Inlägg

Inlägg som lowngcawt har skrivit i forumet
Av lowngcawt
Skrivet av BiggieLiten:

De va ju ändå en del. Vet du när det börjar? Jag skrev till en som har hand om DroneCup och han sa runt 9-10 på morgonen, men du som tävlar bör väl ha exakt tid?

Vi börjar med banvandring osv runt kl 9, sen kör vi på med kval till ca kl15-16 och finaler efter det.
Så det är pretty much hela dagen

Av lowngcawt
Skrivet av BiggieLiten:

De ska jag göra! Blir det många som ska tävla?

Tror att det just nu är 22st anmälda, blir förhoppningsvis några till. Årets tävlingar hittills har hållt stadigt på 30+ tävlande

Av lowngcawt
Skrivet av fesoj:

Köpte en thinkpad en gång för 7 år sen eller nåt. Aldrig gått tillbaka sedan dess. När du haft thinkpad så är du perma-immune mot lesser laptops. Framför allt på tangentbordet, allt annat känns löjligt i jämförelse, och byggkvalitén. Kört 200-serien en del, liksom t460s och t470s.

Jag gillar 200-serien. Är du mycket på vift och space verkligen verkligen är ett problem, kör på det. Annars är 470-480 fina grejer, särskilt med S-tillägget (beroende på vad du ska göra förstås).

Mitt bästa tips till dig, oss emellan, är att vänta till black friday. Sedan kolla in rean på deras webbbutik i USA. Den är totalt galen. Beställ till en mellanhand (de skeppar bara till USA), finns massa såna företag, sedan till Sverige. Fick en asfet X1 carbon för typ 9500kr (lägsta nypris i Sverige typ 22,000). Var inte min grej, men sålde den utan problem för 4000kr förtjänst.

Ja, man blir verkligen skadad av att köra thinkpads. Byggkvalitén är så långt över allt annat att det nästan är löjligt.
Har fortfarande min tunga klump T410 till saker på resande fot, speciellt när jag är ute och flyger mina quads och den bara tuffar på trots något oansvarig hantering

Av lowngcawt
Skrivet av BiggieLiten:

Jäklar va skoj! Ser du två stycken i publiken som är 180 och 190cm långa så kan det vara jag och min morbror!

Då jag nyligen bytt team och nu är med i team Lizard RC så kommer jag sitta i tältet med Hobbywing bannern, lila wrap på mina goggles. Bara att komma fram och snacka så får du pilla på lite quads också

Av lowngcawt
Skrivet av BiggieLiten:

Har min nya radion nu och nu funkar Velocidrone, vet inte vad jag gjorde för fel innan. Men nu har jag ett annat problem, jag hittar inte vart man ändrar sina rates för pitch, roll och yaw i velocidrone. Måste man ändra det i radion då eller finns det gömt någonstans i inställningarna i Velocidrone?

När du är inne på en bana så har du i menyn på högersidan "quad settings" (tror jag den heter), där ändrar du rates

Skrivet av BiggieLiten:

Riktigt fräscht bygge. Kommer tyvärr inte åka ner till Höganäs och kolla men DroneCup ska komma till Falköping den 16e Juni så då har jag tänkt att åka och kolla. Ska du möjligtvis tävla där då också?

Ska bli riktigt spännande och se live racing för första gången!

Edit: Du var riktigt skicklig på att flyga!

Det blev ändrade planer, kommer till Falköping i helgen!

Av lowngcawt
Skrivet av Heknu:

Kört Velocidrone i mer en vecka nu, börjar definitivt få kläm på det.
Dags att börja beställa delar!

Tog många tips från denna listan. Har lite funderingar som jag skulle behöva lite hjälp med. Såhär ser min lista ut nu:

Wondrous Drone Ying Yan Sunken 5"
Helio Spring FC
Foxeer Predator Mini
TBS Unify Pro MMCX
R-XSR (är detta samma som R-XSR Ultra Mini? Hittar ingen som har R-XSR på lager. )
TBS Triump SMA RHCP
T-Motor F40 v3 2400KV
Dalprop Cyclone T5040C

Nåt som saknas utom ESC och batteri? Ser nåt knasigt ut?

Skulle Aikon AK32 ESC passa bra ihop med T-Motor F40 v3 2400KV? Såg att där fanns 1-4S, 6S och 30A, 35A, 45A ESCs också och blev lite osäker på vad jag skulle gå på. Ska försöka hitta mer info om detta nu.

Vad finns där för alternativa ESCs annars?

Vad säger ni om batteri till detta bygget? Ser nu att det står 1-6S på batterier, då ska det vara 6S batterier till 6S ESCs förmodar jag. Får läsa på lite mer om batterier men hade varit fint med lite tips!

Kul!
R-XSR, Ultra mini är nog bara nått som vissa butiker lägger till så det är samma

Yep Aikon AK32 skulle passa bra, kör 6S är lika bra att ha lite extra overhead. Vilken som utav de A-ratingsen duger till dig

4S ackar typ 1500mah och 65c+ ska du leta efter!

Av lowngcawt

"Tidsbrist"
L O FUCKN L

årets bästa ursäkt, "nä vi hade inte två sekunder att nämna att den är överklockad till helvetet och att vi använder kylt vatten till att hålla den sval nog att köra en cinebench runda"

Av lowngcawt

Det där är då fan en jävla rejäl kontaktyta!

Av lowngcawt
Skrivet av MrMacho:

@lowngcawt: Lite OT på min förra fråga, men är det värt att träna om sig till pincher? Jag ska tillägga att jag flugit 3 somrar och inte är någon hejjare på flyga

Personligen började jag med tummar eftersom det kändes mest naturligt, men nu flyger jag "hybridpinch" med tummen ovanpå och pekfingrarna som stöd bakom. (som mr steele)
Det ger mycket mer kontroll och mindre ryckiga rörelser, hjälper extra mycket på race när man är nervös och händerna skakar som om man hade parkinsons

https://www.youtube.com/watch?v=1jiuh84SO8Q

Av lowngcawt
Skrivet av MrMacho:

@lowngcawt: Jag är en riktig tummare, så ska kika närmare på X-liten. Den ser bara så annorlunda ut att jag blir lite nervös

Edit: fungerar den bra ihop med Velocidrone som jag har sett att ni kör med?

Japp, den ska funka utan problem
Den må se lite konstig ut, men är nog perfekt för tummare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lowngcawt
Skrivet av MrMacho:

Nu när sommaren är här så plockade jag fram mina prylar för att flyga min quad, men tyvärr så gav min lågbudgetsändare upp och jag känner att det är dags för något bättre. Vad flyger ni med och finns det någon sändare ni rekommenderar som rekommenderas före andra?

Jag flyger med en uppgraderad QX7, skulle jag köpa radio idag så skulle jag köpt en QX7s som pincher eller en X-lite som tummare

Av lowngcawt
Skrivet av BiggieLiten:

Reklamerade min QX7S för lcd displayen gick sönder, men får hem en ny i veckan så ifall du har tid så kan vi ta de då

absolut, bara att skriva när du får hem den

Av lowngcawt
Skrivet av BiggieLiten:

Jo jag har kalibrerat både i Velocidrone och Windows men inget fungerar, ganska skumt faktiskt.

Skicka ett PM så kan jag hjälpa dig ikväll om du vill

Av lowngcawt
Skrivet av BiggieLiten:

Jäklar va vacker den va. Förstår att du är nöjd!
Själv behövde jag reklamera min blå Q X7S för LCD Displayen gick sönder. Ska försöka fixa till mig en kolfiber variant av den istället

Jag försökte också fixa Velocidrone men det blev något strul med throttle:n för den låg på hela tiden så quaden flippade och hade sig, det har fungerat fint att flyga i te.x Freerider FPV. Någon som vet vad de kan bero på? Gjort windows calibration osv.

Skrivet av Heknu:

Min betedde sig också lite konstigt tills jag bytte USB-port. Kör min nu i mitt Corsair K70’s USB-port, funkar utmärkt. Så testa runt med dina olika portar.

Fasen vad gött det är att flyga runt i simulatorn med lite musik i bakgrunden.
Dock lagt märke till att jag inte får nån throttle om jag inte drar upp throttle-gimballen iaf 20%. Är det så det ska vara, nån deadzone längst ner på throttlen?

Skickades från m.sweclockers.com

Ni måste kalibrera i Velocidrone, när ni kalibrerar throttle så ska den ligga på 50% (alltså centrerad i gimbalen). Vet att ordvalen "center or zero" är lite dum när det kommer till throttle

RD4 Ljungby var riktigt trevligt, även fast jag hade massor med tekniska strul. Sumpade 4/7 heats på bara strulande quads :/
Vann min D-Final och kom 3a i C-Finalen.

Om ni är intresserade så gjorde jag en klon av RD4 banan i velocidrone, Gå in under track editor och välj download tracks. Där söker ni efter RD4 eller SDC så ska den komma upp, riktigt kul bana!

Av lowngcawt
Skrivet av LudvigLindell:

@BasseBaba: många är nyfikna på ÅF. Outa dem! Alternativt skriv i PM till mig så att jag inte handlar därifrån i framtiden.

Ställer mig i ledet som vill veta vart jag aldrig ska handla igen!

Av lowngcawt

Zabbix är min go-to, nu övervakar jag inte CPU temps men det går att lösa om man vill det.
Har en sida som visar CPU load, RAM usage och Disk space

https://i.imgur.com/643IkdE.png

Av lowngcawt
Skrivet av HickeHiskelig:

Jag råkade köra in i någons bil bakifrån. Rejäl buckla på killens bil. Jag har helförsäkring om det har någon betydelse. Jag gav han mitt nummer men vad kommer hända nu? Sjukt korkat

Era försäkringsbolag kommer prata och bestämma vem som är vållande till olyckan, 100% ditt fel så du kommer betala din självrisk och båda bilarna blir skickade till verkstad för reparation.

Har du otur så kan du även åka på vårdslöshet i trafik, böter+möjligtvis indraget kort.

Av lowngcawt
Skrivet av MammDiin:

Har du någon gång använt dig av ''European Direct Mail''? Tänkte om det är samma som Priority Direct Mail att försändelsekoden slutar med NL, och på så sätt uppfattas som att det kommer från Nederländerna.

Inte sen de ändrade sina rutiner hos postnord, men har för mig att jag läst att det ska funka på samma sätt som priority direct.

Av lowngcawt
Skrivet av Heknu:

Åh, tackar! Ska in och kika på detta idag. Postar igen om jag får frågor!

Hittat den där för 2,4k ungefär. Åkte du på tull på din? För 800kr mer kan jag köpa den här i Sverige. Kanske värt det om det skulle vara strul, eller om jag åker på tull. Vad var leveranstiden från banggood för dig? Räcker det med en vanlig mini-usb sladd för att köra simulator sen?

Använder du Priority direct mail så är det typ 99% chans att du slipper tull. Leveranstiden brukar vara ca 2 veckor

Av lowngcawt
Skrivet av Heknu:

Fy, det låter inte så spännande. Tack för svaret, lägger nog en beställning på en X9D+ SE från Elefun idag. Inte hittat någon annan skandinavisk butik som har den hemma.

Ska bli så jäkla kul detta!

Blir nog att flyga sim ett bra tag, och kolla upp delar under tiden. Har mest kollat Mr Steeles grejor som såklart är ganska high end.
Några tips på byggen som kan passa en nybörjare? Vill ändå gå på bra grejor så jag vänjer mig vid hur de känns istället för super low budget-grejor. Målet är FPV-freestyling.

Helst inga RTF, vill gärna lära mig bygga direkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Kort och gott skulle jag säga att det nästan bara finns två typer av prylar, billiga kloner eller high-end. Sen finns det en extra typ; hype, ofta saker som är designade i sammarbete med någon känd pilot och har en prislapp som är helt sinnessjuk när man tittar på vad man får.

Skulle jag bygga en freestyle quad idag så skulle jag nog köpa
Helio Spring FC
Aikon AK32 ESC
Foxeer predator mini
TBS Unify Pro
R-xsr
Hobbywing 2405 2250kv
och en valfri ram, Wondrous drones Ying yang är riktigt trevlig till freestyle