Inlägg

Inlägg som SuperSunshine21 har skrivit i forumet
Av SuperSunshine21

Vila i frid

Av SuperSunshine21
Skrivet av zather:

Tror inte ni förstår er på att Nintendo är ett Japanskt företag som satsar på det som fungerar i Japan.

Sony är ett japanskt företag, likväl är de bättre på att locka spelutvecklare till sin plattform. Mina favoritspel kommer från Nintendo, men det går inte att undgå från att "deras fokus" leder till att de tappar marknadsandelar. Så länge de har en fanbase så kommer de nog att kunna existera på hårdvarusidan, men deras glansdagar är förbi, omsprungna av Sony och Microsoft.

Skrivet av Kärlekstrollet:

WiiU lider av samma problem som Wii't, den är en hel generation efter i tekniken och detta påverkar konsolens tillgängliga 3rd party spel rejält.

Det hindrade inte dem från att man sälja över 100 miljoner konsoler, men det var till stor del pga att man lyckades nå casual-marknaden. Det har man inte lyckats med WiiU, bland annat pga otydlig marknadsföring.

Av SuperSunshine21
Skrivet av Jimicro:

Jag förstår inte hatet mot Nintendo och istället köpa en PS4 eller Xbox one.

I princip köper man en Nintendo-konsol för deras egna spel; tredjepartsstödet är oftast dåligt, och gillar man inte Nintendos spel finns det inte lika mycket alternativ som det finns på Sonys och Microsofts plattformar. Utvecklarna väljer Playstation och Xbox då hårdvaran är bättre, online-infrastrukturen mer utvecklad och varumärkena starkare. Med fler utvecklare följer ett bredare spelutbud, fler kunder och större inkomster.

http://kotaku.com/the-article-is-a-fascinating-read-it-raises...

Av SuperSunshine21

Anledningen till att Nintendo inte lyckas är bristen på tredjepartsutvecklare. Problemet är att de producerar hårdvara för att förverkliga sin egen filosofi och sina egna spelidéer, och ofta går detta stick i stäv med vad utvecklarna eftersöker. Sony och Microsoft är bättre på att skapa plattformar som bättre uppfyller tredjepartsutvecklarnas behov.

http://kotaku.com/the-article-is-a-fascinating-read-it-raises...

Skrivet av Chibariku:

Jag hade vilja sett att Nintendo slutar göra konsoler och fokuserar på spelen, och helst släppa dom på PC.

Håller med. I längden borde de lämna hårdvarubranschen och fokusera på sin styrka; spelutveckling.