Inlägg

Inlägg som Dala590 har skrivit i forumet
Av Dala590

Jag sitter med följande utrustning vid min speldator:

Monitorer - Presonus Eris E5
Subwoofer - Krk 10s2
Extern dac och förförstärkare med volymratt - Asus xonar essence one muses edition

låter fantastiskt

Av Dala590

Infinity fabric.vad menas med det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dala590

@Savage_Gray: Låter också bra. jag behöver en tyst dator. Det kan vara värt några hundralappar extra.

Av Dala590

@kaptengrek: Tack för det svaret!

Av Dala590

Tack för det. Låter vettigt. Trodde det var några fördelar med x570 men som sagt det är ju dumt att betala för mycket. Räcker det 650w? Finns kanske ett sätt att kolla det.

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dala590

Ny gamingdator AMD

hej,

Har läst på och försökt sätta samman en dator, främst för spel. Självklart ska den kunna andra saker, som visa filmer på ett tillfredsställande sätt, arbeta med office och liknande. Jag är inget proffs på att redigera foto så de egenskaper behövs inte i bygget.

jag tvivlar inte på att kompontenterna som jag valt är bra var för sig. Frågan är om de lirar tillsammans? Eller om det är någon komponent som är onödigt dyr, eller icke prisvärd?

Ni, som är experter här :), får gärna kommentera mitt urval av komponenter.

Tack på förhand!

mvh Daniel

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12985080

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12985080

Av Dala590

Tack för det. Den håller på att installerar just nu från usb:n. Kan det verkligen vara så att dvd läsare har lagt av. Det märker jag väl när installationen är klar.

Av Dala590
Skrivet av running_wild:

Säker på att din dvd enhet fungerar som den ska? Finns det möjlighet att boota temporärt från dvd läsaren kan du testa det, annars läger över operativsystemet på en usb sticka.

är ju inte helt säker. Det kan man ju inte vara på något när det gäller datorer :). Kanske ska prova att lägga över os på en usb sticka och boota från den. Hade i en usb sticka när jag gjorde en update på bios och hittade bios den som en 'uefi'. Har du tips på hur jag lägger över window 8 (eller 7) på en usb sticka?

Av Dala590

boot problem från dvd disk windows 7/8

Hej,

Har installerat ett nytt moderkort, i5 4670K, ram minn samt ssd hårddisk. När jag ska installera windows 8 (har provat med w7 också) vill den inte boota. Får meddelande att "reboot and select proper boot device Instert boot media..."

mitt set:

Gigabyte ga-z87x-d3h
samsung ssd 120gb
corsair minne 8gb

har uppdaterat bios till senaste F7.

I bios hittar den enheterna och ser ut som att boot ordningen är dvd först och sedan ssd.

Vad kan vara problemet?

/Daniel

Av Dala590

Visade sig vara nätaggregaten som var fel. Köpt nytt och ska bara hem och installera. Så får man hålla tummarna.

Av Dala590

Tack för alla svar. Efter ha försökt en sista gång med att koppla ur och koppla in så blir det nog så att jag lämnar in datorn för felsökning och hoppas att det är något "tillfälligt" fel, och att jag inte behöver köpa något nytt.

Av Dala590

Kan ett batteribyte på moderkortet vara en idé?

Av Dala590

[QUOTE="Dala590;13882214"]

Skrivet av ggustavsson:

Några kablar som följer med grafikkortet ska du inte använda, dvs adapters för strömmen, du har alla kablar som behövs för detta direkt från nätagregatet.

Ska visserligen fungera ändå, men är en möjlig felkälla som du kan åtgärda genom att ta bort eventuella och onödiga adapterar.

Kolla också att 4 eller 8 pinskabelen sitter i ordentligt, den som förser CPU med ström.

Att moderkortet har havererat är ganska långsökt, bara för att du bytt till SSD och grafikkort.[/

Det har jag kollat.

Ville inte tro att det var något fel men efter att ha satt tillbaka mitt gamla grafikkort och fått samma problem med ingen kontakt till skärmen blir jag osäker. Sen brukar man höra ett pip från moderkortet vid start men det gör inte jag.

Av Dala590

[QUOTE="ggustavsson;13882133"]Några kablar som följer med grafikkortet ska du inte använda, dvs adapters för strömmen, du har alla kablar som behövs för detta direkt från nätagregatet.

Ska visserligen fungera ändå, men är en möjlig felkälla som du kan åtgärda genom att ta bort eventuella och onödiga adapterar.

Kolla också att 4 eller 8 pinskabelen sitter i ordentligt, den som förser CPU med ström.

Att moderkortet har havererat är ganska långsökt, bara för att du bytt till SSD och grafikkort.[/

Det har jag kollat.

Av Dala590

ok

Moderkort: Asus m4A87TD
Processor: AMD black edition
nätaggr: fractal newton R2 650W
Hårddisk: SSD Samsung 120Gb
Grafikkort: MSI Geforce GTX 760

Av Dala590

Tror inte jag har den möjligheten. Jag har inte så gammalt moderkort. Asus med amd stöd men kan inte se att det är integrerat grafikkort på moderkortet. Finns det fler möjligheter att prova om moderkortet är ok. Har tyvärr inte en uppsättning med moderkort, ram och nätaggregat att testa med. Att notera så kommer inget pip från moderkortet men att alla fläktar går igång.

Av Dala590

Nytt moderkort eller inte!

Hej,

Jag har nyligen köpt och satt in en ny SSD hårddisk och ett nytt grafikkort i min stationära dator. Fick först meddelande att jag var tvungen att sätta i alla kontakter som följer med grafikkortet. Gjorde detta men fick ändå ingen signal på skärmen. Har bytt kablar och resettat mitt moderkort , satt tillbaka mitt gamla grafikkort men fortfarande ingen signal. Nu misstänker jag att det är (eller blev) fel med mitt moderkort. Den startar upp alla fläktar, CPU, grafikkortet, DVD och hårddisken går igång men ändå ingen signal. Har också testat fler kabel alternativ mellan monitoren och datorn, som Vga/dvi och dvi/dvi. Nu är min fråga; ska jag lämna in dator för felsökning (500kr) eller kan jag lika gärna köpa nytt moderkort med processor och ram minne (mer än 2000kr) med en gång. Tacksam för hjälp!

/Daniel