Inlägg

Inlägg som PaperPlanes har skrivit i forumet
Av PaperPlanes
Skrivet av relevantia:

630w känns gränsfall.

750w hade varit bättre.

satsa på platinum eller titanium. de drar mindre ström.

Skrivet av Jaegrlicious:

Sitter på datorn i sign, och datorn drar 430w som mest. Har också RBG t-bord och lite lullull. Så nej, spara pengarna och lägg på nått vettigare imo

Olika bud i Mellerud!
Men om Jaegrlicious sitter på samma dator och inte har problem är jag ju golden då så att säga!
Ja, känns gött att spara typ 1500!

Av PaperPlanes

Uppgradera PSU för nytt grafikkort? 2070 -> 2080super/ti/3080

Hallå!
Sitter här med en bunt stålar och det är dags att uppgradera grafikkortet inför vinterns gaming!
Som titeln lyder så har jag nu ett 2070 kort, men funderar på att köpa ett begagnat 2080super/ti, beroende lite på vad för deals man kan hitta. Det finns ju inga att köpa just nu, men det kanske är aktuellt med ett 3080 också. Sitter på en 630w PSU nu och har inga problem med strömtillförseln, men 2080 korten är ju törstigare, inte minst 3080 korten.

För 3080 kortet hade man ju behövt uppgradera PSU:n (isfall till hur mycket, 750w?), men behöver man uppgradera för 2080 super/ti? Kan ju undvika RGB 4x fläkts monstren om de drar mer ström.

Relaterad sidofråga:
- Min PSU är 7 år gammal, spelar det någon roll och hade ett nytt dragit ned elräkningen?

Mina specs:
Intel i7-7700k + Nocuta NH-DH15 - Inte överklockad atm.
Asus Strix Z270h Gaming
Asus RTX 2070
16GB RAM
2x SSD
2x HDD
(om det nu spelar någon roll: 3x chassifläktar, rgb tangentbord, mus, massa skit USB grejer.)
Och viktigast i sammanhanget:
Be-Quiet Pure Power L8 CM 630W

Tack på förhand för era tips och kunskap!

Av PaperPlanes

Du har PM!
/PaperPlane

Av PaperPlanes
Skrivet av REWplayFF:

Spelar mest PUBG idag. Kan det jämföras med BF1? Jag väntade på AMD´s lansering av RX 480, inget som lockade när tester ramlade ut på nätet. Sen dess har jag väntat...

I.o.m PUBG känns en uppgradering lite mer akut, vänta på VEGA och hoppas priserna faller eller något erbjudande dyker upp är inga problem. Vill bara rådfråga om vilket kort jag ska sikta på då cpu:n har några bast på nacken. Dock är ett nvidia-kort att föredra då skärmen innehar g-sync.

Tusen tack för ditt inlägg.

Jag spelar själv inte pubg så jag vet inte riktigt vad det tar nytta av, vet knappt vilken motor den går på, men har kollat runt lite. 😅 Har svårt att se hur det skulle vara mer processor krävande än bf1, så processorn är nog fortfarande bra! Rekommenderade specs tycks vara en i3 4:generation. Så en överklockad i7 samma generation borde ju vara mer än tillräckligt för 1440p.

Vad grafikkort beträffar så är det ju nästan givet att köra nvidia om du har g-sync. Om inte vega är helt super mega bra price/performance.
1060 verkar vara tillräckligt för att får 40fps inne i städerna tillsammans med en 7gen i5a. Källa: https://youtu.be/wdFXaYlSoqA
Svårt att hitta för 1070 med en någorlunda likvärdig processor. Men sålunda minst 1070 för att klara pubg i 1440p 60fps.
Om du har råd att köpa 1080 så tror jag inte du kommer ångra som föregående talare påpekar. Med 1080 framtidssäkar du ju lite mer än med ett 1070 också.

Sweclockers grafikkorts index kan också vara najs att kolla på. Då ser du lite hur mycket mer prestanda du får för dina pengar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av PaperPlanes

@REWplayFF: Det beror lite på vad det är för spel du spelar. 60 fps för spel som CS, LoL och liknande på en 2k skärm är nog gtx 1060-1070 mer än tillräckligt. På de spelen är en i7 4:e generationen inga problem. Spelar du spel så som BF1 är ju bättre/starkare grafikkort viktigt och det är också ett spel som drar nytta av en starkare processor. Men din i7:a är nog ännu inte för svag för de typen av spel, i nått år till. Så kör 1070/80 om du kör de spelen och har råd att betala de extra tusenlapparna. Ett 1080ti kan nog till viss del begränsas nog av din processor.

I vilket fall som helst är just idag ingen bra dag att köpa grafikkort. Priserna är höga i och med Etherium mining hypen och få butiker har några kort att sälja.
30 juli lanserar AMD sina nya grafikkort i VEGA linjen, de kan vara värda att vänta på när det kommer ut på marknaden i mitten av augusti (?)

Av PaperPlanes

@Prelatur: Intressant. Tror jag har nån gammal legandes någonstans i nån låda. Den poppar nog upp i.o.m. flytten om inte annat.
Är det svårt att sätta upp, behöver man något program för att få det att fungera, att göra om sändaren till en motagare alltså.
Eller är det bara plugga in och tuta och köra?

Av PaperPlanes

@Burner72: @htbtoma:
Jag ska höra med hyresvärden om hon vet om det är delad el. Annars kanske man kan testa och lämna tillbaka. Kjell o Company brukar vara ganska generösa med sånt där, om det skulle visa sig att det inte fungerar alltså!
Tack för tippset hörrni!

Av PaperPlanes
Skrivet av jocke92:

Du betalar 20k för en lägenhet och hyresvärden låter er dela på 1st internet-förbindelse? Ok den ingår i hyran (så du slipper extra kostnader), men frågan är om det är en vanlig privatlina och då får han inte göra så.

För att göra din situation bättre är att få kabel från routern. Sedan kan ni ju koppla en enklare accesspunkt (de har oftare inbyggd switch än lite dyrare) hos er, så din rumskompis får lite stabilare också. Men om han inte bryr sig kan du ju ta uttaget för dig själv

Intressant! Det är nog en väldig gråzon just i mitt fall, men om hyresvärden (hon 😂😂) konstrar sig när jag lobbar för kabel eller starkare router så har jag ju ytterligare ett kort att spela! 😃

Skickades från m.sweclockers.com

Av PaperPlanes

@Qn1f3: Jag ska testa att lobba för att dra lina till min lägenhet, se lite vart bollen ligger. Annars blir det den röda ASUS grejen

Av PaperPlanes

@13ers3rk: Krångligt? Onekligen. Dyrt? Japp! Men en 5:a med parkeringsplats i centrala Göteborg är svårt att hitta för mindre än så!

Av PaperPlanes
Skrivet av Niklashog:

Kan också rekommendera Asus PCE-AC68.
Dock vill jag länka till denna forum tråd, då jag har haft problem med bluescreen med den senaste drivrutinen.
Ska tydligen vara ett ganska vanligt problem.
https://www.snbforums.com/threads/pce-ac68-windows-10-drivers...

Ja den ser ju ut att vara kungarnas kung, när det kommer till interna kort. Läskigt med bluescreen dock. Tack för headsuppen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av PaperPlanes

@Prelatur: Några googlingar senare...
Det verkar ju najs! Men jag är osäker på om vi har delad el dock. Jag vet att det finns ett proppskåp i min lägenhet.
Sedan spelar jag mycket FPS spel och responstid är viktigt sålunda. Det verkar vara den kritik som finns mot det, att respons tiden går från 1-5 till 20-30ms.
Sedan vet jag inte hur stabilt det är. Blir jobbigt om man DCar och måste gå ned till grannen för att RS:s hela tiden..

Av PaperPlanes

@Cruentusa: Får se om det blir någon VPN, ytterligare omkostnader per månad är inte vad jag drömmer om.
Har månads hyra på 20000. I det ingår ta mig fan internet och el och all annan skit, annars säger jag upp kontraktet och flyttar ut i skogen haha...

Av PaperPlanes

@Prelatur: Det är en större villa på 4 våningar, delad i tre lägenheter. Så det är mycket möjligt!
En snabb googling gjorde mig inte mycket klokare! Vad är det? Tar det nytta av husets vägguttag eller vad?

Av PaperPlanes

@moonblase: Varför VPN föresten, blir det inte bara långsammare då?

Av PaperPlanes

@moonblase: Ahh, allright! Får se hur mycket det går att lirka med hyresvärden... Men i vilket fall som helst behöver jag ett nätverksskort eller en brygga, så jag får det till min dator. Vad är att rekommendera där? https://www.webhallen.com/se-sv/natverk_och_smarta_hem/184569... är nått sådant overkill, tar en sådan bara nytta av en snabb router?

Av PaperPlanes

@moonblase: Vilken typ av Router hade men behövt ha för att slippa dessa dippar? De är tre hushåll i huset. De andra två är par i 20-30 års åldern och jag kommer bo i kollektiv med 3 andra. Ganska många apparater på en billig router som är problemet?

Borde jag helt enkelt köpa första bästa mottagare, se hur det fungerar, och sedan lobba för att hyresvärden ska köpa bättre router?
Vad kostar förresten en bra sådan..?

Några tips på nätverksmottagare? Eller spelar det ingen roll? bara jag har en typ, så faller resten på vad det är för router?

Av PaperPlanes

@moonblase: Ja, alltså jag har kollat på den via min mobil. Då kom den upp med namnet Telia - 5mhz. Jag förmodar helt enkelt att internetleverantören är telia och att hyresvärden fortfarande använder standard routern från dom. Jag ska dela lägenheten med min kompis som redan är inflyttad. Han har en lapptopp och menar att det är väldigt varierande wifi mottagning. Allt från 3 mb/s till 40-50mb/s. Du menar alltså att de hoppen beror på att någon annan är inne och blir prioriterad för honom?

Vad kan en annan lösning vara då?

Av PaperPlanes

Ny bostad - Ingen mer nätverkskabel - Behöver starkast möjliga WIFI mottagare

Tjenare!

Flyttar alltså om en vecka och kommer inte ha tillgång till internet via nätverkskabel.
Jag är vann vid att ha en 100 lina och aldrig behöva strula med internet skiten. Känns så tidigt 00-tal med dåligt internet.
Men nu finns det alltså risk för att de dagarna kommer åter.
Nya bostaden ska ha en 100 lina, men hyresvärden har inte dragit någon kabel till min lägenhet. Istället användes en sändare, när jag var där och kollade hette den telia - 5mhz, om jag inte missminner mig. Så ingen jättebra router förmodar jag. Huruvida det verkligen är 5mhz är svårt att säga. Om jag förstod hyresvärden rätt, är den placerad två våningar ned och det är ytterligare två bostäder som använder den. Oklart är dock om inte heller de har tillgång till nätverkskabel.

Min stationera dator har alltså inte något inbyggt wifi.

Frågan är nu vad jag borde köpa för att koppla upp mig? Ett internt nätverkskort? En wifi brygga?
Besökte kjell o company och butiksbiträdet kändes rätt så kunnigt och rekommenderade den här: https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/trad...

Vad är den bästa lösningen för mig?
Kan tänka mig både interna och externa lösningar. De får helst inte kosta mer än typ 600kr (?) Men om en bra lösning kostar mer får ni gärna dela med er av de också!

Tack på förhand!

Av PaperPlanes

@D-ryd: @janee
Mina herrar!
Jag får tacka så mycket för er tid hjälp även nu på sluttampen! Oklart varför jag inte kunde hitta LAN grejen på Asus hemsida, men nu gick det ju bra iallafall.
Nu är jag i vart fall online och borde klara att stå på egna ben!
Godkväll!