Inlägg

Inlägg som knutars har skrivit i forumet
Av knutars

Det blir till att skaffa ett nytt kontantkort (med nytt nummer) varje sommarsemester.

Av knutars
Skrivet av Turbonisse:

Jag har aldrig tecknat extra försäkringar, då jag upplever dem som "lureri."
Under hela karriären har jag bara haft sönder EN telefon. och som redan skrivits, så täcker en vanlig hemförsäkring med god teckning rena olyckor, såväl som stöld.
Telefonen ramlade ur byxfickan när jag tog av mig, den ramlade ner på vardagsrummets marmorbord och skärmen kick i tusen bitar. (Ett fall på 30cm)
Jag visste inte ens om att försäkringen täcker, men ringde in och fick svaret att jag kunde lämna in telefonen där jag köpt den.
Då det var en tidig IP klassad lur, lagades de inte, då ingen ville garantera IP klassningen efter lagning, så jag skulle få ut en helt ny.
Efter samtal med bolaget, frågade de om jag kunde lägga ut pengar? Det kunde jag. Jag gick till samma butik och köpte en likadan. Ringde till bolaget och uppgav summan. 10 minuter senare när jag kollade saldo på kontot, hade jag pengarna insatta, minus 500 i självrisk.

Vad skulle extra försäkringen ha kostat?

500 kr i självrisk är billigt. Vilket bolag? Jag betalar 1500 hos Trygg Hansa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av knutars

Vilken router med SIM-plats rekommenderar ni?

Ni som har LTE-uppkopplad router kanske vill hjälpa mig att välja? Berätta gärna hur lång räckvidd ni har på wi-fi. Ett måste är minst en lan-port. USB-plats är ett plus men inte avgörande.

Av knutars

Blank front FTW

Jag önskar att fler tillverkare vågade lämna hela fronten blank, utan logotyp, så som Gnex har. Det är så mycket snyggare.

Av knutars

Jag behöver skaffa nytt abb och hade med glädje valt Bahnhof om det bara fanns fiber framdraget till byggnaden. Jag hoppas att de får fler kunder efter detta för det är dom värda.

Av knutars

Earin

Intressant läsning detta. Apropå läckage så hoppas jag på noll sådant när jag i januari (håll tummarna) får mina Earin. De är världens minsta BT-hörlurar och saknar helt sladd; därför ryms de inuti hörselgången (jag vet, diskussionen handlar hittills om utanpåliggande lurar) och ska förmodligen läcka mindre än några andra lurar. Den som lever får höra...

Av knutars

Komplett har fn erbjudande på denna; 795 kr med kampanjkod. https://www.komplett.se/k/kcf.aspx?id=11956
Någon som vet om det går att installera Plex-server på maskinen?

Av knutars

Om anställda på myndigheter och bolag eller personer som arbetar med känsliga uppgifter (läkare, advokater etc) blir övervakade med bild och ljud på jobbet och i hemmet så är 1984 ett faktum.

Skickades från m.sweclockers.com

Av knutars

Bahnhof blir min nästa leverantör. Jag önskar bara att jag kunde säga upp kontraktet med Säpo/Regeringen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av knutars

Här finns ett exempel på bedrägligt förfarande vid försäljning

En person som kallar sig Daniel och som har ett olistat telefonnummer har en annons som icke stämmer med varan. Han påstod vid ett telefonsamtal efter att jag kommit hem med varan och upptäckt skillnaderna mot annonsen att han när jag betalade och fick varan talat om att den utannonserade varan är slut och att han erbjöd en ersättningsprodukt. Detta stämmer inte. Han hade för övrigt tre varor kvar vid säljtillfället, vilket betyder att han i viss utsträckning arbetar med detta. En googling på produktbilden ger vid handen att inte ens originalet LodeStar LS-A108 har samma specifikationer som vad som beskrivs i annonsen. Jag har talat med polisen som säger att detta är ett civilrättsligt mål och alltså inte kan anmälas, då jag ska kunna komma överens med säljaren om prisavdrag eller hävning. Numer är Daniel inte längre nåbar på telefon så det blir inte alldeles enkelt att häva köpet. Mer om detta när jag fått tag i säljaren.