Inlägg

Inlägg som Wasted Hobbit har skrivit i forumet
Av Wasted Hobbit
Skrivet av NutCracker:

Osäker på hela meningen, reagerade bara på de två orden. Trodde de lämnat multi-gpu för gott, men kanske är det inte så.

Skickades från m.sweclockers.com

Han snackade varmt om hur skalbart de kan göra saker med chipplets och infinity fabric så jag skulle gissa på att de vill göra samma sak på gpu sidan som de gör på cpu sidan, gpu chipplets via infinity fabric.

Av Wasted Hobbit

Skulle väldigt gärna vara med på denna festlighet, så här finns en önskan av att köpa en biljett.

Va med på Meet & Geek förra året, riktigt trevligt med sköna människor, precis som i detta forum.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit

Tekniken må va intressant och imponerande men som prokut lär den vara rätt opraktiskt, lite som en repmagnet för 25k. Panelen täcks av plast och plast älskar repor och det blir knappast bättre när man inte kan undvika att skärmen kommer vara i direkt kontakt med allt man lägger telefonen på. Hur kommer skärmen se ut efter ett år?
Att fälla ut den ser inte heller ut som en smidig process. En mer otymplig enhet får man leta efter.

Tar hellre samsungs design alla dagar i veckan. Har ju en beprovad praktisk formfaktor som har 1000+ år på nacken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av Blomman90:

När det kommer till skillnaden mellan offline-listor och streaming, så verkar det vara du som inte förstår tekniken. När du streamar så buffrar du bara delar av låten, du har aldrig varaktigt hela verket sparat på din telefon. Du har således inte en egen kopia, du må för en kort stund ha delar av en kopia, men du har inte hela verket. Det är således en viktigt tekniskt skillnad på streaming och offline-kopior.

Fast när det kommer till spotify kan de knappast stämma, appen buffrar ju även nästkommande låt om man har ställt in det. Om spotify inte tilllät telefon/dator att lagra en hel låt i ram borde det inte gå att spola igenom låten sömlöst när man har ruskigt kass täckning.
Nu har jag inte hundra pejl på hur just spotify hanterar det men känns mer omständigt att konstant splitta en fil på någon MB i flera delar och kassera dem i ruskigt snabb takt för att ta ner informationen igen omgående vid minsta justering. Väldigt mycket slöseri på data om man inte ens kan köra om en låt man är 30 sec in i utan att ladda om allt igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av DasIch:

Beror mycket på vad du vill göra men jag tycker det är överskattat med fullversion av applikationer och Windows, på en relativt liten skärmyta med penna och touch. Det är mycket som blir klumpigt med penna och touch, särskilt då i applikationer som ör gjorda för skrivbordsmiljö.

Lite därför jag har kvar min Intuos Pro. Då har jag tangentbord och mus lättillgängligt, med snabbknappar och allt, samtidigt som jag kan använda pennan. Funkar bra för tex photobashing eller Zbrush. I övrigt använder jag bara paddan.

Håller med, Microsoft har inte lyckats föra samman ui för desktop och tablet än, spec när det inte finns mycket som motiverar utvecklarna att satsa på ett tablet ui för desktop appar. Väldigt tråkigt imoh då jag har noll intresse för Apples ekosystem.

Citat:

Ingen som vet än men antagligen. Det verkar som Adobe styr upp en större förändring av Photoshop, med uppdaterat UI och annat gott. Jag skulle tro att de vill ha samma funktionalitet oavsett plattform. Något som också skulle hjälpa dem få ordning på sina appar - där har de ju inte riktigt lyckats än.
Kommer säkert bli någon tjänst genom Creative Cloud som hanterar plugins, och det borde funka på iOS lika väl som Windows. Men, vi får se helt enkelt.

Adobes demo var annars riktigt imponerande, när de jobbade med en enorm bild och allt flöt som varmt smör.

Så det ser ljust ut på den fronten helt enkelt. Bra för alla platformar framöver. Kanske även på Android någon gång i framtiden, skulle nog passa enheter som de beryktade vikbara tablet telefonerna.

Citat:

Pennan är bra men behöver uppdateras. Apple ligger före där med en pennspets som en riktig penna. Det gör stor skillnad när man ritar. Wacom har dock bara fokuserat på bättre specs för pennan, och det har för länge sedan nått en nivå där det inte spelar någon roll.

MSP 16” har 280 ppi mot 264 ppi på iPad Pro 12,9”. En försumbar skillnad. IPP visar mer än 100% av DCI-P3 medan MSP 16” kan visa 96% av AdobeRGB. Klar fördel Apple där (96% av en färgrymd är inte bra om du gör mer krävande arbete i den).
Kontrasten hos IPP är överlägsen med ca 1500:1 ratio mot 750:1, och den klarar 650 nits ljusstyrka mot 280 nits hos MSP. Sen håller Apples kalibrering av skärmar världsklass (spelar iof inte så stor roll efter några månader utan kalibrering).

Skillnaderna märks också tydligt när man jämför sida vid sida. IPP är helt överlägsen när det gäller skärm. Den är faktiskt löjligt bra här.

Nu jämför jag också IPP från 2017. Den nya är med största sannolikhet en påtaglig förbättring. Apples nya LCD;er har bättre teknik som bör ge bättre betraktningsvinklar, djupare svärta och möjligen högre ljusstyrka.

Ljusstyrka är för övrigt inte så dumt när man jobbar utomhus. Så som kanske vill göra med en portabel enhet.

120Hz är faktiskt inte heller så dumt.

Jag hade kunnat tänka mig en Cintiq om den haft en bättre skärm, bättre fot (kanske nåt sånt Microsoft har) och riktigt tunna kanter. Då skulle den kunna funka som primär skärm, samtidigt som det enkelt går att dra den närmare och justera vinkeln för att rita. Det hade varit en grym produkt. Ungefär som Microsofts, vaddennuheter, fast med ett pris som ligger närmare en vanlig skärm. Inte Wacom-pris alltså.

Skickades från m.sweclockers.com

Hört de från andra med, dags för wacom att vakna, eller snarare att de borde ha vaknat för flera år sedan. Man kan inte leva på att man en gång i tiden gjorde en bra produkt men så länge det inte dyker upp något stort som faktiskt kan aktivt konkurera med wacom på alla plan så kommer det stå still, kanske fullversionen av photoshop på ipp är starskottet för riktig konkurans och utveckling i den marknaden.

Inte direkt så stor skillnad i ppi men föredrar hur det är att pilla i högupplöst material på en högre upplösning, men jag sitter inte heller med ansiktet tryckt mot en skärm och ritar heller så jag är inte målgruppen för denna produkt. Kan dock definitivt säga att jag uppskattar hög ppi då skärpan på min Galaxy S7 edge är ruskigt trevlig när man har skärmen så nära ansiktet.

Visste att ipp hade grym skärm (som majoriteten av Apple produkter har) men visste inte att de har kommit så långt, det cementerar faktumet att wacom verkligen har gjort nada, för priset de kräver hade de lätt kunnat haft än bättre panel än vad de erbjuder. 120 hz är grymt underskattat, speciellt när det kommer till mobila enheter. Personligen väntar jag på riktigt bra 120 hz oled då jag inte skulle kunna köra en handhållen enhet igen utan oled, är något speciellt när varje pixel styrs induvidiellt.

När det kommer till stativ har jag bara ett svar, VESA, kör ett fäste som är en arm som verkligen ger dig full frihet, något annat är en form av kompromiss. Tycker faktiskt att sådant borde ingå eller vara ett tillval i produkter som annars inte får ut sin fulla potential.

Enda jag aktivt gnäller på när det kommer till Apples paneler är att de var så otroligt sega att komma med oled och att de har (iaf haft) lite mjäkigt med pixlar med tanke på vad man betalar för. Varje gång jag har jämfört Apples telefoner mot samsungs i varje generation så har jag sett en tillräckligt märkbar skillnad för att jag inte skulle vara nöjd, speciellt inte när det kostar mer.
Har dock inte kört någon direkt jämförelse mellan iphone x/xs och note 9/ galaxy s9 så ska inte yttra mig där.
Nu när det gäller ipp och 120hz panel kanske det blir större tekniska utmaningar att kasta på allt för höga upplösningar, men tycker att alla tillverkare som kräver de högsta priserna ska leverare allt utan kompromisser, top dollar = kompromisslös i min värld iaf.

Av Wasted Hobbit
Skrivet av anon159643:

Det tror jag också att den är bättre. Det är dock en extremt nischad produkt.
iPad Pro tillhör gruppen standardsurfplattor, där jag anser den både är överlägsen dyrast och bäst sett ur rent teknisk perspektiv.
Det finns många typer av surfplattor, alltifrån windowsplattor, ritplattor, touchbook som man kan lägga under domkraften för att få högre höjd när man byter däck på bilen.
Men alla dessa är speciella och inget för vanliga folk. Även om windowsplatta kan verka lockande, men köra en billig slö sådan med windows.. Jag ryser riktigt när jag tänker på det. Med billig surfplatta så syftar jag ej på surface som ej är billiga.

När ipad pro kostar som den gör skulle jag inte direkt säga att ipad pro är riktad till vanliga konsumenter, till och med Apple försöker att distansera den från det med pro i dess namn samt priset. I det sammanhanget är även surface pro en vanlig konsument enhet då det är en väldigt praktisk 2-in-1 enhet som flera vill ha men har svårt att motivera priset när man kan skaffa en Lenovo yoga eller liknande produkt, men även dem är fullfjädrade 2-in-1 enheter. Skulle faktiskt gärna se att Apple börjar göra 2-in-1, skulle nog kunna bli riktigt intressan.

Skulle nog säga att alla billiga superplattor är rätt hemska, Windows platterna tar nog priset av sunkighet när man kryper sig ner i de lägsta segmentet, Apple har inga produkter där utan säljer endast dyrare produkter.
Dock så har standard ipad blivit mer prisvärd med tiden vilket är väldigt trevligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av DasIch:

Det kan diskuteras och debatteras, men i fråga om digitalt ritande och målande bestämt hävda att iPad Pro är överlägsen. Av flera anledningar:

Ipad Pro är mer portabel och har mycket bättre batteritid. Skärmen är också klart bättre. Allra främst så har den dock proportioner som är bättre lämpade för ändamålet, appar med ett riktigt touch-interface och en penna med minimal latens, hög precision och en tilt-funktion som är mycket bättre. Om du har ett matt skärmskydd på får du den mest naturliga känsla du kan åstadkomma digitalt.

Wacom har fördelen av att kunna köra exempelvis Photoshop i fullversion (vilket ju nu kommer till iPad). Det är dock en aning överskattat på grund av att en hel del av skärmytan tas upp av UI;t och det är svårare att navigera. Arbetsytan känns lätt lite begränsad (om du inte ritar i fullskärmsläge) och proportioner på 16:9 är inte helt optimalt (delvis en smaksak förvisso).

Photoshop är dock bättre till vissa saker, som mer avancerad fotomanipulation typ photobashing. Särskilt med tangentbord och mus som kontroller. Penna och touch är inte helt optimalt för det, plus att Photoshop helt enkelt är mer lättjobbat för sånt.

Att Wacom fortfarande skulle vara ledande ser jag dock främst som mindshare. De har levt på sitt patent i många år men verkligen inte hängt med när marknaden utvecklats. Förutom pennorna är det mest att betala väldigt dyrt för gammal teknik. Jag menar, t.om. Apple är billiga i jämförelse. Det säger ju en hel del.

ipad pro har fördelen med att vara en surfplatta men det är även en nackdel beroende på vad man vill göra. Efter som du kan köra fullskaliga versionen av photoshop i Wacoms fall så har du mycket större möjligheter men även en arbetsyta som inte är optimal för det. Kanske går att fixa med diverse add ons till photoshop men är inte tillräckligt insatt för att uttrycka mig om det.

Om fulla versionen av Photoshop kommer till ipad kommer den då att ha stöd för alla add-ons? Utan det så blir det lite B.

Håller med att de har levt på mindshare och nästan monopol nivå, påminner faktiskt lite om nvidia i dagsläget (i marknads position, mindshare och hur de erbjuder produkter som ingen annan kan leverera atm, inte i hur de ligger till med teknisk utveckling). Hårdvaran är utdaterad innan enheterna ens släpps fast med två undantag, penna och skärm. Skärmen i senaste modellen är 4k ips så tvivlar att ipad har sämma skärpa och färgrymd. Sen om skärmen och pennan samt eventuellt en fullt moddad version av photoshop egentligen är värt priset är jag lite tveksam över. Enheten försöker vara praktisk fast det känns lite debaterbart.

Tror att en combo av desktop cintiq och ipad pro skulle vara mest praktiskt och "prisvärt", eventuellt en surface om man vill att ens "padda" även ska kunna nyttja desktop cintiq till dess fulla potential.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av Bakwetu:

Ipad pro har den bästa touch och ritfunktionen med penna. Det finns en del som ritar med den och Procreate t ex https://www.twitch.tv/sae_jin

Största nackdelen har varit att det går bara använda ett visst antal lager vid höga upplösningar, jag antar att det är en kombination av hårdvaran och programmet, men undrar om den nya versionen kommer att minska detta problem?

Är inte Wacom bäst på den fronten? Typ nya Cintiq pro 24 och MobileStudio pro?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit

@xcluzive Fast om man fortsätter på det spåret kommer ersättaren till 2070 ha en MSRP som antingen ligger väldigt nära 1000$ och om bara 2-3 generationer kommer motsvarande modell till 1060 ha en MSRP på runt 1000$ och motsvarande 1080ti ligga på närmare 2000$. Hoppas inte att öka priset med 2k för varje generation blir nya normen.

Jag tycker det är förbaskat trevligt att CPU priserna är densamma fast man får mer prestanda för pengarna, hade personligen inte ens få tanken att byta ut min i7-5820k då en ny prolle i samma segment hade gått på 7k om inte mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av Yoshman:

Finns inga gratisluncher, så självklart tillkommer en kostnad. Men gör man det på alla CPU-modeller för konsumenter tillkommer ju stordriftsfördelar vilket borde göra merkostnaden till mer eller mindre ett avrundningsfel.

Även ett Vega 3 är ju rätt kompetent på vissa specifika uppgifter, ta t.ex. att klassificera bilder m.h.a. maskininlärning. Detta är trots allt en så pass vanlig uppgift att mobiler börjar allt mer lägga dedicerade NPUs (Neural Processing Unit) men det är också något GPUer är rätt bra på.

Fast om man börjar sätta iGPU i hela mainstream segmentet av ryzen försvinner väl några av de största anledningarna till varför AMD kan prispressa deras CPU serie så hårt. Det är väl samma Zeppelin krets i alla Zen baserade CPUs ända från EPIC ner till Ryzen 3, undantaget är väll G serien? Kretsen blir större och iGPU är väl inte direkt önskvärt på EPYC vilket leder till att AMD behöver ännu en version av Zeppelin vilket leder till högre priser och sjunkande marginaler.
Har jag rätt eller fel?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av Sveklockarn:

Det innebär ändå inte att toppen inte har olika prestandanivåer. Titan och Ti är inte samma kort och riktar sig inte till samma användare ändå, utan Titan är ju i princip ett beräkningskort för konsumenter som går att spela med också, som även du konstaterat.

Fast jag pratar inte om att det inte skulle finnas olika prisnivåer nivåer i högre produktklasser, det har de alltid gjort och kommer att vara så ett bra tag till framöver.

Det är ingen skillnad mellan ti modellen och titan förutom att ti är lägre binnad, samma funktioner, samma drivare, samma support, samma FE kylare mm. Titan är ett gaming kort då det är identiskt med resten av serien, de har mer gemensamt med resten av gforce serien än det har med quadro och tesla att göra, det enda undantaget var DP och titan v.

Skrivet av Sveklockarn:

Håller absolut inte med om den beskrivningen, utan det är snarare så att Ti/Titan är en utveckling sprungen ur att de kunde sälja större GPUer till konsumenter genom att bl.a. disabla GPGPU från kretsar som var avsedda för beräkningskort. Nyckeln ligger ju som sagt i att folk frivilligt betalar för en högre prestandanivå. Du kan ju knappast påstå att *80-korten blev sämre när skiftet gjordes från Fermi till Kepler?

Fast de gjorde dem redan. 580 är en ruskigt stor krets, största de hade tillverkat någonsin vid det tillfället. Det var ett rent GPGPU monster som krossade 680 i alla GPGPU senarion och låg hack i häl med 780. Gpu,n som satt i 580 var samma grund krets som deras quadro, har för mig att 580 även hade kvar en massa funktioner från quadro modellen. 580 var dåtidens titan i allt förutom namnet.
Nvidia har sålt sina monsterstora kretsar till konsumenter så långt bak jag kan minnas fast under andra namn och tror inte att de gjorde det med förlust. Så jag köper inte argumentet att öka prislappen med 5k och byta namn skulle göra någon annan skillnad än att öka marginalerna på något som de redan gick i vinst på.

Om man räknar GPGPU prestanda till konsument så vart Kepler en besvikelse ända fram till den riktika ersättaren till 580 vilket var titan (om man tänker compute till konsument).

Skrivet av Sveklockarn:

Det beror på att företag längre tillbaka köpte lådvis med GTX-kort för att använda till beräkningar, och sparade multum jämfört med beräkningskorten. Jag har full förståelse för att Nvidia gimpade funktioner som vanliga användare knappast har någon nytta av, annars hade de ju lika gärna kunnat skrota alla sina beräkningskort.
Det stämmer dock inte, det är andra grejer man får. Det är snarare *80-korten som kommer till genom binning, precis som med det mesta annat i kiselvärlden. Folk betalar ju gladeligen för högre binning i CPU-världen, det är helt okontroversiellt t.o.m., så varför ska inte samma gälla i GPU-världen?

Att de döda DP stödet för att de käkade marknadsandelar från quadro är inge konstigt men DP prestandan var de stora argumentet för att det inte var ett "gaming" kort och när de tog bort det stödet så försvann argumentet.

Binning? 70 har samma krets som 80 fast binnat, 80 är den fullstora kretsen. Titan har varit ett virr varr av binnade och hela kretsat fram och tillbaka men det är exakt samma sak som de gjorde med 580 och allt annat innan, finns ingen skillnad.
Om du inte tror mig så kan jag rekommendera att kolla vilka kretsar som satt i vilka kort (geforce, quadro, tesla) från 8000 serien och frammåt, 8000 seriens flaggskepp var exakt samma chip i tesla som geforce.

Att man betalar mer för bätte binning? Tänker du likt K modeller? Det folk betalar även mer för andra chip, titan chip delar arkitektur med 70/80 men det är helt separata kretsar och har inget med binning att göra. Binning har med kvaliten av kislet i fråga och inget annat.
Enda sättet binning är relevant i denna fråga är att titan modeller som inte har alla kina kärnor aktiverade är binnade, de kan binna quadro till titans om deras DP prestanda inte når mottet men är yielden hög nog så kapar man bara bort fungerande delar för att ha tillräckligt med kretsar att sälja.
Kan säga att jag inte riktigt förstår varför du tar upp binning så är det något jag missat eller missförstått så säg till!

Skrivet av Sveklockarn:

AMD får nog ta och trolla fram lite konkurrenskraftiga Radeon om det ska bli någon skillnad i vad man får för pengarna, men som det är nu så ser det väldigt mörkt ut. Jag lever inte för evigt och tänker inte låta mina spelupplevelser förtas av att grafikkortet kostar lite mer.

Köp det du känner för, Nvidia får ta vilka priser de vill för sina produkter för jag bryr mig verkligen inte, tycker dock inte om att de byter namn på en produktserie och lotsas som det är något nytt. Hade titan hetat 80 som förut hade jag inte brytt mig men gissar på att det är lättare att hitta på ett dyrare produktsegment än att höja priset på det nuvarande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av Sveklockarn:

Jo de släppte förvisso GTX Titan parallellt med 600-serien, men GK110 var ju Kepler Refresh. GK100 blev ju aldrig av! Om du tittar på 500-serien så ser du att GF110 existerar redan på 560 Ti Core 448, sannolikt mest p.g.a. dålig yield där de ville försöka rädda det kisel som räddas kunde. Det finns liksom inget självändamål i att ha en gigantisk krets där så mycket är deaktiverat att man får avsevärt sämre prestanda, utan tvärtom så finns det massa incitament för att göra en så liten krets som möjligt. Det du tolkar som slutet för en era av fullstora kretsar bara var övergången från en mindre lyckad arkitektur till en som sparkade ändalykt.

I 700-serien var ju de fulla kretsarna tillbaka på 780, så 600-serien är snarare undantaget som bekräftar regeln.
GTX Titan (GK110) var ju ändå en ersättare för 690 (2x GK104) som kom till som en nödlösning då GK100 inte blev av, läste t.o.m. om det här på SweClockers när det begav sig. Man får nog kika på hur liten skillnad det var mellan 480 och 580 (som lika gärna kunde hetat 485) prestandamässigt. GF110 hade ju 3 miljarder transistorer medan GK104 hade 3,5 miljarder samt tillverkades på 28 nm istället för 40 nm. Det blir ganska konstigt att hävda att GK104 inte var fulla kretsen, när de inte kunde tillverka GK100.

Toppen av 700-serien har ju GK110 i 780, 780 Ti och Titan-varianterna, samma som även användes i Tesla K20/K20X/K40 och Tesla K80 (GK110B för GPGPU) på motsvarande sätt med lägre binning i lägre varianter.

Jag tycker definitivt att de har förskjutit hela sitt prissegment och om de inte kunde lansera sin "fullskaliga' krets en generation eller ej spelar inte direkt någon större roll i det hela.
Generellt sett ser nvidias chip lineup såhär, xx0 är det största "fullskaliga" chippet, därefter kommer xx4 sen xx6 osv.
Om man jämför 500 serien med 1000 serien (500 serien är lättast att jämföra med då det är sista generationen då nvidia kör med sitt "standard" namnschema) så ser man att det i princip är identsikt mängd chip som produceras till de olika grafikkorts klasserna (en skillnad är att gp102 är högsta standard konsument pascal men för det här argumentet kan man kalla det gp100 förklarar varför sen) men kollar man på vad grafikkorten som bär kretsnamnen heter så heter inte toppkortet 80 längre utan istället titan, utöver det så ser allt annat identsikt ut i praktiken. Titan/80ti är inte en magisk produktkategori som dök upp för att nvidia skapade helt nya klasser av gpu,s utan att de snarare bytte namn vid ett tillfälle och gjorde top of the line till ett eget lyxmärke iställe. Hade nvidia legat efter så är det inte något de hade gjort i första taget utan bolag såg en chans att ta högre marginaler och tog den.

Nu kan man ju även hävda att titan faktiskt är en helt egen liga och produktkateri som aldrig funnits förut, det har ju fått behålla sin DP prestanda och på så vis är ett "hobby" quadro kort! Fast kollar man närmare så var det en funktion de snabbt förlora och gick tillbaka till att vara en vanlig top of the line gaming gpu. Det enda titan korten som faktiskt lever upp till sitt namn och är något annat än just gaming är imoh Titan V och den enda gång på länge en xx0 gpu egentligen är ifrån ett helt annat segment.

Nu skiter jag faktiskt fullständigt vad nvidia kallar sina kort och vad de tar för priser, bolaget har rätten att göra hur de känner med sina produkter. Det jag inte gillar är när man utnyttjar sin marknads position för att lotsas skapa en ny klass av gpu som magiskt är mer värd än de tidigagre 80 korten för att de heter titan.
Kollar man bara under huven så är det ingeting som har förändrats förutom namnet och priset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit

Kul att de inte snålar med lagring oavsett modell men att dela upp ramet på det sättet när telefonen kostar över 10k i standardutförandet är rent av skamligt. Inte lika illa som att s9 bara har 4gb istället för 6+ som sina storebröder. Att straffa dem med små händer och andra storleksbehov är imho väldig dålig praxis.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit

Det var ruskigt trevligt, mat och dryck betalade sig självt genom trevligt sällskap och en ersättare till min gamla trotjänare Black Widow Ultimate med 7 år på nacken.

Kommer definitivt dyka upp på ett nytt event så fort jag får chansen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av Jacob:

Okej då, nummer 32. Välkommen!

Tack, kommer bli trevligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit

@Jacob Kommer gärna om det finns platser kvar, skulle vara riktigt kul att få ansikten på alla dessa namn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av anon99565:

Tänk att murphys lag gäller än, fantastiskt!

Anything that can go wrong will go wrong?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av Mirialia:

Därför OnLive som alla hade så stora förhoppningar för floppade och korsade? För att streamade spel är framtiden?

Och alla tidigare försök till VR totalt misslyckades de senaste 50 åren så oculus och vive kommer troligen dö inom kort?

Steam var ytterst skräp och var tidig på marknaden men absolut inte först, så kommer steam och liknande tjänster upphöra inom de närmaste två åren?

Bara för att en stor del av den spelande kundgruppen är otillgänglig nu behöver det inte vara så om 10 år, eller? Det är fortfarande en enorm potentiell kundgrupp som antingen sitter kvar på konsol eller köper skivor, inte alltid för att dem vill utan att de inte har något val. Så ska vi skrota steam när de ändå inte har majoriteten av hela potentiella kundgruppen i världen efter 13 års existens?

För eller senare kommer folk inte sitta med stora klumpiga enheter, mycket kommer köras på serversidan. Kolla bara på HP Elite X3. Det är dit vi rör oss, när allt du behöver är en fickdator med tillbehör och allt som är relativt tungdrivet körs på serversidan. Spel är dock lite klurigare med latens men det går nog att lösa till slut.

Spel som utvecklas för en high end server standard kommer inte lida av samma begränsningar som finns idag, folk kommer prenumerera på tjänsten som tjänar deras behov och de slipper köpandet av en massa dyr elektronik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit
Skrivet av headphone.ninja:

Det har ingen chans till framtiden, att de nu pushar det till PC är ett tecken att det redan är döende på konsol. Att bara streama spel direkt från PS4 till PC via lokala nätverket har tillräckligt mycket latency att det blir totalt ointressant för 99% av alla titlar.

Tänker mest att förr eller senare kommer kunna köra nästan allt på distans med servrar, speciellt när de får ner latency. Att Sony börjar fokusera på streaming tjänster på andra enheter än deras egna är bevis på att de har redan insett att konsolens dagar är räknade. Kommer inte hända på bra många år. Kollar man tillbaka på steam när de lanserades var det en dålig tjänst så få kunde nyttja effektivt men eftersom de redan hade en etablerad platform när de väl blev relevant så tog dem majoriteten av kunderna i ett svep. Man kan se det som Sonys försök att köra med samma taktik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wasted Hobbit

PS now är framtiden vare sig man vill eller inte så det här är en rätt logisk strategi.

Skickades från m.sweclockers.com