det ju så att en cfg ser ju väldigt olika ut beroende på vilka krav man har på utseende och prestan, likaså med vilka funktioner man vill ha. Så du kan behöva trixa lite med cfg:n för att få det som du vill ha det. Detta funkar för mig.

5. Gå in i mappen där du har BF4 installerat vilket i borde vara:

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\__Installer\directx\redist

Så vida du inte angivit något annat själv. Högerklicka på dxsetup.exe och kör som "administratör".

Av mrazster
Skrivet av Flamso:

Uhm. Vad hade du för nätagg innan? Kollade du vad kortet klarade i klockfrekvens innan kylarbytet? Och jag förmodar att du inte har något coil whine?

Ett lite äldre Corsair 650W...visserligen med Bronze certifiering. Men det var en del andra indikationer på att det krånglade. Men nu är allt frid och fröjd. Jag testade inte i OC i någon större utsträckning innan kylarbytet gjorde några snabba benchar i 1150mhz på coren men hade ingen stabilitet mer än till bench. Hade läst på en del innan och visste att originalkylarn var rätt kass och kortet skulle gå varmt och låta mycket så jag beställde Accelero Hybrid samtidigt som kortet. Har inte märkt av någon som helst coilwhine eller något annat.

Skrivet av Gilgamesh:

Det är som är synd med PT1 bioset är att kortet inte har någon 2D clocks, alltså går kortet varmt i IDLE och i 1000MHz...

Så är det..men jag ser det inte som ett så stort problem. Mitt kort ligger på under 40 i vilotemp så det får rulla på med den biosen.

Av mrazster

Har nyligen bytt mitt nätagg då jag hade lite problem med det förra, det visade sig inte minst på överklockningen av mitt 290X.
Men nu har jag iaf testa mig fram och hittat en stabil klock. Nu kör jag dock Catalys 13.11 beta 9.4 som verkar vara sämre än 9.2 men hur som helst så ser det ut enligt följande:

Modell: 290x
Tillverkare: Sapphire
Bios: Shaminos PT1
Kylare: Accelero Hybrid
GPU frek: 1200Mhz
VRAM frek: 6000Mhz
GPU spänning: 1368mv (i gputweak så hoppar den mellan 1270-1285mv)
Current limit: 150%
PSU: Antec 850W High Current Gamer
CPU: 2600K @ 4500Mhz
Unique Heaven (Extreme): 2003p

Bifogar en bild nedan:

http://i.imgur.com/zYeFzBtl.jpg

Av mrazster
Skrivet av Gilgamesh:

edit: ASUS har släppt ett nytt BIOS till 290X, bara kolla under Live Update ni som kör ASUS bioset, nya bioset slutar på AS02M, drog precis in det utan problem genom programvaran, väldigt smidigt faktiskt.

Uppdaterade precis också utan problem.
Hinner inte testa så mycket mer just nu, har du märkt några uppenbara förändringar ?

Av mrazster
Skrivet av Bad Habit:

Det är väl dubbelhäftande tape på minnesflänsarna? Om tuben inte innehåller kyl-limm så är det troligen kylpasta. Om du kletat på kylpasta på minnena rekommenderar jag att du tar bort det. Annars kommer kanske pastan blockera värmeledningsförnågan på den dubbelhäftande tapen.

Till Accelero Hybrid så följer det med en tub kylpasta och en tub kylpastalim(kan man kalla det så? ) !

Av mrazster
Skrivet av DrunkenMonkey:

skrev lite klantigt. menade var de sitter på kortet. framförallt vrm1

Finns mer info och funderingar här: http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1252250-r9-290x-v...

Av mrazster

Jag har nu gjort en mer permanent lösning på detta, som kan användas för eventuella framtid uppgraderingar o.s.v
Med denna modd fick jag ner temperaturen ytterliggare lite, jämfört med tidigare tillfälliga ghettolösning.

Jag låter bilderna tala för sig !!

http://i.imgur.com/mgQ3GOwl.jpg

http://i.imgur.com/P7nUcUal.jpg

http://i.imgur.com/yEg2NBcl.jpg

http://i.imgur.com/yiA6G3vl.jpg

http://i.imgur.com/CCM8tPKl.jpg

Jag har en tråd på Techswedenforumet där jag har lite mer bilder och tankar kring kortet.
http://www.techsweden.org/forum/topic/24821-radeon-r9-290xint...
(Jag kunde inte hitta något i reglerna om att länka till andra forum. Men om det strider mot någon regel såg till mig så plockar jag bort länken, istället för att kicka mig.)

Av mrazster

Dom av er som har stabila 24/7 klocks runt 1200mhz...vad kör ni med för nätagg ?

Av mrazster

Jag har samma beteende här !
Ska prova med att stänga av Intelgraffet vid nästa drivrutinsbyte !

Av mrazster

Någon av er som märkt av någon vdroop ?
Om ni använder Gpu Tweak så kolla volten med monitordelen av programet, alternativt VDDC i Gpu-Z !
Min droopar rätt rejält, har sett en del andra som har samma fenomen.

Av mrazster
Skrivet av plexx:

Samt var beställer ni den Arctic Cooling Accelero Xtreme III ?.

http://cdon.se/hemelektronik/arctic-cooling-accelero-xtreme-i...