Inlägg

Inlägg som nUKKE har skrivit i forumet
Av nUKKE

Uppgradering från 7700k och 1080ti

Är mest fundersam på moderkort och minnes combon någon som har samma och kör stabilt på 6000 Mhz.
Sen tycker 6750xt verkar mest prisvärd men är det värt att uppgradera från ett 1080ti eller är borde jag köra på ett 4080/amds motsvarande. Har 1440p skärm men spelar mest cs2 i nuläget och kanske borde behålla 1080ti och endast uppgradera cpu.

Har ssd och en processorkylare redan.

Av nUKKE

@Calsoe: Det stämmer! Okej jag har inte ens tänkt på att jag har 2 investmentbolag så ingen särskild orsak förutom okunskap. Hur borde man balansera dom tycker du? hur stor del i teknik/finans/vård osv.

Okej så hur skulle du rekommendera att jag delar upp, är detta exempel bättre?
50% Usa index
35% ränta
10% europa index
5% norden Index

Eftersom jag bor i Finland har jag tyvärr mycket annorlunda och sämre utbud av fonder iaf indexfonder vilket gör det så mycket svårare. Länkade en bild av utbudet jag har när jag sorterar avgifterna från billigaste först.

https://imgur.com/a/ojUdWeS

Av nUKKE

Ungefär såhär tänkte jag börja spara. Vad tycker ni borde jag fördela % annorlunda och har ni förslag på andra bättre fonder?
Detta är förlångtidspar 5+ år

Oklart vilka räntefonder men 35%
Handelsbanken Usa Index 18 %
Spiltan Aktiefond Investmentbolag 15 %
Spiltan Globalfond Investmentbolag 17 %
Nordnet Superrahasto Suomi 15 %

Av nUKKE
Skrivet av Dahle86:

Spiltan investmentbolag, Nordnets superfond Sverige och bor du i Finland kan ju en del i deras superfond Finland (superrahasto suomi) vara bra att ha med.
Sen valfri global indexfond.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av anon2110:

Kör alla superfondena (4 stycken). LF Global indexnära. Swedbank Asien access. Kör deras automatspar så tar de likviderna som finns på den 15 varje månad och köper andelar i fonder i ett förutbestämt % fördelning. Då slipper du manuellt gå in varje månad och härja. Det svåraste med sparandet är att vara långsiktig. Skit i att logga in och sälj inte när det lyser rött utan köp mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej tackar! Jag tror jag kör på dom fyra superfonderna, samt spiltan investmentbolag. Men det verkar som vi har väldigt dåligt med utbud på globala indexfonder i Finland av någong anledning. Hittade inte swedbanks Asien access eller någon annan access för den delen. Och inte hittat någon från morningstars listor heller. Andelsbanken har sina egna det är typ dom enda jag hittat.

Automatspar låter bra är lat och tycker inte om att se minus

Jag lag över 1000kr nu för att testa appen lite och se hur det känns.

Av nUKKE

Behöver lite råd
Plan långtidspar 10+ år
Använder Nordnet (avanza fungerar inte i Finland)
Tänkte börja med en insättning på ca. 10tkr sen 1000kr ungefär varje månad
Är totalt nybörjare och läst att indexfonder är bäst och säkrast för långtidspar. Men jag har inte hittat ens en av fonderna som rekommenderats på nordnet.

Någong som har förslag på några indexfonder (som hittas på nordnet) som jag kan sprida ut invensteringen på samt andra tips uppskattas

Av nUKKE

Älskar verkligen gun playn och eftersom det är hög ttk så kan man lätt spela ut sina motståndare.

Mitt bästa game hittils 20 kills och 4k damage badgen på samma game Hade tur i oturen att mina mates dcade. Nästan omöjligt att göra 4k dmg med hyfsade team mates.

https://imgur.com/ran4a1h

Av nUKKE

Personligen skulle jag inte köra 1440p med ett 1070. Men det är för att jag värdesätter flytet i spelen högt då jag spelar mycket fps.
Men som du säger man kan ju alltid dra ner på inställningarna.

För dom spelen du ska spela rekommenderar jag ips. Alla alternativ du har är freesync vilket du inte kommer ha använding av när du har nvidia gpu men gsync skärmarna är ju såklart mycket dyrare.

Av nUKKE

@Petterk: Okej! Nej jag förstår det men det brukar oftast inte vara så stor skillnad på finland och sveriges utbud etc så brukar ändra om från euro till kr så slipper ni omvandla Men i övrigt är jag väldigt nöjd med tvn men är såklart nojjig med just burn ins, men hittils ser den bra ut.

Av nUKKE

@Petterk: Bor i Finland

Av nUKKE

@defnics: Nu vet jag inget om kalibrering men köpte den från Power. Dom gjorde mycket reklam om just kalibreringen dom gör och dom använder nog ordenliga kalibreringsgrejer.

https://www.youtube.com/watch?v=NwdEdgK-l_w

Dock är dom nog antagligen långt ifrån kalibreringsproffs^^

Av nUKKE

Så jag var inställd på en LG 55C8 men sen när jag kom till butiken så såg jag att dom hade en demo tv nedsatt 25% en PANASONIC 55" 4K UHD SMART OLED-TV TX55EZ950E för 11 800kr färdig kalibrerad(1700kr kalibrerar dom för) och hade varit endast demo tv i 3 dagar enligt försäljaren. Vad tycker ni om priset gjorde jag en tabbe och borde gått på C8:an för 13 000?

Av nUKKE
Skrivet av Proluial:

C7 och B8:a har ju samma pris? I alla fall när det gäller 55"..

Om priset är det samma så vet jag faktist inte vilket man bör välja. Eftersom jag bor i Finland så har jag lite annorlunda priser och här är B8:an i nuläget 1100kr billigare än C7:an kan snabbt ändra på bf dock.

Av nUKKE
Skrivet av AxxT:

Har ringt själv Philipd support, även mailat.
Har inte alls haft problem med dem, hjälpsamma alla ggr.
Skickade även ett mail på en nyare uppgradering till tv som hade inte släppt som skulle lösa ett problem jag hade.
Funkade utmärkt.
Så jag har iallafall inte haft några problem med dem.
Kunde även få min soundbar repararerat hos dem , men hade redan gått och köpt nytt.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej! Låter bra det!

Skrivet av Proluial:

Hur kommer det sig att du väljer LG B8 istället för C7 / C8?

Jag har en budget på ca 12-13TKR för 55" OLED. I den prisklassen lutar det mot LG C7 / C8 eller Philips 55POS9002. Eller kanske 65" OLED om den den ner till 14-15TKR, men det är ytterst tveksamt.

Hoppas att det kommer ett supererbjudande på soundsbars vid köp av TV. Jag hade helst velat köpa SJ9, men priset känns lite väl högt...

Priset är största orsaken. Det är väl överlag samma bildkvalite på alla modeller vad jag förstått, sålänge det är samma årsmodell. Det som skiljer just från B8 till C8 är att C8 har nyare proccesor samt annan fot och bättre ljudsystem skulle jag minnas. Medans B8an använder fjolårest proccesor som C7 t.ex har.

Av nUKKE

Är mellan LG OLED55B8 eller Philips 55OLED803(eller möjligen 2017 modellerna vid bra pris). Har ett 2000kr presentkort att använda så det blir nog tvn som är lägsta pris på BF. Har ni någon erfarenhet med kundsupport eller andra saker som skulle göra att det väger tyngre åt ett håll? Läst lite negativa saker om just philips kundsupport.

Av nUKKE

@Noxxer: Det problemet har jag också om jag kör båda skärmarna i gpu:n, clocken fastnar på 200 mhz ingame och boostar först upp av nån anledning när min gpu når 52c och jag byter profiler på asus gpu tweak. händer ofta när min pc varit i viloläge eller vid start, ibland måste jag även starta om datorn för att få den att boosta clocken.

Sen då det problemet äntligen är löst så är idle fast på 1500 mhz. Har även haft problem med att skärmen svartnar i perioder. Funderat på rma men har inget kort att ersätta med sålänge och det fungerar ju halvt iaf. Förjävligt med tanke på att kortet kostar 9000..

Av nUKKE

Månne detta löser problemet jag har med att jag måste köra min andra skärm i moderkortet annars clockar inte gpu:n ner och idlar på 1500mHz. Har då main monitor dp och second dvi eller är jag ensam om detta problem?

Av nUKKE

Varifrån har du beställt delarna tycker 2500 dollars låter jävligt billigt för ett sånt paket. tycker det borde ligga över 3000 med allt eller har vi bara överpris i Finland?

Av nUKKE

Astro a50 wireless
Var trött på att rulla över min kabel och att den tvinnades ihop efter en tid. Något av det bästa jag gjort är att byta till trådlöst, dock inte 100% nöjd med dom då dom är lite för tunga och efter många timmars lir börjar man känna att dom skaver lite. Men betydligt mycket bättre än mina föregående hörlurar corsiar h2100 wireless det är med hästlängd dom sämsta lurarna genom tiderna.

Av nUKKE

Många har klagat på lägre fps efter de senaste patcherna. Har själv en 7700k och 1080ti. Har min fps stoppad på 144fps men är ganska säker på att den inte är mycket över 200. Hade lagg för kanske 1 månad sen bra fps och bra ping men det kändes som fpsen låg runt 60 och fick mycket tearing när jag flyttade kameran över riften. Fixade det med att bara tabba ur och in ett par gånger tills det slutade lagga (hände varje match). Problemet uppstod plötsligt och fixade sig utan att jag själv gjorde något gissar patch eller drivrutin.

Har också märkt att spelet laggar om jag har program som obs, hwmonitor eller dylikt igång på min andra skärm så kör du 2 skärmar testa koppla bort en eller avsluta alla onödigt program. Speciellt om dom är olika hz. Nu är jag tänker efter så tror jag problemet löste sig efter att jag köpte till min andra 144hz skärm och kör båda i 144hz

Av nUKKE
Skrivet av hax1:

Det stämmer inte alls, men det finns en hel mängd andra faktorer som påverkar hur svårt det blir att kontrollera en spray. AKM är utan tvekan det svåraste vapnet att spraya med till exempel. Vilka attachments som finns på vapnet påverkar. Att ducka gör det också enklare att kontrollera än när man står upp.

Om du har hög sens så skulle jag rekommendera att stegvis sänka sensen och se om det märks någon skillnad överlag när du spelar.

Nu är min kunskap om spraypatterns i CS ganska begränsad. Men jag känner mig ändå säker nog på hur de fungerar för att säga att spraypatterns i Cs och PUBG inte är lika på något sätt. I Cs så får man väl i princip alltid samma spray med ett vapen och kan därför förutse och lära sig mönstret och kompensera för det med siktet.
I PUBG å andra sidan finns det gott om tester som visar att en spray är helt random. Wackyjacky som du själv länkar till säger att det är helt random men att de första 5 skotten går att förutse. Försök alltså inte att förutse några spray patterns i PUBG, det lär bara sluta i frustration.

Andra videon skulle jag vilja kalla ett dåligt exempel. I början sprayar han på en vägg som är ca 3 meter bort. I resten av klippet så sprayar han utan ADS på 1-2m håll. På längre avstånd så tap/single skjuter han bara.

Här är ett exempel på en fantastisk fin spray från Shroud på hur det kan se ut, tror dock det var från innan recoil ändrades på AKM.
https://www.youtube.com/watch?v=oU5Ukg9BBo4

Nej du har rätt i att CS och PUBG spray patterns är väldigt olika eftersom man kan lära sig cs sprayen men inte pubgs då den är random men jag menade mer att principen är lika. Och i mitt andra klipp så ville jag visa hur det ungefär ser ut när man försöker kontrollera sprayen (bara musrörelsen inget annat). Eftersom han är nybörjade så gav jag bara en bred bild av hur det ska gå till i slutändan så lär man sig bara genom att nöta nöta.