Inlägg

Inlägg som Mix0r har skrivit i forumet
Av Mix0r
Skrivet av Lindström:

Tack för tipset, har googlat runt lite och det verkar finnas någon sorts mjukvaruproblem med detta tangentbord. USB uttaget verkar disconnecta ibland då tangentborder IDLAR, är det fortfarande så på dessa tangentbord eller är det fixat?

Gjorde även lite googlande och hittade samma, SS har lovat att fixa detta genom en mjukvaru update men inget har ännu kommit... för mig har det funkat perfekt (låtit tangentbordet idla i timmar utan problem med) så har inget att klaga på här! Finns dock vissa på Reddit som prövat att använda sig utav USB 2 istället för 3 och fixat det så medan andra klarade sig genom en enkel ominstallation...

Mitt tips hade varit att pröva på i butik och sedan köpa i alla fall om det känns rätt - skulle problem uppstå har du garantin att använda dig av eller helt enkelt bara använda dig utav elgigantens sköna policy för återköp för pengarna tillbaka!

Av Mix0r

Elgiganten listar imorgon (bara imorgon) Steelseries Apex M800 för 599kr, där närmast på Prisjakt ligger på 1490:-!

Hade starkt rekommenderat att du först sticker till en butik och prövar tangentbordet om möjligt då det, även fast det är mekaniskt, verkligen inte känns som det med sina extremt lätt-tryckta tangenter. Passar mig perfekt nu efter någon veckas skrivning och det flyter på som bara den, men första dagen var det fullt med skrivfel...

edit: inga MX switches utan deras egna såkallade "QS1" switches

Av Mix0r

Dustin drar tillbaka sin deal på 7700K men Elgiganten fortsätter denna för samma pris @ 3499kr:

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkompo...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4020337

(Ryzen syns dock precis runt hörnan...)

Av Mix0r

Om du inte redan prövat göra det så testa avinstallera drivrutinerna till tangentbordet och avinstallera Steelseries Engine

Av Mix0r
Skrivet av johanLW:

Det är så att det tangentbordet inte håller måttet?
Tänkte pensionera mitt 4 år gamla Microsoft sidewinder x4, som för övrigt är helt men börjar bli något slitet.

Får kanske trots det knalla in på Elgiganten och känna på det.

Definitivt ett måste att pröva på - har suttit nu någon vecka med tangentbordet men skriver fortfarande fel då och då pga de extremt känsliga tangenterna... visserligen sköna när du väl lärt dig skriva men kommer ta ett tag till för mig innan jag bemästrat den

En annan sak efter lite googlande är att många klagar på hur vissa tangenter, i synnerhet enter-knappen, "lossnar" efter ett tag... i en sådan utsträckning att det på steelseries supportsida för M800 finns en separat fråga: Where can I get replacement keycaps for my keyboard?

Köpte tangentbordet under mellandagsrean för 900 och det var väl ett okej köp - för 600 nu tycker jag definitivt det kan vara värt det efter du känt lite i en av elgigantens butiker!

Av Mix0r
Skrivet av martinot:

Grymt mycket bra konsol och 4K/UHD mediaspelare för pengarna!

Kunde inte låta bli att köpa ovan 1TB-version att ha som konsol på landet (har redan tre XB1S hemma som mediaspelare/konsol).

Riktigt bra kanonpris! Har redan FIFA 17, så tänkte sälja medföljande downloadkod till FIFA (hoppas att det är OK?), eller ge bort till släkt/vänner.

Nej, det är absolut senaste XB1S (med UHD-BluRay-spelare, och allt). Nästan så jag också tror att ElGiganten gjort ett misstag här... (beställde en hyfsat direkt igår kväll när jag råkade se det).

Blev intresserad av att fixa en som mediaspelare i vardagsrummet, men såg att man bland annat inte kunde överföra filer direkt till 1TB disken... är det bara skivor och streaming som gäller, alternativt spela upp filer från USB? Feels like a big waste :/

Av Mix0r

Tar gärna denna om den är kvar nästa vecka när lönen kommer

Av Mix0r

Har en OEM kod från min gamla laptop som numera kör annat OS om det skulle vara av intresse - om Kinguin listar sina koder för ~190 skulle vi kunna säga 100kr? Om jag inte misstar mig sker aktivering bäst genom deras automatiserade telefontjänst:

https://support.microsoft.com/en-us/help/950929/get-help-acti...

Av Mix0r

235 + frakt för XT:n?

Av Mix0r

@Buffer: låter ju skit bra! Väldigt osäkert med vad jag tycker är kul, valde datateknik med tanke på att jag mest sitter framför datorn :p, men R&D åt det hållet låter definitivt som något kul!

Av Mix0r

Flickr erbjuder (även för gratis användare) 1TB lagring av både bilder och foton, dock så är det lite klumpigt med uppladdning av bilder - vet heller inte hur det är med uppladdning av raw filer, men kan vara värt att kolla in! Lägger upp mina bilder där och låser de privat samt har de på hårddisken i datorn ^^

Av Mix0r

Lånar tråden med något som kanske är offtopic: allt detta låter väldigt intressant! Har dock planerat att hoppa in i civ.ing datateknik nu till höst, hade detta funkat för någon position/jobb eller bör jag titta på mer teknikinriktade program?

Av Mix0r

@XFTality: hahah fan va roligt! Stack till Japan med ett par år sen med familjen men blev inte mycket sådan sightseeing

Av Mix0r
Skrivet av 4everapple1:

Tjena! Lagade precis samma problem för ett par veckor sen. Följ den här guiden för att öppna lurarna men använd inte sax, det är ganska lätt att slinta och du har du antingen repat lurarna eller stuckit hål i din egen hand..
En sak att komma ihåg är att plasten efter 4 år är lite porös vilket gör att just den delen som klämmer runt huvudbanden gärna ger med sig och ibland spricker lite. (Om de inte redan har gjort det, vet att mina började slitas där innan min operation)

Ska inte vara några problem att löda fast kabeln på nytt, men som vanligt när det gäller lödning så ska man vara försiktig med att lägga på värmen längre än nödvändigt. Nu kanske svaret är lite sent men hoppas att det hjälper något.

Stort tack för svar! Vi öppnade faktiskt upp lurarna bara igår och kom sedan på att lödkolven inte ville bli varm... blev att vi istället lindade runt trådarna (i kabeln som hade lossnat) dit de skulle och avslutade med tejp... det funkar fint och hoppas verkligen inget går snett efter en tid

Av Mix0r

@scienta: varit sålänge sen att jag nog kör på en re-run!

@warmerspy @DST - stort tack för listan! Blir mycket att beta igenom

Av Mix0r
Skrivet av DST:

påverkade inte alls, den var för förutsägbar och ytlig. När det tog slut sade man meeh och startade upp nån annan anime.

Intressant, hade du kunnat rekommendera någon anime serie som inte är "meh"?

Av Mix0r
Skrivet av jOnÄTÄn:

Se bara till att inte skriva upp dig på för mycket sådant så att du efter 6 månader får en räkning på 25 000kr som du glömt lägga undan pengar till

Tack för varningen! Är timanställd och får lite bidrag genom CSN men kommer definitivt hålla mig säker

Skrivet av mibsweden:

Det kan hända att det är så att om du inte handlat på Kompletts kredit tidigare så får du den avgiften. Kolla upp med dem.

Supporten är stängd och deras gamingweekend slutar efter midnatt, tror jag väljer att bita på avgiften om den nu skulle komma!

Av Mix0r
Skrivet av Rismik:

Det är en extra avgift om du inte betalar fullt efter 6 månader, dvs övergår till kontokredit istället.

Stort tack för svaret! Blir att lägga beställningen nu då

Av Mix0r

Komplett's "Köp nu - betala sen", dold avgift?

Tjena! Vart sugen på att köpa ett tangentbord nu under deras gamingweekend. Såg att de sedan bjöd på 299krs avgiften om man köper nu men betalar om sex månader, så varför inte?

Läste igenom avtalet vilket inte såg så konstigt ut (sålänge du betalar hela beloppet innan förfallodagen är du safe) men reagerade sedan på följande:

Citat:

2.2.1 Etableringsavgifter

Vid upprättande av Kompletts kontokredit påföres en etableringsavgift på 250 SEK. Avgiften är oavhängigt enstaka köp och täcker administrativa utgifter hänförliga till kontot, jämför KKredL 12§."

Om ovanstående står under rubriken "Följande villkor ingår som en del av köpeavtalet.", betyder det att jag åker på avgiften?

Tacksam för svar!
Mvh

Av Mix0r

Tittar på din racing-ratt, synd att armarna kommer klaga som fan om man kör med den haha... vad hade du velat ha för den inklusive frakt?