Inlägg

Inlägg som iFerz har skrivit i forumet
Av iFerz

Är olika från bolag till bolag, samt tjänst till tjänst, men runt 3-4% brukar vara ganska standard.
Jag fick 4% förra året, och gissar på 3% detta år (inte haft lönesamtal ännu).
Jobbar som teknisk konsult inom privat bolag.

Av iFerz

Jag har haft mycket bra känsla av mina Bose QuietComfort QC35II, så det är nog mitt tips. Överlägnsa reselurar!
Även Sonys WH-1000XM5 är riktigt schyssta och pajar inte bankkontot lika mycket som AirPods Max..

Av iFerz

Jag är för det, även om det kan vara irriterande at times.
Fördelen blir att man inte kan spela precis som man vill, och får anpassa sig och göra val vilket jag gillar.
Det gör även att man kör spelet lite annorlunda, kan man inte plocka med sig allt i hela världen så måste man oftare besöka ex.vis städer för att sälja av sina grejer, vilket gör att man får se mer av världen.

Lite samma som BOTWs system att vapnen går sönder efter X användningar, sjukt irriterande när man inte var beredd på det, men jäkligt kul att behöva anpassa sig efter vad som sker.

Sen borde det alltid finnas fusk/mod/kommando-stöd för personer som vill stänga av det, men jag tycker funktionen generellt sett är bra och har ett syfte, om det nu implementeras korrekt d.v.s.

Av iFerz

Avstånd, djupuppfattning och symptomen känner jag av varje gång jag fått ut nya glasögon (haft glasögon i 9-ish år nu, bytt tre gånger) men försvinner efter 1-3 dagar oftast, men är inte helt borta förens 1 vecka ungefär.

Linjer och former dock känner jag inte igen, låter som att glasögonen din kan behöva justeras lite, eller så är de för "böjda" i kanterna vilket kanske orsakar synvillorna.
Dubbelsynen i hörnen kan jag märka någon gång ibland, men inte reagerat allt för mycket.

Hade absolut hojtat till på optikern om det du upplever, tror inte det är något farligt givetvis, men glasögon ska ju som vara bra för dig

Av iFerz

Jag kör ibland hemifrån med en docka till min jobblaptop. Har då HDMI-kabel i dockan till skärmen, och kör Displayport på skärmen -> gamingdatorn, så byter jag bara källa på skärmen när jag ska jobba, har du två olika sources på skärmen (vilket du borde ha) så kan du ju behålla kablarna i burken din och ha en extra till jobbdatorn bara

När det kommer till mus, tangentbord och webbkamera så kör jag olika mus och tangentbord för jobb och spel, webbkameran byter jag mellan med USB-port i dockan vs USB-port på skrivbordet till datorn, men den används så sällan så gör mig inte så mycket.

Av iFerz

HyperX Cloud 2 Wireless till datorn, och AirPods Pro Gen 2 till allt annat vardags.
Trådlöst är så mycket mer bekvämare och smidigt än trådat!

Av iFerz

Har inget superbra tips på transport, men jag har kört DH genom tåg från Östersund.
Lite tjorvigt, men en Ikea-kasse och en stor väska räckte gott för mig!
Då ett midi-tower chassi, 24" skärm.

Blir ju lite jävligt att kånka, men datorn + skärm passade bra i Ikea-kassen, och sen en större sportbag för kläder och kringutrustning.
Sportbag över axeln, och Ikea-kassen i näven.

Lite jävligt, men var skönare för mig än att åka bil hela vägen

Av iFerz

Älskar köttfärssås då det är så otroligt olika hur vi alla tillagar köttfärssås
Sen puristerna som tjatar om Bolognese eller Ragu, är som lite annorlunda

Själv kör jag:
800g Nötfärs
En finhackad mindre gul lök
3-4 vitlöksklyftor
Japansk Mushroom Soy
Buljongtärning
Tomatpuré
Vitpeppar
Salt
Red chili flakes
390g Passerade tomater
Matlagningsgrädde

Kör i gjutjärnspanna eller aluminum panna, rapsolja och steker köttfärsen, kryddar med salt och vitpeppar
Ser till så man får några fina brynta bitar av kött, men behöver inte steka igenom här ännu
Tillsätt lök och lite smör för att steka ihop löken med köttfärsen
In med tomatpuré och gossa runt
Köttbuljongtärning som smulas ner
Passerade tomater åker i, samt matlagningsgrädde och soja (har inga direkt mått, går efter färg)
Red chili flakes, men inte så många, läggs till för att få lite mer tomatsmak och pyttelite hetta
Låt koka upp och smaka av för kryddning och om någon smak behöver tillsättas

När den är som "färdig" i detta steg så påbörjar jag pastavattnet, detta gör att köttfärsåsen får koka ihop sig i minst 15-20minuter, men blir alltid godare desto längre.

Blir i mitt tycke en väldigt krämig och gräddig köttfärssås.

Optional: Parmesan rivs över, om jag kommit ihåg att köpa det

Av iFerz
Skrivet av Ryhage:

Det är precis som du säger. Problemet är att vi måste vara på lokala nätverket då för access.

Eller går det att göra någon lösning så man kommer åt det på andra platser också?

Sätta upp en VPN så borde det lösa sig, alternativt om ni kan mounta en Sharepoint-folder som Visma får spara filer till, men otroligt osäker om Visma har möjlighet att stödja det.
Bästa hade nog varit att hiva upp en VPN, hjälper ni användarna konfigurera det i en Windows VPN så borde t.om. den mest anti-IT revisorn kunna lyckas lista ut det

Efter att ha jobbat med integrationer mot diverse Visma system så är man såklart lite färgad, men jag tycker Visma Admin har fungerat bäst rent generellt, under förutsättningen att man inte gör fel med uppsättningen, läser in backups när man tycker det passar eller startar om servrar lite huller om buller.

Av iFerz
Skrivet av Smasher89:

Jepp de bör gå sönder iom balanserat för det, finns randomizers som jag bara sett gameplay från, verkar göra botw bättre/mer spännande överlag iaf om man får för sig att spela om det (typ random events som händer och massor av grejer).

On topic, så tror jag det blir vinster och förluster på olika punkter om något, men slamdunk förnintendo tror jag inte på.

Ska inte gå för Off-Topic, men tycker absolut att vapnen går sönder gör spelet mycket roligare och mer slumpmässigt så att det inte blir lika linjärt

Fortsatt på on-topic, känns som Nintendo har en stor chans att vinna eller åtminstone förlika till deras fördel. De har ju varit genom tiderna rätt stenhårda på att använda karaktärer och assets i mods, fan-creations etc.

Av iFerz

Klämde igenom Reacher S1 & S2 här i veckorna på Amazon Prime.
Helt okej serie, kände mig rätt "limmad" att vilja kolla mer, men det fanns några ögonblick där jag tyckte skrivandet inte helt passade med Reacher-figuren.
Värt en titt dock!

Av iFerz
Skrivet av xc:

Jag har ett WiiU och BOTW men spelade det på Cemu istället med 60fps och möjlighet att modda bort att vapnen gick sönder hela tiden, sjukt störigt

Hur var upplevelsen med emulatorn i övrigt? Har kört igenom på switchen, men hade gärna kört på PC också, men när jag kikade på det för ett tag sen var det mycket rapporterade stutters och prestandaproblem!

Rörande vapnen håller jag dock inte med alls.. Players will optimize the fun out of a game!

Av iFerz

Minns att OnePlus 5T ansiktsigenkänning var ruggigt snabb och korrekt. Tyckte den var kvick på min OnePlus 7Pro också (men med pop-up kameran var det lite extra delay såklart).
Där jag tycker FaceID har känts bättre (kör en 13Pro nu) än Androids motsvarigheter har varit i lågt ljus/mörker, där OnePlusen ofta missade, men FaceID fungerar utmärkt för mig.

Av iFerz

Nu kanske minns jag fel om just Visma Admin, men som jag vill minnas det kan ni installera Visma Administration 2000 på en dator/server och sökvägen för Gemensamma Filer pekar på en nätverksdrive.

Sen per person, och dator, mappar upp samma sökväg i sin lokala Visma Admin installation få åtkomst till samma filer och företagsuppgifter utan behov att komma åt flera användare på samma dator.

Vill minnas att jag är iallafall 99% säker på det..
Jobbat/jobbar på ett bolag som integrerar mot Visma Admin, så tjorvat en del genom åren, men var ett tag sen jag satte upp integrationerna själv så mitt minne kan vara lite svagt.

Av iFerz

Tänkte på felmeddelandena som dyker upp på både CoD och BF, var spelen helt ominstallerade efter datorkonfigurationen ändrats eller "enbart" verifierade spelfiler?
Eller var klippen bara just imellan felsöknings-sessioner?

Såg på BF att den refererar till GTX 980 (tycker jag det står) och CoD får upp något meddelande om att datorkonfiguration ändrats (om jag inte läser fel).

Hittade denna annars: https://www.reddit.com/r/modernwarfare2/comments/12d25w6/comm...
Om att öppna upp OneDrive och att det löst boot-problem för CoD. Låter skumt, men kanske är något med o-aktiverat Windows då?

Av iFerz

Jag kör på fyra konto i mobilbanken:
Lönekonto
Matkonto
Bilkonto
Sparkonto

Sen utöver det sparande i fonder.
Kör på autoöverföring till sparkontot X summa i månaden, och flyttar därefter över cash till Matkonto och bilkonto så jag har min budget för månaden för mat och transport/bensin. Lönekontot ligger därefter kvar där autogiro och räkningar dras, och när det är taget har jag min "lek"-budget för månaden. Skulle jag nolla lönekontot så vet jag att jag har cash till mat och bil, men allt överflöd åker annars in på sparande

Av iFerz

Jag vill slå ett slag för Cyberpunk 2077!
Hade en sjuhelvetes med buggar vid release, men går stabilt nu. Sjukt snyggt och enligt mig en grym story.
Går att köra bil och skjuta en hel del

Av iFerz

Fasen vad kul att det händer något härhemma, snyggt byggt M och gänget!
Skickade in en voluntär-anmälan direkt, vevat runt med GameZone förut så ger mig gärna in här också..

PS: Klockren implementering av "Light mode" på hemsidan.. hehe

Av iFerz

Spelar inte League så min fråga kanske är dum, men finns inte detta redan i spelet, fast på sin mindre karta på nedersidan av UI:t?
Jag antar att denna teknologi bara kan visa det som faktiskt syns och kan väl i bästa fall visa det lite tydligare än vad spelet redan gör, eller missförstår jag helt LoL och hur skärmen kan påverka?

Av iFerz
Skrivet av THB:

Bussen var ca 8 minuter sen imorse och sedan körde tanten som en galning för att köra in lite tid, hon körde så pass vilt att när hon skulle stanna vid några hållplatser så gled bussen bara förbi så folk fick gå typ 10 meter extra och kliva på, inte så att hon kunde backa tillbaka eller köra något lugnare..

Jag är helt övertygad om att bussar inte har pedaler för gas/broms utan enbart på/av-knappar. Galet ryckigt..